Kelat, vavat ja siimat

Lohiperhostelun siima-politiikka tuntuu olevan aina se vaikein pointti aloittaa harrastus. Vaikka asia on loppujen lopuksi aika yksinkertainen, niin se saadaan yleisesti näyttämään aika vaikealta. No, tiettyjen asioiden jalustalle nostamista tapahtuu, mutta kyllä kaikki lohta perholla jahtaavat tekevät lämpimän paskan ja sokerikin suussa sulaa.

Tässä pieni priiffaus siimojen saloihin.

.

Lue lisää: Siimasoppaa aloittelevalle kahden-käden perhomiehelle

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)

Seuraava on suomennos Tohtori Way Yinin artikkelista ”An overview of application-specific spey lines and their Design.

Tohtori Yin on kiputieteen tutkija ja yksi maailman kovimmista kahden-käden perhoverme-kouluttajista. Tekee taustatyötä mm. Scottin perhovapa tehtaalle ja maailman suurimmalle perhosiiman valmistajalle, 3M:lle.

.

Lue lisää: Siimasoppaa osa II- kokeneemmat ”kurut”

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)

Tarvitsisin lohiperhovavan tulevien kesien kalastukseen, mutta mitä tulee sen puitteissa miettiä, kun rahaa kumminkin kohtuulisen määrän hiilikuitutankoon sijoittaa. Kauppaan meno tyhjinkäsin ei välttämättä ole hyvä asia, joten pohditaanpa hetki asiaa.

.

Lue lisää: Kahden käden lohiperhovavat, minkälainen?

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)

Heittotyylin evoluutio: Speystä Skagittiin

Ed Ward (c) 2001


Niinä kahtenatoista vuotena milloin olen heittänyt kaksikätisellä perhovavalla, olen nähnyt sen suosion ja käytön nousseen huomattavasti. Saatavilla olevien vapojen määrä, niihin tarkoitettujen spesiaali siimojen määrä ja DVD:t, joissa opetetaan ihmisiä heittämään niillä, on tsiljoonakertaistunut.

 

Ed Ward on ammattiopas ja kokenut Spey heittäjä. Ed on myös auttanut G.Loomiksen ja CNDn vapojen suunnittelussa ja esiintyy usealla Spey heittoa käsittelevällä DVD:llä. Suomensin Edin kirjoittaman artikkelin ja en ole lisännyt sinne mitään. Hiukan termistöä yksinkertaistin ja yritin saada tekstistä hiukan kansanomaisempaa. Kuvatekstit on omiani.

 

Image

.

Lue lisää: Speystä Skagittiin

Kirjoita kommentti (4 Kommentit)

Daiwa Steez EX100XSEräs maailman suurimmista kalastusvälinevalmistajista, Daiwa, on aloittanut tuotteidensa suoran maahantuonnin Suomeen lokakuun alusta. Sami Jokinen on hiljattain nimitetty Daiwan edustajaksi ja hän vastaa yhtiön Suomen toiminnoista. Jo aiemmin Daiwan kanssa paljon töitä tehnyt mies on pestistä enemmän kuin innoissaan:

Pohdin tuossa jonkin aikaa mitä haluaisin isona tehdä kunnes Daiwa tarjosi tätä mahdollisuutta. Tunnetun laatumerkin edustaminen heidän omassa organisaatiossaan on kyllä jokaisen kalastusvälinealan ihmisen unelma.

Daiwa haluaa panostaa entistä enemmän kalastushulluun maahamme ja Samin mukaan tuotevalikoimaa meille on alusta lähtien ruvettu suunnittelemaan suomalaista kalastuksen harrastajaa silmälläpitäen. Lisäksi valikoimaan kuuluu Daiwa UK:n mallistoa sekä kattava perhovälinevalikoima. Uutuuksia voi kysellä keväällä lähimmästä kalastustarvikeliikkeestä. Kalamies.com ja Kalastus-lehti onnittelevat Samia uudesta työstä ja toivottavat menestystä matkaan.

Lisätietoa www.daiwasports.co.uk tai http://www.tackletradeworld.com/component/k2/item/540-daiwa-restructures-in-finland 

Daiwa

.
Kirjoita kommentti (3 Kommentit)

Ajoittain konservatiivisuudestakin syytetyt perhokalastuspiirit saivat hiljattain arktisen henkäyksen verran uutisajattelua ArcticSilver-vapojen ainutlaatuisen Free-Flex-systeemin myötä. Vapa, jonka aihio ja kädensija ovat käytännössä irtonaisia toisistaan, tuo lisää tuntoa heittoon ja auttaa oikean heittorytmin löytämisessä.

.

Lue lisää: Innovatiiviset ArcticSilver-perhovavat

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt