Jännitteen tasaaja

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
jones
Abebe Bikila
Viestit: 4575
Liittynyt: 20:22:55 05.05.2005
Paikkakunta: Epsåå

Jännitteen tasaaja

Viesti Kirjoittaja jones » 19:50:24 20.05.2015

Pitäisi asennella viikonloppuna venhoon uusi kaiku/plotteri (Humminbird Helix 5 GPS SI) ja olisi tarkoitus saada kaiulle virtoihin regulaattori ettei sieltä pomppaa liian kovaa jerkkua vahigossa tuolla vehkeelle.

Millainen mokkula tuoho kannattaa laittaa eteen? Mieluusti jokin avoveneessä kestävä malli, eikä ihan viri-viri systeemiä

Valmistaja suosittele 3A:n sulaketta, mutta se kun ei suojaa kaikelta....
Zaphod: I can't do this without my third arm!
Suojele norppaa. Vältä verkkokalastusta. Osta katiska.
--== : Kalamittatarroja kaupan : ==--

Avatar
Anár
Viestit: 922
Liittynyt: 12:25:38 02.03.2006

Re: Jännitteen tasaaja

Viesti Kirjoittaja Anár » 10:00:56 21.05.2015

Siis virroista pomppaa tuota jerkkua ?

Jos tuo tarkoittaa että ylijännitepiikiltä pitäisi suojautua niin yksi konsti tietenkin on akku. Se suodattaa jonku verran piikkejä.

Parempi suojaus on varistori. Vastus jonka resistanssi riippuu yli olevasta jännitteestä. Toimii niin että valitaan oikea varistori ja kytketään se vaikkapa kaiun + ja - napojen väliin. Kun tulee jännitepiikki, varistorin vastusarvo romahtaa ja se on hyvin lähellä oikosulkua siinä vaiheessa ja tiputtaa jännitteen alas. Järkevästi tehtynä + kaapelissa, ennen varistoria, on sulake, joka tässä vaiheessa kärähtää. Jos ei ole sulaketta niin tod.näk varistori kärähtää. Viri-viri ? eos. Kustannukset: joitakin kymmeniä senttejä + se sulakerasia joka nyt joka tapauksessa kannattaa laittaa virtapiuhaan.

http://shop.mediaexponent.com/Kayttojan ... aja-12V-2A noitahan on sitten maailma pullollaan. Toiminnasta en osaa sanoa mitään mutta kaippa nuo toimii. Kaiun virrankulutus huomioitava.

Tuossa on miehekkään näköinen laite http://www.ebay.com/itm/New-DC-Voltage- ... 7045&rt=nc ei varmaankaan kuulu viri-viri joukkoon.
Lähetäämpä kattomaan mikä unohtu kotia

Vastaa Viestiin