Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Mayhew
Viestit: 15
Liittynyt: 09:33:48 08.10.2013

Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Mayhew » 08:08:34 20.02.2016

No niin! Kevät lähenee ja kuume nousee. Tänä vuonna olen päättänyt hommata kokonaan uuden menopelin. Valinta tehdään mallien Buster S Fish ja Starweld 1674 välillä. Jos täältä joltain löytyy tietoa tai kokemusta näistä kyseisistä malleista niin suurella mielenkiinnolla lukisin kaiken. Oli se sitten hyvää tai pahaa. Ja vaikka ei kokemusta löytyisikään niin myös perstuntuma-arvostelut kelpaa. :D

Buster S Fish:
Tätä venettä olen käynyt myös livenä ihmettelemässä veneliikkeessä ja pari asiaa on jäänyt mieltä askarruttamaan.

1. Kulkuominaisuudet:
Veneeseen saa maksimissaan 30 hv moottorin ja kolme normaalipainoista tästä tulisi joskus kalastamaan varmasti. Viime kesänä olen istunut kahden muun kanssa pienessä suvissa jossa oli 30 hv mercury perässä ja eihän se noussut liukuun ilman kilometrin kiihdytyskaistaa. Yamaha tulisi busaan koneeksi jossa kuulemma huomattavasti korkeammat väännöt alemmilla kierroksilla -> nostaa liukuun myös isompaa kuormaa, mutta sen täytyisi lähteä mukisematta. Tietenkin myös veneen ominaisuudet vaikuttavat asiaan. Käytännössä tätä voi valaista minkä vain Buster S mallin omistajat tai siitä tietävät. Runko kun taitaa olla sama kaikissa joten ominaisuudet myös. Kovaan keliin saatika merelle ei vene ole tulossa joten tätä ei tarvitse huomioida. Jos tähän veneeseen olisi mahdollista saada 40 hv kone niin se muuttaisi paljon, mutta kun ei..

2. Tila tai sen puute:
Tila kolmelle ei välttämättä riitä kunnolla. Tällä veneellä kierrettäisiin kisoja ja niissä kun saa kolme olla koko ajan nypyttelemässä niin siihen tietenkin tähdätään. Ilman penkkiä keulassa varmasti kaksi mahtuu heittelemään ja perään yksi, mutta selvästi vene on kahta kalastajaa silmällä pitäen suunniteltu. Vaikka onkin hienoa, että sekä keulassa ja perässä on kunnon tukevat heittolavetit ja paikka penkeille niin niiden väliin jäävä monttu harmittaa. Se käytännössä tekee tekee veneen perästä keulaan ja päinvastoin liikkumisesta varmasti vittumaista ja tietenkin aiheuttaa myös pienen riskin sinne luiskahtamiselle ja itsensä tätä kautta telomiselle. Siellä ollaan pian niskat nurin montussa, kun perämies lähtee kiireessä haavitsemaan keulamiehen 15-kiloista. Säilytystilaa veneessä on näiden heittolavettien takia vallan perkeleesti ja kaiken saa piiloon pois tieltä joten siitä plussaa luonnollisesti. Myös tuon "montun" pohjavanerien kestävyys mietityttää koska siihenhän tiputetaan itseänsä korkealta koko ajan ja se jousti huomattavasti jo liikeessä kun sitä kävi rytkyttämässä.

3. Plussaa kotimaisuudesta.


Starweld 1674 + pulpetti:
Näitä veneitä ei paljon suomessa ole, mutta ruotsissa kyllä. Myynti suomen puolellakin kuitenkin on. Venettä en ole päässyt livenä edes näkemään ja kaikkihan näyttää aina kuvissa paremmalta joten se pitää ottaa huomioon!

Tässä veneessä ei käsittääkseni olisi muuta vikaa kuin korkeampi hinta S fishiin verrattuna. Jos hinta menisi käsi kädessä niin tämä olisi jo tilattu. En ole vielä päättänyt tulisiko vene 40 vai 50 hv koneella, mutta molemmat varmasti riittävät sujuvaan menoon kolmelle kalastajalle. Muutaman satasen hintaero varmaankin kallistaa sen 50 hv puolelle joka tapauksessa..eihän reserveistä koskaan haittaa ole.

Harvinaisuuden vuoksi näistä ei suomen maalla tosiaan tietoa ja kokemuksia kauheasti ole ja jos tätä kautta sitä löytyy niin olisi kyllä aivan loistavaa. Tämä vene olisi huomattavasti lähempänä sika säkissä kauppaa, kuin busa ja sekös arveluttaa..

Turha mainostaa muita veneitä. Tämä on ollut pitkä prosessi, että olen saanut rajattua mallit kahteen. Alutrollit, lundit, silverit, fasterit, muovikipot ym. on kyllä mietitty läpitte ja karsittu syystä tai toisesta.

Nöyrimmät kiitokset jo etukäteen! :)

Jami-
Viestit: 109
Liittynyt: 18:40:57 25.06.2012

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Jami- » 09:42:24 20.02.2016

Mä kallistuisin Starweldin puoleen. Amerikkalaiset vaan osaa rakentaa kalastusveneitä paremmin kuin suomalaiset. Esim. tuossa 1674:ssä valmiit johdotukset keulakoneelle, elinikäinen takuu rungolle ja muille osille 6v.

Avatar
jänis
P.J. Ristiturpa
Viestit: 2694
Liittynyt: 19:03:03 27.10.2006
Paikkakunta: Hullu Kankaanpää...

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja jänis » 10:05:46 20.02.2016

Niin.On se tehny noita pulkkia jo yli sata vuotta.

Happikato
Viestit: 12
Liittynyt: 09:54:28 03.07.2011

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Happikato » 12:50:25 20.02.2016

Miten olisi uusi Alutroll 450? Äkkiä ajateltuna sehän olisi kuin nyrkki silmään! Uusi malli, kotimainen ja suuniteltu juuri heittokalastukseen. Kuvien puolesta tilaa riittää ja valmistajan kanssa onnistuu veneeseen pikku modaukset omien mieltymysten mukaan.

Avatar
Jani
Olut ON Kustavissa
Viestit: 1393
Liittynyt: 21:19:53 21.04.2005
Paikkakunta: Turku

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Jani » 15:29:29 20.02.2016

Mun silmään Starweld näyttää kalastukseen tehdyltä veneeltä. Busteri taas mökki/yleisveneestä tehdyltä viritelmältä.

Mayhew
Viestit: 15
Liittynyt: 09:33:48 08.10.2013

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Mayhew » 16:15:54 20.02.2016

Happikato kirjoitti:Miten olisi uusi Alutroll 450? Äkkiä ajateltuna sehän olisi kuin nyrkki silmään! Uusi malli, kotimainen ja suuniteltu juuri heittokalastukseen. Kuvien puolesta tilaa riittää ja valmistajan kanssa onnistuu veneeseen pikku modaukset omien mieltymysten mukaan.
Alutrolliin ku lisätään varusteet niin hinta hyppää luvattoman korkealla eikä rahalle mielestäni saa samalla tavalla vastinetta kuin esim. Starweldissä. Toisekseen tuota ei pulpetilla taida saada ja sama epäilys nousee pintaan moottoritehon riittävyydestä. Heidän sivuillaan ei maksimitehoja kylläkään näy kyseiselle mallille mikä on outoa. Olisihan tuosta kai tee-se-itse miehelle hyvä, vakaa ja luultavasti ikuinen aihio, mutta mulle se ei vaan ole tehty.

Vaikka suomalaista haluankin suosia niin ovathan tämän maan kansanedustajatkin jo näyttäneet mallia että rahat ulkomaille vaan vaikka muilta salassa!

Dr.Jones
Viestit: 11
Liittynyt: 19:52:51 22.10.2015

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Dr.Jones » 22:15:06 20.02.2016

Itse painin samojen vaihtoehtojen kanssa viime syksynä. Päädyin Starweldiin. Tässä pari kuvaa kiulusta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kone on nyt hankinnassa ja ehdottomasti laitan 50 hv:n. Lähinnä siksi, että painot ovat samoja 40 ja 50 heppaisten välillä ja hintaero niin pieni niin ei sitten jää harmittamaan.

Onhan nää nyt huomattavasti viimeistellymmän oloisia kuin nuo kotimaiset versiot. Tuosta S Fishin edullisuudesta sitten vielä, että kun laitat siihen lisävarusteeksi sumpun ja toisen heittopenkin niin ero kaventuu entisestään Starweldiin. Starweldissä kun ne on vakiona.

Tähän mennessä tuosta Starweldista on löytynyt kaksi miinusta. Ensimmäinen on satama/traileripeite, joka ainakin näin aluksi on mielestäni erittäin hankala viriteltävä ja mahdoton käyttää laiturissa, jossei ole kylkikiinnitysmahdollisuutta vaan perinteinen keula laiturissa-perä poijussa ratkaisu. Toinen on sitten tuo peräosa, jonka olisin itse mielummin ratkaissut perinteisemmin laatikkomaisella ratkaisulla kuin tuollaisilla koloilla jotka saa peittoon nepparikiinnitteisillä kankailla.

Siltikin kokonaisuuteen olen edelleen tyytyväinen ja odotan innolla tulevan kauden kalastuksia.

Avatar
Supilakki
Viestit: 626
Liittynyt: 16:26:51 13.05.2009
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Supilakki » 23:17:57 20.02.2016

Mayhew kirjoitti: Alutrolliin ku lisätään varusteet niin hinta hyppää luvattoman korkealla eikä rahalle mielestäni saa samalla tavalla vastinetta kuin esim. Starweldissä. Toisekseen tuota ei pulpetilla taida saada ja sama epäilys nousee pintaan moottoritehon riittävyydestä. Heidän sivuillaan ei maksimitehoja kylläkään näy kyseiselle mallille mikä on outoa. Olisihan tuosta kai tee-se-itse miehelle hyvä, vakaa ja luultavasti ikuinen aihio, mutta mulle se ei vaan ole tehty.
Juttelin tuosta veneestä, niin max. moottoriteho kilpi tulee, kun ajavat keväällä testiajot, olikohan CE merkintää vai vtt kilpeä varten, että on turvallinen ja saa myydä Suomessa? Ja tuo testiajo ilmeisesti osaltaan määrää myös max. moottoritehon. Joku voi oikaista, mikäli olen väärässä :) . Jos oikein muistan, niin mahdollisesti tuli max. 50hp. Tuota pulpetilla saamista, veikkaan että onnistuisi, mutta en tiiä onko enään järkevää kun 485 on myös vaihtoehto ? . Tekevät kuitenkin noita aikalailla asiakaslähtöisesti, ja muokkaavat tarvittaessa. Nuo Alutrollin lisävarusteet ovat yleensä olleet kohtuu hintaisia, mitä kaikkea tuosta sit puuttuu, verrattuna esim. Starweldiin ? .


Mutta alkuperäiseen asiaan kun jätetään Alutroll keskustelusta , jos Buster ja Starweld vaihtoehtona, niin jos kalastelee itsekseen tai joskus 2henkilön voimin, ottaisin Busterin. Jos taas yleensä 2-3 henkilöä kalalla, niin ehdottomasti Starweld ja isommalla moottorilla.
”Mikään ei ole mahdotonta ihmiselle jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.”

Mayhew
Viestit: 15
Liittynyt: 09:33:48 08.10.2013

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Mayhew » 02:30:17 21.02.2016

@Dr. Jones

Olet vielä vanhan mustan mallin onnellinen omistaja, tuon minäkin valitisisin jos voisin! Enään saa tosiaan punaista ja sinistä ja niistäkin punainen piiiiiitkällä toimitusajalla. Oli tälle vuodelle tullut muutama muukin muutos ja yksi on kuomuun..toivottavasti siis parempaan suuntaan jos ei edellinen ole ollut toimiva. Myös ns. pro-penkit ovat nyt vakiona mukana. Muita muutoksia ei käsittääkseni ole tapahtunut. Noilla takapään nappilärpättimillä tulee todennäköisesti heitettyä sitä kuuluisaa vesilintua..siihen voi sitte rakentaa juuri sen mitä haluaa. Hyvä kuitenkin kuulla, että kokonaiskuvasta on jäänyt vielä positiivinen. 50 hv koneen myös päätin ottaa starweldiin jos kaupat tulee kun se sen muutaman satasen kustantaa ja painoa tulee lisää huimat 2kg.

@Supilakki

Säilytystilaratkaisuja ei alutrollissa oikeastaan ole kuin akuille keulassa ja jos kaikki rakennetaan alusta mukaanlukien pulpetti niin vähän epäilen hinnan puolesta. Täytyy myöntää, että on paljon mitä en tuosta veneestä tiedä ja ehkä sitäkin pitää vielä miettiä. Esim. mistä virrat perään kaiulle..onko valmiina vai vedelläänkö jne. Jos niitä pitkästi vedellään pääkoneen piuhojen kyljessä niin ottaako häikkää. Penkit näyttävät huonoilta, mutta voivat silti olla helvetin hyvät. Mistä näistä aina tietää. Alutroll on puoli metriä lyhyempi, mutta hieman leveämpi. Starweldin osalta rupesin jo miettimään, että sinnehän mahtuu saatana neljäskin tarvittaessa komiasti. 2 penkeille ja 2 takalaudalle..tämäkin näyttää hieman hankalalta alutrollin kanssa..mutta mietitään mietitään..ainakin viikon ajan vielä harkitsen.

Avatar
P.J.H
Viestit: 2081
Liittynyt: 19:18:08 17.11.2005
Paikkakunta: Joroinen
Viesti:

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja P.J.H » 05:48:47 21.02.2016

Huutokaupassa olis virpojalle valmis paketti. Varmaan vois laittaa isommankin koneen:
https://huutokaupat.com/fi/v/264645
Miksi tehdä samanlainen vaappu, kun muilla? Semmoisenhan voi ostaa kaupasta!

Happikato
Viestit: 12
Liittynyt: 09:54:28 03.07.2011

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Happikato » 14:37:06 21.02.2016

Onhan tuo Starweld 1674 hinta aika houkutteleva, ensikertaa itse tuli kyseistä merkkiä tarkemmin katseltua.

Kysy ihmeessä Alutrollin kavereilta veneestä lisää. Itse kyselin joskus hiukan vastaavasta paketista, niin silloin sain mielestäni hyvän tarjouksen.( vene oli muokattu omilla tarpeilla) Vene jäi sillä kertaa ostamatta, eli vanhalla mennään edelleen...vaan jospa jossain vaiheessa?

Avatar
oykka
Viestit: 466
Liittynyt: 11:37:17 10.07.2011

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja oykka » 16:06:05 21.02.2016

Messuilla tuli kateltua S Fishiä, alutrollia ja monia muita tuon kokoluokan veneitä. Edelleen mietin, kun en tuollaisessa jenkkityylisessä veneessä ole kalastellut, että onko tuollainen lähes koko pinnaltaan korotettu vene jotenkin parempi kuin "normaali", jossa seisotaan vedenpinnan tasolla tai alapuolella?
Siis miten tuollaisesta veneestä oikein kalastetaan? Liikutaan konttaamalla? Toki tyynellä kelillä rentoa viskellä tuollaisella jakkaralla istuen jne, mutta vaikka kalan ylösotto, pitääkö siinä polvistua että ylettyy kalaan? Entäs vähän kovemmalla kelillä?

Toinen juttu liittyy tuohon samettikangasverhoiluun. Onko se jotain täysin likaahylkivää ja sellaista ettei koukut tartu vai pitääkö välttää laskemasta uistimia tai kaloja veneeseen? Jonkun oppaan, olikohan haukikoiran lundissa pisti silmään reunoilla olevat narusta punotut tarvike "taskut", tai mitä ne nyt on. Kätevät, mutta entäs jos siihen huitaiset vieheen, ei tarvitse ainakaan loppupäiväksi tekemistä keksiä..

Nämä on siis ihan rehellisiä kysymyksiä, ei mitään arvosteluita. En ole koskaan tuollaista venettä päässyt kokeilemaan.
Tyhjää saa pyytämättäkin, mutta kokemusta ei!

jester burk 2
Viestit: 426
Liittynyt: 15:25:20 03.01.2010

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja jester burk 2 » 17:52:57 21.02.2016

Korotetut heittokannet helpottavat vapauittoa mm jerkatessa mahdollistamalla pidempien vapojen käytön ilman että lyö vapaa laitoihin tai vispaa vedenpintaa. Tuhdoilla seisominen toki ajaa saman asian.

Eikä se verhoilukaan taida olla mitään samettikangasta vaan säänkestävää mattoa(tai vaihtoehtoisesti jotain vinyyliä). Omassa Quintrexissä en ainakaan ole huomannut että koukut tarttuisi kiinni mattoon, eikä nuo pohjalevyjen matot ole uutta kummempia vaikka ovat vuodelta -09.

Jami-
Viestit: 109
Liittynyt: 18:40:57 25.06.2012

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Jami- » 18:54:24 21.02.2016

Parempi käyttää haavia. YouTube-videoissa lähes 90% niistä jotka nostaa hauen liplockilla roikottaa ja käsittelee sitä kalaa väärin.

Mayhew
Viestit: 15
Liittynyt: 09:33:48 08.10.2013

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Mayhew » 21:27:29 21.02.2016

oykka kirjoitti:Messuilla tuli kateltua S Fishiä, alutrollia ja monia muita tuon kokoluokan veneitä. Edelleen mietin, kun en tuollaisessa jenkkityylisessä veneessä ole kalastellut, että onko tuollainen lähes koko pinnaltaan korotettu vene jotenkin parempi kuin "normaali", jossa seisotaan vedenpinnan tasolla tai alapuolella?
Siis miten tuollaisesta veneestä oikein kalastetaan? Liikutaan konttaamalla? Toki tyynellä kelillä rentoa viskellä tuollaisella jakkaralla istuen jne, mutta vaikka kalan ylösotto, pitääkö siinä polvistua että ylettyy kalaan? Entäs vähän kovemmalla kelillä?

Toinen juttu liittyy tuohon samettikangasverhoiluun. Onko se jotain täysin likaahylkivää ja sellaista ettei koukut tartu vai pitääkö välttää laskemasta uistimia tai kaloja veneeseen? Jonkun oppaan, olikohan haukikoiran lundissa pisti silmään reunoilla olevat narusta punotut tarvike "taskut", tai mitä ne nyt on. Kätevät, mutta entäs jos siihen huitaiset vieheen, ei tarvitse ainakaan loppupäiväksi tekemistä keksiä..

Nämä on siis ihan rehellisiä kysymyksiä, ei mitään arvosteluita. En ole koskaan tuollaista venettä päässyt kokeilemaan.
Kalat haavitaan ihan kalojenkin takia..otettiin ne sitten mukaan tai päästettiin takaisin ja kumihavaksella totta kai. Tämän verran annan kunnioitusta luonnolle. Pannukarkeet voi nostaa vavalla amerikan tyyliin niin pitkälle kuin vapaansa luottaa. Joka tapauksessa jos käsin haluaa kalat nostaa niin nuo loivapohjaset veneet ovat aivan helvetin vakaita myös kovalla kelillä joten ei muuta kun polvet reunalle ja kättä kiduksiin. Tosin 1674 kokoluokan veneellä ei oikeasti kovassa kelissä edes mennä sisäjärvilläkään ja jigaaminen kovassa kelissä on muutenkin melkosta shaibaa..ei siinä mene kuin hermot. Starweldin verhoilu on vinyyliä kuuden vuoden takuulla..sen voi sitten joskus verhoilla vaikka omilla perskarvoillaan jos se tuntuu soveliaalta. Vinyylin alta löytyvällä kansimateriaalilla rajoitettu elinikäinen takuu..jos siitä reikäjuustoa poraa ja sen seurauksena pettää niin ei saa varmasti takuuseen.

Omakohtaista kokemusta ei ole! Sen takia tämän threadin alotinkin. Arvostella ja haukkuakin saa jos sille aihetta näkee, koska kuten aiemmin sanoin..kaikki näitä veneitä koskevat näkemykset kiinnostavat.

S Fishissähän nuo lavetit ovat jo todella korkealla ja buster mainostaa venettä myös vertikaalijigaukseen. Melkoisen jatkovarren saa kaiun näytölle tehdä, että saa sen järkevälle katselukorkeudelle noilla penkeillä istuessaan. Kuppi kallistuu tällä hetkellä vahvasti starweldin puolelle näistä kahdesta.

Mayhew
Viestit: 15
Liittynyt: 09:33:48 08.10.2013

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Mayhew » 21:32:16 21.02.2016

Happikato kirjoitti:Onhan tuo Starweld 1674 hinta aika houkutteleva, ensikertaa itse tuli kyseistä merkkiä tarkemmin katseltua.

Kysy ihmeessä Alutrollin kavereilta veneestä lisää. Itse kyselin joskus hiukan vastaavasta paketista, niin silloin sain mielestäni hyvän tarjouksen.( vene oli muokattu omilla tarpeilla) Vene jäi sillä kertaa ostamatta, eli vanhalla mennään edelleen...vaan jospa jossain vaiheessa?
Sen verran pohdiskelin tuota Alutrollin 450 malliakin tuossa jos vaikka kääntyisinkin kahvaohjaujksen puoleen, että tolla sisäpohjalla se on varmaan melkonen paistinpannu kunnon helteellä. Ellei tuo turkkilevypohja ole vain esittelyveneeseen päätetty laittaa.. Eihän ne helteet mitään kalakelejä ole, mutta sillonhan siellä ollaan jo kelinkin takia!

Avatar
oykka
Viestit: 466
Liittynyt: 11:37:17 10.07.2011

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja oykka » 22:03:00 21.02.2016

Kalat haavitaan ihan kalojenkin takia..otettiin ne sitten mukaan tai päästettiin takaisin ja kumihavaksella totta kai. Tämän verran annan kunnioitusta luonnolle. Pannukarkeet voi nostaa vavalla amerikan tyyliin niin pitkälle kuin vapaansa luottaa. Joka tapauksessa jos käsin haluaa kalat nostaa niin nuo loivapohjaset veneet ovat aivan helvetin vakaita myös kovalla kelillä joten ei muuta kun polvet reunalle ja kättä kiduksiin.
Vähän ohi aiheen jo tämä kalojen käsittely mutta sen verran sanon, että itsellä ainakin valtaosa kaloista on muuta kuin haavittavan kokoisia, ja hauenluikut sekä alamittakuhat vapautan kyllä ihan vedessä jos ei kovin pahasti ole kiinni. Normiahvenet nousee tosiaan vavallakin. Kumihavashaavi on toki hyvä isommille kaloille, mutta ne on ainakin minulle vielä suht harvinaista herkkua.
Tosin 1674 kokoluokan veneellä ei oikeasti kovassa kelissä edes mennä sisäjärvilläkään ja jigaaminen kovassa kelissä on muutenkin melkosta shaibaa..ei siinä mene kuin hermot.
Kovalla kelillä tarkoitinkin kyseessä olevalle veneelle kovaa keliä. Se nyt tietenkin riippuu veneestä mikä on "kova keli" Ja tuokin on totta, että kalastuksen mukavuusraja tulee monesti vastaan ennen veneen rajoja. Varmaan ihan totta tuo että nuista jenkkityylin veneistä on ihan turvallisen tuntuista kalastaa niin kauan kun se on muutenkin mukavaa.
Starweldin verhoilu on vinyyliä kuuden vuoden takuulla..sen voi sitten joskus verhoilla vaikka omilla perskarvoillaan jos se tuntuu soveliaalta. Vinyylin alta löytyvällä kansimateriaalilla rajoitettu elinikäinen takuu..jos siitä reikäjuustoa poraa ja sen seurauksena pettää niin ei saa varmasti takuuseen.
Joo tuo vinyyli näyttää tosiaan hyvältä materiaalilta, varmasti helppo pitää puhtaana jne. Lähinnä tarkoitin nuita veneitä jossa on sellainen karvamattomainen pinta, siihen kun kurasaappailla hyppää niin ai että.

Alutrollin uusi malli oli kyllä messuilla niin pelkistettynä vielä että vaikea sanoa minkälainen se "valmiina" on. Tilaa näytti ilman mitään säilytyslaatikoita olevan todella reilusti. En usko että alutrollien hinta mitenkään älyttömästi pomppaa varustettunakaan. Tosin halvemmaksi tuo starweldi jää varmaan joka tapauksessa. Starweldiä kun en ole nähnyt niin vaikea sanoa mutta jotenkin se vaikuttaa heikkorakenteisemmalta kuin alutrollit, esim pohjan matsku vain 2.5mm. Liekkö tälläkään merkitystä normaalissa käytössä, varsinkaan sisävesillä. Varmasti hyvä vene tuo starweldi. Busterissa nuo korkeammat tasot parantaa toisaalta veneen "kuopassa" istumista, kun istuinkorkeus on luokkaa 40cm.

Muttamutta, nää on semmosta perstuntumamölinää, ei kannata liian tosissaan ottaa.
Tyhjää saa pyytämättäkin, mutta kokemusta ei!

jester burk 2
Viestit: 426
Liittynyt: 15:25:20 03.01.2010

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja jester burk 2 » 22:52:57 21.02.2016

Miksi pitää vasiten hypätä kurasaappailla veneeseen ? Ja jos kuitenkin joku silti sattuu tuomaan kuraa veneeseen niin siitä selviää vedellä huuhtelemalla. Itse en vaihtaisi mattoja pois mistään hinnasta. Ja rumempaa jälkeä se hiekka ja törky tekee paljaalle lasikuitu- ja alumiinipinnalle kuin matolle.

Vai että pohja vain 2,5mm paksu, paljonko sen sitten pitäisi olla että vene on mielestäsi turvallinen ? Oma vene on kauttaaltaan 1,6mm:n levystä eikä vielä ole tullut kiviä alakautta tai saappaita yläkautta läpi. Ja purkilla on kalasteltu niin sisävesillä, saaristossa kuin Norjan vuonoilla. Kyllä se on niin että mielekäs kalastus loppuu paljon ennen veneen ominaisuuksia, ja kyseessähän on kuitenkin heittokalastus- eikä offshore vene.

KKN
Viestit: 121
Liittynyt: 09:31:43 15.10.2012

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja KKN » 00:07:12 22.02.2016

Jos Busterin ja Starweldin väliltä pitäisi valita ja muutamasta tonnista ei ole kiinni, niin Starweldin ottaisin. Ihan vain isomman kokonsa takia. Busterin keskikohdan potero vaikuttaa jotenkin ahtaalta. Linder 445 Catch olisi itselle myös vaihtoehto, vaikka noita hiukan pienempi onkin, mutta sisätilat vaikuttaisivat kuitenkin ihan vertailukelposilta Busteriin nähden ja 3-kymppisen koneen saa siihenkin laittaa.

Mayhew
Viestit: 15
Liittynyt: 09:33:48 08.10.2013

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Mayhew » 09:17:25 22.02.2016

Materiaalivahvuuden kasvattaminen tuo myös lisää painoa mikä pitää muistaa. Tässä onkin varmaan sellainen asia mihin kukaan ei tiedä oikeaa vastausta, että mikä se optimaalinen ainevahvuus alumiiniveneissä on..riippuu varmasti venemallista ja käyttötarkoituksesta hyvinkin pitkälle.

Tuo alutrollin systeemi missä vain tietyt paikat on käsittääkseni tehty vahvemmalla tavaralla kuulostaa kyllä hyvältä, mutta onko sille oikeasti perusteita. Jos kysyt heiltä niin on varmasti ja jos kysyt starweldiltä niin luultavasti ei. Otappa näistä sitten selvää..molemmat olisivat taatusti mun käyttöön riittäviä kestävyydeltään. Ne on tota 0,1 tuuman (2,54mm) vahvuutta käyttäneet amerikassa jo todella pitkään ja se on sinne vakioitunut jo melkein standardiksi ainakin omien lueskelujen perusteella.

Olen pyytänyt alutrollin 485 CC:stä myös tarjouksen nyt ja odottelen sitä. 450E:n jätin pois laskuista. Minuakin, kuten monia muitakin mietityttää toi bracketin kesto traileriveneessä kun siitä ei pitkäikäisiä kokemuksia vielä kenelläkään ole.. Siellä on 100 kiloa päässä roikkumassa ja ryskyttymässä trailatessa..vesiolosuhteissa uskon kyllä, että sen kanssa ei ongelmia tule, mutta olisihan se koomista jos pääset veneen laskupaikalle ja huomaat, että jotain oleellista veneen perästä on jäänyt matkan varrelle :D

Avatar
oykka
Viestit: 466
Liittynyt: 11:37:17 10.07.2011

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja oykka » 15:53:32 22.02.2016

jester burk 2 kirjoitti:Miksi pitää vasiten hypätä kurasaappailla veneeseen ? Ja jos kuitenkin joku silti sattuu tuomaan kuraa veneeseen niin siitä selviää vedellä huuhtelemalla. Itse en vaihtaisi mattoja pois mistään hinnasta. Ja rumempaa jälkeä se hiekka ja törky tekee paljaalle lasikuitu- ja alumiinipinnalle kuin matolle.

Vai että pohja vain 2,5mm paksu, paljonko sen sitten pitäisi olla että vene on mielestäsi turvallinen ? Oma vene on kauttaaltaan 1,6mm:n levystä eikä vielä ole tullut kiviä alakautta tai saappaita yläkautta läpi. Ja purkilla on kalasteltu niin sisävesillä, saaristossa kuin Norjan vuonoilla. Kyllä se on niin että mielekäs kalastus loppuu paljon ennen veneen ominaisuuksia, ja kyseessähän on kuitenkin heittokalastus- eikä offshore vene.
Kestää varmasti kalastuskäytössä molemmat ja on turvallisia, tuo alutrolli vaan vaikuttaa työkäyttöön tehdyltä, pomminkestävältä että kestää kaikenmaailman mönkijäkuljetukset ym varmasti. Tuollainen jää ehkä kangaspäällystetyltä veneeltä tekemättä. Tätä lähinnä tarkoitin. Mutta jos/kun vene tulee vain kalakäyttöön niin nou proplem.
Omakin pusteri on jotain 1-2mm paksua levyä ja riittävän tukeva.
Tyhjää saa pyytämättäkin, mutta kokemusta ei!

Avatar
Jani
Olut ON Kustavissa
Viestit: 1393
Liittynyt: 21:19:53 21.04.2005
Paikkakunta: Turku

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Jani » 17:55:57 22.02.2016

Mayhew kirjoitti: Minuakin, kuten monia muitakin mietityttää toi bracketin kesto traileriveneessä kun siitä ei pitkäikäisiä kokemuksia vielä kenelläkään ole.. Siellä on 100 kiloa päässä roikkumassa ja ryskyttymässä trailatessa..vesiolosuhteissa uskon kyllä, että sen kanssa ei ongelmia tule, mutta olisihan se koomista jos pääset veneen laskupaikalle ja huomaat, että jotain oleellista veneen perästä on jäänyt matkan varrelle :D
Jenkeillä useampi kymmenen vuotta kokemusta bracketilla varustetuista isoista offshore-veneistä trailerikäytössä. Lasikuidusta tehtyjä mut tuskin kauheasti materiaali vaikuttaa asiaan. Jos olisi paljon ongelmia kesken ajomatkan putoavista moottoreista niin eiköhän tuo homma olisi unohdettu jo aikoja sitten.

Avatar
Supilakki
Viestit: 626
Liittynyt: 16:26:51 13.05.2009
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Supilakki » 18:59:08 23.02.2016

Mayhew kirjoitti: @Supilakki

Säilytystilaratkaisuja ei alutrollissa oikeastaan ole kuin akuille keulassa ja jos kaikki rakennetaan alusta mukaanlukien pulpetti niin vähän epäilen hinnan puolesta. Täytyy myöntää, että on paljon mitä en tuosta veneestä tiedä ja ehkä sitäkin pitää vielä miettiä. Esim. mistä virrat perään kaiulle..onko valmiina vai vedelläänkö jne. Jos niitä pitkästi vedellään pääkoneen piuhojen kyljessä niin ottaako häikkää. Penkit näyttävät huonoilta, mutta voivat silti olla helvetin hyvät. Mistä näistä aina tietää. Alutroll on puoli metriä lyhyempi, mutta hieman leveämpi. Starweldin osalta rupesin jo miettimään, että sinnehän mahtuu saatana neljäskin tarvittaessa komiasti. 2 penkeille ja 2 takalaudalle..tämäkin näyttää hieman hankalalta alutrollin kanssa..mutta mietitään mietitään..ainakin viikon ajan vielä harkitsen.
Joo, tuosta 450:sen ratkaisuista kannattaa kysellä valmistajalta. 485cc:ssä on hyvät läpivientiputket pulpetilta keulaan ja taakse, että on helppo varustella keulakoneelle ja asentaa kaiut yms. Lisäksi 485cc:ssä akku tulee pulpetin alle, niin keulaan mahtuu tavaraa ja polttoainetankki tai kaksi.

Tuon 485:sen ja muitakin alutrolleja olen käynyt katsomassa runkovaiheessa, ja aika rajusti siellä on jäykkäreitä ja tehty ns. varman päälle. Joskus asiasta juteltiinkin, niin haluavat nuo tehdä niin, ettei tule jälkikäteen esim. trailerin päällä hajotettuja pohjia tai irronneita laipoita.

Kyllä tuo bracketti kestää, on aika järeän oloisesti tehty ja omakin vene on kokoajan trailerilla, jos ei olla kalassa. Jossain keskusteluissa netissä on olut jostain bracketista jota oli jouduttu vahvistamaan, mutta tuo oli ihan ensimmäinen/ensimmäisiä 485cc veneitä joka oli sitten takaisinkutsusta vahvistettu. Nykyisin noissa on kaikissa toteutettu järeämmin tuo bracketin toteutus.
”Mikään ei ole mahdotonta ihmiselle jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.”

Mikey
Herr Doktor
Viestit: 7040
Liittynyt: 13:19:15 22.04.2005
Paikkakunta: Privat område. Mene pois.

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja Mikey » 16:55:55 26.02.2016

Entä miten olisi Tracker 16 tai joku pienemmän kokoluokan Lundeista?

Pikkulundeista ei itselläni ole (vielä) kokemusta mutta Tracker 16 on tuttu laite, olen ajanut ja ollut useamman kyydissä ja olen pitänyt niistä, itse asiassa sen verran että ostin itselleni viime keväänä työhommiin Tracker 175 WT Combon. Kuustoistasen hinnoista ei minulla ole mitään hajua, mutta kokoluokaltaan vene taitaisi sopia kuin nyrkki silmään, ja viimeisen päälle kalastusvenehän tuo on.
Jag fiskar. Pappa betalar. Samma på finska.

daddycool
Baania perkele!
Viestit: 491
Liittynyt: 20:11:10 21.04.2005
Paikkakunta: kymi

Re: Venettä hankkimassa heittokalastukseen

Viesti Kirjoittaja daddycool » 17:16:04 26.02.2016

alutrollin 450 ja 485 taitaa olla sama runko.kaverin kanssa mitattiin esittelyssä tuo 485 ja mitta ei ollut pelkkä veneen runko vaan siinä oli mukana tuo bracetkin vaikka myyjä koitti väittää ettei koneteline kuulunut mittaan .eli 450 on tieten pelkistetympi versio ja siksi halvempi

Vastaa Viestiin