Kirjautuminen

Virho avasi Taimen-TV:n

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Taimenen kutua suorana lähetyksenä Virhon Taimen-TV:stä.

Taimenen kutu soraikoilla on mielenkiintoista katsottavaa reviiritaisteluineen ja kutukuoppien kaiveluineen. Se on myös elinehto lajin menestykselle ja näyttää mihin tarkoitukseen Virtavesien hoitoyhdistyksen tekemiä soraikoita tarvitaan.

Virho onkin avannut "Taimen-TV:n", josta kaikki kiinnostuneet voivat netin kautta käydä seuraamassa kutua. Suoraa lähetystä pitäisi olla luvassa niin kauan kuin kutu jatkuu. Tässä maanomistajan kanssa sovitusti luottamuksellisena pidettävässä etelä-suomalaisessa paikassa se voi jatkua jopa joulukuun alkupuolelle.

 

Taimen-TV on nähtävissä Virhon kotisivulla.

.

Huom: KUVA NÄKYY VAIN PÄIVÄNVALOSSA. Paikkaa ei voida valaista peto- yms. vaaran vuoksi.

 

Taimen-TV:ssä on tänään näkynyt poikasia ja muutama iso kala on käynyt pyörähtämässä nuuskien soraikkoa. Ensimmäiset, etenkin koiraskalat alkavat tässä vaiheessa pikkuhiljaa siirtyä kohti kutupaikkoja etelän vesissä, kun pohjoisessa ollaan jo pitemmällä. Kiihkein kausi koetaan lähiviikkojen aikana, mutta tässä Taimen-TV:n kohteessa kutua on parhaimmillaan ollut itsenäisyyspäivään saakka. Älä siis ihmettele, jos kaloja ei Taimen-TV:ssä näy tiheästi aivan lähipäivinä, mutta kohtapuoleen sihdatulla soraikolla pitäisi olla tungosta.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt