Deitti-ilmoitus

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Tunturitangopartnerini ilmoitti jo tämänvuotisen tunturitangoepisodin jälkeen suoraan pitävänsä vuonna 2012 välivuoden, eli rinkkakeikka harjus- tai siikapitoiselle tunturijoelle saattaa jäädä ensi vuonna väliin. Ellei sitten...

.


Haen lyhytaikaiseen suhteeseen kalamiestä. Kalanainen ei kelpaa koska olen harrastustani sivuavan toisentyyppisen suhteen vuoksi vähintäänkin estynyt millään tavoin, etenkään sillä tavoin, sekaantumasta kalanaisiin. Pahoittelen tilannetta.

Aloitetaanpa deitti-ilmoitus kalamiehen profiililla. Profiilista saa runsaasti vinkkejä hakijasta itsestään sekä haettavan suhteen laadusta. Jotkin profiilin tiedot, kuten esimerkiksi maakunta, eivät vaikuta suhteeseen vaan ovat lähinnä vain informatiivisia. Toiset taas antavat viitteen siitä, että sillä ei ole suurtakaan väliä, mutta jotain rajaa on silti vedetty, kuten esimerkiksi ikä.

 

 

 

PROFIILI  
Ikä Yli 18 vuotta
Maakunta Pirkanmaa
Hakija Kalamies
Haun kohde Kalamies tai suhteessa oleva kalamiespari, tai jopa kalamieskolmikko
Millä mielellä hakemassa Tosimielellä
Lapset Ei oteta reissuun mukaan
Seksuaalinen suuntautuminen Poro on parasta
Lemmikkieläimet Kalastuksenvalvoja saattaa lähteä reissuun mukaan, riippuen reissun luonteesta
   
OLEMUS  
Silmät Eivät näy aurinkolasien takaa.
Hiukset Harvemmin puhtaat, haisevat vahvasti OFFille.
Pituus Mahtuu normaaliin telttaan makaamaan.
Ruumiinrakenne Mahtuu normaaliin makuupussiin ja pystyy yöllä kääntymään makuupussissa mahaltaan selälleen makuupussin kääntymättä mukana.
Horoskooppi Poro.
   
TYYLI, HYVEET JA PAHEET  
Yleistyyli Jänkäjoonas.
Pukeutuminen Maastopuku ja maastokengät tai kahluuhousut ja kahluukengät tai räpylät sekä aina päässä Akubra-lätsä sekä “super-polaroivat” aurinkolasit.
Mieluisin asuste Sukkahousut.
Tuoksu Hunajainen, pehmeä ja hieman pyöreä, hiukan tanniininen, paranee vanhetessaan.
Käyn ravintolassa Ennen tunturireissua ja sen jälkeen.
Käytän alkoholia Niin paljon kuin kehtaan kantaa rinkassa tahi uskallan helikopterin kyytiin lastata. Aineksen käyttö ehdottomasti vasta kalastuksen jälkeen. Poislukien haavitusryyppy, joka on poikkeuksetta savuista elämän vettä.
Tupakoin Passiivisesti välittämättä savusta vähääkään. Siirryn hyvän piipunsavun tuulenpuolelle aina tarvittaessa.
Suosikkitaide Absurdi tundrataide.
Musiikkimaku Kapustarinnan “PIIP” sekä korpin “KRAAK”.
Elokuvamaku Ja keskellä virtaa joki. Ja toki myös Brokeback Mountain.
   
ARKI  
Koulutus Itseoppinut tunturihomppeli.
Asuminen Oma vaellusteltta, rinkkaretkellä mahdollisesti yhteinen vaellusteltta partnerin kanssa.
Saunominen

Sauna on mukana reissuvarustuksessa aina mikäli mahdollista.

 

Siivoaminen Yhtään roskaa ei tunturiin jätetä. Ja jos jätetään niin vain yleiselle nuotiopaikalle poltettavaksi.
Tiskaaminen Tiskaan omat ja yhteiset astiat. Vuorollani.
Pyykinpesu Omat vaatteeni pesen, turha luullakaan mitään muuta.
Nuotiopuiden hankkiminen Tähän on pitkä koulutus ja työkokemus. Kaikki mitä tunturista löytyy, se palaa.
Tulella leikkiminen Sytyttää vaikka märän vaivaiskoivun tuleen.
Tuleen tuijottaminen Parasta mitä voi selvinpäin tehdä, tai myös muulloin.
Ruoanlaitto Kalasoppa ja lihasoppa bravuurilajeja, samoin kalan perkaus ja fileointi
Mieliruoka

Paistettu rautu, taimen, siika, maustettuna hyttysillä ja nautittuna mäkärämyrskyssä valkoviinin kera.

 

Muu asumiseen liittyvä toiminta ja osallistuminen Kaikki viihtymistä edistävä toiminta lähtee selkäytimestä, kuten esimerkiksi töihin osallistumattomia kivillä viskominen.
   
VARUSTUS  
Varustus Hyvin varustettu.
Koko Perhomiehillä on pidempi.
   

 

Alla on lyhyt vaatimuslista tunturipartnerista. Kaikki listattu on ehdottomasti pakollista.


Ihannepartnerini on Hän ja:

 

  1. Hän tajuaa ja ymmärtää tunturireissujen ensimmäisen ja viimeisen säännön: Se, mikä tapahtuu tunturissa, se jää tunturiin.

 

  1. Hän on perhomies ja kalastaa pintaperhoilla, koska tunturissa muilla perhoilla kalastaminen on pyhäinhäväistystä. Ainoastaan tuulisilla tai sateisilla säillä Hän saattaa antautua kiusaukseen ja käyttää jotakin veden alla uiskentelevaa matojäljitelmää. Hän julistaa kovaan ääneen, että Super-Tinseli ja tunturi eivät kuulu yhteen. Puhumattakaan liitseistä. Hän ei myöskään raahaa virveleitä eikä vaappuja saatikka lippoja mukaan tunturiin. Kaikenlainen koneonginta saa Hänet nyrpistämään nenäänsä. Tai sitten ei. Oikeasti, omapa on partnerin valinta. Jos haluaa raahata jerkkejä tunturiin niin raahatkoon. Mutta itse ne kantakoon ja julkista sekä kovaäänistä halveksuntaa osakseen saakoon. Sekä lisäksi syytöksiä tunturivesien saastuttamisesta.

 

  1. Hän on utelias. Hän haluaa päästä selville onko tuon tunturin takana olevassa pikkujoessa kalaa ja mitä kalaa siellä on.

 

  1. Hän pitää kävelemisestä. Hän on ensimmäisenä ehdottamassa viereisen tai vähän enemmänkin kuin viereisen tunturinyppylän takana sijaitsevan järven koluamista ja haluaa viettää siellä tarvittaessa vaikka koko päivän. Hän kävelee sinne tarvittaessa rinkka selässään ja haluaa kantaa vähintään puolet yhteisistä tavaroista. Hän ei ryhdy valittamaan jos matkalla sinne sataa tai alkaa tuulemaan vaan puskee eteenpäin koska huipulla tuulee mutta sinne mennään.

 

  1. Hän ei valita suureen ääneen jos järvessä ei olekaan kalaa vaan vaihtaa perhoa toiseen tai siirtyy vaikkapa seuraavalle järvelle.

 

  1. Hän ei ensimmäisenä ryhdy vaatimaan teltalle paluuta jos partneri selkeästi haluaa vielä kalastaa vaan odottaa partneriaan tai neuvottelee teltalle paluusta yksin tai yhdessä.

 

  1. Hän osallistuu reissun aikana kaikkeen toimintaan omatoimisesti ja innolla ja innostaa toiminnallaan partneriaan tekemään samoin.

 

  1. Hän ymmärtää, että se aika, joka tunturissa vietetään, sujuu parhaiten, jos kaikki tekevät oman osuutensa sujuvuuden eteen.

 

  1. Hän on valmis viipymään tunturissa vähintään kaksi viikkoa. Hän ymmärtää, että tunturissa tuulee, matka sinne on pitkä, mutta sinne mennään. Hän ymmärtää, että yksi viikko ei riitä, koska todennäköisesti tunturissa tuulee koko sen viikon. Sensijaan se seuraava viikko, jonka Hän viettäisi kotonaan, tai keskikaljabaarissa, on tyyntä ja auringonpaistetta.

 

  1. Hän ei anna taloudessaan majailevien epämääräisten eliöiden määräillä tunturissa viipymisaikojaan vaan Hän määrää itse kuinka kauan Hän aikoo tunturissa viipyä.

 

  1. Mikäli tunturitangoreissu päätetään tehdä Hänen ehdottamaansa paikkaan, Hän käyttää tiedossaan olevat suhteet hyödykseen ja tilaa tarvittavat lennot tai muut kyyditykset sekä järjestää muut reissuun vaadittavat esivalmistelut kuntoon. Tai kertoo ne partnerilleen jotta tämä voi järjestää reissun kuntoon.

 

  1. Hän kestää katsoa ja kuunnella partneriaan kaikissa näissä tilanteissa:

    • Ollessaan selvinpäin
    • Ollessaan jossain muussa kuin edellämainitun kohdan mukaisessa tilassa
    • Tunturipartnerin ollessa selvinpäin
    • Tunturipartnerin ollessa jossain muussa kuin edellämainitun kohdan mukaisessa tilassa
    • Sateessa
    • Tuulessa
    • Partnerin saadessa kalaa kun itse ei saa mitään
    • Ripulissa
    • Teltassa
    • Nälässä
    • Janossa
    • Nähdessään tunturipartnerin sukkahousuissa
    • Nähdessään tunturipartnerinsa sukkahousuissa
    • Läpipääsemättömässä pajukossa perkeleiden soidessa ympärillä
    • sekä jossakin muussa mukavassa tai epämukavassa tilassa tahi tilanteessa
  2. Hän osaa mainita tunturipartnerille jos tämä ei osaa. Tai jos tämä kaatuu, karkuuttaa kalan, sanoo jotain älytöntä tahi sopimatonta tai tekee mitä tahansa mitä Hän itse ei tekisi, tai ehkäpä tekisi, mutta häpeäisi tehtyään. Lisäksi Hän tajuaa, että tämäntapainen palaute vaatii ehdottomasti sen, että tunturitangopartneri on palautteensa ansainnut. Turhan palautteen antaminen ei kuulu Hänen paheisiinsa. Tarvittaessa Hän ottaa myös tilanteesta valokuvan tai tallentaa tilanteen jollakin muulla tavalla, jotta muut saavat siitä myöhemmin nauttia. Häveliäisyyssyistä valokuvien kanssa toimitaan kuitenkin niin, että se konvertoidaan tarvittaessa sanalliseen muotoon.

 

  1. Hän vastaanottaa nauraen tunturipartnerin kaikki vihjailut toilailuistaan, kömpelyydestään, kämmeistään, karkuutetuista kaloistaan ja muista teoistaan, joista Hän häpeää. Hän lisäksi ymmärtää, että edellämainitun kaltaisissa tilanteissa tunturitangopartnerin Hänestä tallentamat valokuvat ja muut tallenteet tullaan kertomaan muille. Häveliäisyyssyihin nojaten sensurointia voidaan tähänkin soveltaa.

 

  1. Hän harrastaa pieniä jäyniä saadakseen itselleen tilaisuuden nauraa tunturipartnerinsa kustannuksella.

 

  1. Hän nauraa mukana kun Hänelle on tehty jäynä.

 

  1. Hän kertoo tunturipartnerilleen kaikki nolot tapaukset, joissa Hän on ollut mukana, alkaen ensimmäisistä seksuaalisista kokemuksista. Myös siinä tapauksessa, että vastapuolena ei olisikaan ollut nainen.

 

  1. Hän kertoo partnerilleen kaikenlaisista fantasioistaan, joissa Hän haluaisi olla mukana. Vaikka vastapuolena ei olisikaan nainen. Tai ihminen.

 

  1. Hän suostuu koettamaan sukkahousuja kalastustilanteissa sekä makuupussissa mikäli Hänelle suodaan siihen mahdollisuus. Hän muistaa myös häpeilemättä kehua sukkahousuja tajuttuaan niiden erinomaisuuden edellämainituissa käyttötilanteissa.

 

  1. Hän uskaltaa käyttää sanoja "neekeri", "persu", "kepu", "ählämi". Näistä hän käyttää kuitenkin päivittäin vain sanaa "kepu" ja jättää politiikan sikseen keskittyen sen nauttimiseen.

 

  1. Hän löytää polttopuita puuttomalta alueelta.

 

  1. Hän osaa sytyttää nuotion vaikka tunturi-Esteri olisikin näyttänyt hieman persettään.

 

  1. Hän osaa manata maakuntasateen etelään mikäli sellainen osuu kohdalle. Mikäli manaaminen ei onnistu, hän ehdottaa partnerilleen muutamaa erää kasinoa teltassa.

 

  1. Hän kokkaa partnerilleen.

 

  1. Hän syö partnerinsa kokkaamaa ruokaa ja antaa siitä palautetta.

 

  1. Hän juo kalan kanssa valkoviiniä. Jos valkoviiniä ei ole, Hän juo punaviiniä. Jos sitäkään ei ole, Hän juo olutta. Ja jos sitäkään ei ole, Hän katsoo kun partneri juo kalan kanssa valkoviiniä.


Kalan kanssa juodaan valkoviiniä

 

  1. Hänellä ei ole mitään sitä vastaan, että aina tilaisuuden tullen pelataan pari erää korttia, esimerkiksi kasinoa tai räsypokkaa. Räsypokka varataan ainoastaan päiville, jolloin hyttysiä on runsaasti liikkeellä.

 

  1. Hän ei mene ensimmäiseksi nukkumaan kalasta saavuttuaan vaan istahtaa kivelle ja ottaa vähintään yhden rauhoittavan ja ryhtyy sättimään poissaolevia kalamiehiä ja syyttää heitä huonosta kalasaaliistaan, normaalien säiden, vedenlämmön, ilmanpaineen ja muiden itsestään poissa olevien syiden lisäksi.

 

  1. Hän alkaa kuorsaamaan vasta kun tunturipartneri on nukahtanut.

 

  1. Hän ymmärtää, että jokainen kantaa omat sauhujuomansa itse ja myös saa juoda ne itse. Hän toki myös ymmärtää, että partnerille saa vapaasti tarjota makuelämyksiä, jopa esimerkiksi karkuutetun kalan kunniaksi.

 

  1. Hän ymmärtää, että yhteisesti hankitut tavarat ja nautintoaineet kannetaan ja kulutetaan tasan ja yhdessä.

 

  1. Hän ei valehtele saamiensa kalojen kokoa tai määrää partnerilleen, kuten Hän valehtelisi muille, esimerkiksi kysyttäessä "Noh, näkykö kaloja?". Tällöin normaalisti vastataan kysyjälle, kun saalista ei ole tullut: "Muutamia alamittasia sain ja yks iso vei perhon". Samassa tilanteessa Hän vastaa partnerilleen totuudenmukaisesti näin: "Ne prkleen sintit nauro mulle siellä kosken mutkassa,näyttivät keskaria eivätkä ottaneet vi*ttu mihinkään. Ja perho jäi puuhun. Vi*tutti niin saat*anasti, että meinasin katkasta vavan polttopuiks.". Miksikö? No siksi että tunturipartnerille tulee antaa mahdollisuus kuittailuun.

 

  1. Hän ädlää. Hänellä on aina jotain uutta ja parempaa käytössä, kuten uusi Sagen superkevyt perhovapa. Eikä hän häpeile esitellä sitä partnerilleen, unohtamatta toki samalla kehua partnerin vehkeitä.

 

  1. Hän antaa partnerinsa testata uutta nelosluokan Sage-perhovapaansa, Galvan kelaansa, uutta pintaperhosiimaansa, aurinkolasejaan ja ottiperhojaan ja kertoo partnerilleen mistä ja miten niitä kaikkia saa edullisesti ja helposti hankittua.

 

  1. Hän vaihtaa mielellään ottiperhoja tunturipartnerinsa kanssa.

 

  1. Hän kelluu mielellään. Jos hän ei omista kelluntavälineitä hän katsoo kun partneri kelluu.

 

  1. Hän käyttää kaiken tarmonsa ja tietonsa ja hyväksikäyttää kaikki suhteensa, jotta molemmille saadaan hankittua tarpeeksi monta pullollista mahdollisimman vähän vettä sisältävää tunturijuomaa.

 

  1. Hän vinkkaa partnerilleen jo talvella, että Ideaparkista saa kuivamuonapusseja kolme kahden hinnalla ja tarjoutuu ostamaan niitä tarvittaessa valmiiksi partnerilleen.

 

  1. Hän kerää syksyllä sieniä yli oman tarpeensa ja kuivaa ne valmiiksi ensi vuoden tunturireissua varten. Lisäksi Hän kuivaa muitakin ruoka-aineksia, ja sopii niiden kuivaamisesta partnerinsa kanssa.

 

  1. Hän antaa partnerinsa hoitaa riskialttiiden ruoka-ainesten, kuten jauhelihan kuivaamisen.

 

  1. Jos Hän ei omista kuivuria niin Hän ei välitä edelläolevista kuivurihommeleista sen sekuntiakaan.

 

  1. Hän kalastaa siksi että kalastaminen on kivaa. Hän vapauttaa liian suuret kalat ja liian pienet kalat eikä ahnehdi turhia saaliita syötäväksi.

 

  1. Hän vapauttaa hauet. Aina. Veteen, ei koivunoksaan. Hänelle tuo limainen, iljettävä ja haiseva vihernieriä on ystävä, joka pitää vesistöä kunnossa paremmin kuin mikään tai kukaan muu. Lisäksi Hän ymmärtää, että hauki maistuu pahalle ilman riittävää määrää voita ja kermaa. Mutta ei Hän haukea söisi vaikka kermaa ja voita olisikin riittävästi. Partnerin kantamaa voita ei siihen tarkoitukseen ole saatavissa.

 

  1. Hän haistattaa pitkät lohelle ja lohenkalastajille, sillä hän ymmärtää, että lohenkalastus on keski-ikäisten, kaljamahaisten, laiskojen, kävelemäänkykenemättömien rahamiesten hommaa. Hän toki ymmärtää, että kaikista pintaperhokalastajista tulee joskus ooppeleita. Tosin tällä on merkitystä vain lohijokien lähettyvillä, jonne tunturireissu ei koskaan edes suuntaudu.

 

  1. Hän ottaa runsaasti kuvia reissun aikana kaloista ja tilanteista ja lähettää ne partnerilleen, saaden vastavuoroisesti partneriltaan reissukuvia ison kasan.

 

  1. Hän osaa laittaa kameransa oikeaan kellonaikaan ja osaa jopa synkata kameransa ajan partnerinsa kameran kanssa. Jos hän ei osaa synkata niin hän antaa partnerinsa synkata.

 

  1. Mikäli telttasauna on reissulla mukana, Hän osallistuu saunan lämmitykseen, puiden keräämiseen (myös puuttomalla alueella) sekä kaikkeen saunomiseen liittyvän asian valmisteluun.

 

  1. Mikäli tunturireissuun päätetään lähteä helikopterin tai vesitason tai jonkin eksoottisemman vekottimen kyydityksellä, Hänelle ei tuota vaikeuksia suoriutua puolesta reissukustannuksista, johon saattaa kuulua kalleimmillaan konekyyditys etäiselle kalastuskohteelle, bensat tai dieselit koko kalastusreissun aikana, yhteisruoat ja -juomat, kalastusluvat sekä muut pakolliset yhteiskustannukset tai yhdessä hankittavat henkilökohtaiset kustannukset. Hän voi halutessaan myös kustantaa tunturipartnerinsa kalareissun. Tällöin partnerin ei kuitenkaan odoteta korvaavan tätä millään epämääräisillä tunturipalveluksilla.

 

  1. Mikäli tunturireissuun päätetään sensijaan lähteä edullisemmalla mutta enemmän hikeä vaativalla tavalla, kuten esimerkiksi rinkka selässä hikoilemaan rakka- ja suohelvettiin, Hänelle ei tuota vaikeuksia suoriutua konekyyditystä selkeästi pienemmistä reissuvelvotteista vastaavasti kuin edellisessä kohdassa.

 

  1. Hän tajuaa ja ymmärtää tunturireissujen ensimmäisen ja viimeisen säännön: Se, mikä tapahtuu tunturissa, se jää tunturiin.

 

Näitä ylläesitettyjä ominaisuuksia ja partnerivaatimuksia vapaasti soveltaen etsin siis ensi kesäksi parin viikon ajaksi kiihkeää kalastusseuraa. Mitään suuria etuisuuksia tahi työuraa edistäviä referenssejä et tunturipartnerina tule saamaan, koska en ole kuuluisuuden henkilö, kuten esimerkiksi Jari Tuiskunen. Käytyäsi kanssani kalassa tuon parisen viikkoa et siis voi ponnistaa itse kuuluisuuteen reittäni pitkin, kuten voisit, jos olisit ollut "Jarin kanssa kalassa". Sen sijaan voit joutua häpeämään alkanutta sukkahousufetissiäsi ja joutua esittelemään karvaisia sukkahousuilla verhottuja sääriäsi reissusta tehdyssä reissuraportissa. Niitähän jo tällä sivustolla on muutama. Epäröidessäsi voit katsoa mihin olet joutumassa täältä, klikaten "Artikkelit" lehteä.

 

Koska tunturireissun suunnittelu alkaa hyvissä ajoin ennen reissua, tulee sinun lähettää tunturipartnerihakemuksesi viimeistään maaliskuun 31. päivä 2012.

 

Huomaathan lisäksi, että mikäli olet itse menossa kaverin kanssa reissuun ja kaipaat reissulle yhden maksavan asiakkaan lisää, tulee sinun lähettää hakemus, josta ilmenee myös perustiedot muista matkaan lähtevistä kalahenkilöistä.

 

Hakemus voi ja ehdottomasti pitää olla vapaamuotoinen ja voit lähettää sen millä tavalla ikinä keksit ja haluat. Foorumilla esimerkiksi tuonne, kommenttina tähän deitti-ilmoitukseen, meilillä, johon osoitteen löydät täältä, yv:llä, tai tuolla klikkaamalla "Viestit" namiskaa.

 

Saattaiskohan tässä olla maailman, noh, edes Suomen pisin deitti-ilmoitus? Ehkä ei, mutta asia on tärkeä ja siksi vaatimustaso on korkea. Alla vielä täydellinen vaatimuslista tiivistettynä, tyyliin "Executive summary".

 

1. Mies.
2. Yli 18 v.

 

Kiitos ja anteeksi vaivan näköni.

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston rekisteriseloste Ɩ Sivuston yleiset säännöt