Kirjautuminen

Hong Kong Challenge

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

Hong Kong Challenge – uuden ajan kalastuskilpailu syyskuussa Lohjalla

Lohjalla järjestetään syyskuun 13. päivä uusi kalastuskilpailu, jonka säännöt on päivitetty nykyaikaan. Kilpailu on kaikille avoin ja sen järjestää Lohjan Kalaseura ry yhdessä pääyhteistyökumppaneidensa Hong Kong kalastusverkkokaupan sekä Rapalan kanssa. Kalastusmuotona on heittokalastus, joka on ylivoimaisesti suosituin kalastusmuoto Suomessa. Kilpailussa palkitaan pisimpien kalojen saajat mahtavilla palkinnoilla, palkintoja on neljä ja ne ovat kaikki samanlaisia. Palkintoja pääsevät pokkaamaan pisimmän hauen, kuhan, ahvenen sekä pisimmän kolmen kalalajin yhteistuloksen kalastaneet venekunnat. Venekunnassa voi olla kaksi tai kolme henkilöä.

.

 

Kilpailussa noudatetaan maailmalla ja varsinkin länsinaapurissamme yleistä C&R (Catch & Release, pyydystä ja päästä) periaatetta. Saadut kalat mitataan kilpailijoille jaettavilla Rapala-mittalaudoilla ja kuvataan mittalaudan päällä, jonka jälkeen kalat vapautetaan jatkamaan kasvuaan ja lisääntymään. Etenkin suurien haukien ja kuhien vapauttaminen on erityisen tärkeää, sillä ne ovat parhaita yksilöitä jatkamaan sukuaan sekä myös pitämään järven roskakalakantoja kurissa. Kalastajien kannattaakin valikoida ruokakaloiksi yleisesti keskikokoisia yksilöitä, jotka ovat myös ruoka-aineksena parhaita makunsa ja kokonsa puolesta. Kilpailussa saadut kalat raportoidaan kilpailunjärjestäjille välittömästi kuvauksen ja vapautuksen jälkeen. Järjestäjät pitävät reaaliaikaista tulosseurantaa kilpailun Facebook-sivuilla kaikkien nähtävillä. Liveseuranta loppuu kaksi tuntia ennen kilpailun loppumista, jotta jännitys pisimmistä kaloista säilyy kilpailun loppuun asti! Kilpailuajan jälkeen osallistujat tuovat ”punnitukseen” näytille kuvat, joista järjestäjät todentavat kilpailijoiden ilmoittamien kalojen pituudet. Tällä systeemillä vältetään turha kalojen tappaminen, koska kyseessä on nykyisin enemmissä määrin urheilukalastus, jossa saaliin ruoaksi ottaminen ei ole pääasia vaan elämykset ja taistelu kalojen kanssa.

Kilpailun tukikohtana toimii Lohjan Aurlahden ranta venelaitureineen sekä Kahvila Kesähattu, jossa ilmoittautuminen ja palkintojenjako suoritetaan. Lohjan Kalaseuran jäsenistä koostuva Kuhanvetäsen-kalastustiimi huolehtii käytännön järjestelyistä ja Kahvila Kesähattu palvelee kilpailijoita ennen kilpailua sekä kilpailun jälkeen. Kilpailun aiheuttamaa nälkää ja rasitusta voi korjata Kesähatun tarjoamalla edullisella keittolounaalla heti kilpailun päätyttyä sekä kelien salliessa myös aurinkoisella terassilla.

Palkinnot ovat erityisen hyvät, eivätkä jätä ketään kylmäksi. Pisimmän hauen, kuhan, ahvenen sekä pisimmän kolmen kalalajin yhteistuloksen saaneet venekunnat palkitaan kaikki 500€ arvoisella lahjakortilla Hong Kong kalastusverkkokauppaan sekä 500€ arvoisella Rapala-palkinnolla! Kilpailu tulee varmasti olemaan tiukkaa kaikissa kategorioissa, sillä syyskuun puoliväli tarjoaa hyvän mahdollisuuden suuriin kaloihin kalaisalla Lohjanjärvellä.
Lisätiedot:
www.hongkong.fi/challenge
www.facebook.com/HongKongChallenge

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt