Kirjautuminen

Lähde tekemään uusi taimenpuro

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

kunnostusLähde tekemään uutta kutupuroa Päijänteen taimenelle. Mukaan kannattaa lähteä, sillä uusia taimenpuroja ei joka päivä pääse tekemään! Purokunnostustalkoot järjestetään Sysmässä sijaitsevalla Lintulanojalla 17.6 alkaen klo 10. Kunnostus on Konneveden Kalatutkimus ry:n hanke ja se toteutetaan talkoovoimin.

.

Lintulanoja laskee Auhjärvestä Majutveteen Virtaan voimalaitoksen alapuolella ja siitä on suora vaellusmahdollisuus Päijänteeseen. Purossa ei ole entuudestaan taimenkantaa, vaikka purossa on hyvä vedenlaatu. Todennäköisesti perkaukset sekä puron alaosassa sijainnut nousueste ovat hävittäneet taimenet aikojen saatossa. Edellytykset luonnossa lisääntyvän taimenpopulaation aikaansaamiseksi ovat nykyään kunnossa ja ensimmäinen kotiutusistutuskin on jo tehty.

 

Purolla on talkoiltu jo viime syksynä, jolloin purossa sijaitsevaan patoon rakennettiin "kalatie". Toukokuussa purolla talkoiltiin kertaalleen, jolloin tehtiin valmisteluja tätä viimeistä talkoopäivää varten. Esimerkiksi kutusoraa on kuljetettu valmiiksi kasoihin pitkin puron vartta.

 

Tällä kertaa talkoissa olisi tarkoitus tehdä kunnostus loppuun asti. Purouomaan lisätään kiviä, puuainesta sekä kutusoraa. Nyt onkin siis jäljellä enää mukavin vaihe, kun kunnostus tehdään valmiiksi.

 

Talkoissa tarvittavia työkaluja on vähän niukasti, joten niitä kannattaa ottaa mukaan mikäli omistat jotain seuraavista:

  • kottikärryjä
  • sankoja
  • lapioita
  • vesuri
  • kirves
  • työhanskat

 

Täysin omakustanteisesti ei tarvitse talkoilemaan lähteä, koska osallistujille maksetaan kilometrikorvaus ja päiväraha.

 

Ilmoittautukaa allaolevaan osoitteeseen sähköpostilla etukäteen, että osataan varata makkaraa ja limsaa tarpeeksi.

 

Lopuksi vielä linkkinä parkkipaikka, huom! käyttäkää ehdottomasti juuri tätä paikkaa.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Matti Kotakorpi

etunimi piste sukunimi ät gmail.com

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt