Sivu 1/2

Kylmäluoma

Lähetetty: 01:33:50 23.02.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Käytiin 6-7.2 hannibalin kanssa kylmäluomalla kirpelinkiusaus reissulla. HopunLopun isäntä, Rane, kerto kämppää ja lupia maksaessamme, pajuluomaan laitetun joulun alla 600 kiloa kirreä ja taimenta, suurimmat 3,5 kilon luokkaa, joten kätemme lähestulkoon vapisivat ponkaistessamme järvellensä.
Tuo ponkaisu lie väärä sana ilmaisemaan kiirettä, hannibalin oli pakko ottaa lapsi (skiidu) mukaan, joten laiskat poijaat tyrryytti sillä kaikki sataset metrit. :oops:
Ensinnä majotuttiin puronsuuhun, kun siellä oli joku saanut kai hyvästikin kalaa verijäljistä ja kaljahylsyistä päätellen. Tunnin taisimma riehua siimannokassa ennenkuin handella palo käämit, tai paleltu, eihän koreteksissä pärjää pilikillä. Siitähän se saikin sitten hyvän syyn sännätä revin niskaan, muka vaihtaan lämpimämpää yllensä.
Minä siinä lähön tohinassa tokasin jotta, se kelen jekkuputeli tänne kans, eihän tätä kestä selevinpäin.
Naa, ukule kävi laittaan kelekkavermeet päälle ja narruutti "ottipaikoille" takasin. Eikähän se riethan poromies ennään pysyny avennolla, van piti heti lähtiä kiekerhön kattomaan mitese elo...
Eli siis ajamaan joutavata rinkiä pitkinpoikin järviselekää, muka tarkotuksena katella missä muualla ne on pilikkinet.
Minä narskautin leukapielet kohmasta ja jatkon kornottamista. Ketut siinä mittään tullu, yks liera kävi oottoa viemässä hetken ja sylyki pois. Kelen nirppanokka.
Tämä poromies tulla leuhotti puolentunnin perästä tukka takana paikalle ja tuumaa notta tuossa eteläniemessä on pietty tolokun kiekeröt jotta siinä, siinä net perkelen evämakkarat kotijansa pittää. No minähän että eiku helevetti sinne ja heti.
Romut kantoon ja hirviä siirtymä peltipailakan päällä, ainakin kakssattaa meetteriä ja oottoa vetteen ja hirviä nylykytys.
Paskat minä siinä kun varttitunnin vetelin tyhjää, niin kysyn hannibalilta että miten se särkkä, kun tähänki vain niin huonosti näkkyy.
sano ettei siinä vain hiiren piirtoa ollut, eikä ossaa sanua missä se juurikin olis.
Minähän pikku jekkuloissa rupesin siinä kyykkimään ja houreissani aattelin notta, tuossahan se vois olla kun on pikkunen varjo hangella.
Lähin tallustelemaan sinne päin ja kappas perkule, siitähän se riutta löyty niinku se varjo näyttikin.
Hirviällä kiirellä toista reikää kairaamaan kun eka tuli jalakaseen vetteen, poromieskin repi urakan elloon ja kauhian pärinän ja käryn kanssa resusi särkälle ja kairaan kiinni ku näläkänen leipään. (vaikka oli vasta valitellu olokapäätään, tietennii kun meinasin että tekaseppa sinnäi ootolle reekeliä)
Ei menny kun se hätänen 5 minuuttia niin eikö tuo pe.kelen mettärosvo vetäny evänakkaraisen jäälle lapinkullan värisellä räisäisellä.
Mullahan .itutti suunnattomasti se resuaminen ja alakoinkin tonkimhan reppua että on se vain mullakin tuo. Jo vain on.
meni muuan minuutti ja tuo suopunkisanteri veti toisen halavatun sitimarketsalmonin. Siinä vaiheessa alakoin jo terottaan puukkua, ettet perkele ennään kolomatta ota, mie piän huolen siitä. :lol:
Kohtapuoliin tempasi mullekin siihen samaseen kolttakolan väriseen, van mie perkele revin vastaiskulla sen leuat paskaksi. Punottu ja äkkipoika, kele!
Loppuilta menikin sitten sinnillä tyhjää nykien.
Seuraavana päivänä sain taimenen ootolla, tämän aslakin ollessa palakisella, (tappikylässä hurrootireissulla sen pailakan kanssa).
Eipä ollut taimen parka oppinut syömään luonnonravintoa. Kovin oli missimitoissa utra. Hyvä suolakala oli siltikin, mielestäni HUOMATTAVASTI parempi kuin pari tiinettä kirpelih..raa. :twisted:
Iltaan asti kuitenkin istua napotettiin siinä, kun tämä N.Y.S.Ä. kin oli palannut ristiretkeltään, vetelinpä minäkin muutamat lenkurat kelekallansa ja siinä resutessa huomasin että olhan siellä särkällä käynyt tosi kalastajakin yön aikana. Nimittäin AnuSaukko, vai lienekö ollut se PerSaukko, minä sitä osannut sen tarkemmin tunnistella. Kauniin jäljen se vain jättää kulkiessaan, harvemmin kun noita nähnyt on, aina se sykähdyttää.
Tuossa kuvassa, missä on tuo kärytoosakin mukana, oli saukkendaali könynny tuon kallellaan olevan aihkin juuristossa lie tovosen kun oli niin hiekkaset jälet pois tullessa. Liekö sammakoita hakenut.

Lähetetty: 01:46:14 23.02.2008
Kirjoittaja wishky
ttuuks, laitat tälläsiä rapsoja...
vähämmästäki rupee korpee, ttu ku sais tänne etelään jäitä :evil:

kateeks käy!

Lähetetty: 11:12:44 23.02.2008
Kirjoittaja tecumseh
Pirun hyvä juttu HT,llä! Sitimarketsalmon röpesin röpesin röpesin
Ja plussaa murrekielellä kirjottamisesta...

Lähetetty: 13:05:47 29.02.2008
Kirjoittaja hope_vaappu
Missäpäin majoituitte kylmäluomalla?
Kamulla mökki siinä naapurissa, jossa hannibalkin viime talvena vieraili.

Lähetetty: 07:20:27 01.03.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Siinähän me oltiin, siinä mettähallituksen leirintäalueella. Meinaatko sännätä kelkkailemaan tuonne päin? Hanski kehu reitit maasta taivaaseen, pitkästi toista rahaa oli pystynyt loikottamaan parhaimmillaan.

Lähetetty: 09:18:24 04.03.2008
Kirjoittaja hope_vaappu
Ollaan viime talvena kulettu siellä suunnilla ajelemassa, mutta ei oo stiigaa enään olemassa....

Kaverit oli käyneet nyt viikonloppuna mp reissun kylmäluoman taivalkosken päässä.

Lähetetty: 13:10:14 04.03.2008
Kirjoittaja hopeatukka
No vetelet kömpijällä menemään. Se se vasta ekstriimiä olis. Lähet sieltä mimminkylältä puotteleen kelekkareittejä tännepäin, luulisin ettei ihan jokapoika tulis sanomaan tehneensä saman.

Lähetetty: 20:32:19 08.03.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Kävästiin forellin kanssa muutaman tunnin reisu kylmällä. Ei keritty istua kuin alle puoli tuntia, kun forelli nappas sukulaisen. Tuollasen toista kilosen pullataimenen. Pertana että sitä voi mies hukata äkkiä puhelimensa, kun kala tarraa kiinni. :lol:
Onneksi ei ollut pahasti vesillä järvi, muuten olis masamoton kännystä tullut Uu botski. Että mulla ei naurattanu yhtään, kun se katto hölömönä ja tuumas: minnehän minä sen puhelimen... Kaveri oli ihmetelly kun oli menny hiljaseksi inttokaveri.
No joo, hupi sijansa saakoon. Melkein samaan rytäkkään kävi mulla puremassa tarjottua torttua, vaan ei kelvannut. Iltaan asti saatiin odotella seuraavaa. Pullakirjo oli tuo sitten, ei menny munat painekattilaan mullakaan.
Ilma oli hyvä, tosin moninainen ja porukkaakin kohtuullisesti liikkeellä. Huonolla syönnillä kehuivat kalojen olevan, mikä huomattiin itekkin. Mäklyyn ei mtn.
Lätkällä pelastu ainoat.

Lähetetty: 23:15:12 08.03.2008
Kirjoittaja hannibal
ompa helekuttivie laihanolonen taimo.eikutenkaan hukkareissu hyvä näin
laitampa edelliseltä reissulta jonku kuvatuksen
KuvaKuva

Lähetetty: 07:08:23 09.03.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Parempikuntonen tuo oli kuin se minkä minä sain edellisellä reisulla. Pitkästi toista kiloa, tuosta ei vaan saa oikein selvää kun ei ole verrokkia.
kalaa kyllä on, olivat laittaneet parilla kertaa yhteensä yli 300 kiloa lisää.
Joulun aikaiseen lisättynähän tuo hipoo jo tonnia! :shock:

Lähetetty: 20:48:05 12.03.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Taas reissu kylmäluomalla, tällä kertaa simpsonin ja peukelen kanssa. Jokahinen sai kalan, poijjaat kiloset kirpelit ja minä suunnilleen samankokosen taimenen.
Vaan on perhana ihmeen huonolla syönnillä nuo evämakkaraiset nyt. Muutkin kalamiehet sano ettei juuri isompia syöntiaikoja ole ollut, muutaman minuutin sykleissä oli otit.
Ei kelvannut tahnat, ei katkat, ei madot, ei toukat, saati sitten morrit, tasurit, mosarit tai liitsit. Lätkään otti kun vahinko kävi.
Mitä hell vettiä noille älyäis tarjota? :shock:
Tönämeetiä vissiin.

Lähetetty: 21:32:39 12.03.2008
Kirjoittaja joppe
hopeatukka kirjoitti: Mitä hell vettiä noille älyäis tarjota? :shock:

minä tiedän mutten kerro :lol:

Lähetetty: 10:56:34 13.03.2008
Kirjoittaja hopeatukka
No heh heh. Uimarengastako? 8)
Perhoonkaan ei kortot ottaneet. Verkot piti laskea ihan vaan mielenrauhan vuoksi.

Lähetetty: 14:42:08 13.03.2008
Kirjoittaja silakka

Lähetetty: 18:57:48 13.03.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Arvasinhan että piilomainontaa. :lol:
Papukaija ei ole pelannut viimeaikoina oikeastaan mitenkään, lapparilla ja niillä murrettu värisillä on tulleet.

Lähetetty: 16:33:18 22.03.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Pilinpesureissu kylmälle vaihteeksi. Kele kun ei toissapäivänä päässyt, oli ollut kala liikullaan. Nooh, saapahan emannus puhasta pääsiäismunnuo. :lol:

Lähetetty: 16:46:28 05.04.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Muutaman tunnin päiväkotireissu taas kylmällä. Tällä kertaa forellin ja hannibalin kanssa. jokainen sai kalan, pojat sitimarketsalmot ja minä taimenen.
Joutavan jääkiekon takia piti kesken päivin taas tulla, stana! Siksipä moiset onkin niitä päiväkodin lapsille tarkotettuja, melkein niinkuin isojen poikien kalareissuja. :evil:

Lähetetty: 17:46:17 05.04.2008
Kirjoittaja Jukkis69
Hopeatukka, näkyikö siellä jäällä tänään joukko humalaisia pilkkijöitä Oulusta? Meidän kalaseuran porukka viettää siellä virkistävää mökkiviikonloppua kirrepilkinnän merkeissä :D Harmi kun en itse päässyt völjyyn. Niin ja jos tapasit porukan niin saivatkohan kaloja? Kuitenkin yrittävät kusettaa jälkeenpäin että tolkkuna oltiin ja kalaa saatiin hyvin :D

-Jukkis

Lähetetty: 19:02:25 05.04.2008
Kirjoittaja hopeatukka
röpesin No mitä nyt yks herra oli ehkä ottanu sille yhelle jalalle pikkusen liikaa, vaan sattuuhan sitä. Korkea ilmanala ym ym voi aiheuttaa yllätyksiä.
Ei vaan, asiallista porukkaahan tuolla oli. Hauskaa porukoilla oli ja niinhän se pitääkin.
Noin ohimennen mitä raatailin parin kolmen kanssa, oli kalaa tullu ihan kohtuuhyvin. Eräs tuumas parhaaksi reissuksi kylmälle hänellä.
Tuon kalantulon takia tuli pikkusen kaverille avauduttua särkällä, kun piti lähteä jäkistä töllään.

Lähetetty: 20:54:21 05.04.2008
Kirjoittaja Jukkis69
Hieno homma jos ovat kaloja saaneet. Ketuttaa niin vietävästi kun itsellä tuli viime hetken peruutus reissulle. Tosi mukava paikka kuitenkin kyseessä. Mikä sen mukavampaa kun kehittää jallupulloon alipainetta ja nauttia hyvästä seurasta sekä hienosta paikasta.

PS. varovainen arvaus, saattoi se "huonojalkainen" olla aboriginaali eli pitäisi kestää paikallisia korkeita ilmanaloja :D nyt liikutaan vaarallisilla vesillä...ei kait se näitä lue...

Lähetetty: 06:02:12 06.04.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Olisko tuolla kenttiä netille. Pitikö pompata kaverin kyytiin kun lähtee peltiporolla niille perille resuaan. Paremminhan tuo aika kulus jäällä kuin pirttihirmuna.

Lähetetty: 17:43:08 06.04.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Munat puhtaaksi reissu tuli tänään. Pitikin lähteä kokeilemaan uusista paikoista. Halavatun halavattu. 8)

Lähetetty: 19:57:17 12.04.2008
Kirjoittaja hopeatukka
13 tunnin minimaratooni istua äkötettiin forellin kanssa tuolla taas vaihteeksi, saalis 1 kirpeli ja apuroita.
Viikolla oli ollut hyvällä syönnillä, mikä uittu se on ettei ne kenat syö viikonloppusin? Kännissäkö ne hoilaa jossain montussa?
Keli oli kyllä nätti, mitä nyt tuuleskeli välillä niimmaan...

Lähetetty: 06:40:23 13.04.2008
Kirjoittaja hannibal
ei olisi tarvinnu kököttää nuin kauan jos olisin ollut mukana :p kirppa tullu titennii jo ekatunnin aikana.

Lähetetty: 06:50:37 13.04.2008
Kirjoittaja hopeatukka
Nou, kuuden jälkeen oltiin ja kala tuli yhentoista kintturoilla kuusamolaisten paikalta. Sitäpaitti ne päiväkerhon pilikkiretket on laitettu pannaan, ennää ei saa olla mukana tuttelia (kaljaa), eikä saa tulla kiire vaipanvaihtoon (kärppäpeliä töllään) tai kelekkaa hipistelleen. :lol:
Että poromies vaan varraupi tolokun evväillä jos meinaa mukkaan väikylöijä.
Olivat saaneet yli kilosia siikojakin kylmältä muutaman.