Kirjautuminen

Hong Kong Challenge - uuden aikakauden kalastuskilpailu

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

280px paakuvaLauantaina 13.9. järjestettiin Lohjanjärvellä kalastuskilpailut. Sinänsä kalastuskilpailu Lohjanjärvellä ei ole mikään ennen näkemätön tapahtuma, sillä Uudenmaan suurin järvi on ollut monen vetouistelukilpailun näyttämönä jo vuosikaudet.

.

 

Poikkeuksellisen Hong Kong Challengesta teki se, että kalat tuli vapauttaa mittauksen ja kuvauksen jälkeen. Kilpailijoille jaettiin virallinen mittatikku, jota vasten kisan alamitan täyttävä kala tuli kuvata esimerkiksi kännykällä tai digikameralla. Mittauksen jälkeen soitettiin kisatoimistoon ja ilmoitettiin kala virallisiin tuloksiin. Tuomaristo päivitti kisan Facebook-sivuja jatkuvasti ja oli erittäin jännittävää seurata tilanteen kehittymistä sekä oman tiimin sijoitusta päivän mittaan.

Paljon väkeä heti ensi kerralla

Hong Kong Challenge alkoi Aurlahden satamasta kipparikokouksen jälkeen mahtavan armadan, 77 venekunnan voimin. Kisassa kalat sai pyytää vain heittokalastamalla eli veneet hävisivät laajalle kisa-alueelle varsin nopeasti.

Noviisina mukana

Minulla oli hyvin vähän kokemusta kalastuksesta Lohjanjärvellä. Into osallistua tällaiseen uuden aikakauden kilpailuun oli kuitenkin kova, mutta ihan turistina ei viitsisi kuitenkaan järvelle lähteä haahuilemaan. Onneksi jigiekspertti Peter Lahti oli osallistumassa ja änkesin hänen mukaansa. Uistimenrakentaja Janne Koiviston kanssa antaisimme Peterille tulitukea.

Selvä taktiikka

Kisassa saisi senttien mukaan pisteitä kolmesta lajista: ahven, hauki ja kuha. Ahvenelle ja kuhalle oli kertoimet, jolla pottia saisi helposti kartutettua. Me lähdimme siitä, että piti saada kaikkia lajeja ja mahdollisimman suuria tietysti. Aloitimme kuhalla.

Pommitimme noin seitsemän metrin syvänteitä jigaamalla. Tyynen ja korkeapaineisen kelin johdosta emme odottaneet mitään huippusyöntiä. Nopeasti kuitenkin Peter kepitti ensimmäisen kisakalamme, noin 46-senttisen kuhan. Janne nappasi myös noin 40 cm kalan hopeahileisellä shad-jigillä. Itselläni kuhakuopasta oli tuloksena yksi karkuutus. Ajoimme seuraavan parin tunnin ajan potentiaalisia kuhan olinpaikkoja läpi, mutta 46-senttistä suurempaa emme löytäneet. Oli aika siirtyä haukeen.

Sää oli todella lämmin ja vesikin oli noin 17-asteista. Jos haukia saisimme, ne olisivat varmaan melkoisen pirteitä. Järvellä kun oltiin, päädyimme noin parin metrin syvyiseen lumpeikkoon, jonka uumeniin paiskoimme Peterin uusia jigilippaprotoja. Hauet iskivät melkein heti kun uistin tipahti lumpeiden keskelle. Olimme nähneet päivityksistä, että hauen osalta meidän pitäisi saada yli metrin kala, sillä paalua piti tasan metrin pölli. Ruoskimme tiukasti yrittäen, mutta suurin hauki kirjattiin 55-senttiseksi ja sen onnistui jallittamaan Janne.

Iso ahven takaisi paikan kärkikahinoissa

Hauki ja kuha oli plakkarissa, joten viimeiset tunnit käytimme ahvenen löytämiseen. Duunia tehtiin, ajettiin eri paikkoja ja tutkittiin kaikua silmä kovana, mutta paria ujoa tärppiä lukuun ottamatta emme onnistuneet raitapaitaa saamaan. Lopputuloksissa pääsimme sijalle 17.

Osallistuminen tärkeämpää kuin voitto

Pyydä ja päästä –kisassa oli tiimimme mielestä ehdottomasti tärkeämpää se, että hilaat luusi paikalle ja haastat kavereita mukaan. Voitto olisi vain ylimääräistä plussaa. Mielestäni Hong Kong Challenge oli Lohjan kalaseuralta upea idea ja hieno tapahtuma. Asenteiden muutoksesta kertoo varmasti 77 venekunnan mukanaolo ja osallistujien tyytyväiset kommentit. En voi muuta kuin odottaa innolla ensi vuotta ja samalla toivon samankaltaisia kisoja järjestettävän ympäri maata. Kiitokset järjestäjille! –Antti Zetterberg

600px voittajat

600px affen

600px hauggi

600px kuhhoo

600px hauki

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt