Kirjautuminen

Share

Kalastajien suosima vene-elektroniikkamerkki Lowrance esitteli jo ensi kauden mallistoaan. Malliston kaksi merkittävintä uutuutta ovat Premium-kategorian HDS Live ja edullisemman hintaluokan Elite Ti2.

HDS Live –mallistossa on paneuduttu erityisesti kaikuluotainominaisuuksiin. Uudella Active Imaging -tekniikalla pohjan rakenne ja pohjakasvusto selviävät entistä tarkemmin kantavuuden siitä kärsimättä.

3in1 Active Imaging -anturi yhdistää Lowrancen ennestään tutut CHIRP, SideScan ja DownScan Imaging –teknologiat toimimaan yhteistyössä parhaan tuloksen saamiseksi. Active Imaging –ominaisuudet ovat saatavilla myös 2in1-anturikonfiguraationa, jolloin toimintoina ovat SideScan & DownScan.

Reaaliaikaista kuvaa pinnan alta

Kalastajat ovat tottuneet siihen, että kaikuluotaimen ruudulla tieto on periaatteessa historiatietoa siitä, mitä anturin alla on tapahtunut. Uusi LiveSight-toiminto mahdollistaa täysin reaaliaikaisen kuvan tuottamisen suoraan alapuolelta sekä edestä.

Toiminto on mainio silloin kun kalat eivät välttämättä ole parhaalla napilla, jolloin kalojen reaktiot kuten seuriot voidaan tulkita reaaliaikaisesti. HDS Live:ssä on panostettu anturin tuottaman tiedon näyttämiseen erityisen selkeästi. Kalastaja arvostaa sitä, että esimerkiksi tiheän vitaikon sisään piiloutuneet kalat on mahdollista löytää entistä nopeammin.

Luotaintaajuuksina käytetään pääasiassa 455 ja 800 kHz. Äärimmäisen tarkalla resoluutiolla varustettu tasaisen vasteen tarjoava kosketusnäyttö on nähtävissä myös suoralla auringonpaisteella polaroid-lasit päällä.

HDS Live on todellinen kalastajan komentokeskus

HDS Live –sarjan laitteilla voidaan hallita yhdestä paikasta kaikkia yhteensopivia lisälaitteita kuten keulasähkömoottoria, Power Pole –ankkuria, tutkaa, autopilottia ja audiojärjestelmää.

HDS Live –laitteisiin pystytään integroimaan Bluetoothilla myös älypuhelin, jolloin laitteen näyttöön ilmestyvät tekstiviestit ja puhelut. (Android –puhelimella näet saapuvat puhelut ja voit luoda sekä vastata tekstiviesteihin ja iOS laitteella saat puhelut ja viestit näkyviin laitteen ruudulle).

Käyttäjät voivat katsella älypuhelimelta saatavaa sisältöä koko näytön kokoisena tai jaettuna näkymänä HDMI-liitännän kautta suoratoistettuna videona. Mainio esimerkiksi silloin, jos ollaan kalassa jääkiekon MM-kisojen aikaan. Jo ennestään selkeää Lowrancen käyttöliittymää on edelleen parannettu HDS Live –sarjan laitteissa, jolloin jokainen käyttäjä pystyy luomaan itselleen sopivan käyttöympäristön.

HDS Live sisältää C-MAP Easy Routing- ja Navionics Autorouting -ominaisuudet sekä C-MAP Genesis Live -kartoituksen. Saatavilla 7, 9, 12 ja 16 -tuuman näyttökoot, mallisto tulossa myyntiin vielä tämän vuoden lopulla. Lisätietoa  www.lowrance.com

ESITTELYVIDEO

Lowrance Elite Ti2

Aktiivikalastaja arvostaa sitä, että myös edullisemman hintaluokan Elite Ti2:sta löytyy uusi Active Imaging –kaikuluotainteknologia. Sen sijaan LiveSight ja esimerkiksi tutkan tai autopilotin hallintaominaisuudet on saatavilla vain HDS Live –laitteissa. Äärimmäinen näytön tarkkuus säilyy myös HDS Live –sarjan ominaisuutena.

Uutena langaton liitettävyys

Elite Ti2 –laitteet voidaan liittää langattomasti yhteen ilman kaapeleita. Näin voidaan jakaa esimerkiksi 2D kaikuluotainkuva langattomasti kahden näytön välillä, kuten myös reittipisteiden tietojen synkronointi. Elite Ti2:n verkkoasetukset mahdollistavat nopean asennuksen ja käyttöönoton.

Muita Elite Ti2 -ominaisuuksia

Elite Ti2:lla voidaan hallita myös Power-Pole-ankkureita ja MotorGuide Xi5 -keulasähkömoottoria suoraan kosketusnäytöltä.

Genesis Live – reaaliaikainen karttapohjan luonti. Toiminto on yhteensopiva
C-Map karttojen tai tyhjän muistikortin kanssa ja on täysin ilmainen.

Android tai iOS –älypuhelin on mahdollista yhdistää Bluetoothilla Elite Ti2 -laitteeseen ja saada puhelu –ja tekstiviesti-ilmoitukset laitteen näytölle. (Android –puhelimella näet saapuvat puhelut ja voit luoda sekä vastata tekstiviesteihin ja iOS laitteella saat puhelut ja viestit näkyviin laitteen ruudulle).

Elite Ti2 –mallistossa on saatavilla 7, 9 ja 12 tuuman näyttökoot. Mallisto on myynnissä jo tämän vuoden lopulla. Lisätietoa www.lowrance.com

ESITTELYVIDEO

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt