Kirjautuminen

Share

Hong Kong panostaa kalastukseen ja uudistaa kalastustarvikkeiden myymäläkonseptia. Kalamies.com oli paikalla tutustumassa Espoon Suomenojan myymälän uuteen Kalastus- ja erämaailmaan.

Kalastus- ja erämaailma erottuu selkeästi muusta myymälästä, kävijä ikäänkuin siirtyy tavaratalon sisällä erikoisliikkeeseen. Tunnelma on mukavan rento ja aistikas, jota edesauttavat puiset sävyt, miellyttävä takkanurkkaus nojatuoleineen sekä seinällä oleva puuvene että katosta roikkuvat vanhat pellavaverkot. Seiniä koristavat taiteilija Sakke Yrjölän kala-aiheiset taideteokset.

Tuotevalikoima on erittäin kattava, kaikki aktiivisen kalastajan tarvitsemat tuotteet löytyvät selkeästi jaoteltuna hyllyistä ja seinältä. Vavat, kelat, siimat, uistimet, tarvikkeet ja elektroniikka ovat löytäneet luontevasti paikkansa. Kalastusvälineiden lisäksi tarjolla on eräily- ja metsästystuotteita, mutta kalastus on selkeästi pääroolissa.

Tilasta tekee myös miellyttävän väljä tilankäyttö. Liian usein sorrutaan pakkaamaan tila "tehokkaasti" täyteen, mutta asiakas saa päin vastoin ähkyn liian täydessä myymälässä. Uudessa Hong Kongin myymälässä esimerkiksi vapojen toimivuutta on kiva kokeilla kun tilaa on ympärillä riittävästi.

Kalastusvälineiden ostaminen on usein fiilistelyä ja kun miellyttävä ostofiilis on päällä, mukaan tarttuu helposti muutakin kuin mitä on tultu ostamaan. Juuri tähän momentumiin uusi myymäläkonsepti sopii loistavasti. Miellyttävässä takkanurkkauksessa (takkana toimii paloturvasyistä näköistakka) voi vaikka istahtaa nojatuoliin ennen ostoksia ja tarkistaa alan julkaisuista viimeisimmät testitulokset tai tuote-esittelyt päätöksen tueksi.

Hong Kongin uusi myymäläkonsepti osoittaa arvostusta kalastuksen harrastajia kohtaan. Kalastusvälineitä ei voi myydä kuin päivittäistavaroita, sillä harrastukseen liittyy vahvasti tunteita ja elämyksiä, joiden vahvistamisessa myymälän suunnittelijat ovat onnistuneet. Vielä kun saadaan kunnollinen koeuittoallas paikalle, voidaan puhua todellisesta täyden palvelun kalastusmyymälästä. Lisätietoa www.hongkong.fi

Suomenojan avajaispäivän ohjelmaa 6.10.

klo 10-20 Abu kelatohtori paikalla!
klo 10-18 Yoshino tuote-esittely
klo 11-19 Kaiverrus kaupanpäälle tavaratalosta ostettuihin Marttiini-puukkoihin
klo 12-18 Heirol-ruuanvalmistusastioiden tuote-esittely
klo 12-18 Sini-valikoiman tuote-esittely
klo 12-18 OBH-Nordica -kodinkoneiden tuote-esittely

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt