Share

AMT on tunnettu lujitemuovisista veneistään, jotka ovat olleet suosittuja pikemminkin huvi- kuin kalastuskäytössä. Nyt valmistaja on yhdistänyt alumiinirungon lujitemuoviseen sisustaan. Vene on esittelyssä Uiva 2018 –näyttelyssä Helsingissä alkaen 16.8.2018.

AMT ei ole vaihtamassa runkomateriaalia alumiiniksi vaan alumiininen runko on saatavilla reilun 3000 euron lisähinnalla. AMT on siis nyt samalla rintamalla kuin Falcon, Finnmaster Husky, Yamarin Cross ja koko veneluokan alkuperäismerkki Silver. Sisusta on sama kuin tavallisessa AMT:ssä. Tämä 190 R on keskipulpetillinen versio, tuplapulpetillinen tuntee nimen BR.

Puolet Fasteria, puolet AMT:tä

Kuten rungon olemuksesta jo huomaa, on AMT kääntynyt alumiinin suhteen Fasterin suuntaan. 190 R:n runko onkin vastaava kuin täysalumiinisen Faster 560:n. Runko on todella jämäkkä ja jylhän oloinen. Toisin kuin AMT:n lujitemuovirungot, alumiinirunkoon ei ole hitsattu nousulistoja, joka tekee veneen ajotuntumasta hyvinkin fastermaisen.

Tilajärjestelyt

AMT:n sisusta on miellyttävää lujitemuovia, kaiteet ovat rosteria kuten myös knaapit. Keulassa on köysi/ankkurilaatikko, jonka kannen päälle saa helposti asennettua keulasähkömoottorin. Keulassa on myös kaksi pitkää Abloy-avaimilla lukittavaa laatikkoa, jonne mahtuvat hyvin 9-jalkaiset vavat kahteen osaan laitettuna.

Keskipulpetti on leveä ja siihen on integroitu hieno 9-tuumainen Raymarinen Axiom-sarjan monitoimilaite. Rattia käännetään hydrauliohjauksella. Pulpetin kannessa on kaasunestesarana ja sisältä löytyy tupakansytytinpistoke, joka on hyvässä suojassa kosteudelta.

Esittelyveneessä oli kaksi säädettävää kuppi-istuinta, joissa istuminen on mukavaa, mutta kuten niin monessa muussakin vastaavassa ratkaisussa, on penkkien välistä kulkeminen varsin ahdasta.

Takapenkki on leveä ja sen alle on asennettu akku, virtakytkin sekä lisäkanisteri. Kalastaja ei tarvitse kuomua, mutta kuomulle on myös erillinen kuomutalli, joka sellaista kaipaa.

Veneen takaosassa on hyvät tasot heitellä ja sieltä löytyy myös lukittava pystylaatikko sekä kaksi köysi/tavaralaatikkoa, joissa on vedenpoisto. Hyvänä mietittynä yksityiskohtana ovat kummallakin laidalla olevat telineet fendereille.

Ajossa

Esittelyvene oli varustettu 115 hv Hondalla sekä teräspotkurilla eli suurimmalla suositusmoottorilla. Käytännössä 5,6-metrinen runko sietäisi varmaan suuremmankin moottorin, mutta kyllä vene 115-heppaisella lähtee iloisesti ja nopeasti liukuun. Nopeuden suhteen paras noteeraus oli 39,1 solmua yhdellä hengellä, mutta se olennainen eli 22-24 solmun matkavauhti syntyy noin 3800-4000 kierroksella.

Veneen kylki on varsin korkea, joka tekee siitä aallokossa turvallisen, mutta tuo myös tuulipinta-alaa rekaukseen. Myös kalojen kurottelu veteen ei onnistu aivan lyhimmän pään henkilöiltä. Tämän kokoiseen veneeseen suositammekin vähintään 24-volttista 70-80 lbs keulasähkömoottoria.

Runko on kuin yhdestä palasta jyrsitty, joten se ei hetkahda kovaakaan käsittelyä. Kallistelu kaarteissa on maltillista ja ohjaustuntuma tarkka, mutta äkkinäisiin liikkeisiin vene reagoi mielestämme hieman turhan nopeasti. Yksi esimerkki tästä syntyy kun ohitetaan isompi ja hitaampi vene takaapäin siten että ajetaan aaltoon pitkittäin ja hivutetaan koko ajan aallosta pois.

Loppumietteitä

AMT:ssä on hyvää tilaa kalastaa ja touhuta kolmelle hengelle. Työn laatu on kauttaaltaan hyvä eikä nitinöitä ilmene, vaikka kaksi materiaalia on liitetty yhteen. Vene soveltuu myös hyvin retkeilyyn hyvien säilytystilojen johdosta eikä alumiinirunko pelästy rantautumisia.

Ajaminen on pehmeää, mutta nousulistojen puutteesta johtuen roiskeita tulee sisään sivuvastaisessa. Aivan optimaalinen heittokalastusvene AMT ei ole, sillä kaiteet ovat hieman tiellä ja keulasähkömoottorin asentaminen poistaa yhden laatikon käytöstä. Luonnehtisimme AMT:tä ehkäpä enemmän harrasteveneeksi, joka sopii hyvin kalastukseen, mutta erinomaisesti perheen kanssa tehtäviin aktiviteetteihin, joihin toki myös kalastus kuuluu. Laadukas työnjälki ja jämerä olemus ovat ilo silmälle.

AMT 190 R alumiinirungolla

Pituus 5,60 m
Leveys 2,26 m
Paino 680 kg
Henkilöluku 7
Moottorisuositus 80-115 hv
Pohjan V-kulma 20°
Pakettihinta 115 hv moottorilla noin 36 000 euroa.

Lisätietoa: www.amtboats.fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt