Tehokas käsivalaisin loppukauden kalareissuille – ASP

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Amerikkalainen ASP eli Armanent Systems & Procedure on erikoistunut viranomaistason varusteisiin ja on tunnettu erityisesti viranomaiskäytössä olevista teleskooppipatukoista jopa niin vahvasti, että niistä käytetään yleisesti nimitystä "aspi". ASP:n käsivalaisimet täyttävät myös viranomaisvaatimukset, joten ne kelpaavat varmasti myös kalastajille.

Kolmen kategorian valaisimia

Saimme testiin kolme erilaista ja eri tehoista mallia Turbo USB, Triad XT USB ja Poly Triad. Jo hinnat alkaen –malli Poly Triad huokuu tehoa ja laatua.

Turbo USB ja Triad XT

Turbon valoteho on huimat 780 lumenia Triadin jäädessä 530 lumeniin, joka sekin on erittäin paljon valoa. Tosin Turbon käyttöaika täydellä teholla on puolet Triadin kolmesta tunnista. ASP käyttää ainoastaan laatuvalmistaja Creen valkoisimpia ledejä, jonka kyllä huomaa käytössä. Valo on puhtaan kirkasta.

ASP:t ovat erittäin tukevasti ja laadukkaasti valmistettu

Sisuskalut vastaavat myös ulkokuorta, sillä esimerkiksi kaikki kontaktipinnat on päällystetty kullalla parhaan kontaktipinnan aikaansaamiseksi. Kahvassa on solumuovinen osa, josta saa tukevan otteen ja valaisimen perässä on kolmivaiheinen vipukytkin sekä on/off painonappi.

Vipukytkimen asennot ovat jatkuva valo painettaessa – pois päältä – valo vain painettaessa. 2200 mAh litium-ioniakku kestää täydellä teholla noin 1,5 tuntia. Pakkauksen mukana tulee näppärä kelautuva USB – MicroUSB-johto sekä verkkovirta- ja tupakansytytinlaturi. Kummatkin valaisimet ovat vesitiiviitä sekä iskunkestäviä 2 metrin korkeudelta tiputettuna. 10 vuoden takuu viimeistelee luottamuksen.

Se valitseeko jomman kumman on lähinnä makuasia. Turbon hinta on 226 ja XT:n 209 euroa. Hinta tulee mieltää lähinnä sijoitukseksi, tämän jälkeen ei tarvitse miettiä muita valaisimia, sillä Turbo ja XT suoriutuvat kaikista tilanteissa niin maalla kuin merelläkin. Videolla lisää käyttöominaisuuksia.

 Edullinen Poly Triad

Mikäli haluaa päästä ASP:n laatuun käsiksi, mutta ei ole valmis sijoittamaan yli 200 euroa, niin hyvä vaihtoehto on 300 lumenin Poly Triad. Se ei aivan yllä edellisten tukevuuteen ja tehoon, mutta kampanjahinnallaan 54,50 euroa on erittäin houkutteleva vaihtoehto. Poiketen kalliimmista malleista Poly Triadissa ei ole USB-latausta ja se toimii normaaleilla sormiparistoilla (2).

Lisätietoa ASP-valaisimista www.mastermarkbrands.fi/tuotemerkit/asp/ tai www.asp-usa.com

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt