Japanilaista?

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
savolax
Savolainen Siimaleikkuri
Viestit: 1817
Liittynyt: 01:23:26 12.01.2006
Paikkakunta: Savo

Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja savolax »

Löytyykö hyviä japanialaisia kalaruokaohjeita vai pitääkö kuukkeloida?
Raakaa kalaa tekis mieli...

Täällä peräkylillä tarpeiden saatavuus voi olla vähän sitä sun tätä...
Tieto lisää tuskaa ja kuitu paskaa
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Kerro vähän tarkemmin mitä haluat tehdä? Nyrkkisääntönä se, että hyvälaatuista raakana syötävää kalaa ei juurikaan Suomesta löydy. Järvikaloja ei suositella syötäväksi raakana lainkaan. Erilaisilla graavauksilla saa aikaiseksi vaikka mitä, sehän on periaatteessa sushinkin idea. Se sushi pala kuuluu kastaa soijaan kala edellä, jolloin soija alkaa "kypsyttämään". Tee ihmeessä sushia, ei ole ollenkaan niin vaikeeta kun luulis. Mulla on ohjeita ja niksejä vaikka kuinka paljon, mutta en ole koneella kuin reilun vartin.
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deep »

tuolla on jotakin.. toi saitti on muutenkin kohtuu pätevä.
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/200 ... ondyy.html
savolax
Savolainen Siimaleikkuri
Viestit: 1817
Liittynyt: 01:23:26 12.01.2006
Paikkakunta: Savo

Viesti Kirjoittaja savolax »

Sushi ja shashimia nyt ainakin. Nimiä en kaikille muista. Joskus käytiin japanilaisessa makustelemassa ja hyvää oli. Täällä ei japanilaista ole lähimaillakaan. Kotona voisi kokeilla. Ja vähän vaimoakin hemmotella laittamalla itse.

Tonnikala olisi tuoreena oikesta parasta, muttei taida täältä löytyä...
Pari kertaa on kuola alkanut valua niitä ruotsalaisia katsellessa. Viimeksi vetivät tonnikalaa suoraan merestä siivuiksi ja dippasivat soija-wasabi liemeen...
Tieto lisää tuskaa ja kuitu paskaa
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

savolax kirjoitti:Sushi ja shashimia nyt ainakin. Nimiä en kaikille muista. Joskus käytiin japanilaisessa makustelemassa ja hyvää oli. Täällä ei japanilaista ole lähimaillakaan. Kotona voisi kokeilla. Ja vähän vaimoakin hemmotella laittamalla itse.

Tonnikala olisi tuoreena oikesta parasta, muttei taida täältä löytyä...
Pari kertaa on kuola alkanut valua niitä ruotsalaisia katsellessa. Viimeksi vetivät tonnikalaa suoraan merestä siivuiksi ja dippasivat soija-wasabi liemeen...
Kyllä tuoretta tunaa on useissakin kaupoissa, mutta muista kysyä, että "söisitkö itse tätä raakana?".
Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Viesti Kirjoittaja Holmes »

Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Tein eilen sushia ja räpsin samalla jokusen kuvan. Tänään on työpäivä ja pikkujoulut, eli laittelen kuvia huomenna.
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

Kuvia
Liitteet
ahh...JPG
ahh...JPG (44.06 KiB) Katsottu 7618 kertaa
thats it.JPG
thats it.JPG (28.06 KiB) Katsottu 7621 kertaa
slurps!.JPG
slurps!.JPG (38.4 KiB) Katsottu 7623 kertaa
rapuu ja lemoo.JPG
rapuu ja lemoo.JPG (27.32 KiB) Katsottu 7626 kertaa
tulevia suupaloja.JPG
tulevia suupaloja.JPG (41.22 KiB) Katsottu 7625 kertaa
rehuja.JPG
rehuja.JPG (51.86 KiB) Katsottu 7626 kertaa
hetki ennen rullausta.JPG
hetki ennen rullausta.JPG (36.4 KiB) Katsottu 7621 kertaa
munakas
munakas
japanese omelet.JPG (33.22 KiB) Katsottu 7625 kertaa
Avatar
Tyrä
Raksiteline
Viestit: 4555
Liittynyt: 07:11:01 28.05.2005
Paikkakunta: Maameri
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tyrä »

Perhanan Emppai, makkara lakkasi juuri kesken syönnin maistumasta hyvälle :evil:
Nuorten kalakerho etsii lahjoituksina käyttökelpoista tai korjauskelpoista kalastustavaraa. Yksäriä minulle, niin kerron lisää.
Avatar
pkartio
Gizan P. Yramidi
Viestit: 596
Liittynyt: 17:10:14 01.02.2006
Paikkakunta: Kangasniemi

Viesti Kirjoittaja pkartio »

Emppai, meikäläinen on käsittänyt että tuon sushiriisin keitto olisi korkeampaa matematiikkaa, pesua, huuhtelua ja keittoa ym... onko teikäläisellä joku helpohko keitto-ohje? Olisi mukava pitää nipponi ilta kotosalla, sushin pyöritys kynnys on ollut vain korkeahko.
Strumffia strumffaava strumffi...
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7219
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Viesti Kirjoittaja Emppai »

pkartio kirjoitti:Emppai, meikäläinen on käsittänyt että tuon sushiriisin keitto olisi korkeampaa matematiikkaa, pesua, huuhtelua ja keittoa ym... onko teikäläisellä joku helpohko keitto-ohje? Olisi mukava pitää nipponi ilta kotosalla, sushin pyöritys kynnys on ollut vain korkeahko.
Japanilaisten kokkien mielestä sushiriisin tulee olla kiiltävää, ja se on ehdoton vaatimus joka tekee ohjeista hankalahkoja. Meillä se hoituu valaistusta vähentämällä.. No saa siitä tällä ohjeella ihan ok kiiltävääkin ja hyvälle maistuu.

1dl japanilaista riisiä.
1 pala 5x5 cm merilevää(ei välttämätön)
3 rkl riisiviinietikkaa.
2 1/2 rkl sokeria
2 tl merisuolaa

Pistä riisit kulhoon ja päälle reilusti kylmää vettä ja anna olla n 10 min Pistä riisit lävikköön ja huuhtele niin kauan kunnes vesi on kirkasta. Anna riisien valua kuiviksi lävikössä noin tunnin ajan.
Siirrä riisit syvään ja paksupohjaiseen kattilaan ja laita päälle 4,6 dl vettä ja sekaan halutessa se merilevä pala. Kansi kiinni ja keitä kovaa noin 5 min jonka jälkeen heitä se merilevän pala roskiin. Alenna lämpöä ja hauduta riisiä kannen alla noin 10 min, tai kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Anna riisien olla kattilassa, ja vältä kannen avaamista noin 10-15min.
Miksaa riisiviinietikka, sokeri ja suola pienessä kulhossa ja sekoita kunnes sokeri on liennut. Kaada riisi kattilasta laakeaan astiaan ja pirskottele riisin pinnalle runsaasti tekemääsi etikkalientä. ÄLÄ sekoita vaan nostele riisiä kahdella puulastalla, tai vaikka lusikalla. Jatka kunnes riisi on kädenlämpöistä ja sitten vaan rullailemaan ja palloja pyörittämään. Jäähtymistä voi nopeuttaa tekemällä sen ulkona tai esim. käyttämällä viuhkaa. Mitä laakeampi astia, sitä nopeammin se jäähtyy. Ohje ei ole niin monimutkainen kuin miltä se kuullostaa, ja ei tota voi oikein mokata, riisi maistuu kuitenkin aina aika samalta..
Avatar
pkartio
Gizan P. Yramidi
Viestit: 596
Liittynyt: 17:10:14 01.02.2006
Paikkakunta: Kangasniemi

Viesti Kirjoittaja pkartio »

Kiitoksia Emppaii, menee varmasti testiin, meillä on mamma innostunut thaimaalaisesta ja intialaisesta keittiöstä, on ihan sairaan hyviä. Meikäläisen repertuaari taas on kaluttu loppuun ja pitäisi kokeilla jotain uutta, thaimaassa käytiin japanilaisessa ravintolassa ja kokemus ei ollut positiivinen, kuitenkin jäi pieni polte kokeilla itse tehtyä. jotenkin tuo riisi on muodostunut kynnykseksi, pitää kehitellä.
Strumffia strumffaava strumffi...
Avatar
aaAAaa
Viestit: 6205
Liittynyt: 10:42:50 17.10.2005
Paikkakunta: Weikkolan Wapaavaltio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja aaAAaa »

Emppailla plaatuohjeita! :juu:

Pari komppausta, riisiin pitää panostaa! Kaikki suuret sushigurut perustavat sushinsa nimenomaan riisiin. Keitä siis huolella, toi ohje on erittäin hyvä.
Itse sushista, noita Maki-rullia kannattaa tehdä aluksi, ovat helpompia kuin muut sushipalat. Käsiä ja veistä kostuttamalla rullaus ja leikkaus on helpompaa.
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Avatar
jukkar
Jolly Roger
Viestit: 354
Liittynyt: 15:26:06 27.04.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja jukkar »

savolax kirjoitti:Sushi ja shashimia nyt ainakin. Nimiä en kaikille muista. Joskus käytiin japanilaisessa makustelemassa ja hyvää oli. Täällä ei japanilaista ole lähimaillakaan. Kotona voisi kokeilla. Ja vähän vaimoakin hemmotella laittamalla itse.

Tonnikala olisi tuoreena oikesta parasta, muttei taida täältä löytyä...
Pari kertaa on kuola alkanut valua niitä ruotsalaisia katsellessa. Viimeksi vetivät tonnikalaa suoraan merestä siivuiksi ja dippasivat soija-wasabi liemeen...
Jos käyt täällä suurkaupungissa niin kuopion prisman kalatiskillä on tuoretta tonnaria aika usein ja muitakin eksoottisempia kavereita

-jukka
"Tunnetko yltäkylläisyyttä vahvan aterian jälkeen?
Pimeneekö silmissäsi, kun nukut?
Silloin sinussa on hyvin vakava Heicunceicun-tauti."
- Hessu Hopo
Avatar
Royal Trude
Koko Kansan Tenaleidi
Viestit: 15175
Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
Viesti:

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja Royal Trude »

Tulipa näitäki tehtyä eka kerran ja neitsyys meni... nam nam kerrassaan nam nam. Ja lisäks Kalamies.com viinikerho opasti viiniongelmissa jo etukäteen :juu:

Kuva
Piiloteksti
Suomi on suuri sukkahousumaa
Julius1
Viestit: 26
Liittynyt: 11:27:39 31.12.2009

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja Julius1 »

Tehtiin rakua kun ei jaksettu vääntää sushia loppiaisena. Tehtiin kinkkiravuista alkupalat eikä ollut huono yhdistelmä. Blogista löytyy koko setti kuvineen:
http://bluebrook.wordpress.com/2010/01/ ... lainattua/
Avatar
hannur
Viestit: 373
Liittynyt: 10:03:38 22.10.2008
Paikkakunta: Littoinen

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja hannur »

Semmonen ruokaohje, et ottakaa keväällä siianongintakeikalle makeaa soijaa ja Wasabi-tahnaa mukaan. Siika maistuu kohtuullisen hyvälle suoraan ongesta kevätauringon mollottaessa ja kaislapedillä makoillen. Jos haluaa brassailla niin kuivat kaislat toimii myös syömäpuikkoina. Kokeiltu myös meritaimenen kanssa, ihan hyvää oli sekin...
Julius1
Viestit: 26
Liittynyt: 11:27:39 31.12.2009

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja Julius1 »

Toi on hyvä kikka ja sitä wasabii on ihan pienissäkin putkissa ja soijaa voi laittaa omaan pienempään pulloon! Ei tarvii jyrsiä kyrsää ja sotata nuotion kanssa..... :twisted:
Avatar
Stickan
RantaruÅttalainen ojaharppi
Viestit: 8114
Liittynyt: 19:53:03 21.04.2005
Viesti:

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja Stickan »

On tullut tehtyä sushia meritaimenesta ja mereltä pyydetystä siiasta ja toimii.
Ei tarvitse kotimaisia raaka-aineita häpeillä.
Avatar
Mokia
Operan Killisilmä
Viestit: 4320
Liittynyt: 11:01:14 22.04.2005

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja Mokia »

Stickan kirjoitti:Ei tarvitse kotimaisia raaka-aineita häpeillä.
Niinpä. Tarpeeksi kun kotimaista Itämeren kalaa syö, ei tarvitse enää telttaillessa taskulamppua kirjaa lukiessa. Keho nääs hohtaa vihreänä, niin siinä näkee jo hyvin lukea ilmankin. :mrgreen:

Sushi on kyllä herkkua. Riisin voi junttimaisesti hätätapauksissa korvata normaalilla puuroriisillä (ei kuitenkaan missään nimessä pitkällä riisillä!).
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Avatar
qwerty_88
KMC käkikello
Viestit: 1231
Liittynyt: 18:11:55 14.12.2006
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja qwerty_88 »

Tänään vietetään sushi-iltaa. Toivottavasti onnistuu, eka kerta :oops:
"Ihmiset aina moittivat olosuhteita ja ympäristöä. Minä en usko olosuhteisiin. Pystyvät ihmiset tässä maailmassa ovat niitä, jotka etsivät toiminnalleen oikeita olosuhteita, mutta elleivät löydä, tekevät ne" (Shaw)
Avatar
abboreman
Viestit: 2758
Liittynyt: 16:45:03 21.04.2006

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja abboreman »

Onnistuiko?

Tässä se lihansitomisohje:
Kuva
tube
Viestit: 415
Liittynyt: 15:23:02 14.04.2006
Paikkakunta: Tapiola Garden City

Re: Japanilaista?

Viesti Kirjoittaja tube »

Toi on siis jälkiruoka?

Ohjeita, aineita ja varusteita pääruoan laittoon: http://www.tokyokan.fi
Tuolla on mm tamagoyakin ohje, eli japskimunakkaan, joka on sikahyvää.

Alkostakin saa kelpo Sakeja nykyään (älä osta Gekkeikania), niin ei oo vaikeeta.

Jälkiruoan kaveriksi tai aperitiiviksi voi sitten siemailla Umeshua (jota saa Alkon tilausvalikoimasta) japanikokemuksen viimeistelemiseksi.

/T
Onkia - disconnecting fish
Vastaa Viestiin