Sivu 1/1

Morriin perälevyä

Lähetetty: 19:36:10 06.01.2016
Kirjoittaja RiskiRiku
Nyt on pakkaspäivät ja kotona kalavehkeiden viritystä. Laitoin Karismaxin pilkkivavat kuntoon ja siimat puolalle. Vielä morri siiman päähän. Ajattelin siinä sitten sankoon laittaa vettä ja harjoitella morrin uittoa, hidasta nostoa ja karistelua. Pisti ihan silmään onneton uinti ja siiman päässä pyöriminen. MIKSEI NÄISSÄ VOISI OLLA PIENTÄ PERÄLEVYÄ :mitaviddua:

Siispä paja pyörimään, pari jigivalua ja kokeilemaan. Alku oli lupaava, liian iso oli ensimmäinen pyrstö, morri kääntyi heti pystyyn. Pienempää väkertämään ja joidenkin (kymmenien) yritysten jälkeen tulos miellytti silmää. 2.1g volframi morri sai itselleen toimivan pyrstön :D

Kuva

Kuva

Pieni pätkä uinnista, kuvattu puhelimella niin laatu on mitä on.Kuinka nämä sitten käytännössä pelaa, sitä en tiedä eikö kuggaan osaa , pitää testata kun kelit paranee.

Re: Morriin perälevyä

Lähetetty: 20:42:06 06.01.2016
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Hyvinhän tuo ui, on tasurimaista uintia.
Tuon perälevyn vois tehdä myös foamista. Leikkais V-muotoon ja kiinni sidontalangallakoukun varteen. Varmistus lakalla tai pikaliimalla. Olis pehmeempi matsku, ei kalan suu tökkäisi samalla tavalla kuin muoviseen perälevyyn. Muovisen perälevyn arvatenkin saa paremmin uivaksi, ja muovilevyn saa jyrkempään muotoon. Tietty muovinen perälevy olisi kestävämpi. Kuitenkin V-muotoon leikattu foami, antaisi jonkunmoista uintia.
Noitahan foami-pyrstöjä tehdään esimerkiksi kirjoliitseihin pilkille,kun jigipään koukun varteen tehdään foamista pyrstö ohjuriksi ja sitten sidotaan maraboosta tms rungolle eläväinen tuhero. Tuli näin äkkiseltään mieleen, että noita valmiiksi leikattuja foamipaloja uittas lakassa, antaisi imeytyä lakan ja kuivua, tulisi jäykkyyttä ja kestävyyttä matskuun ja sitten niitä yrittäisi taivutella kuten tasurin perälevyjä, tiedä sitten miten säilyttää muotonsa foamilevy.

Re: Morriin perälevyä

Lähetetty: 11:19:26 07.01.2016
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Tuommosta 2 mm foamilevyä tarkoitin.
http://www.gillie.fi/tuotteet.html?id=61/1122
http://www.gillie.fi/tuotteet.html?id=61/1125

Ei noita varmaan toinna lakkaamaan ruveta...toimii, tai sitten ei toimi ohjurina. Kotoa löytävästä elintarvikemuovista tms. voi tehdä leikata ja tehdä pieniä pyrstölevyjä, ja pistää koukun varteen vaikka epoksilla kiinni.

Re: Morriin perälevyä

Lähetetty: 11:36:32 07.01.2016
Kirjoittaja RiskiRiku
2mm foamilevy on aika paksu verrattuna tuohon jigiviritykseen, joka on noin 1mm paksuinen. Jigiperälevy on myös siitä hyvä, että se on pehmeää, joten se antaa hyvän suutuntuman herkillekkin kalalajeille, esim. siika.

Re: Morriin perälevyä

Lähetetty: 12:27:16 07.01.2016
Kirjoittaja Sostakovits da Silva
Joo, voi olla liian paksu. Esimerkiksi tuon volframimorrin (2,1 g) koukun varren alapuolelle tulee foamisuikale, joka on maksimi 2 mm leveä. Tämä suikale sidotaan koukun sidontalangalla kiinni koukun varteen. Tästä sitten levenee pyrstön muotoon koukun mutkan takaa.

Re: Morriin perälevyä

Lähetetty: 12:58:21 07.01.2016
Kirjoittaja kitkaton
Tuohon saman kaltaiseen uintiin päästään tekemällä morri litteäksi , Joku nikkari tekikin niitä tuolla jossain pohjoisessa , ja oli hyvät uinnit josta isomus appurat tykkäsi.Joskus muinoin oli Rys,, eikun Neukkulaisissa morreissa sellaisia litteitä lutikan näköisiä kapistuksia ja niissä tuon tyylinen uinti , vaan niitä en ole sittemmin löytänyt ,(niissä oli surkeat koukut ) .Joten eikun vaan innovaatiota kehiin . :juu: :juu: :juunääs:

Re: Morriin perälevyä

Lähetetty: 16:22:36 07.01.2016
Kirjoittaja RiskiRiku
Nyt on värin kanssa, tällä kertaa 3.7g morriin
Kuva

Re: Morriin perälevyä

Lähetetty: 07:15:45 08.01.2016
Kirjoittaja poka
Tuohon ei enään syöttiä tarvitakkaan! Menee mikrotasurista aivan täysin. Eikös morrin idea olekkin, että se ei varsinaisesti ui, nätisti vain keinahtelee ja nousee hiljaa...

Re: Morriin perälevyä

Lähetetty: 09:12:28 08.01.2016
Kirjoittaja RiskiRiku
Tuossa olet aivan oikeassa :wink:
Siksi pitikin laittaa vielä toinen video youtuubbiin.

Ideana oli että tämä morri houkuttelisi kaloja alle isommalla uinnilla, mutta pienellä pompottelulla sen saisi uimaan kuin hidastettu morri.