Kirjautuminen

VENE 18 BÅT -messujen kalastusalue kasvaa entisestään

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Helsingin kansainvälisten Vene 18 Båt -messut uudistuvat ja kalastusalue kasvaa. Messualueelle tuodaan Uusi Aalto -altaan lisäksi kaksi uutta allasta, toinen kalastusveneille ja toinen sukeltamiseen.

Kalastusalueelle oma allas

Kalastuksen kiinnostus on kasvanut messuilla vuosi vuodelta. Kalastushallin toiseksi keskiöksi Rapala Kalatakuu Jättiakvaarion rinnalle tulee uusi kalastusallas, jossa esitellään kalastusveneiden tekniikkaa ja veneistä kalastamista.

Kalastusaltaan yhteyteen tulee oma kalastusvenelaituri, jotka yhdessä muodostavat viihtyisän keitaan vene-esittelyille ja muille ohjelmanumeroille. Täällä kaikki demot suoritetaan joko veneestä tai esimerkiksi kelluntarenkaasta käsin.

Akvaarion ja kalastusaltaan asiantuntevista esityksistä vastaavat suomalaiset huippuoppaat Peltsi Peltolan rennon juonnon saattelemana. 22000 litran jättiakvaariossa ui entiseen tapaan oikeita kaloja ja akvaarion edessä voi seurata kalojen reaktioita erilaisiin houkutuksiin. Kalastusohjelmaa on entistä enemmän.

Uudet aukioloajat, Trade Day historiaan

 Tapahtuman ensimmäinen perjantai 9.2. ei enää ole ammattilaispäivä vaan kaikki pääsevät avajaispäivänä messuille. Venemessut on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18. Venemessuilla esitellään uusia veneitä kaikissa kokoluokissa. Omat alueensa on myös puuveneille ja mahonkiveneille. 

Pääosassa venemessuilla edelleen komeilevat veneet, jotka täyttävät Messukeskuksen kaksi suurinta hallia. Tarvikkeet ja varusteet löytyvät muista halleista ja matkailulle suunnitellaan entistä näyttävämpää kokonaisuutta. Uusi Kamapörssi tuo myyntiin käytettyjä veneilyvarusteita ja yritysten outlet-tuotteita.

Vene 17 Båt -messuille osallistui 323 yritystä ja siellä vieraili yli 71 000 veneilystä kiinnostunutta. Tapahtuma on Pohjois-Euroopan suurin venealan tapahtuma.

Uikkarit mukaan!

Uusi Aalto -alueella panostetaan tänä vuonna viihtyvyyteen ja tehdään vesilajien kokeilemisesta entistä helpompaa. Mahdollisuuksia eri lajien kokeiluihin tarjoaa Uusi Aalto -alueen allas, joka on 40 metriä pitkä, 15 metriä leveä ja 90 cm syvä. Altaan reunalle rakennetaan viihtyisä patio pukuhuoneineen palvelemaan erityisesti vesilajien kokeilijoita.

Altaan ympärille tehdään paremmat katselulaiturit, joilta voi seurata muun muassa kansainvälisiä wake board -kisoja ja muita vesiaktiviteettejä. Altaaseen pääsee kokeilemaan ainakin wake boardia, suppailemaan ja melomaan. Uusi Aalto -altaan läheisyyteen tulee sukellusallas, jonne pääsee sukeltamaan kouluttajien kanssa.

Ohjelmapisteet Purjehdussatamassa, Venemestarin Telakalla ja SPV:n hallissa

Purjehdussatamassa kuullaan muun muassa lentokapteeni, yksinpurjehtija Ari Huuselan suunnitelmia tulevaan Vendée Globe 2020 purjehduskisaan. Purjehdustarinoiden lisäksi venemessuilla kuullaan tarinoita moottoriveneilystä ja foilauksesta. Purjehdussataman ohjelman kokoaa venemessujen kanssa yhteistyössä purjehtija Samuli Leisti.  Venemessut ovat mukana tukemassa Itämeren suojelua www.puhdasitameri.fi #puhdasitameri

Tarkemmat tiedot ohjelmasta julkaistaan joulukuussa.

Aukioloajat:

pe 9.2. klo 11-19
la-su 10. – 11.2. klo 10-18
ma-pe 12. – 16.2. klo 11-19
la-su 17. – 18.2. klo 10-18.

Pääsyliput ovelta 19 e/12 e. Ennakkoon ennen messujen avajaispäivää verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com ostettuna 16 e/10 e.

www.venemessut.fi #venemessut

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt