Tee se itse Kebab

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 10:51:35 11.01.2013

2 kipaletta 1200g pötkylää kohta uuniin menee.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

JL_
Viestit: 202
Liittynyt: 21:15:53 21.11.2005
Paikkakunta: Bårgåå

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja JL_ » 12:03:14 11.01.2013

Eiks tuon aromisuolan sijaan vois laittaa jotain muuta? - On meinaan hirveetä myrkkyä

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 12:33:50 11.01.2013

JL_ kirjoitti:Eiks tuon aromisuolan sijaan vois laittaa jotain muuta? - On meinaan hirveetä myrkkyä

Voihan sen pois ottaa ja laittaa suolaa.
Ei se saman makunen oo.
En miekään sitä muualle käytä ku näihin pötkylöihin.




Kohta valmistelemaan pitaleipien leivontaa.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
Aavikkosammakko
PaMu "the Hand" Henry
Viestit: 3525
Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
Paikkakunta: Mansesteri
Viesti:

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Aavikkosammakko » 11:09:08 16.03.2013

Aavikkosammakko kirjoitti: 800g naudan paistijauhelihaa --> mieluummin puolet lammasta
~30g aromisuolaa --> 25g riittänee
~1/4dl mustapippurirouhetta --> 1/5dl ja puolet pippurisekoitusta
1tl Fatalii Aji Cristal-chilijauhetta --> 2tl
3-4tl Poppamies Vampyree Wing -kastiketta (valkosipulista) --> jätetään varmaan pois

EDIT: nojoo, nyt vielä viileämpänä maistettuna on ne maut aika kohdallaan tuolla alkuperäiselläkin reseptillä 8) Ja tuo Poppamiehen Vampyree-soosi on aivan loistavaa kebab-kastiketta!
Tällä kertaa resepti:

800g naudan paistijauhelihaa (samalla mennään siis)
~20-30g aromisuolaa (avattu pussi niin mittaus ei ollut kovin tarkkaa)
~1/4dl pippurisekoitusta jossa mukana hieman mustapippurirouhetta
1 tl Fatalii Green Devil Naga-jauhetta
1 tl Fatalii savuchilijauhetta

Pientä hienosäätöä siis, vähän eri pippuria sekä vähän chilikokeilua.
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/

Avatar
Aavikkosammakko
PaMu "the Hand" Henry
Viestit: 3525
Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
Paikkakunta: Mansesteri
Viesti:

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Aavikkosammakko » 13:58:00 01.08.2013

Viimeksi tuo naga oli kyllä vähän liikaa, tuli aika tulista kamaa :twisted: Nyt mennään tuon aiemman reseptin mukaan, eli pippurilla ja aromisuolalla, hieman heitin savuchilijauhettakin, mutta maltilla, että kelpaa muillekin. Tulistaa sitten jälkikäteen tarpeen mukaan.

Ja eikun uuniin!
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/

Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1173
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja lapamato » 14:32:11 20.02.2014

Tämmöinen Rosenstein & Söhnen valmistama Döner -und Schaschlik grilli tuli hommattua. Viikonloppuna pääsee vihdoin tekee sitä oikeata döneriä oikeasta lihasta. :bigboss:

Hyviä kastikeohjeita voisitte ehdotella ?
Liitteet
Kebbe grilli.jpg
Kebbe grilli.jpg (97.57 KiB) Katsottu 12273 kertaa
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"

haulikko
Muotiguru
Viestit: 427
Liittynyt: 17:38:37 06.06.2006
Paikkakunta: lihakylä

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja haulikko » 19:55:36 21.02.2014

Nyt on hieno.

Raporttia sit het miten toimii!
Siikahan se siellä!!!

Avatar
Mokia
Operan Killisilmä
Viestit: 4327
Liittynyt: 11:01:14 22.04.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Mokia » 12:43:53 02.03.2014

Komea on ja rapsaa heti kun kokemusta löytyy. Nuohan eivät näytä edes olevan kovissa hinnankiroissa, vaan toimivatko oikeasti?
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!

Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1173
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja lapamato » 19:02:14 02.03.2014

Döner rilliä kokeiltu ja hyväksi todettu.

Ostin vajaan kilon naudan sisäpaistia ja puolisen kiloa karitsan jauhista tuomaan rasvaa kebbeen.

Naudan viipaloin ja maustoin suolalla, paprikajauheella, pippurilla ja sipulijauheella. Jauhiksen maustoin santa maria kebbe mausteella, suolalla ja tein jauhiksesta kiekkoja. Lihat pujottelin tolpannokkaan vuorotelle ja ei kun rilliin pyörimään.

Miinuksena voisin rillistä sanoa sen ettei ole erillistä lämmön säätöä, joten kebbe tulee suht nopeasti valmiiksi. Muuten kyllä ihan kiva kapistus illan viettoa varten, muka tarjota vieraille tuoreita rehuja, lämpösiä pitataskuja sekä lihaa suoraan kebberillistä. Eikä tosiaan ole hinnalla pilattu tuote ja osat on rosteria eli helppo puhdistaa. Seuraavaksi kokeiluun lähtee perus norsunjalka..

Tässä vielä hyvä ohje kastikkeelle.

Kebab-kastike

3 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilimaustetta
2 tl paprikaa

500g tomaattimurskaa
½ appelsiinin mehu
1 - 2 tl sokeria
½ tl suolaa (tai oman maun mukaan)
muutama vihreä pepperonipaprika tms.
1 rkl sinappia
mustapippuria myllystä
1,5 rkl balsamiviinietikkaa
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"

paskatapa
Viestit: 675
Liittynyt: 22:07:59 03.10.2008

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja paskatapa » 20:21:05 06.03.2014

moro. mistä ostelit värkin? tv-sm-

Avatar
lapamato
Mr. KePu
Viestit: 1173
Liittynyt: 18:44:43 11.01.2006
Paikkakunta: Monaco

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja lapamato » 08:26:34 07.03.2014

paskatapa kirjoitti:moro. mistä ostelit värkin? tv-sm-
Tosa->http://www.pulju.net/kebab_grilli_kotikayttoon
-Nälkä lähtee syömällä ja nainen juomalla-

Matti Nykäsen sanoin: "Jos mies on lomalla, naiset pitää turpansa kiinni"

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 13:18:46 12.04.2014

Heti kohta pitäs taas pari pötkylää uuniin heittää.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 09:46:23 13.04.2014

Ja kohta pitaleivät uuniin ja syämään...

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
Aavikkosammakko
PaMu "the Hand" Henry
Viestit: 3525
Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
Paikkakunta: Mansesteri
Viesti:

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Aavikkosammakko » 15:43:45 13.04.2014

Tuliko Sami hyvää?

Täällä lähti just kilon pötkö uuniin.
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 09:31:20 14.04.2014

Aavikkosammakko kirjoitti:Tuliko Sami hyvää?

Täällä lähti just kilon pötkö uuniin.
Tuli loistavaa :D
Varmaan parhaiten onnistu kun kertaakaan.
Pitaleivät onnistu myäs.

Sain hemmetin moisen ähkyn kun 2 niitä vetelin, millonhan sitä osais syödä vain riittävästi...

Tänään syön vain yhden!

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
Aavikkosammakko
PaMu "the Hand" Henry
Viestit: 3525
Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
Paikkakunta: Mansesteri
Viesti:

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Aavikkosammakko » 09:56:43 14.04.2014

Hyvä hyvä :)

On kyllä todella perustoimiva resepti tuo noin kilo lihaa, 25-30g aromisuolaa ja ~1/4dl pippurisekoitusta/mustapippurirouhetta. 100 astetta ja uunissa nelisen tuntia. Tällä mentiin ja hyvää tuli taas. Taisin kyllä vähän chiliäkin lisätä, mutta varoen, että maistuu muillekin kuin mulle.

Hitto kun ei saa koskaan aikaiseksi hakea tuota lammasta, se tekee kyllä ihmeitä makuun. En lähde sen suuremmin noilla mausteilla kikkailemaan kunnes kokeilen taas piiitkästä aikaa tuota lammasta sekaan. Ensi kerralla, ensi kerralla...
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/

Avatar
pääevä
Viestit: 2494
Liittynyt: 19:14:13 04.01.2009

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja pääevä » 17:46:05 18.04.2014

Mites tiukkaa massaa olette sekottaneet jauhelihasta ja millä ? Ois paksu pussillinen naudan jauhelihaa odottamassa ja pitäs nyt kokeilla tämäkin laji.

Avatar
jullimon
Viestit: 637
Liittynyt: 17:37:05 07.11.2006
Paikkakunta: Akaa

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja jullimon » 22:19:34 18.04.2014

Perus sähkövatkaimella missä on taikinakoukut...Ei paras mutta kivuttomampi vaihtoehto omiin pikku kätösiin verrattuna. Mitä kauemmin veivaa sen parempi :lol:
Silmä kirkas,käsi vakaa;
Vinetto sen takaa

Team Sämpylänsyöjät

Avatar
pääevä
Viestit: 2494
Liittynyt: 19:14:13 04.01.2009

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja pääevä » 06:43:40 19.04.2014

Joo kun noita kuvia mitä netistä löytyy niin on aika rakeista liha, mutta kun sais semmosta oikein tiukkaa kamaa heti ekalla kerralla niin hyvä juttu. Suunnittelin jo vähän oisko lihamyllystä vielä työntänyt muutamaan otteeseen läpi, mutta jos sitten vatkais vaan tuolla konstilla. No tästä se lähtee, mukava kyllä päästä kokeilemaan.

Avatar
pääevä
Viestit: 2494
Liittynyt: 19:14:13 04.01.2009

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja pääevä » 17:43:49 19.04.2014

Saa nähä kumpiko on valmis ensiksi, isäntä vai kepapit... :D tuolla edellisellä ohjeella, lisätty vaan hiukan oreganoa ja paprikaa. Yleiskoneella jauhettu taikinakoukuilla puoltuntia, melkosta jöötiä tuli, jospa onnistuu.

Avatar
pääevä
Viestit: 2494
Liittynyt: 19:14:13 04.01.2009

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja pääevä » 19:44:19 20.04.2014

No niin, lopputulos ekalla kertaa ihan okei. Plussana erittäin positiivinen yllätys että noin helposti noin hyvää.
Miinuksena että pitäs saada ehken jauhettua hienommaksi ja vähän rasvasemmaksi, aika kuivaksi jäi. No nämä onkin sitten jo hiustenhalkomisia, pääasiassa todella hyvää kamaa.

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 09:25:09 13.03.2015

Kohta menee kilo porojauhelihaa ja 1,4 kiloo sikanautaa uunin lämpöön.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 20:14:10 13.03.2015

Nyt tuli paras kebappi ikinä!

Mustapippuri rouhetta reilusti.
Aromisuolaa n. 70 g.
juustokuminaa 3 rlk ja chili rouhetta saman verran.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Avatar
Aavikkosammakko
PaMu "the Hand" Henry
Viestit: 3525
Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
Paikkakunta: Mansesteri
Viesti:

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja Aavikkosammakko » 13:53:19 25.06.2015

Norsunjalka taas uunissa...
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/

Avatar
sampukka
Mr. Valkosipulipuristin
Viestit: 3520
Liittynyt: 21:54:25 13.11.2005

Re: Tee se itse Kebab

Viesti Kirjoittaja sampukka » 14:01:37 08.08.2015

Ja pötkylää kohta uuniin.
1.2 kiloo lihaa.
2 pötkylää noista, toinen syödä tänään ja toinen pakkaseen oottamaan kalareissua.

T: Sami
Devonit ja niihin liittyvä kirjallisuus kiinnostaa.

Tuolta löytyy tekeleitäni.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... 17&t=53652

Vastaa Viestiin