Kirjautuminen

Kalamiehen poiminnat venemessuilta

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

280px haukiVene-Båt 2015, eli venemessut, tarjosivat tavanomaista laajemman kalastajaa kiinnostavan kattauksen. Niin vene- kuin elektroniikkapuolellakin oli tarjolla monenmoista kalastajille suunnattua uutuutta.

.

 

 

Busterin uutuus S-Fish on pienehköstä koostaan huolimatta täysin kalastukseen suunniteltu ja varusteltu vene. Kalasumppu, miltei 9 jalan vavat nielevä vapaboksi, foamista ja lasikuidusta valmistettu turkki, tehdasasenteinen keulasähkömoottori ja kalastusjakkarat keulassa sekä perässä ovat kuin vertikaalijigaajan käsikirjasta haettuja.

Päivitetty klassikko Silver Hawk 540 CC on erittäin merikelpoinen vene ja kun sen varustelee keulamoottorilla ja tarvittavalla kalastuselektroniikalla on kolmen hengen kalavene kovaan kyytiin valmiina. Keskipulpetti on tosin vanhaan versioon nähden aika huteran oloinen.Amerikkalaisvalmisteiset Lundin veneet olivat näyttävästi esillä venemessuilla. Kalastusopas Ville-Matti Blomqvist esittelee miten vertikaalijigaus onnistuu hänen Lund Pro Guide 1675 -veneestään.

Marino Mustang on sipoolaisveistämön hieno retrofiilistelyvene, jolla ei välttämättä kalaan mennä, mutta kesäpäivien ratoksi kauniimpaa venettä alle kymppitonnin saa hakea.

Rapalan Jättiakvaariossa riitti messuyleisöllä ihmeteltävää niin kotimaisten edustajien kuin ulkomaanvahvistuksienkin muodossa. Pällisteltävinä oli ahvenia, haukia, mateita, rautuja ja bassejakin.

Kalastusopas Mika Vornanen tositoimissa Rapalan jättiakvaarion luona.


Hollantilainen venetrailerivalmistaja Van Claes on uusi toimija Suomen markkinoilla. Täysin venekohtaisesti modifioitavat, laadukkaanoloiset trailerit saa varustettuna muun muassa trailerin ulkopuolta kiertävällä kävelysillalla.

50 vuotta 2015 täyttävältä Suzukilta tulee kahvaohjattavat eli tiller-mallit nyt 25-30 hv luokassa. Pienempiin kalaveneisiin oiva laite.

Tohatsu on ollut pitkään hiljaa uutuuksista. Nyt niitä kuitenkin tuli useampiakin. Tiesittekö, että Tohatsut valmistaa Honda? Laadussa ei siis pitäisi olla valittamista.

Ursuitin uuden Venturen suunnittelun pääpaino on ollut panostaa liikkuvuuteen eli kaksiosaisen puvun vyötäröä voi vapaasti säätää ja olkapäiden tienoilla pitäisi olla enemmän liikkumavaraa. Palaamme asiaan sekä täällä että lehden puolella.

Paljon trailaaville tai vieraspaikoissa käyville loistava varuste esimerkiksi lujitemuoviveneeseen. Saa ainakin Maritimista.Raymarine Dragonfly-sarjan uusin tulokas Dragonfly 5 on viisituumainen, uusitulla pikajalustalla varustettu, hinnaltaan jokamiesluokkaan sopiva korkealaatuinen kalakaiku/karttaplotteri. Saatavana myös Dragonfly 4 neljätuumaisella näytöllä.Lowrancen HDS-mallisto siirtyi kolmanteen sukupolveen. Verrattuna edellisiin on näyttöihin, suorituskykyyn ja käytettävyyteen tullut lisää potkua.MotorGuide ja Lowrance synkkaavat yhteen eli näin kaikki Lowrancen käyttäjät pystyvät käyttämään MotorGuiden kaikkia ominaisuuksia plug and play –tyyppisesti.

Isompiin veneisiin ja miksei muihinkin varsin käyttökelpoinen keula-anturi kertomaan 8 metriä etukäteen mitä edessä on.

Alutroll on harvoja puhtaasti kalaveneitä valmistavia suomalaisia toimijoita. Alutroll 485CC-mallin suosio on pikkuhiljaa kasvanut.

Ei tässä kalamiehille mitään kiinnostavaa ole, mutta ihan mielettömän ärhäkän näköinen laite keräsi katseita. Tämähän pelästyttää muut merkit jo pelkällä ulkonäöllään. Tosin yli 27 tonnin hinta pitää tyhjätaskut loitolla.


Onko tässä ylemmän keskiluokan uusi valtias? Mercury esitteli odotetut 80-100-115 mallinsa, joiden paino ja hinta on saatu pidettyä kurissa ominaisuuksista, kuten kulutuksesta tai kiihtyvyydestä, tinkimättä. Aikaisempiin malleihin huomattava parannus muotoilussa houkuttaa takuulla.


  

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt