Japanilaista?
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Japanilaista?
Löytyykö hyviä japanialaisia kalaruokaohjeita vai pitääkö kuukkeloida?
Raakaa kalaa tekis mieli...
Täällä peräkylillä tarpeiden saatavuus voi olla vähän sitä sun tätä...
Raakaa kalaa tekis mieli...
Täällä peräkylillä tarpeiden saatavuus voi olla vähän sitä sun tätä...
Tieto lisää tuskaa ja kuitu paskaa
Kerro vähän tarkemmin mitä haluat tehdä? Nyrkkisääntönä se, että hyvälaatuista raakana syötävää kalaa ei juurikaan Suomesta löydy. Järvikaloja ei suositella syötäväksi raakana lainkaan. Erilaisilla graavauksilla saa aikaiseksi vaikka mitä, sehän on periaatteessa sushinkin idea. Se sushi pala kuuluu kastaa soijaan kala edellä, jolloin soija alkaa "kypsyttämään". Tee ihmeessä sushia, ei ole ollenkaan niin vaikeeta kun luulis. Mulla on ohjeita ja niksejä vaikka kuinka paljon, mutta en ole koneella kuin reilun vartin.
tuolla on jotakin.. toi saitti on muutenkin kohtuu pätevä.
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/200 ... ondyy.html
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/200 ... ondyy.html
Sushi ja shashimia nyt ainakin. Nimiä en kaikille muista. Joskus käytiin japanilaisessa makustelemassa ja hyvää oli. Täällä ei japanilaista ole lähimaillakaan. Kotona voisi kokeilla. Ja vähän vaimoakin hemmotella laittamalla itse.
Tonnikala olisi tuoreena oikesta parasta, muttei taida täältä löytyä...
Pari kertaa on kuola alkanut valua niitä ruotsalaisia katsellessa. Viimeksi vetivät tonnikalaa suoraan merestä siivuiksi ja dippasivat soija-wasabi liemeen...
Tonnikala olisi tuoreena oikesta parasta, muttei taida täältä löytyä...
Pari kertaa on kuola alkanut valua niitä ruotsalaisia katsellessa. Viimeksi vetivät tonnikalaa suoraan merestä siivuiksi ja dippasivat soija-wasabi liemeen...
Tieto lisää tuskaa ja kuitu paskaa
Kyllä tuoretta tunaa on useissakin kaupoissa, mutta muista kysyä, että "söisitkö itse tätä raakana?".savolax kirjoitti:Sushi ja shashimia nyt ainakin. Nimiä en kaikille muista. Joskus käytiin japanilaisessa makustelemassa ja hyvää oli. Täällä ei japanilaista ole lähimaillakaan. Kotona voisi kokeilla. Ja vähän vaimoakin hemmotella laittamalla itse.
Tonnikala olisi tuoreena oikesta parasta, muttei taida täältä löytyä...
Pari kertaa on kuola alkanut valua niitä ruotsalaisia katsellessa. Viimeksi vetivät tonnikalaa suoraan merestä siivuiksi ja dippasivat soija-wasabi liemeen...
- Holmes
- Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
- Viestit: 2205
- Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
- Paikkakunta: Hellsingfors
Lapamadolta helppo ja ruokaohje
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?t=16093
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtopic.php?t=16093
Kuvia
- Liitteet
-
- ahh...JPG (44.06 KiB) Katsottu 7618 kertaa
-
- thats it.JPG (28.06 KiB) Katsottu 7621 kertaa
-
- slurps!.JPG (38.4 KiB) Katsottu 7623 kertaa
-
- rapuu ja lemoo.JPG (27.32 KiB) Katsottu 7626 kertaa
-
- tulevia suupaloja.JPG (41.22 KiB) Katsottu 7625 kertaa
-
- rehuja.JPG (51.86 KiB) Katsottu 7626 kertaa
-
- hetki ennen rullausta.JPG (36.4 KiB) Katsottu 7621 kertaa
-
- munakas
- japanese omelet.JPG (33.22 KiB) Katsottu 7625 kertaa
Japanilaisten kokkien mielestä sushiriisin tulee olla kiiltävää, ja se on ehdoton vaatimus joka tekee ohjeista hankalahkoja. Meillä se hoituu valaistusta vähentämällä.. No saa siitä tällä ohjeella ihan ok kiiltävääkin ja hyvälle maistuu.pkartio kirjoitti:Emppai, meikäläinen on käsittänyt että tuon sushiriisin keitto olisi korkeampaa matematiikkaa, pesua, huuhtelua ja keittoa ym... onko teikäläisellä joku helpohko keitto-ohje? Olisi mukava pitää nipponi ilta kotosalla, sushin pyöritys kynnys on ollut vain korkeahko.
1dl japanilaista riisiä.
1 pala 5x5 cm merilevää(ei välttämätön)
3 rkl riisiviinietikkaa.
2 1/2 rkl sokeria
2 tl merisuolaa
Pistä riisit kulhoon ja päälle reilusti kylmää vettä ja anna olla n 10 min Pistä riisit lävikköön ja huuhtele niin kauan kunnes vesi on kirkasta. Anna riisien valua kuiviksi lävikössä noin tunnin ajan.
Siirrä riisit syvään ja paksupohjaiseen kattilaan ja laita päälle 4,6 dl vettä ja sekaan halutessa se merilevä pala. Kansi kiinni ja keitä kovaa noin 5 min jonka jälkeen heitä se merilevän pala roskiin. Alenna lämpöä ja hauduta riisiä kannen alla noin 10 min, tai kunnes vesi on kokonaan haihtunut. Anna riisien olla kattilassa, ja vältä kannen avaamista noin 10-15min.
Miksaa riisiviinietikka, sokeri ja suola pienessä kulhossa ja sekoita kunnes sokeri on liennut. Kaada riisi kattilasta laakeaan astiaan ja pirskottele riisin pinnalle runsaasti tekemääsi etikkalientä. ÄLÄ sekoita vaan nostele riisiä kahdella puulastalla, tai vaikka lusikalla. Jatka kunnes riisi on kädenlämpöistä ja sitten vaan rullailemaan ja palloja pyörittämään. Jäähtymistä voi nopeuttaa tekemällä sen ulkona tai esim. käyttämällä viuhkaa. Mitä laakeampi astia, sitä nopeammin se jäähtyy. Ohje ei ole niin monimutkainen kuin miltä se kuullostaa, ja ei tota voi oikein mokata, riisi maistuu kuitenkin aina aika samalta..
Kiitoksia Emppaii, menee varmasti testiin, meillä on mamma innostunut thaimaalaisesta ja intialaisesta keittiöstä, on ihan sairaan hyviä. Meikäläisen repertuaari taas on kaluttu loppuun ja pitäisi kokeilla jotain uutta, thaimaassa käytiin japanilaisessa ravintolassa ja kokemus ei ollut positiivinen, kuitenkin jäi pieni polte kokeilla itse tehtyä. jotenkin tuo riisi on muodostunut kynnykseksi, pitää kehitellä.
Strumffia strumffaava strumffi...
Emppailla plaatuohjeita!
Pari komppausta, riisiin pitää panostaa! Kaikki suuret sushigurut perustavat sushinsa nimenomaan riisiin. Keitä siis huolella, toi ohje on erittäin hyvä.
Itse sushista, noita Maki-rullia kannattaa tehdä aluksi, ovat helpompia kuin muut sushipalat. Käsiä ja veistä kostuttamalla rullaus ja leikkaus on helpompaa.
Pari komppausta, riisiin pitää panostaa! Kaikki suuret sushigurut perustavat sushinsa nimenomaan riisiin. Keitä siis huolella, toi ohje on erittäin hyvä.
Itse sushista, noita Maki-rullia kannattaa tehdä aluksi, ovat helpompia kuin muut sushipalat. Käsiä ja veistä kostuttamalla rullaus ja leikkaus on helpompaa.
Kalastusta ilman sukkiksia jo vuosikymmenien ajan.
Jos käyt täällä suurkaupungissa niin kuopion prisman kalatiskillä on tuoretta tonnaria aika usein ja muitakin eksoottisempia kavereitasavolax kirjoitti:Sushi ja shashimia nyt ainakin. Nimiä en kaikille muista. Joskus käytiin japanilaisessa makustelemassa ja hyvää oli. Täällä ei japanilaista ole lähimaillakaan. Kotona voisi kokeilla. Ja vähän vaimoakin hemmotella laittamalla itse.
Tonnikala olisi tuoreena oikesta parasta, muttei taida täältä löytyä...
Pari kertaa on kuola alkanut valua niitä ruotsalaisia katsellessa. Viimeksi vetivät tonnikalaa suoraan merestä siivuiksi ja dippasivat soija-wasabi liemeen...
-jukka
"Tunnetko yltäkylläisyyttä vahvan aterian jälkeen?
Pimeneekö silmissäsi, kun nukut?
Silloin sinussa on hyvin vakava Heicunceicun-tauti."
- Hessu Hopo
Pimeneekö silmissäsi, kun nukut?
Silloin sinussa on hyvin vakava Heicunceicun-tauti."
- Hessu Hopo
- Royal Trude
- Koko Kansan Tenaleidi
- Viestit: 15175
- Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
- Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
- Viesti:
Re: Japanilaista?
Tulipa näitäki tehtyä eka kerran ja neitsyys meni... nam nam kerrassaan nam nam. Ja lisäks Kalamies.com viinikerho opasti viiniongelmissa jo etukäteen
Piiloteksti
Re: Japanilaista?
Tehtiin rakua kun ei jaksettu vääntää sushia loppiaisena. Tehtiin kinkkiravuista alkupalat eikä ollut huono yhdistelmä. Blogista löytyy koko setti kuvineen:
http://bluebrook.wordpress.com/2010/01/ ... lainattua/
http://bluebrook.wordpress.com/2010/01/ ... lainattua/
Re: Japanilaista?
Semmonen ruokaohje, et ottakaa keväällä siianongintakeikalle makeaa soijaa ja Wasabi-tahnaa mukaan. Siika maistuu kohtuullisen hyvälle suoraan ongesta kevätauringon mollottaessa ja kaislapedillä makoillen. Jos haluaa brassailla niin kuivat kaislat toimii myös syömäpuikkoina. Kokeiltu myös meritaimenen kanssa, ihan hyvää oli sekin...
Re: Japanilaista?
Toi on hyvä kikka ja sitä wasabii on ihan pienissäkin putkissa ja soijaa voi laittaa omaan pienempään pulloon! Ei tarvii jyrsiä kyrsää ja sotata nuotion kanssa.....
Re: Japanilaista?
On tullut tehtyä sushia meritaimenesta ja mereltä pyydetystä siiasta ja toimii.
Ei tarvitse kotimaisia raaka-aineita häpeillä.
Ei tarvitse kotimaisia raaka-aineita häpeillä.
Re: Japanilaista?
Niinpä. Tarpeeksi kun kotimaista Itämeren kalaa syö, ei tarvitse enää telttaillessa taskulamppua kirjaa lukiessa. Keho nääs hohtaa vihreänä, niin siinä näkee jo hyvin lukea ilmankin.Stickan kirjoitti:Ei tarvitse kotimaisia raaka-aineita häpeillä.
Sushi on kyllä herkkua. Riisin voi junttimaisesti hätätapauksissa korvata normaalilla puuroriisillä (ei kuitenkaan missään nimessä pitkällä riisillä!).
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!
Re: Japanilaista?
Tänään vietetään sushi-iltaa. Toivottavasti onnistuu, eka kerta
"Ihmiset aina moittivat olosuhteita ja ympäristöä. Minä en usko olosuhteisiin. Pystyvät ihmiset tässä maailmassa ovat niitä, jotka etsivät toiminnalleen oikeita olosuhteita, mutta elleivät löydä, tekevät ne" (Shaw)
Re: Japanilaista?
Onnistuiko?
Tässä se lihansitomisohje:
Tässä se lihansitomisohje:
Re: Japanilaista?
Toi on siis jälkiruoka?
Ohjeita, aineita ja varusteita pääruoan laittoon: http://www.tokyokan.fi
Tuolla on mm tamagoyakin ohje, eli japskimunakkaan, joka on sikahyvää.
Alkostakin saa kelpo Sakeja nykyään (älä osta Gekkeikania), niin ei oo vaikeeta.
Jälkiruoan kaveriksi tai aperitiiviksi voi sitten siemailla Umeshua (jota saa Alkon tilausvalikoimasta) japanikokemuksen viimeistelemiseksi.
/T
Ohjeita, aineita ja varusteita pääruoan laittoon: http://www.tokyokan.fi
Tuolla on mm tamagoyakin ohje, eli japskimunakkaan, joka on sikahyvää.
Alkostakin saa kelpo Sakeja nykyään (älä osta Gekkeikania), niin ei oo vaikeeta.
Jälkiruoan kaveriksi tai aperitiiviksi voi sitten siemailla Umeshua (jota saa Alkon tilausvalikoimasta) japanikokemuksen viimeistelemiseksi.
/T
Onkia - disconnecting fish