Veneet ja varustus

Alumiinivene

Tuli sitten hommattua jenkkikalavene, joka on materiaaliltaan alumiinia ja tietysti niittaamalla kasattu. Tunnetusti tällaisten veneiden pohja ei varsinkaan terävässä aallokossa kovaa paukutettaessa kestä kauaa ja ne alkavat vuotaa pohjan niittauksistaan. Omassa Starcraft 160 mariner -veneessämme on toista tuhatta niittiä vesilinjan alapuolella. Vene ei vielä vuotanut mutta siinä oli melkoisesti potentiaalisia vuotokohtia... Pohjan saaminen vedenpitäväksi on toteutettavissa usein eri keinoin. Niittien kiristäminen, niittien hitsaaminen, kuidutus ja pinnoitus maalaamalla ovat varmasti yleisimpiä. Sanomattakin selvää, että näistä vaihtoehdoista maalaaminen kuulostaa vaivattomimmalta. Muihin konsteihin sen enempää tutustumatta koimme em. konstin tutustumisen arvoiseksi ja törmäsimme nopeasti

.

Lue lisää: Niitatun alumiiniveneen pohja vedenpitäväksi? Ei onnistu noin vain.

Kirjoita kommentti (10 Kommentit)

Lohi 380Näinä ilmastomuutoksen, talouskriisin, ja ekologisen ajattelun päivinä ajan henkeen sopii tällainen "vanhasta käyttökelpoista" henkinen juttu pienveneen käyttöentisöinnistä. Entrauksen kohteena on Lohi 380 tasaperävene vuodelta -73. Laitteen on ostanut appiukon vanhemmat uutena ja vene on ollut käytössä jonnekkin -80 luvun loppuun saakka. Jossain vaiheessa sitä korjailtiin myrskyssä saamiensa laitavaurioiden takia. Tämän jälkeen vene seisoi ehkä noin 10 vuotta, jonka jälkeen sitä taas käytettiin muutama vuosi. Noin 10 vuotta sitten se kipattiin saunan taakse, josta sen pelastin marraskuussa 2009. Tarkoituksena oli saattaa vene hyvään kuntoon jotta sille saataisiin lisää elinvuosia. Ehkä olisi ollut järkevämpää ostaa suoraan uusi, vaikkakin tämä lähestyminen tuli tietenkin hieman halvemmaksi. Saapa nähdä, tällä sitä venekärpäsen puremaa saa hieman laannutettua ennen kuin hankitaan isompi.

 

.

Lue lisää: Pienveneen käyttöentisöintiprojekti

Kirjoita kommentti (5 Kommentit)

Lowrance HDS Gen2 Touch kosketusnäyttö plotteriLowrancen uusi kosketusnäytöllinen monitoimiplotterimallisto: Lowrance HDS Gen2 Touch

 

Kosketusnäyttö tuntuu olevan päivän sana myös kalastuselektroniikassa. Nyt kosketusnäytöt ovat ilmestyneet myös Lowrancen tuotteisiin ja mallisto kulkee nimellä Lowrance HDS Gen2 Touch. Kalamies.com oli paikalla kun Lowrance esitteli laitteita Kreikan kirkkaissa vesissä.

 

Touch-mallisto on pääpiirteissään jo aiemmin esitellyn Gen2-malliston evoluutio. Ehkä merkittävimmät erot Gen2:een ovat kosketusnäyttö sekä 7, 9 ja 12-tuumaiset näytöt. 12-tuumainen on suurin mitä Lowrance on koskaan valmistanut, muttei kuitenkaan markkinoiden suurin, sillä Raymarinella on yli 15-tuumainen laite. Gen2-mallisto jatkaa edelleen Touch-malliston rinnalla, joten kalastajille tulee entistä enemmän valinnanvaraa.

 

 

.

Lue lisää: Lowrancelta uusi kosketusnäytöllinen monitoimiplotterimallisto HDS Gen2 Touch

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)

Lowrance Elite-7 HDI

Lowrance julkaisi uutuuksia

Vene-elektroniikkavalmistajien kisa asiakkaista jatkuu hengästyttävällä tahdilla. Lowrance on juuri julkaissut uusia hieman halvemman pään laitteita, jotka tulevat Suomessa myyntiin helmikuussa ja ovat esillä Venemessuilla Helsingissä tuolloin. Yhdistelmälaitteen hinta on karvan alta tonnin, joten mikään älytön satsaus uusi Elite ei ole. Lisäksi esittelyyn pääsivät uudet venemiehille kohdennetut Link-sarjan VHF-puhelimet.

 

.

Lue lisää: Lowrance uutuudet vuoden alkuun 2013

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)

Autopilotin asennus, päivä päivältä amatöörin silmin

 PA280057-16692-270-210-80

Niin... Emppai ja Empaatti aiheuttivat Ruotsin reissulla sellaisia tunteita, että tulkitsin ne kateudeksi. Sillä penteleellä oli autopilotti veneessä, ja naureskeli kun selitin vastaiseen ajamisen vaikeutta reilussa aallokossa ja kalan haavimisen hankaluutta. Syttyi sellainen "matahtoo!!!"-tunne. Noh, mitäs kalamies moiselle voi.
Autopilotti on uistelijan paras kaveri, etenkin yksin uistelijan. Kahdestaankin saa laskemisen ja muut touhut nopeutettua tuplasti, kun ei tarvitse ratissa roikkua. Ja ulkomerellä ajaminen, ilman maamerkkejä, helpottuu huomattavasti...

.

Lue lisää: Autopilottia asentamaan

Kirjoita kommentti (5 Kommentit)

Maritim veneilijän verkkokauppaKalamies.com ja venevarusteiden aarreaitta Maritim veneilijän verkkokauppa tarjoavat joka viikko kesäkauden ajan uuden kalaveneisiin ja miksei muihinkin veneisiin sopivan varusteen esittelyn. Luvassa on aiheeseen liittyviä skaboja Kalamies.comin Facebookissa ja paljon hyviä vinkkejä onnistuneeseen veneilyyn.

VIIKKO 1

.

Lue lisää: Viikon venevaruste, osa 1

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt