Kirjautuminen

Kuha ja kuhan kalastus

Käyttäjän arvio:  / 2

Liian usein on kuultu puhuttavan, ettei sieltä mökkijärvestä saa kuin korkeintaan kukkoahvenia. Todennäköisesti lähes jokaisesta järvestä tai lammesta löytyy Suomessa ainakin haukia ja ahvenia. Kuha on levinnyt myös erittäin laajalle ja mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä todennäköisempää on saada siiman päähän esimerkiksi harjus tai taimen.

Lue lisää: Heinäkuussa kannattaa tutustua tarkemmin mökkijärveen

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 4

Kesäkuussa koulut päättyvät ja lapset pääsevät lomalle. Moni lapsi suuntaa aluksi isovanhempien kanssa mökille kunnes omilla vanhemmilla lomat alkavat. Mökkikausi on loistavaa kalastusaikaa ja nyt kannattaa panostaa hauen, kuhan ja ahvenen pyytämiseen koko perheen voimin.

Lue lisää: Kesäkuu avaa mökkikalastuskauden – täsmävinkit onnistumisiin

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 6

Helmikuussa vesistöt ovat lähes varmuudella jäässä ja päivien pidentyessä kannattaa lähteä kokeilemaan kuhan pilkintää. Laji on haastava, mutta kalojen löytyessä erittäin palkitseva.

Lue lisää: Helmikuinen kuha haastaa ja palkitsee pilkkijän

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 1

Kaikuluotain on nykypäivän jigaajan perustyökalu, jota ilman on käytännössä turha lähteä kalaan – ainakaan saaliin toivossa. Täsmäjigauksessa, jossa kalat tulee löytää ennen jigin tarjoamista, luotaimen luku- ja käyttötaito korostuvat erityisesti. Kävimme Lund Predator Classic 2017 -voittajan Toni Pohjalaisen kyydissä selvittämässä täsmäjigauksen saloja kuhanpyynnissä.

Lue lisää: Kaikuluotaamalla kalojen luo – vinkkejä täsmäjjgaukseen

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 3

Elokuussa kuhan heittojigaajalla on edelleen hyvät mahdollisuudet huippusaaliisiin, mutta tekniikkaa ja kalastussyvyyttä on hieman muutettava verrattuna aiempiin kuukausiin.

Lue lisää: Kuhan heittojigaajan elokuu

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt