Sinappi vinkkiä

Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 23:26:31 22.12.2010

Holmes kirjoitti:
Holmes kirjoitti:
RedRave kirjoitti:Ruokareseptejä haeskellessa tuli tuommoinen vastaan tuommoinen Wiskisinapin-ohje. Tuollaista voisi jossain vaiheessa testailla, kun noin pelkistetyllä ohjeella ei voi sössiä.

Onkos noi aineksien määrä sopiva ns. testailuun/tuotekehittelyyn, ettei tule tehtyä purkki kaupalla liisteriä? :mitaviddua:
Menee kokeiluun, joten lataan rapporttia ensi viikonloppuna. Sinappijauheena aion käyttää tuttua ja turvallista Colmanssia. Viskiä ostan minipullon ja toivottavasti löytyy edes jotain vastaavaa kun toi savuviski. Saa kyllä olla aika aika tarkkana ton "keittämisessä", ettei muna pläjähdä..
No niin, kokeiltu on toikin ohje. Ihan hyvää tuli. Ohjetta muutin sen verran, että sinappijauhetta lykkäsin 2,5 desiä (Colmanssia) jotta tavarasta tuli hieman kiinteempää. Viskinä käytin normi Ballantinessia, en tiedä onko tossa savunmakua, kun en ole viskien kanssa läträillyt. Yleensä olen antanut viskejä tutuille. Hirveen tulista toi ei ole kun kerma vie jauheesta puhdin. Sotkun sekoittamiseen kannattaa paneutua, ettei tule sattumia joukkoon. Positiivinen kokemus, jonka saisi varmaan pilattua jollain vääräuskoisten vasabeilla ja muilla kotkotuksilla. :o
Tuolla ohjeela tuli taas sinapit väännettyä ja hyvää tuli! Suosittelen. Puolet tein konjakilla ja molempiin satseihin tuli ripaus hunajaa, koska Dijonin honey meille maistuu arkena. Jos nyt sinappia millä ohjeella väännättekin, niin käyttäkää sitä Colmanssin jauhetta. Tulista jonkun mielestä, mutta aina voi laimentaa. Auran jauhe on aivan kuraa.

Avatar
Hilarius
Monninleipuri
Viestit: 1185
Liittynyt: 08:47:06 24.04.2005
Paikkakunta: Wellcity
Viesti:

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Hilarius » 21:39:52 11.12.2011

Taas on muutamat koe senapit teossa...
Tars tehrä vissiin jotain...

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 21:36:16 14.12.2011

Hilarius kirjoitti:Taas on muutamat koe senapit teossa...
Viikonloppuna pitäs taas Kakat (hih) ryhtyä jouluksi vääntämään. Colmanssia, Jormia ja vinaa täytyy käydä ostamassa..

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 21:37:23 14.12.2011

Hilarius kirjoitti:Taas on muutamat koe senapit teossa...
Pistä reseptivä tänne sitten!

Avatar
Mokia
Operan Killisilmä
Viestit: 4327
Liittynyt: 11:01:14 22.04.2005

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Mokia » 09:36:47 16.12.2011

Wasabia...?
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 22:55:35 16.12.2011

Mokia kirjoitti:Wasabia...?
Juu ei. Konjamiinillä mennään taas, kuten normaalit ihmiset sen tekee. Pieni pullo Monopol konjamiinia, kuulokkeista Iron Maidenia (Live in Rio) ja armotonta munan kurittamista kattilassa. Soosin jäähdyttyä purkittamista yms. ja yön kestävä sessio makuuhuoneessa yksin tai vaimon kanssa. Näin se joulusinapsi ja joulumieli syntyy..

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 17:04:07 18.12.2011

Vituix män. Munat pääs kiehahtamaan. Eli sinappia tehdessä kannattaa erityisesti kiinnitää huomiota mulkkujen lämpöön. Kuten Emppai ohjeistaa, niin ekan "pulpahduksen" jälkeen pois liedeltä. Mää pälpätin puhelimessa ja homma meni reisille..

Avatar
wishky
Kaappi-Insinööri
Viestit: 3924
Liittynyt: 06:58:37 06.03.2006
Paikkakunta: koti toistaiseksi

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja wishky » 09:53:01 19.12.2011

Holmes kirjoitti:Vituix män. Munat pääs kiehahtamaan. Eli sinappia tehdessä kannattaa erityisesti kiinnitää huomiota mulkkujen lämpöön. Kuten Emppai ohjeistaa, niin ekan "pulpahduksen" jälkeen pois liedeltä. Mää pälpätin puhelimessa ja homma meni reisille..
Mää käytän vesihaudetta. Ei pääse mulkut kiehumaan.
Etiopiassa kaikki muu on paskaa paitsi kusi...

Avatar
Mokia
Operan Killisilmä
Viestit: 4327
Liittynyt: 11:01:14 22.04.2005

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Mokia » 12:06:21 19.12.2011

Mitä tuo muna tekee sinapille? Itse kun en noita kanankikkeleitä ole koskaan sinappiin laittanut. Toki tiedän että monessa reseptissä tuo sisältyy, mutta nyt kiinnostaakin sen aikaansaannos, eli tässä tapauksessa munansaannos.
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!

Avatar
juhamj
Viestit: 1497
Liittynyt: 21:34:08 25.06.2008
Paikkakunta: Koikkari

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja juhamj » 19:31:23 19.12.2011

Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 23:11:08 19.12.2011

wishky kirjoitti:
Holmes kirjoitti:Vituix män. Munat pääs kiehahtamaan. Eli sinappia tehdessä kannattaa erityisesti kiinnitää huomiota mulkkujen lämpöön. Kuten Emppai ohjeistaa, niin ekan "pulpahduksen" jälkeen pois liedeltä. Mää pälpätin puhelimessa ja homma meni reisille..
Mää käytän vesihaudetta. Ei pääse mulkut kiehumaan.
Niin piti kokeilla tällä kertaa, mutta tuli taas ylisuoritettua. Huomenna uusi yritys vesihauteella ja mulkut ojennukseen..

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 23:28:33 19.12.2011

Mokia kirjoitti:Mitä tuo muna tekee sinapille? Itse kun en noita kanankikkeleitä ole koskaan sinappiin laittanut. Toki tiedän että monessa reseptissä tuo sisältyy, mutta nyt kiinnostaakin sen aikaansaannos, eli tässä tapauksessa munansaannos.
Mulkku tekee sinapsista "täyteläisemmän", kuin pelkkään veteen rennolla kädellä jauhot vatkattuina. Ja huonommin säilyvän. Toi "ylikeittäminen" On vaan onkelma. Niin ja itse olen käyttänyt kanan kyrvistä aina vain keltuaisen. Emppain ohje on kyllä ihan yleispätevä, jota on helppo muuttaa oman maun mukaan. Wasabit tosin vain keltaisille ihmisille..

Temppaelmeri
Viestit: 1007
Liittynyt: 09:11:43 18.10.2006
Paikkakunta: Mansesterin rajamailla

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Temppaelmeri » 13:50:22 20.12.2011

Mun Joulusinappi menee näin:

2 dl Sinappijauoa (Colmans)

2 dl sokeria

3 munaa

1 tl perunajauhoa

2 dl kermaa

2 rkl balsamicoa

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria (jauhettua)

Sekoita sinappijauho, sokeri, suola ja perunajauho keskenään kattilassa. Lisää munat ja kerma. Ala lämmittää ja heti kun kiehahtaa pois liedeltä ja vesihauteeseen lepäämään. Lisää jäähtyneeseen sinappiin balsamico ja mustapippuri. Ja seuraavana päivänä maistelemaan..

Mausteeksi voi lisätä mitä haluaa. Jallu ja pontikka on hyviä..
Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen

Avatar
Royal Trude
Koko Kansan Tenaleidi
Viestit: 15194
Liittynyt: 20:17:16 06.11.2005
Paikkakunta: Espoo, Tuusula, Keminmaa
Viesti:

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Royal Trude » 14:08:39 20.12.2011

juhamj kirjoitti:Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Jaa tää vai? Kyä maistuu!

Vai oliks kyseessä Frysarin sinappi?
Piiloteksti
Suomi on suuri sukkahousumaa

Avatar
sursill
Pirkan pilaaja
Viestit: 1983
Liittynyt: 15:24:19 23.03.2006
Paikkakunta: Loviisa
Viesti:

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja sursill » 14:40:44 20.12.2011

Royal Trude kirjoitti:
juhamj kirjoitti:Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Jaa tää vai? Kyä maistuu!

Vai oliks kyseessä Frysarin sinappi?
Tuota Frysarin sinappia ei taida saada enään. Sinappi mestari siirtyi ajasta iäisyyteen jonkun aikaa sitten ja perilliset eivät olleet kiinnostuneita jatkamaan toimintaa.

http://www.uusimaa.fi/artikkeli/34692-f ... rvoolaisia

http://www.facebook.com/group.php?gid=142047022492066

Avatar
eshoo
Viestit: 259
Liittynyt: 23:20:15 03.01.2009

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja eshoo » 15:40:30 20.12.2011

Holmes kirjoitti:No niin, kokeiltu on toikin ohje. Ihan hyvää tuli. Ohjetta muutin sen verran, että sinappijauhetta lykkäsin 2,5 desiä (Colmanssia) jotta tavarasta tuli hieman kiinteempää. Viskinä käytin normi Ballantinessia, en tiedä onko tossa savunmakua, kun en ole viskien kanssa läträillyt. Yleensä olen antanut viskejä tutuille. Hirveen tulista toi ei ole kun kerma vie jauheesta puhdin. Sotkun sekoittamiseen kannattaa paneutua, ettei tule sattumia joukkoon. Positiivinen kokemus, jonka saisi varmaan pilattua jollain vääräuskoisten vasabeilla ja muilla kotkotuksilla.
Poppamiehen savusinapin rakensin tulevalle joululle (isäukon toiveiden mukaan) konjakilla (itsehän en viinitisleitä käytä - uskon mallastislesiin) maustettuna. Sinappi on hyvää, mut parhain "terä" tais kadota kerman joukkoon. Odotellaan kuitenkin pari päivää "maustumista"...

Käytin Holmesin ohjeen mukaan sen 2,5 dl Colmanssia, eikä se ainakaan liian jäykkää ole - ehkä sopivan "leviteltävää" kinkulle!

Avatar
eshoo
Viestit: 259
Liittynyt: 23:20:15 03.01.2009

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja eshoo » 15:48:25 20.12.2011

Taisin puhua ed. vistissä paskaa! Kävin maistamassa "sinappia" vuorokauden jääkaapissa olon jälkeen (arvatkaa paleleeko) - maistuu mainiolle! Konua sais ehkä olla liraus lisää!

Avatar
juhamj
Viestit: 1497
Liittynyt: 21:34:08 25.06.2008
Paikkakunta: Koikkari

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja juhamj » 19:53:38 20.12.2011

Royal Trude kirjoitti:
juhamj kirjoitti:Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Jaa tää vai? Kyä maistuu!

Vai oliks kyseessä Frysarin sinappi?
Menee panimonsivuille toi linkki... Mut siin kojun päällä luki kinkkua ja sinappia Dresdenistä. Tais vielä olla saksaks toi teksti. Ja sinapin nimikin on saksaa, mut Hertta kerto sen olevan keisarinsinappia. Sopivan tulinen ja makea, ja aivan loistava suutuntuma!
Arvaa vittu mitä? PATASYDÄN!

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 22:41:48 20.12.2011

juhamj kirjoitti:
Royal Trude kirjoitti:
juhamj kirjoitti:Toki noloa laittaa valmis vinkki tänne. Mut Tampereella on se Joulutori ja siellä myydään jotain sakemanni sinappia. Keisari-nimeltään, mielestäni hyvää.
Jaa tää vai? Kyä maistuu!

Vai oliks kyseessä Frysarin sinappi?
Menee panimonsivuille toi linkki... Mut siin kojun päällä luki kinkkua ja sinappia Dresdenistä. Tais vielä olla saksaks toi teksti. Ja sinapin nimikin on saksaa, mut Hertta kerto sen olevan keisarinsinappia. Sopivan tulinen ja makea, ja aivan loistava suutuntuma!
Frysarilla, ah, niin monena (kymmeniä-satoja?) yönä syöneenä, voisin vaikka uumoilla jotta tuo legendaarinen sinappi muistutti koostumukseltaan Colmansia. Veikkaan, että helpoilla, nopeilla ja hyväksi havaituilla resepteillä siellä pelattiin. Kiskan mainetta suojellen pidettiin näpit erossa Japanin (hävisi toisen maailman sodan, Yamamoto oli paska laiva ja Zero aika tehoton yms.) kehittämistä Wasabeista ja muista kotkotuksista..

Avatar
sursill
Pirkan pilaaja
Viestit: 1983
Liittynyt: 15:24:19 23.03.2006
Paikkakunta: Loviisa
Viesti:

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja sursill » 17:04:57 21.12.2011

Holmes kirjoitti:Frysarilla, ah, niin monena (kymmeniä-satoja?) yönä syöneenä....
Koska sä frysarilla oot pyöriny, -80 luvulla, ollaankohan törmätty?
Tuolla tuli pyörittyä ja pääsääntöisesti päissä kuin käki suloisella kahdeksankymmentä luvulla. olen daivaassa 8 kiuas makkaraa, vähän sinappia ja paljon ketsuppia. Juomaksi pari trippiä tai taskusta jallu kolaa... :lipilipi:

Avatar
Holmes
Asfalttiviidakon Vaeltava Aave
Viestit: 2205
Liittynyt: 19:32:43 10.11.2006
Paikkakunta: Hellsingfors

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Holmes » 22:14:58 21.12.2011

sursill kirjoitti:
Holmes kirjoitti:Frysarilla, ah, niin monena (kymmeniä-satoja?) yönä syöneenä....
Koska sä frysarilla oot pyöriny, -80 luvulla, ollaankohan törmätty?
Tuolla tuli pyörittyä ja pääsääntöisesti päissä kuin käki suloisella kahdeksankymmentä luvulla. olen daivaassa 8 kiuas makkaraa, vähän sinappia ja paljon ketsuppia. Juomaksi pari trippiä tai taskusta jallu kolaa... :lipilipi:
80 ja 90-luvulla tuolla tuli pyörittyä, joko vapaa-ajalla nauttineena tai työajalla selvinpäin. Katukeittiö ei ikinä innostanut. Varmasti yksi Suomen legendaarisimmista ja vanhimmista rilleistä..

Avatar
MrQuis
Viestit: 690
Liittynyt: 07:03:48 30.04.2005
Paikkakunta: Toiseksi suurin kaupunki

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja MrQuis » 08:42:43 22.12.2011

Tota vaan aina näissä sinappiohjeissa ihmetelly, että miksi tuota sokeria pitää olla niin perkuleesti sinapissa? Vähempikin makeus riittää...
Wiion laki:
§ 2: Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.
§ 3: On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.

Avatar
sursill
Pirkan pilaaja
Viestit: 1983
Liittynyt: 15:24:19 23.03.2006
Paikkakunta: Loviisa
Viesti:

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja sursill » 10:01:44 22.12.2011

Kyllä mulle maistuu välillä vahva ja makea sinappi, mutta yleensä mennään auran vihreellä kun ei viitsi värkkäillä omaa.

Tuosta Frysarista vielä. Ainakin -80 luvun alussa, kun ajoin paikalliselta T-tukulta tavaraa ulos, niin frysarille meni suurkeittiö sinappi astioita. Nämä se tais tuunata mausteilla/X-aineella kuuluisaksi frysarin sinapiksi.

Frysari tais aloittaa nakki bisneksen kärrystä Porvoon linja-auto aseman vierestä.
Seuraavaksi oli pieni nakki putka samalla paikalla.
Tuosta on mulla ensimmäiset muistikuvat jostain -60 luvun loppu puoliskolta, nakkisämpylä ja maito tai pari nakkia. =P~

Avatar
Mokia
Operan Killisilmä
Viestit: 4327
Liittynyt: 11:01:14 22.04.2005

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Mokia » 21:10:02 22.12.2011

Parhautta on kun joihinkin sinappeihin on laitettu omenahilloa tms... szeko :kari:
Joskus olen tainnut täälläkin mainita, että hyvä sinappi tuntuu syödessä nenässä. :juunääs:
Kaikki jotka kalastavat meritaimenta, syyllistyvät laillistettuun uhanalaisen lajin sukupuuton edistämiseen!

Avatar
Hilarius
Monninleipuri
Viestit: 1185
Liittynyt: 08:47:06 24.04.2005
Paikkakunta: Wellcity
Viesti:

Re: Sinappi vinkkiä

Viesti Kirjoittaja Hilarius » 21:00:42 26.12.2011

Hitto kun pääsi koko aihe unehtumaan... Mulla olis perus raaka-aineena tuo colmanssi ja siihen 1/4 auran jauhetta sekaan, muut mausteet olikin sitten valk. pipppuri, rouhittu mustapippuri, juokseva hunaja, tuore ja raastettu inkivääri. Yleisesti ottaen tunnin hapetus ja sitten vasta etikka katkolle. Parhaimmillaan 3 päivän kylmässä olon jälkeen. Yhden satsin tein pyynnöstä joka sisälsi cayene pippuria ja tuoretta hienoksi silputtua Rawit chiliä, se sai kyllä tilaajalta kovasti kehuja ja kiitosta. Oli kuulemma anoppikin ollut hiljaa edes hetken jouluaattona.. :lol:
Tars tehrä vissiin jotain...

Vastaa Viestiin