Sivu 1/3

Haukipihvit Nams!

Lähetetty: 12:04:38 04.12.2006
Kirjoittaja Haukikoira
HAUKIPIHVIT a’la Haukikoira

Tarveaineet: -3kg hauen fileet, Amerikan pekonia n.100gr, ranskankerma yrtti-sipuli maustettu (edellisen voi korvata kermaviilillä johon on turvotettu sipulikeittopussi) ja ruokakermaa, lisäksi, valkosipulia, nippu tilliä, kananmuna, korppujauhoa. Ja ruisjauhoa (jos aikoo leivittää).

Yks haaki 2.5- 3 kg tai siis fileet, täysin ruodottomat sellaiset, eli kilo haukea lihana
pekonia n.100g. 10:1 on hyvä suhde.

Myllyyn kaik noi kivassa järjestyksessä, loppujen sekaan hieman korppujauhoa tai kuiva ranskiksen pala, ni myllyn puhdistus on helpompaa.

Ranskan kerma tai joku fraise oman maun mukaan (tai kermaviili+sipulikeitto)
Pari kynttä valkosippaa
Yks kananmuna
Riittävästi tilliä silpuksi hakattuna (toimii hyvin, vaikken ole itse tillin ystävä)
Suolaa pari kertaa vähän, mutta ei ole pakollista.

Ja ei muuta kuin sotkemaan noita.

Korppujauhoa (ja ruokakermaa) niin et taikina pysyy kasassa ja irtoaa kulhosta kivasti.

Vettä kulhoon käsiä varten et taikina irtoaa sormista ku niitä lätkitään voipaperille odottamaan paistamista.

Kämmenen kokoisia pihvejä ja kivan ohkaisia siis….

Itse leivitän yleensä puolet pihveistä, kun niitä valmistan, mutta kukin makunsa mukaan.
Laakealle lautaselle korppu-ruisjauho 1:4 suhteella ja sitruunapippuria jos kaipaa sitä. Pihvit käytetään lautasella ja lätkitään sopiviin pinoihin, riippuu montako saa pannulle yhtä aikaa menemään.

Paistetaan paksussa voissa, kun voi on hiljentynyt ja tietty kummaltakin puolelta, väri kertonee koska ovat liian mustia :) Itse tyhjennän pannun aina joka satsin jälkeen rasvoista ym.

Pitäs tulla ainakin n. 25 kpl ja hyviä :juu:

Vinkki, noita voi pakastaa raakavalmiina. Ovat varsin mukavia käyttää, jos tekee vaikka 4kpl nippuja.

Alla viimeisin innovaatio kuvattuna. Valmista taikina on A4 kokoisessa minigripissä ja pintaaan on puisella voiveitsellä painettu annospaloille saumat, jos haluaa pakasteesta ottaa vain osan levyä käyttöön.

Lähetetty: 15:16:27 04.12.2006
Kirjoittaja Toku
Eilen tuli testattua haukipihvejä Haukikoiran tapaan hieman soveltaen)
täytyy sanoa , jotta haukia lähtee tulevaisuudessakin ruokapöytään :wink:
Todella maittavaa einestä!

Lähetetty: 15:28:48 04.12.2006
Kirjoittaja pkartio
Nuo haukipihvit/pullat toimii, kun vain riittävästi makuaineita ja rasvaa...
Itse väkersin noita tääälläkin esiteltyjä hauggipullia.
Koittakaapa friteerata ne pullat/pihvit.
Eli rypsiöljyä 3-4cm kasariin, lämmitetään miltei kiehuvaksi (lue; helvetin kuumaa), asettelet pihvit/pullat rasvaan, paistat kullankeltaisiksi, käännät ja sama nurjalle puolelle.
Rasvan voi käyttää useampaan pullasatsiin.

Lähetetty: 16:13:21 01.01.2007
Kirjoittaja tuke
tein tolla reseptillä affenista vastaavanlaisia piffejä ja täytyy sanoa että teen varmasti tulevaisuudessakin...

noihin vielä kaveriksi paistiperunoita ja sienisoossia. sai myö ehtoo palaksi tehtyä komjan kalaburgerin KO. piffeistä

Lähetetty: 12:03:22 09.01.2007
Kirjoittaja ArtoL
Saapa nähdä. Äsken paistoin piffejä kyseisellä ohjeella, mutta hiukan soveltaen. Kalana on puolet ahvenfilettä ja puolet haukifilettä. Yhden kerkesin maistaa etu ottona ja uskallan väittää että, kohta nälkäistä kaveria jututtaa pitkän aikaa :lol:

Lähetetty: 12:43:59 09.01.2007
Kirjoittaja ArtoL
Niinhän tuossa kävi ,kun arvelinkin. Hyvää oli :!: Ja jos joku kehtaa vielä väittää ettei hauesta saa hyvää mättöä niin kumma on.

Lähetetty: 15:31:18 09.01.2007
Kirjoittaja vempula
Väitän!!!

Lähetetty: 15:34:03 09.01.2007
Kirjoittaja Mikey
vempula kirjoitti:Väitän!!!
Kumma oot. :lol:

Lähetetty: 21:20:38 09.01.2007
Kirjoittaja Wstrand
On, kumma se on :lol:

Lähetetty: 22:40:32 09.01.2007
Kirjoittaja ArtoL
On se.

Lähetetty: 15:02:58 11.01.2007
Kirjoittaja savolax
Heh, kevyttä ja terveellistä kalaruokaa.
-pekonia
-homejuustoa
-ranskankermaa
-kuohukermaa
-kananmunaa
-leivitetään ja paistetaan paksussa voissa

Ja tarjoillaan paistettujen perunoitten kanssa tms. kanssa ja paistinrasvat pannulta päälle

En kyllä epäile yhtään, että maistuu haukikin hyvälle noin laitettuna.
Vai pitäskö sanoa paremminkin ettei se hauki sieltä enää maistu...

Lähetetty: 20:47:13 11.01.2007
Kirjoittaja __Jani__
Pitänee ens kesänä yksi hakki uhrata ja testata tätä reseptiä, ei voi olla pahaa.

Lähetetty: 20:57:16 11.01.2007
Kirjoittaja Progamer
Taas löyty yks Siilinjärveläine :shock:
Sry ot

Lähetetty: 17:15:22 19.04.2007
Kirjoittaja Haukikoira
Näin haukisesongin aikaan tuli tehtyä noi pihvit mut ilman mitään suola osastoa ja homejuustoa, ja varsin herkullisia olivat nuinkin:)

Lähetetty: 16:23:15 20.06.2007
Kirjoittaja Jyffe
Kokeilin myös muunnettua versiota. Minusta olisi ehken "kalamaisempaa" ilman pekonia, joten seuraavalla kerralla teen taikinan kuten Pirkka-sipulikeittopussin takana lukee, muutan vain jauhelihan jauhetuksi haueksi. Mausteeksi tottakai runsaasti tilliä.
Lisukkeena pottuja kokonaisena tai muussina, joku kiva kastike ja sitruunaviipale.

Lähetetty: 00:10:01 21.06.2007
Kirjoittaja perza
itekkin olen aika paljon syänyt hauki pihvejä ja muutaman eri henkilön resepteillä ja ei huonoa ole tullut vielä vastaan.
Tuo haukikoiran reseptikin on muuten omaan mieleen, mutta jos reseptissä on Homejuustoa niin sillon jää syömättä vaikka en olisi maistanutkaan koko pihviä. valkosipuliakin vähän vieroksun, mutta menee se jos ei liikaa laita.
Haukea ei tarvii myöskään mitenkään ruodottomaksi tehdä, vaan tommosen myllyn läpi jauhaa aivan pieneksi massaksi, niin ei ruodot enään haittaa!
Perus ohje kait on tämmönen,

-Haukea
-Kirjolohen palanen(vähän rasvasempaa kalaa sekaan)
-Sipulikeitto pussi(mausteeksi)
-korppujauhoja
-kanamunia
-Suolaa ja oman maun mukaan mausteita, (tilli, ruohosipuli, sitr. pippuri yms...)
Sekasin ja pannulle leivitettynä korppujauho+suola seoksella.
:D

Lähetetty: 10:29:57 31.07.2007
Kirjoittaja Topcat
Tulipa pyöräytettyä piffejä aikamoinen satsi!
Ovat aivan helvatan hyviä, varsinkin kun vaihdoin homejouston koskenlaskijaan.

Lähetetty: 11:21:49 22.09.2007
Kirjoittaja Haukikoira
Upitetaas vähän, kun alkaa sesonkikin just näinä aikoina.

Meillä himassa toi resepti on muotoutunut nykyisellä niin, ettei suolaa ja juustoa enään tungeta sekaan, ja pihvit leivitetään ruis/korppujauhoissa ilman kostutusta, suhteen ollessa 3/1 tuossa järjestyksessä.

Just meni kenwoodista +2kg filettä läpi, ja pakastin 500gr annoksiin minigrip pusseihin tasoitellen jauhikset levyksi pussin sisään. Helppo sulattaa kun ovat ohuena levynä. Kohta on taas herkkua pöydässä.

Lähetetty: 14:18:28 22.09.2007
Kirjoittaja MikeTonic
Kun kerran kausi on meneillään, niin käykää noukkimassa muutamia sieniä ja pilkkokaa Haukikoiran pihvien sekaan.

Hauen voi hätätapauksessa korvata myös jauhelihalla, jos menee munat pataan :)

Lähetetty: 17:43:47 28.01.2008
Kirjoittaja mpk
Itse käytän haukipullataikinassa jauhojen sijaan kermassa kostuteetua ranskanleipää. Tuo pekoni täytyy kyllä kokeilla siinä seassa.

Lähetetty: 02:17:13 27.04.2008
Kirjoittaja Haukikoira
Pikku tunaus tonne loppuosaan. Tuntuu toimivan:) varsinkin kun ajankohta on taas ajankohtainen.

Lähetetty: 01:47:39 31.10.2008
Kirjoittaja Haukikoira
Pitää varmaan tehdä noita ja käyttää raaka-aineena vaikka kirreä? Toisaalta sitte ne ei enää olis haukipihvejä 8)

Lähetetty: 07:18:54 31.10.2008
Kirjoittaja Zeiaar
Nykyään käytän yhä vähemmän mausteita haukipullissa, syön haukea myös pelkästään paistettuna voissa(jopa oliiviöljyssä) :shock: (suolaa ja pyöräyttää vehnäjauhoissa), joskus tuli kokeiltua mm. grillaus- ja broilerimausteita, toimivat nuokin, varsinkin kalakammoisille mukuloille.

Lähes kaikki ilmeisesti käy, kunhan pullissa on vähän rasvaa ja jotain korppujauhoa tai leipää antamassa kuohkeutta, kananmuna sitoo, mut ei pakollinen.

Lähetetty: 00:26:36 05.11.2008
Kirjoittaja sursill
Testi onnistu, maistuvaa mättöä ja mä en ole syönnyt haukea reiluun kahteenkymmeneen vuoteen. :shock: :lol:
Seuraavaan satsiin mä jauhan mukaan puolikkaan ankeriaan, pekonien lisäksi. :wink: Laittelen rapsaa miltä maistuu.

Lähetetty: 22:51:49 04.12.2008
Kirjoittaja Haukikoira
Viimeisin innovaatio lisätty tekstinä ja kuvana reseptin jatkoksi :)