Tee se itse Kebab

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 09:50:52 24.11.2009

Tänää ois tarkotus pari pötkylää uuniin laittaa.
1200 g ostin lihaa, mustapippurilla ja aromisuolalla mennää.
Ranskiksia kaveriks, salaattii kans.
N. klo 18 ois valmiit, emäntä töistä tulloopi nii päästään syömään.

Pitääpi kokeilla "riivata" nuo pötkylät. Eli ensiks tehä ne pyöreeks tiukaks palloks ja siitä pyörittää pötlyläks.
http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/50090/1451875.jpg
Jonkun näkönen kuva miten leipää riivataan.

Saas nähä pysyykö läjässä.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 20:17:24 24.11.2009

Nyt täytyy ihan itteensä onnitella.
Ei oo ikinä onnistunu näi hyvin.
Sähkövatkaimella jossa taikina koukut huruuttelin 5 minuuttia sekaisin jauhelihaa ja mausteita.
Sitte riivaten ja pyöritellen 2 pötkylää noista ja uuniin.
Ohuen ohutta siivua fileveitellä pystyi tuosta leikkaamaan. olen daivaassa

Ranskikset ja salaattikin maistui.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
Remox
Mr. KMC Metaani
Viestit: 1060
Liittynyt: 12:15:31 15.10.2008
Paikkakunta: Valkeakoski/Nokia

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Remox » 09:49:07 25.11.2009

kaveri väänti normi patukan normi mausteilla + peukalonpään kokonen murena bhut jolokia... oli tujua kamaa, täytyy myöntää.. seuraavalla kerralla tulitikunpään kokonen hippu..
Viimeksi muokannut Remox, 17:56:07 25.11.2009. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 15:03:57 25.11.2009

Onks kukaa kokeillu rullakepabpia tehä tortilla läkkärästä?
Taian kohta kokeilla.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja haulikko » 09:24:49 01.12.2009

Testaa ja kerrohan kuinka onnistus. Kai suomesta saa niitä döner-leipiä, vois ite vääntää döneriäkin...
Siikahan se siellä!!!

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 11:03:35 02.12.2009

Jos niinku minuu tarkotit tolla testaamisella nii hyvin onnistu.
Pitäs olla vaa isommat lätyt, sais isomman rullan.
No 3 tommosta vetäsin nii hyvä tuli.

Salaattia, jotai chilikastiketta välii, nii valkosipulikastiketta oli kans.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

kalakalle83
kännissä muokkaaja
Viestit: 761
Liittynyt: 20:34:58 26.12.2006

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja kalakalle83 » 14:34:34 02.12.2009

pötkylä uunissa. saas nähdä mitä tulee lihoina on kaurista,peuraa,hirvee,sorsaa,kyyhkystä,ja hiukan possua joukossa. olisko pötköllä painoo joku 2,2-2.4 kg . kai sitä loppuviikon pureskelee.
ei tuu mitään mutta kannattaa seurata http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/664393

kalakalle83
kännissä muokkaaja
Viestit: 761
Liittynyt: 20:34:58 26.12.2006

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja kalakalle83 » 21:12:45 02.12.2009

olipas se namnam. mielestäni tuli parempi kun possusta ja peurasta.
ei tuu mitään mutta kannattaa seurata http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/664393

Avatar
weisto
Viestit: 115
Liittynyt: 00:52:57 24.08.2009
Paikkakunta: Jägesteri

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja weisto » 21:16:50 02.12.2009

Mitenköhän tossa toimis poro? :D

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Holmes » 00:15:48 04.12.2009

weisto kirjoitti:Mitenköhän tossa toimis poro? :D
Varmaan samalla tavalla kuin hirvi, eli kuivaa, rasvatonta on. Possua sekaan, niin hyvää tulee!

Avatar
weisto
Viestit: 115
Liittynyt: 00:52:57 24.08.2009
Paikkakunta: Jägesteri

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja weisto » 00:44:34 04.12.2009

Holmes kirjoitti:
weisto kirjoitti:Mitenköhän tossa toimis poro? :D
Varmaan samalla tavalla kuin hirvi, eli kuivaa, rasvatonta on. Possua sekaan, niin hyvää tulee!
Jep, jätin possun mainitsematta, koska oletin itsestäänselvyydeksi... :roll:

Avatar
jarna
Lumiukko
Viestit: 485
Liittynyt: 16:34:31 06.11.2007
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja jarna » 11:01:07 03.01.2010

ois pötkylä taas uunissa!! :wink:

Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3924
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja wishky » 11:41:34 03.01.2010

jarna kirjoitti:ois pötkylä taas uunissa!! :wink:
puol tuntia sitte laitoin kangen uuniin :bigboss:
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...

Avatar
jarna
Lumiukko
Viestit: 485
Liittynyt: 16:34:31 06.11.2007
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja jarna » 20:18:09 22.01.2010

onkos kukaan kokeillu tehdä kebabbia kuivakakku vuuassa? ei ainakaan nesteet pääse karkuun ja saa todella tiiviin. ilmottelen sit mimmonen tuli :wink:

Avatar
jx3himberg
Viestit: 312
Liittynyt: 11:55:29 14.11.2006
Paikkakunta: Turku

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja jx3himberg » 16:53:38 03.02.2010

Eilen tein ekan kerran - ei vakuuttanut täydellisesti. Tänään oli helppo leitata ja ruskistus pannulla - Voi viulu - johan oli hyvää olen daivaassa - kastikkeeksi kevyt kermaviiliä ja taffelin maustepussi...

Ranskikset ja jäävuorisalaatti - jopa vaimo oli ihmeissään... illaksi jäi viel yks 800 g pötkylä :bigboss:

Onkohan jollain tietoa sellasista säköveitsistä/kebabhöylä jolla "Omar" leikkaa - mitäs ne maksaa???

Kuivaa ja vähäravaista lihaahan tää on kun rasva valuu pois ja ruskistuu ilman öljyä paistinpannulla.

Avatar
Glottis
Viestit: 460
Liittynyt: 09:32:19 14.11.2006
Paikkakunta: Turku

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Glottis » 17:03:09 03.02.2010

jx3himberg kirjoitti:Eilen tein ekan kerran - ei vakuuttanut täydellisesti. Tänään oli helppo leitata ja ruskistus pannulla - Voi viulu - johan oli hyvää olen daivaassa - kastikkeeksi kevyt kermaviiliä ja taffelin maustepussi...

Ranskikset ja jäävuorisalaatti - jopa vaimo oli ihmeissään... illaksi jäi viel yks 800 g pötkylä :bigboss:

Onkohan jollain tietoa sellasista säköveitsistä/kebabhöylä jolla "Omar" leikkaa - mitäs ne maksaa???

Kuivaa ja vähäravaista lihaahan tää on kun rasva valuu pois ja ruskistuu ilman öljyä paistinpannulla.
Sopivalla juustohöylällä saa hyviä siipaleita jahka pötkö vaan onnistuu oikein.
Jos olis ni ois ollu

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 10:31:47 22.02.2010

Kohta pötkylä uuniin.
Tänää sitte riisin kanssa kebappia nautitaan.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 09:23:36 23.03.2010

Kohta menis 4 pörkylää uuniin.
3 kiloo jauhelihaa ja mausteet.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

akselsson
Viestit: 4
Liittynyt: 20:49:27 01.01.2011
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja akselsson » 21:01:21 01.01.2011

Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.

Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?

Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Kebab blogini: http://kebabblog.com

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Holmes » 00:18:59 03.01.2011

akselsson kirjoitti:Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.

Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?

Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Itse tekemä maistu juuri sellaiselta, kun sen itse tekee ja maustaa. "Mikrokepappia" käyttävät karvaranteet käyttävät Wotkinssin ja Korv Göranssien yms. bulkki shaissea. Sen yhden kerran vuodessa, kun käyn kepappia "ulkona" maistamassa, niin siellä on varras, josta liha leikataan. Nämä paikat on tosin nykyään harvassa..

akselsson
Viestit: 4
Liittynyt: 20:49:27 01.01.2011
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja akselsson » 02:13:26 03.01.2011

Holmes kirjoitti:
akselsson kirjoitti:Tuo linkki on kyllä suosittu, sitä näkee monessa paikassa ympäri Internetiä.

Kysyisin teiltä, hyvät kebabintekijät, mahtaako tuo maistua erilaiselta verrattuna kebab-ravintoloiden tarjontaan? Niissähän usein käytetään joko mikro-kebabia tai vartaasta veistettyä. Tuo omatekoinen lienee samanlaista kuin mikro-kebab?

Tarkoitus olisi tehdä ensi viikolla kebab itse alusta loppuun. Kastikkeet ja kaikki. Linkitetty ohje vaikuttaa tähän pätevältä vaihtoehdolta.
Itse tekemä maistu juuri sellaiselta, kun sen itse tekee ja maustaa. "Mikrokepappia" käyttävät karvaranteet käyttävät Wotkinssin ja Korv Göranssien yms. bulkki shaissea. Sen yhden kerran vuodessa, kun käyn kepappia "ulkona" maistamassa, niin siellä on varras, josta liha leikataan. Nämä paikat on tosin nykyään harvassa..
Missä päin Helsinkiä käyt safkaamassa? Itse olen tykästynyt Kontulan Kebabin aurarullaan, mutta uudet vinkit on aina tervetulleita vasta vähän aikaa sitten Stadiin muuttaneelle ;)
Kebab blogini: http://kebabblog.com

Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1173
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja lapamato » 17:37:08 06.01.2011

http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.

http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 90 luvun alkukupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"

Avatar
Åbo_
Vantaan soppamies
Viestit: 2008
Liittynyt: 13:32:22 14.06.2005
Paikkakunta: Vanda

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Åbo_ » 17:41:54 06.01.2011

lapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.

http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 80 luvun loppupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
Tää lapiksen mainitsema rtkepapi on yksi parhaista paikoista,ja kepan jälkeen tinuriin bisselle olen daivaassa

-Åbo-
..Pike Performance...Hauen kalastusta jo yli 30-vuotta..

Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1173
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja lapamato » 21:58:18 06.01.2011

Åbo kirjoitti:
lapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.

http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 80 luvun loppupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
Tää lapiksen mainitsema rtkepapi on yksi parhaista paikoista,ja kepan jälkeen tinuriin bisselle olen daivaassa

-Åbo-
:juu:
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"

akselsson
Viestit: 4
Liittynyt: 20:49:27 01.01.2011
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja akselsson » 01:28:50 07.01.2011

lapamato kirjoitti:http://www.eerikinpippuri.com/?page=3 -tekee itse pötkylänsä, tai ainakin niin väittävät... keba on hieman rasvaista ja ravintola on kaikin puolin siisti.

http://rtkebab.com/ tää on sit legendaarinen paikaa.. varmaan suomen ensinmäisiä kebapaikkoja. Itse olen käynnyt 90 luvun alkukupuolella ekoja kertoja syömässä kerros kebua ao paikassa ja sen takia se varmaan on yhtä hyvää vielä tänäänkin.
Eerikin Pippurista meikäläisellä on vähän huono muistikuva. On sellainen fiilis, että keskustan paikat ei vedä vertoja lähiöiden rafloille. Vai onko niin, että Eerikin Pippuri olisi parissa-kolmessa vuodessa muuttunut?

RT-Kebabista on hyviä kokemuksia kerran siellä käyneenä. Sinnehän mentäessä on sitten hyvä muistaa maksaa se seutulippu!
Kebab blogini: http://kebabblog.com

Vastaa Viestiin