Kirjautuminen

Kalamies.comin tärpit Venemessuille

Käyttäjän arvio:  / 5
HuonoinParas 
Share

280px venemessutVenemessut Helsingissä ovat varma kevään merkki. Tänä vuonna messut järjestetään 12.-21.2,. joten kymmenen päivän aikana jokainen löytää varmasti itselleen sopivan vierailuajan.

Venemessut ovat ilahduttavasti panostaneet kalastukseen viime vuosina ja tänä vuonna tarjonta on päätä huimaava. Tarjolla on veneitä, kalastusvälineitä, venevarusteita, kalastusallas sekä huikea määrä elektroniikkaa ja taitavia oppaita, jotka pitävät huolen siitä ettei aika tule pitkäksi. Kaikki messuilla ei kuitenkaan kiinnosta kalastuksen harrastajia, joten kokosimme kalastajan must see –asiat, jotka kannattaa käydä tsekkaamassa. Näiden tärppien lisäksi paikalla on merkittäviä jälleenmyyjiä kuten Ruoto ja Hong Kong, joten ensi kauteen varustautuminen voi alkaa!

 

Rapala Kalatakuu –allas

Viime vuonna Rapala 3D-altaan nimellä kulkenut yli 22000 litran vetoinen allas, jossa kotimaiset petokalat uiskentelevat. Kalastusnäytökset suoritetaan koukuttomilla vieheillä ja uistimilla. Viime vuotiseen tapaan altaan ohjelmasta pitävät huolta maamme osaavimmat kalastusoppaat kuten Markku Tiusanen, Peter Lahti, Antti Anttila ja Ville-Matti Blomqvist. Isäntänä toimii Mikko "Peltsi" Peltola. Löydät Rapala Kalatakuu Jättiakvaarion Messukeskuksen hallista 2.

Kalatakuu

Kalastus-lehden, Kalastajan Kanavan ja Kalamies.comin osasto

Tule tutustumaan uuden Kalastajan Kanavan tuotantoon, jota esittelemme osastolla. Paikalla on myös rajoitettu määrä Kalastus-lehden arkistoista poimittuja uniikkinumeroita, jotka riittävät vain nopeimmille. Lisäksi paikalla on katseenvangitsijana ja myytävänä tuore Silver Hawk 540 CC Fish, jossa ratkaisut on mietitty erittäin kalastajaystävällisesti. Osasto löytyy paikalta 2d34,36.

Family Silver Hawk CC04

Ensiesittelyssä uusi Lowrance Elite Ti-sarja (5 & 7")

Edullisempaan alle 1000 euron hintaluokkaan tuodaan samoja ominaisuuksia kuin kalliimmissa laitteissa. Herkkuina mm. Kosketusnäyttö,  tehokas prosessori, CHIRP-luotain ja DownScan Imaging™ -huippuluokan luotaintekniikat tuottavat parhaan mahdollisen näkymän veneen alta. TrackBack™-toiminnolla voit tarkastella luotain-ja pohjan rakennehistoriaa. Elite Ti:t löytyvät osoitteesta 5 m 41

elite-ti-5 lgelite-ti-7 lg

Lowrance 3D –luotaus

Kolmiulotteinen luotaaminen tuo kalastukseen aivan uuden ulottuvuuden. Lowrance esittelee miten 3D-luotaus käytännössä tapahtuu HDS Gen3-mallistolla. Osasto 5 m 41.

3D-luotaus

Savage Gear Black Savage –vapasarja

Sarja, josta löytyy vapa jokaiseen tyyliin ja kalastusmuotoon. Huikea viimeistely ja camo-henkinen ulkonäkö kannattaa käydä kokeilemassa osastolla 5 m 41. Samalla osastolla myös Okuman uudet kelat.

Savage3 dropshotSavage2 haspeliSavage3 dropshot

Propguard-potkurisuoja

Made in USA. Huippuluokan lisävaruste esimerkiksi vetouistelijalle. Propguardin suurin hyöty saadaan uistelijan apukoneessa, jolloin pito ja ohjattavuus paranevat ja kulutus vähenee. Propguardit löytyvät osastolta 5 m 41.

Propguard

Ursuit Comfort Hydro 300N –paukkuliivit

Paukkuliivien aatelia ja mukavuutta kalastukseen. Huippuluokan pelastuspuvuista tuttu Ursuit esittelee huimalla 300N nosteella toimivan todella istuvan liivin, jossa on hydrostaattinen vedenpaineeseen perustuva laukaisin. Neopreenipehmuste niskassa, metallilukot ja paino vain vähän yli kilon. Jos liivit ovat ajankohtainen hankinta, niin tässä on liivi vaativalle käyttäjälle. Osasto 4f31.

Ajokuva ursuitHydrocomfortURSUIT

Faster 525 CF Special Edition

Faster 525 CF on heittokalastajalle räätälöity vene. Keulan korotettu heittotaso on kalastajille tehty. Veneen kapeampi keskipulpetti (800 mm) antaa kalastajalle enemmän vapaata liikkumatilaa. Kuljettaja istuu mukavasti ja tukevasti pulpetin levyisessä taittoselkänojapenkissä. CF-malliin kuuluu vakiona myös 42 L Waecon –kylmälaatikko. 525 CF löytyy osastolta 6g79.

 Faster525CC

Faster 545 SC/CC –keularamppivene

Saattaa näyttää oudolta kalaveneenä, mutta toimii täydellisesti esimerkiksi silloin kun mökille pitää viedä jotain isompaa tai mukana on esimerkiksi liikuntarajoitteisia kalastajia. Sopivaan noin 5,5 metrin kokoluokkaan asettuva vene löytyy osastolta 6g79.

Faster545

Uusi Honda 2.3 -perämoottori

Pikkukalastajille tai soutuveneeseen sopiva uusi BF2.3 pitää sisällään kiinteän, 10 % suuremman polttoainesäiliön ja käyttöä helpottavan, suuremman polttoainesäiliön täyttökorkin. Osastolla 6g79.

Honda2.3 

Minn Kota Riptide Ulterra

24 ja 36 V jännitteellä ja jopa 112 paunan työntövoimalla varustettu Ulterra yllättää huikeilla nosto- ja laskuominaisuuksillaan: sähkötoiminen ja kaukosääteinen moottorin nosto- ja laskumekanismi sekä sähkötoiminen rikipituuden säätö ainoana sähkömoottorina. Riptide Ulterra moottorissa on erittäin tarkat ja joustavat ohjaustoiminnot, joita käytetään uudistetulla ja kätevällä i-Pilot -järjestelmällä. Minn Kotat löytyvät 3 a 38, 39 sekä Rapala Kalatakuu –altaan läheisyydestä.

Minn Kota Riptide Ulterra headMinn Kota Riptide Ulterra telakointi trimmaus

Tracker V20

Fishing Lords tuo messuille uuden Tracker V20-kalastusveneen, jossa kaikki amerikkalaisen kalaveneen mukavuudet. Trackerin löytää osastolta 3d30.

trackerv20

Mercury Active Trim

Active Trim optimoi aina perämoottorin kulman sopivaksi. Veneala on verrannut tätä automaailmassa siirtymistä manuaalivaihteistosta automaattivaihteistoon. Aktiivinen trimmaus tehdään GPS-tiedon perusteella, jolloin järjestelmä ottaa huomioon myös kaarreajon ja tilanteet missä potkuri haukkaa ilmaa, tällöin järjestelmä laskee moottoria alas parantaakseen pitoa. Tutustu Active Trim:iin osastolla 6b81.

active-trim

Bayliner 6CC

Baylineriä ei heti välttämättä kalastusvenemerkiksi muista, mutta uusi 6CC on erityisesti heittokalastukseen suunniteltu suurella avotilalla varustettu edullinen vene. Keulan heittotaso ja muut rakennejärjestelyt on mietitty kalastajia silmälläpitäen. Vene löytyy osastolta 6b81.

BaylinerCC6-MasonryA

Karttakeskus LoistoMobiili

Älypuhelimessa tai tabletissa toimiva Karttakeskuksen softa käyttää viranomaislähteisiin perustuvia kartta-aineistoja. Hintaan sisältyvät tarkimmat saatavilla olevat koko Suomen maastokartat, joilla on kattavasti Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tuottamia syvyyskäyriä myös sisämaan vesistöistä. Loisto Mobiilin asiantuntijat osastolla 3 e 30.

Loistomobiili

Raymarine Quantum CHIRP –tutka

Quantum nostaa kompaktin solid state -tutkan uudelle tasolle tarjoamalla erinomaisia tutkakuvia sekä läheltä että kaukaa. Integroitu Wi-Fi ja ohuet kaapelit mahdollistavat helpon asennuksen. Lisäksi Quantumin energiatehokas ja kevyt rakenne tarjoaa turvalliset säteilypäästöt ja vähentää merkittävästi virrankulutusta. Uuden sukupolven tutka löytyy osastolta 5 n 39.

Raymarine Quantum Radar

Raymarine Dragonfly 7 PRO combo

7PRO on seuraavan sukupolven uraauurtava Dragonflyn kaikuluotain/GPS-yhdistelmä, joka on varustettu CHIRP-kaikuluotainteknologialla. Erittäin kirkas näyttö, joka takuulla ei huurru. Wi-Fin ansiosta voit lähettää suoratoistona kaikuluotainkuvaa suoraan älypuhelimeen. Erikoisominaisuutena yhteensopivuus RAM-kiinnikkeisiin. Osastolla 5 n 39

Dragonfly 7 Angled Right

Suzuki DF4A / DF5A / DF6A

Markkinoiden keveimmät koneet luokassaan, 6hv painaa vain 24 kg. Kolmiasentoinen säilytysjärjestelmä. Moottorin säilytyksessä tai kuljetuksessa ei tarvitse huolehtia siitä kummalle kyljelle moottorin piti asentaa, niin että öljy ei pääse valumaan ulos. Moottorit löytyvät osastolta 6 g 81

suzuki

Zipwake-trimmijärjestelmä

Uusi ruotsalainen Zipwake-trimmijärjestelmä, jonka teho perustuu perinteisten trimmilevyjen sijaan trimmilistaan, joka liikkuu pystysuunnassa veneen perälaudassa. Plaaniin nousu ja reagointi olosuhteisiin sujuu nopeammin kuin perinteisillä trimmilevyillä. Soveltuu parhaiten isompiin veneisiin eli avomeriuistelijoille omiaan. Zipwaken löytää Marimitin osastolta 5 h 20.  Lisätietoa www.zipwake.com

ZIPWAKE

Seaboost-pohjaharjat

Seaboost täydentää Powerbrush-valikoimaa kahdella erikoisharjalla Wide on nimensä mukaisesti leveämpi kuin vakioharja Original ja tarkoitettu isompien pintojen nopeaan sekä säännölliseen harjaamiseen. Lisäksi esitellään Keel-harja joka, soveltuu kölin ja ruorin harjaukseen. Seaboostit osastolla 3e1.

seaboost

TÄRPPIVIDEOLLA PARHAITA PALOJA

VENEMESSUT HELSINGISSÄ 12.-21.2.2016

Aukioloajat

perjantai 12.2.2016 (Trade Day) klo 14-18

la-su 13.-14.2.2016 klo 10-18

ma-pe 15.-19.2.2016 klo 11-20

lauantai 20.2.2016 klo 10-18

sunnuntai 21.2.2016 klo 10-17

Liput ovelta Aikuiset 18 €/hlö (huom. perjantaina 12.2. liput ovelta hintaan 25 € - klo 14 alkaen) Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 €/hlö Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 €  Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 11 €/hlö

www.venemessut.fi

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt