Tee se itse Kebab

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja haulikko » 22:29:47 16.03.2007

Joka jätkä osaa tehä tän, niin myös minä; http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm Tuleepahan perkeleen hyvää ruokaa. Muutamat kebabit paistellu ja hyvää on. Kannattaa tosta ohjeesta poiketen paistaa 4 tuntia-->helpompi leikata.

Avatar
jullimon
Viestit: 637
Liittynyt: 17:37:05 07.11.2006
Paikkakunta: Akaa

Viesti Kirjoittaja jullimon » 23:12:21 16.03.2007

linkki ei doimi mulla ainakaan!?

E: toi toiminee?
http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm

E2: nyt toimii kaikki
Viimeksi muokannut jullimon, 23:25:34 16.03.2007. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Silmä kirkas,käsi vakaa;
Vinetto sen takaa

Team Sämpylänsyöjät

Avatar
ma^ko
Überbesserwisser
Viestit: 4622
Liittynyt: 19:25:25 21.04.2005
Paikkakunta: Tsadin Maalaiskunta, Härmäland.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ma^ko » 23:18:23 16.03.2007

Hyvinkin toimii... nyt.
><(((((°> <°)))))>< Lähes kaiken mitä insinööri on ryssinyt, ihminen voi korjata. ><(((((°> <°)))))><

Avatar
jullimon
Viestit: 637
Liittynyt: 17:37:05 07.11.2006
Paikkakunta: Akaa

Viesti Kirjoittaja jullimon » 23:24:39 16.03.2007

Nyt alkoi tekemään kepappia mieli!
Tuota täytyy kokeilla joku päivä,kenties sunnuntaina jos krapulalta kykenee.
Pakko hakea jääkaapilta jotain syötävää :lol:
Silmä kirkas,käsi vakaa;
Vinetto sen takaa

Team Sämpylänsyöjät

Avatar
dre
Viestit: 23
Liittynyt: 10:14:56 20.02.2007

Viesti Kirjoittaja dre » 13:20:05 18.03.2007

Tulipahan eilen paisteltua kebabit ja täytyy kyllä sanoa että lopputulos oli epäilyistä poiketen positiivinen yllätys.
Ei aivan kebab-ravintoloiden makuista, mutta ei paljon jää uupumaankaan.
Nestettä ja rasvaa kertyi aika runsaasti folion sisään, mutta ne kaadoin paistamisen jälkeen pois.
Suosittelen! :wink:

Avatar
Renfors
Turha jätkä, Suomen Kommunistinen Puolue
Viestit: 5701
Liittynyt: 18:52:54 21.04.2005
Paikkakunta: Nousiainen 854 Vuotta.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Renfors » 13:25:45 18.03.2007

Tuolla on yksi ohje Bartenderin mallin mukaan.

http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?t=2551
Paskaviestejä lähes 10 000 kpl Kalamies.comiin vuodesta 2005...........

Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1173
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Viesti Kirjoittaja lapamato » 13:49:08 18.03.2007

vähän menee aiheesta sivuun mutta laitan silti.

http://www.kebabille.com/
...ja ei kun arvostelemaan.

hyviä ojeita jampolla, vielä, kun laittaa juustokuminaa ja korianteria, niin maku alkaa muistuttamaan sitä itseään....



Beyti on Adanan tyyppinen ja kääritty ohuen leivän sisään ja sitten leikattu siivuiksi. Beyti sisältää jogurttia, murskattua vehnää (bulgur) ja paljon valkosipulia.

Urfa kebab pitää sisällään paljon sipulia ja mustapippuria.

Kebabeja on lukematon määrä, tässä vain muutama. Nimet juontuvat yleensä valmistustavoista, käytetyistä raaka-aineista ja monesti nimi annetaan kebabin syntykaupungin mukaan.

Lihat
Izgara tarkoittaa grillattua lihaa. Esimerkiksi karisik izgara on grillattua lampaan lihaa. Bonfile on pieni filee voinokareella. Kuzu pirzolasi on lampaan kyljys, joka grillataan puuhiilillä. Vasikanliha dana on herkullista tarjoiltuna vihannesmuhennoksen kanssa. Kana, tavuk, on Turkissa halpaa ja siten suosittua lihaa. Kokorec on paistettua tai grillattua lampaan suolta.

Seuraavassa resepti lampaalle:

METSÄSTÄJÄN LAMMASTA VIIDELLE - Avci kebabi



1 kg luutonta lampaanpaistia

4 rkl voita

3 silputtua sipulia

4 valkosipulinkynttä

2 tomaattia

5 perunaa

3 porkkanaa

1 tuore vihreä chilipalko

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

4-5 dl vettä

2 dl vihreitä keitettyjä herneitä

Pehmennä sipuli pannulla ja siirrä silppu pataan. Paloittele liha pieniin paloihin ja ruskista palat pienissä erissä pannulla. Kaada palat pataan ja lisää mukaan kuutioidut tomaatit, perunat ja porkkanat. Mausta suolalla ja pippurilla ja tuoreilla chilirenkailla. Kaada vettä sen verran, että ainekset peittyvät ja kypsennä 175 asteen lämmössä kahden tunnin ajan tai kunnes lihat pehmenevät. Tarjoa pilahvi riisin kanssa.
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"

Avatar
J.Rysä
Viestit: 180
Liittynyt: 14:04:22 01.06.2005
Paikkakunta: Kotka

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja J.Rysä » 19:19:41 19.03.2007

haulikko kirjoitti:Joka jätkä osaa tehä tän, niin myös minä; http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm Tuleepahan perkeleen hyvää ruokaa. Muutamat kebabit paistellu ja hyvää on. Kannattaa tosta ohjeesta poiketen paistaa 4 tuntia-->helpompi leikata.
Klo 22 pitäs olla kedabit valmiina, saa nähä mitä tulloo. :P Ei jaksas millää oottaa ku vatta huutaa jo nyt tyhjyyttää.

haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Viesti Kirjoittaja haulikko » 21:29:14 19.03.2007

ilmoota sitten miten onnistu. Kannattaa antaa hieman vetäytyä kun tempasee uunista ulos. Prkl, vieläkin odottelee hieman rasvanen pelti tossa tiskaamista... :evil:

Avatar
Mattiko
Viestit: 193
Liittynyt: 22:27:34 19.02.2007

Viesti Kirjoittaja Mattiko » 21:36:45 19.03.2007

Tuo ohje kyllä pelittää. Kun jaksaa vaivata lihataikinaa oikeen huolella, niin tulee kiinteää tavaraa. Juustohöylällä olen vedellyt siivua..

Avatar
J.Rysä
Viestit: 180
Liittynyt: 14:04:22 01.06.2005
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja J.Rysä » 22:36:41 19.03.2007

haulikko kirjoitti:ilmoota sitten miten onnistu. Kannattaa antaa hieman vetäytyä kun tempasee uunista ulos. Prkl, vieläkin odottelee hieman rasvanen pelti tossa tiskaamista... :evil:
Joo onnistuhan toi, saakelin hyvää on!!. Suosittelen.

Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deep » 21:29:24 24.03.2007

Oli kyllä yllättävän hyvä eväs.. tossa soosi joka toimii ton kanssa..
tosin sinapin kanssa kandee olla hiukka pliisumpi ja istuttaa tomaattia enemmän (ketsuppia + pyrettä).


> Kebabkastike
>
> Sekoita:
> 1½ dl tomaattipyreetä
> 1 rkl majoneesia
> 2 rkl sinappia
> 1 rkl ketsuppia
> 1 rkl aromisuolaa
> hiven cayennepippuria
>
Edit: + joku 3,5 desiä kylmää vodaa tohon soosiin.. jää muuten melko tiukasti lusikkaan kiinni :) siis kylmä soosi kyseessä.

Avatar
Lohi_Ari
Viestit: 1137
Liittynyt: 09:30:00 28.12.2006
Paikkakunta: Lapveden ranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lohi_Ari » 20:37:38 29.03.2007

Kuinkahan kauan sellainen Kebab-paikkojen norsunjalka joutuu olemaan uunissa? Tietääkö kukaan "keittiömestareista"?
Green Highlander.

><(((((°> "My wife told me that if I go fishing again she'll leave me.
God, I'm going to miss her!" <°)))))><

Avatar
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy » 20:51:59 29.03.2007

dre kirjoitti:Tulipahan eilen paisteltua kebabit ja täytyy kyllä sanoa että lopputulos oli epäilyistä poiketen positiivinen yllätys.
Ei aivan kebab-ravintoloiden makuista, mutta ei paljon jää uupumaankaan.
Nestettä ja rasvaa kertyi aika runsaasti folion sisään, mutta ne kaadoin paistamisen jälkeen pois.
Suosittelen! :wink:
veikkaan, että käytit sikajauhelihaa taisikanautaa, siasta tulee rasvaa yli oman tarpeen, kun käyttää eri jauhelihija, kuten nautaa, vähärasvaista sikaa, hirveä yms sekaisin, saa varmaan parempaa vielä, eikö alkuperäisessä kebapissakin käytetä erilaisia lihoja

haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Viesti Kirjoittaja haulikko » 21:26:12 29.03.2007

Jostain oon netistä lukenu, että karvakädetkin vetää aivan samanlaista soossia kuin mekin. Jotkut käyttää myös sitä lammasta ja vähärasvasia lihoja. Itse suosin mieluummin hieman rasvaista sekotetta, koska tarkoitushan on kypsyttää se rasva ulos lihasta ja jne. Ja mitä tohon kepab raflojen pötköjen tervalla kypsyttämiseen tulee, niin käsittääkseni ne on esikypsennetty jo valmistus vaiheessa ja tankossa ne sitten vain "iskukuumennetaan" ja vedetään lastuiksi. Ja on muuten vaan taas niin hyvää..... :!: :D

Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3924
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Viesti Kirjoittaja wishky » 21:55:13 29.03.2007

Käsittääkseni alunperin skebab on lammasta, suomalaiset ei vaan monasti tykkää lampaasta ni nää karvakädet käyttää nautaa.
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...

Avatar
Matuu
Korkkikonttine heone
Viestit: 440
Liittynyt: 22:09:50 23.03.2006
Paikkakunta: muna pitäjä

Viesti Kirjoittaja Matuu » 23:38:48 29.03.2007

Mä en ainakaan ole saanut tosta oikein tulemaan kunnon ohkasia siivuja.
Maku kyllä ihan ok ja aikalailla kebabin tapanen.
On muuten aikapitkälti mureketta jos ei laita mitään kastiketta, leikkaa paksuja paloja ja laittaa vaikka perunamuusin kaveriksi.
Everyone should belive in something.
I belive I`ll have another beer.

Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1173
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Viesti Kirjoittaja lapamato » 06:33:20 30.03.2007

Eerikinpippurissa valmistetaan "pökäle" alusta->loppuu asti omin voimin.
Kysiyn aikoinaan omistajalta, että paljollako hän myisi pökäleen, jos semmoisen joku haluaisi. Hinta pyöri 4000 mk tienovilla.
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"

Avatar
Ezbe
Musta Hämähäkki
Viestit: 768
Liittynyt: 16:39:46 11.06.2005
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja Ezbe » 10:09:02 31.03.2007

Kepappi meni juurikin äsken uuniin, nyt vaan odotellaan :bigboss:
”Jumalat eivät ota ihmisen lasketusta elinajasta niitä tunteja, jotka on omistettu kalastukselle”.
(Babylonialainen kirjoitus v. 2000ekr.)

Avatar
Kolle
karate kid
Viestit: 534
Liittynyt: 08:59:06 24.09.2006
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Kolle » 13:01:15 31.03.2007

Ezbe kirjoitti:Kepappi meni juurikin äsken uuniin, nyt vaan odotellaan :bigboss:
Sama 8)

Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Stickan » 13:32:52 31.03.2007

Täytyy duunata iltapalaksi tänään hieman norsunjalkaa...

Avatar
Ezbe
Musta Hämähäkki
Viestit: 768
Liittynyt: 16:39:46 11.06.2005
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja Ezbe » 14:28:58 31.03.2007

Kebab riisillä vedetty naamariin ja oli hyvin maistuvaa 8) . Jäipä vielä illaksi pitaleipien väliin hieman täytettäkin...
”Jumalat eivät ota ihmisen lasketusta elinajasta niitä tunteja, jotka on omistettu kalastukselle”.
(Babylonialainen kirjoitus v. 2000ekr.)

Avatar
dre
Viestit: 23
Liittynyt: 10:14:56 20.02.2007

Viesti Kirjoittaja dre » 18:03:35 31.03.2007

nypy kirjoitti:
dre kirjoitti:Tulipahan eilen paisteltua kebabit ja täytyy kyllä sanoa että lopputulos oli epäilyistä poiketen positiivinen yllätys.
Ei aivan kebab-ravintoloiden makuista, mutta ei paljon jää uupumaankaan.
Nestettä ja rasvaa kertyi aika runsaasti folion sisään, mutta ne kaadoin paistamisen jälkeen pois.
Suosittelen! :wink:
veikkaan, että käytit sikajauhelihaa taisikanautaa, siasta tulee rasvaa yli oman tarpeen, kun käyttää eri jauhelihija, kuten nautaa, vähärasvaista sikaa, hirveä yms sekaisin, saa varmaan parempaa vielä, eikö alkuperäisessä kebapissakin käytetä erilaisia lihoja
Käytin pelkkää naudanjauhelihaa.

Avatar
nypy
Viestit: 4845
Liittynyt: 20:31:56 03.11.2005
Paikkakunta: lahti

Viesti Kirjoittaja nypy » 21:06:55 31.03.2007

sitte on todella rasvasta ollut

Avatar
dre
Viestit: 23
Liittynyt: 10:14:56 20.02.2007

Viesti Kirjoittaja dre » 19:51:13 01.04.2007

jep, ostin vielä 2 pakettia, toinen oli paistijauhelihaa, eli pitäisi rasvaa olla vielä vähemmän. Alkaa hieman epäilyttämään tuo mitä lukee pakkauksen kyljessä. :roll:

Vastaa Viestiin