Kirjautuminen

Vaeltajan uusi raamattu

Käyttäjän arvio:  / 3
HuonoinParas 
Share

Karttakeskus julkaisi viime vuoden lopulla uuden teoksen nimeltä Retkeilijän autiotuvat. Hiukan yli 200 sivuinen kirja esittelee yli 400 yöpymiskelpoista kämppää ja kammia. Kirjan tekijät Jouni Laaksonen ja Joel Ahola ovat käyneet itse kaikki kirjan asumukset läpi ja se paistaa mukavasti läpi teksteistä ja tieto on siis myös päivitettyä ja kokemusperäistä.

.


Kuvat ja tarinat saavat korpikaipuun heräämään

Kirja on paljon muutakin kuin pelkkä luettelo asumuksista.
Siitä löytyy paljon tarinoita kämppä- ja eräelämästä tunnelmallisine valokuvineen. Kirjailijoiden päiväkirjojen otteet saavat kämpät elämään mielikuvituksessa ja kaipuu luonnon rauhaan herää ihan vain kämppien tietoja hakiessa. Kämpän löytämistä helpottaa kummasti hyvät kartat ja gps-pisteet jokaisesta kohteesta.

 Valistusta ei ole unohdettu

On hienoa, että teoksen esimmäiset luvut on omistettu kämppien historialle ja käyttösääntöjen kertaamiselle. Hyvät kämppätavat tuntuvat toisinaan olevan kävijöiltä hiukan hakusessa ja valittavan usein ne myös kämpistä puuttuvat. Teoksen ainoa huono puoli tuntuu olevan se, että niitä tekee mieli hankkia kaksi kerralla. Toinen yöpöydälle talvi-iltoja varten ja toinen valmiiksi rinkkaan, sen verran ehdottomalta vaellustarvikkeelta kirja tuntuu ja tarinat vievät helposti mennessään ilta toisensa jälkeen.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt