Kirjautuminen

Rapala Rahasto palkitsee hyvät teot kalavesien kunnostamiseksi

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Rapala Rahasto on jo vuosien ajan tukenut paikallisesti merkittäviä, kestävän kehityksen mukaisia kalavesien kunnostustoimia sekä edistänyt omalta osaltaan samaan päämäärään tähtääviä tieteellisiä tutkimuksia ja muita esivalmisteluja eri puolilla maatamme. Periaatteena on kuitenkin ollut, että Rahasto ei ohjaa varoja varsinaisiin kalojen istutuksiin.

Tänä vuonna Rapala Rahasto julistaa avoimesti haettavaksi 300−3 000 euron arvoisia apurahoja edellä mainittujen toimien tukemiseksi. Tukea hyville teoilleen voivat hakea mitkä tahot tahansa. Esimerkiksi osakas- ja hoitokunnat, kalastusseurat ja -piirit, vesien tai luonnon hoito- ja suojeluyhdistykset, paikalliset yhteisöt ja talkooporukat, yksityiset puuhamiehet, alan tieteelliset tutkijayhteisöt, yksittäiset tutkijat sekä opiskelijat opinnäytetöihinsä, rahaston päämäärää tukevien laitteiden keksijät, kehittäjät ja valmistajat ja niin edelleen.

Kalastusvälinelahjoitusten arvoisiksi hyviksi teoiksi lasketaan puolestaan eri tahojen järjestämät tilaisuudet, joissa tarjotaan lapsille, nuorille ja muille erityisryhmille mahdollisuutta tutustua kalastusharrastukseen ja syventää siihen liittyviä tietoja ja taitoja.

Asiantuntijaraati seuloo hakemukset

Asiantuntijaraati käsittelee hakemukset ja valitsee niistä parhaiten Rapala Rahaston periaatteita vastaavat hankkeet. Tuettavat tahot julkistetaan toukokuun loppuun mennessä. Hakemukset on lähetettävä huhtikuun puoliväliin mennessä. Hakemuksen voi muuten tehdä täysin vapaamuotoisesti esimerkiksi sähköpostiviestinä, mutta siitä on selvittävä seuraavat asiat: Hanke, tapahtuma, tutkimus tai muu tarve, avustuksen tai lahjoituksen haluttu arvo tai määrä, vakuuttavat perustelut, hakijatahon taustatiedot ja yhteyshenkilön kontaktitiedot.

Hakemuksien toimitus

Hakemukset voi lähettää joko sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteella Rapala VMC Oyj, Rapala Rahasto, Mäkelänkatu 91, 00610 HELSINKI. Valmiin kaavakepohjan voi myös täyttää ja lähettää nettiosoitteessa www.rahasto.rapala.fi, josta saa tietoa Rapala Rahaston avustuskohteista ja toiminnasta.
Lisätietoja apurahoihin ja välinelahjoituksiin liittyvästä menettelystä saa Rapala Rahaston asiantuntijaneuvoston jäseneltä, toimittaja Seppo Suuroselta puh. 0400 233 339, seppo.suuronen(at)wmail.fi

Raha-avustusta kohdistettu poikastuotantoalueiden kunnostuksiin

Viime vuosina Rapala Rahasto on kohdistanut raha-avustuksia erityisesti kalojen poikastuotantoalueiden kartoituksiin ja kunnostuksiin sekä vaellusesteiden poistamiseen. Tukea ovat saaneet myös monet hankkeet, joilla on pyritty lisäämään nuorten kiinnostusta kalastusharrastusta kohtaan tavalla tai toisella.

Viime vuonna suurimmat yli tuhannen euron apurahat hankkeisiinsa saivat muun muassa useat vesialueiden omistajien osakaskunnat eri puolilta maatamme, Suomen Kalastusmuseoyhdistys, porvoolaisen Gammelbackan puron talkooporukka, Pyhän kyläyhdistys Pelkosenniemeltä ja Saimaan lohikalojen ystävät.

Yksi avustettu kohde oli opetusvideo "Kalastus, enemmän kuin harrastus", joka on tarkoitettu esitettäväksi peruskouluissa. Video kertoo nuorten sanoin, mitä kaikkea mielenkiintoista kalastusharrastus tarjoaa. Video on katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=79TNpXZpQkM
Välinelahjoituksilla palkittiin puolestaan esimerkillisestä kalastusharrastusta edistävästä nuorisotyöstä kymmenkunta kalastus- ym. kerhoa sekä kolme nuorisokeskusta.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt