Maritim venevarustevinkit osa 6 | ProMariner akkulaturi

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Kalastuselektroniikka on ottanut hurjan askeleen eteenpäin viime vuosina ja nykyaikainen kalastusvene onkin tyypillisesti elektroniikkaa täynnä. Laadukas ProMarinerin akkulaturi pitää veneesi akut kunnossa.

Kalastuksessa käytetään nykyisin yhä enenevässä määrin keulasähkömoottoria, peräsähkömoottoria, useampia kaikuluotain- ja navigaationäyttöjä, paaluankkureita ja sähkötakiloita. Lisääntyvän elektroniikan myötä akut joutuvat entistä kovemman rasituksen alaisiksi.

Vaikka veneen perämoottori lataisikin akustoa, se ei läheskään aina riitä

Mikäli veneen akusta loppuu virta on riskinä että mm. navigointivälineet tippuvat pelistä pois. Mikä pahempaa, monessa veneessä perämoottori lakkaa toimimasta akun kyykättyä. Laadukas akkulaturi onkin olennainen turvallisuustekijä vesillä liikkuvalle aktiivikalastajalle.

Asensimme raskaassa kalastuskäytössä olevan veneen keulasähkömoottorin akuston laadukkaalla ProMariner ProSport 12 –akkulaturilla. Veneen keulasähkömoottori on 24 voltin mallia, eli tarvittiin laturi, joka pystyy lataamaan kahta sarjaan kytkettyä 12 voltin akkua.

ProSport 12 asennetaan kiinteästi akustoon eli laturi on aina veneessä valmiina. Riittää, että maasähkö tuodaan laturille kalastusreissun päätteeksi. Kätevää. ProSport 12:n latausvirta on 12 ampeeria, mikä tarkoittaa että se lataa asennuskohteen 75 ampeeritunnin akut tyhjistä täyteen yön yli. Näin akut ovat aina täydessä iskussa, vaikka kalastuspäiviä olisi useita peräkkäin.

ProSport 12 –laturilla pystyy lataamaan joko kahta sarjaan kytkettyä 12 voltin akkua tai kahta erillistä 12 voltin akkua. Mikroprosessoriohjattu laturi tunnistaa automaattisesti millainen akusto on kyseessä ja kertoo myös mahdollisista vikatilanteista. Laite on IP67 –luokiteltu eli veden- ja iskunkestävä.

ProMariner ProSport 12

Hinta 276 euroa
Hanki oma ProMariner täältä: Maritimin verkkokauppa

Tekniset tiedot
Jännite: 12/24 V
Virta: 12A
Ulostulo: 2
Syöttöjännite: 100-206VAC
Koko: 25 x 19 x 7
Paino: 1,8 kg

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt