Tee se itse Kebab

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: re

Viesti Kirjoittaja Holmes »

Kylkiäinen kirjoitti:Minkälainen kastike ja jugurttihässäkkä tuohon soppii?Mitä mausteita kastikkeesseen?
Tuolta vinkkiä..
http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm
Avatar
jullimon
Viestit: 637
Liittynyt: 17:37:05 07.11.2006
Paikkakunta: Akaa

Viesti Kirjoittaja jullimon »

Luulis tuolla salsasoosin tulisuudella pystyvän vähän säätämään makua.
Ite otin just tuon kuvan mukaisen "hot" purnukan ja joo,hiki valui ottalohkosta.
Samaa kuraa oli muistaakseni mediumina ja ihan norminakin.

Ens kerralla teen vähän kesymmän kastikkeen.
Muuten tuon ohjeen mukaan kaikki onnistui taivaallisen hyvin.
4h pötkö uunissa.
Rehut,soosi ja pitapalat sillävälin valmiiks,ei tule kiire.

(käytännössä kanki uuniin,kolma tuntia keppanaa ja sitten oheistuotteet valmiiksi sopivasti.)

Jos tuo ei maistu hyvälle niin ranteet auki tai lataukseen :twisted:
Silmä kirkas,käsi vakaa;
Vinetto sen takaa

Team Sämpylänsyöjät
Avatar
Möykky
SÄRKI-LOVER
Viestit: 1517
Liittynyt: 21:54:09 20.02.2006
Paikkakunta: Joen varrella

Viesti Kirjoittaja Möykky »

Tänään testattiin mamman kanssa. On se hyvää, hyvää se on.. :juunääs:

Pötkylä tuli tehtyä ohjeen mukaan, mut kastikkeen väänsin medium salsasta, ja perus tomaattimurskasta. Siihen vaan lisäsin sitten ripauksen mustapippuria, chiliä ja reilusti Valkoliekin valkosipulimurskaa.. :roll: Hyvvee oli!

Toimi iltapalanakin esipaistettujen sämpylöitten välissä. Lihaa, kastiketta, bulgarianjugurttia ja salaatinlehti väliin, kansi päälle ja ääntä kohti...
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

Heppaversiota taasen ugnissa. Käry käy nenään ja kuola valuu...
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
sursill
Pirkan pilaaja
Viestit: 1990
Liittynyt: 15:24:19 23.03.2006
Paikkakunta: Loviisa

Viesti Kirjoittaja sursill »

Tyrä kirjoitti:Heppaversiota taasen ugnissa. Käry käy nenään ja kuola valuu...
Sähän herkuttelet sen entisen ravurin kanssa. :wink: :lol:
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

sursill kirjoitti:
Tyrä kirjoitti:Heppaversiota taasen ugnissa. Käry käy nenään ja kuola valuu...
Sähän herkuttelet sen entisen ravurin kanssa. :wink: :lol:
Joo, kyllähän se minua liikuttaa vaikken raviohjastaja olekaan :)
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3521
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Viesti Kirjoittaja sampukka »

Tuli muutema viikko sitte kokeiltuu, hyvää oli ja kaikki syöjät oli tyytyväisiä.
Ainakin ne sillee sano.

Pitää kokeilla uuestaan joskus, jos vaikka pikku pileet kavereille järkkäis perjantaina.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652
Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3920
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Viesti Kirjoittaja wishky »

Pistin duunikavereille linkin ohjeisiin, muutama oli kokeillu viikonloppuna ja sanoivat et helvetin hyvää oli.

Pitää varmaan pistää ittekki taas pötkylä uuniin. 8)
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Avatar
tjs
Tittelinkipeä
Viestit: 145
Liittynyt: 08:58:33 18.03.2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tjs »

onhan se tätä viikonloppuna tehtävä ku kaverille kehasin, että hyvää tulee...
“There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot.”
MikeTonic
Viestit: 707
Liittynyt: 15:40:06 17.06.2006

Viesti Kirjoittaja MikeTonic »

Viikonloppuna voisi kokeilla tätäkin...


Pieni piristävä uutinen Iltalehdestä. Kannattaa sitten tehdä oikeasti hyvää kepappia tai muuten tulee noutaja.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007082 ... 7_uu.shtml

Valitti kebabista - hakattiin

Ruotsalaismies sai iskun mahaansa valitettuaan ruoan olevan huonoa.

Viisikymppinen mies Ljungbystä käväisi viime perjantaina ostamassa itselleen kebab-rullan. Ruoka maistui kuitenkin kokkinakin aikaisemmin työskennelleen miehen mielestä huonolta ja hän päätti valittaa asiasta.

- Sanaharkan jälkeen ruoan myynyt mies tuli tiskin takaa ja löi asiakasta vatsaan, Ljungbyn poliisista kerrotaan Svenska Dagbladetille.

Isku oli niin voimakas, että asiakkaalta murtui kaksi kylkiluuta, ja hän on nyt sairauslomalla. Poliisi selvittää jupakkaa.
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

Tänään jälleen...
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3920
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Viesti Kirjoittaja wishky »

Tyrä kirjoitti:Tänään jälleen...
Mää väsäsin pötkylän toissa päivänä...
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...
Jyffe
Viestit: 1082
Liittynyt: 21:56:36 30.08.2006

Viesti Kirjoittaja Jyffe »

MikeTonic kirjoitti:Viikonloppuna voisi kokeilla tätäkin...


Pieni piristävä uutinen Iltalehdestä. Kannattaa sitten tehdä oikeasti hyvää kepappia tai muuten tulee noutaja.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2007082 ... 7_uu.shtml

Valitti kebabista - hakattiin

Ruotsalaismies sai iskun mahaansa valitettuaan ruoan olevan huonoa.

Viisikymppinen mies Ljungbystä käväisi viime perjantaina ostamassa itselleen kebab-rullan. Ruoka maistui kuitenkin kokkinakin aikaisemmin työskennelleen miehen mielestä huonolta ja hän päätti valittaa asiasta.

- Sanaharkan jälkeen ruoan myynyt mies tuli tiskin takaa ja löi asiakasta vatsaan, Ljungbyn poliisista kerrotaan Svenska Dagbladetille.

Isku oli niin voimakas, että asiakkaalta murtui kaksi kylkiluuta, ja hän on nyt sairauslomalla. Poliisi selvittää jupakkaa.
Jos käytte Oulujärvellä kalassa, niin älkää ainakaan menkö syömään rättipäiden pyörittämään Vaalan Pizza&Kebabiin. Erehdyin asioimaan moisessa mörskässä viikonloppuna kaverin kanssa ja tilasimme kebapit. Annokset tulivat pöytään ja liha oli kylmää! Lihaa ei saa tarjoilla alle 70-asteisena.
Valitin aiheesta tiskin takana olleille rättipäille, jolloin alkoi kamala mussutus hoonolla soomella. Kebabin rasva kuulemma palaa, jos sitä lämmittää enemmän. No, paska ei ole vielä velliä, joten ilmeisesti selvisin säikähdyksellä.
Toivottavasti terveystarkastaja käy pian sulkemassa moisen syöttölän -verotarkastaja ei ilmeisesti ole vielä ehtinyt...
Kun katson vihreitä, näen punaista.
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

Kebabista voi kyllä valittaa, mutta samalla täytyy vaihtaa ravintolaa. Urbaanilegenda kun kertoo, että "etnisillä ravintoloitsijoilla" on omat keinonsa kostaa hankalalle asiakkaalle muutenkin kuin napakalla iskulla keskivartaloon. Eli annoksessa oleva "turkkilainen jugurtti" muuttaa koostumustaan mikäli asiakas koetaan hankalaksi. Bon Appetit :twisted:
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Viesti Kirjoittaja Holmes »

Itte syön (harvoin) kepappia paikoissa, joissa se jööti pyörii siellä vartaassa Ja siitä leikataan annos. Joissain paikoissa liha tulee pakkasesta mikroon ja sitten atatyrk lähtee Nissan micralla sitä toimittamaan asiakkaalle. Mahtaa olla makuelämys..
Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1174
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Viesti Kirjoittaja lapamato »

http://www.kebabille.com/

alan arvostelupaikka
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"
MikeTonic
Viestit: 707
Liittynyt: 15:40:06 17.06.2006

Viesti Kirjoittaja MikeTonic »

Ensimmäinen koe-erä nyt tulossa, kun on kuola valunnut puolen vuoden ajan tätä aihetta luettaessa. Laihduttamisen vuoksi olen lihaa syönyt vähän tänä vuonna, mutta nyt saa repsahtaa...

Taisi tulla hieman paksumpi jööti kuin 5cm. Taitaa olla jöötin koko noin etusormen mittainen eli minun tapauksessani lähempänä 10cm. Pitäisiköhän pitää varmuuden vuoksi noin 4,5 tuntia uunissa?

Mausteita tuli laitettua riittävästi:
- 1,2kg naudan jauhelihaa (rasvaa noin 5%)
- Pippurisekoitusta melkein kourallinen
- Aromimaustetta hieman vähemmän
- Kuminaa sopivasti
- 6kpl murskattua valkosipulin kynttä

Noita tuli veivattua ja vaivattua omasta mielestäni riittävästi pariinkin otteeseen. Ajattelin mausteiden antaa imeytyä rauhassa lihaan ja antaa jauhelihan lämmetä samalla huoneen lämpötilaan. Foliota lienee jöötin ympärillä ainakin viisi kiekkaa, jotta ei valskaa.

Nyt odotellaan 4-4½ tuntia valmistumista. Tuossa ajassa voisi kehitellä nämä lisukkeet.
MikeTonic
Viestit: 707
Liittynyt: 15:40:06 17.06.2006

Viesti Kirjoittaja MikeTonic »

Onnistui aivan loistavasti! Taidan perustaa khebab ravintolan, jos joskus työttömäksi joudun :) Täytyy vain opetella laittamaan rahat kassan ohi...

Mausteita juuri sopivasti, jotta polttelee vielä 15min syömisen jälkeen. Kypsyys aivan sopiva. Oli uunissa lähes 4½ tuntia.

Mättö tuli syötyä kurkku-tomaatti-salaatin kanssa, johon suolakurkun palasi päälle. Salaatin päälle kebablastut. Lihan päälle vielä sweetchili maustetta, kun en jaksanut väkästä salsa-chilitomaattikastiketta.

Aivan mahtavaa ruokaa (ainakin näin laihduttamisen päälle) :)
Jyffe
Viestit: 1082
Liittynyt: 21:56:36 30.08.2006

Viesti Kirjoittaja Jyffe »

Tyrä kirjoitti:Kebabista voi kyllä valittaa, mutta samalla täytyy vaihtaa ravintolaa. Urbaanilegenda kun kertoo, että "etnisillä ravintoloitsijoilla" on omat keinonsa kostaa hankalalle asiakkaalle muutenkin kuin napakalla iskulla keskivartaloon. Eli annoksessa oleva "turkkilainen jugurtti" muuttaa koostumustaan mikäli asiakas koetaan hankalaksi. Bon Appetit :twisted:
Paikallinen ei niin urpaanilekenta puolestaan kertoo paikkakunnalle eksyneiden rättipäiden poistuneen vasta perustamastaan pizzeriastaan niin nopeasti että keskentekoiset pizzatkin jäivät uuniin...
Kun katson vihreitä, näen punaista.
haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Viesti Kirjoittaja haulikko »

Pakko tekasta tänään. Vituttaa toi sade keli, joten pakko edes syödä perkeleellinen annos jotain hyvvä, kebua siis.
Avatar
j78
Viestit: 131
Liittynyt: 01:20:16 04.04.2006
Paikkakunta: Nastola

Viesti Kirjoittaja j78 »

Pieni epäilys oli onnistumisen suhteen, mutta pakko sanoa että oli loistavaa kebabbia kotitekoiseksi! jopa minä onnistuin ja eukkokin kehu lopputulosta. 8)

suosittelen, mulle tästä tuli ainakin tapa.
Avatar
Aavikkosammakko
PaMu "the Hand" Henry
Viestit: 3524
Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
Paikkakunta: Mansesteri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Aavikkosammakko »

Huomenna pitkästä aikaa törkätään moinen uuniin mikäli vaan ehtii.
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/
Avatar
Ilari
Viestit: 130
Liittynyt: 10:21:00 04.05.2007
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Ilari »

Joo jep jep, 800g naudan paistijauhelihaa jossa 10% rasvaa, 46g meiran aromisuolaa josta jää jäljelle n.10g ja meiran yrttinen pippurisekoitus 26g josta jää jäljelle myös hieman.
Vaivataan niin maanperkeleesti ja tehrään niinkuin edellä on neuvottu.
Itse en vedä samana iltana lärviin vaan annan vetäytä ja viskaan jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää jolloin se mukavasti "kiinteytynyt" joten siitä saa todella siistejä slaisseja avoimella juustohöylällä pitkittäin vedeltynä ja ompa se vielä saanut makuuntua mukavasti..
Pannulle voita ja siivuja sekaan tarpeen mukaan, pyöräytellään kuumaksi muutama hassu minuutti.
Viimeksi vedin jasmiiniriisiä lautaselle ja päälle sopivasti kebnaa sekä päälle felixin chilikastiketta (basilika&valkosipuli) ja heinzin carlic saucea + puoli laatikkoa kotahuoraa.
Vttu mitä mättöö :o lyö jopa legendaarisen persepoliksen kebut saati sitten tiksin aseman albaanien kuivat mikrokebut :moon:
Paskaks vaan..
Avatar
Padre
D.I.Y. Lobotomia
Viestit: 420
Liittynyt: 07:31:29 11.04.2006
Paikkakunta: tRauma

Viesti Kirjoittaja Padre »

Tulipa testattua, tein vain noin 400 gramman lihasta, noin kokeilumielessä. Lopputulos oli varsin suussasulavaa ja suuta sulattavaa. Seuraavaksi hippusen isompi köntsä lihaa ja sama satsi höysteitä. Nyt pitää odottaa että hyyssissä käyminen lakkaa kirvelemästä ennen kuin syö mitään kovin maustettua. Mut summa summarum; helpolla saa itelleen kepapit oman maun mukaan höystettynä ja ilma rannekarvoja, jollei nyt halua omiaan mukaan sotkea.
Terve mies ei tanssi.
Avatar
bunkkah
Viestit: 249
Liittynyt: 22:41:42 14.01.2006

Viesti Kirjoittaja bunkkah »

Nyt kauppaan jauheliha ostoksille! Pidän paidan ylimmät napit auki, varmaan kohta huomaan jo karvojen työntyvän ulos rintamuksestani :bigboss: . Täytyy vain olla tarkkana ettei käsikarvat karise khebabin sekaan :!:
Vastaa Viestiin