Mitä kaikkea ahvenesta voi valmistaa?

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
oskuvaltonen
Viestit: 5
Liittynyt: 08:23:32 17.09.2018
Twitter: https://twitter.com/OskuValtonen
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Mitä kaikkea ahvenesta voi valmistaa?

Viesti Kirjoittaja oskuvaltonen » 10:44:06 13.11.2018

Ahven on yksi monikäyttöisimmistä ruokakaloista. Ja kun ahven on Suomen ehkäpä yleisin saaliskala, ainakin vapavälinen, niin tähän ketjuun voisi koota suosikkireseptejä affenan valmistukseen.

Oma pitkäaikainen suosikkini, savustettu ahven, sai kovan haastajan cevichen muodossa.

Ahven-cevichen resepti löytyy täältä: http://www.oskuvaltonen.fi/ahven-cevich ... -maukasta/
Liitteet
ceviche.jpg
Ahven-cevicheä ruisleivällä.

Lissu
Viestit: 1
Liittynyt: 10:58:58 20.02.2019

Re: Mitä kaikkea ahvenesta voi valmistaa?

Viesti Kirjoittaja Lissu » 07:10:11 22.03.2019

Oma suosikkini on ahvenpullat, kun ahvenia poikaystävä tai isä sattuu kotiin tuomaan. Reseptejä on monia, mutta tämä on hyväksi todettu:
aineet:
400 g ahvenfileitä
2 tl suolaa
ripaus raastettua muskottipähkinää
ripaus valkopippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
100 g kermarahkaa
2 munanvalkuaista
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
(tilkka konjakkia)

1. Leikkaa ahvenfileistä kaikki ruodot pois ja suikaloi kalat. Ripottele kalasuikaleiden päälle suolaa, muskottipähkinää, valkopippuria ja cayennea. Anna kalasuikaleiden maustua jääkaapissa noin puoli tuntia. Kylmässä suola kiinteyttää kalanlihaa.

2. Jauha ahvensuikaleet monitoimikoneessa hienoksi tahnaksi. Anna koneen käydä täysillä kierroksilla ja lisää valkuaiset vähän kerrallaan. Lisää kermarahka ja kaada kerma ohuena nauhana joukkoon. Jos massa näyttää erottuvan, anna koneen käydä, kunnes massa on taas kiinteää ja lisää vasta sitten kermaa ohuena nauhana. Mausta sitruunan raastetulla kuorella ja konjakkitilkalla.

3. Kuumenna kattilassa vettä niin runsaasti, että ahvenpyörykät sopivat kunnolla uimaan (1 rkl merisuolaa/1 l vettä). Nosta murekeseoksesta kahdella lusikalla soikeita pyöryköitä ja laita ne kypsymään poreilevaan veteen. Kypsennä ahvenpyöryköitä poreilevassa vedessä noin 10 minuuttia. Nosta reikäkauhalla pois ja valuta liinan päällä.

Voit muotoilla ahvenpyörykät myös suoraan voipaperille ja nostaa pyörykät papereineen kattilaan kypsymään. Iso määrä ahvenpyöryköitä kannattaa kypsentää uunissa: muotoile kaikki pyörykät suoraan voideltuun uunivuokaan, lisää vuokaan valkoviiniä tai kalalientä sen verran, että vuoan pohjalla on nestettä noin puoli senttiä. Peitä astia hyvin foliolla. Kypsennä kiertoilmauunissa 170 asteessa 15-20 minuuttia.

Vastaa Viestiin