Kirjautuminen

SVK: Suurkaloille vapautussarja

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Hauki C&RSuomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) kannustaa vapauttamaan erityisesti suuret kalayksilöt, sekä tietenkin kaikki uhanalaista kantaa tai lajia olevat kalat. Tämän vuoksi SVK:n suurkalakilpailuun on perustettu uusi sarja vapautettaville kaloille.

 

Vapautussarjaan osallistuvat kalat osallistuvat myös suurkalakilpailuun,

. mutta virallisiksi Suomen ennätyskaloiksi niitä ei voida hyväksyä puutteellisten punnitustietojen takia. Oikein dokumentoitu vapautettu kala oikeuttaa kuitenkin suurkalastajan ansiomerkkiin. Vapautussarjan säännöt ovat samat kuin suurkalakilpailun. Vuosittain palkitaan vapautus-sarjan kunkin ryhmän (A, B, C, D) suhteellisesti suurimman kalan pyytäjä. Palkinnoille yltää myös parhaalla vapautuskuvalla. Arvioinnissa arvostetaan erityisesti kuvasta välittyvää tunnelmaa.

 

 

Vapautussarjaan osallistutaan samalla lomakkeella, kuin suurkalakilpailuun. Lomakkeen voi täyttää SVK:n nettisivuilla ja se on saatavilla myös SVK:n toimistosta. Vapautetun kalan punnitsemiseen riittää omasta kalapakista löytyvä laadukas kalavaaka. Vapautettavaa kalaa ei kuitenkaan missään tapauksessa saa laittaa vaa´an koukkuun roikkumaan, vaan se pitää punnita punnituspussissa, solmuttomassa haavissa tai vastaavassa. Katso oikeaoppiset kalan vapauttamisohjeet SVK:n nettisivuilta (www.vapaa-ajankalastaja.fi) kohdasta Kalastus => Kalan vapauttaminen. Jos ilmenee, että vapautettua kalaa on kohdeltu väärin, voidaan se hylätä vapautussarjasta.

 

Vapautussarja järjestetään yhteistyössä kalastustarvikeliike Sissoksen kanssa (www.sissos.fi). Tarjoamalla kilpailun palkinnot Sissos on mukana edistämässä vastuullista vapaa-ajankalastusta. Vapautussarja on osa SVK:n Vastuullinen Vapaa-ajankalastaja -hanketta.

 

Lisätietoja:
kalatalouskonsulentti Jan-Peter Pohjola, puh. (09) 2289 1311
tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt