Suomen YK-liitto kerää ekovinkkejä vesillä liikkumiseen

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta säähän, kalastonhoitoon, kalojen suojeluun, kalatalouteen, kalastuslakiin ja kalastusasetuksiin, ympäristöön ja luonnonsuojeluun jne liittyvistä asioista.
Kunnostus-uutiset - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
ykliitto
Viestit: 1
Liittynyt: 13:47:39 23.03.2014

Suomen YK-liitto kerää ekovinkkejä vesillä liikkumiseen

Viesti Kirjoittaja ykliitto » 14:31:57 23.03.2014

Hei kaikki kalamies.comin jäsenet!

Kuva

Ylläpidon kanssa sovittuamme asiasta päätettiin tulla Suomen YK-liiton toimesta tänne keskustelupalstalle käymään.. meillä on päällä nimittäin pieni missio - haluaisimme kuulla teiltä vinkkejä kestävään veneilijän arkeen!

Hiukan taustaa asiaan: Suomen YK-liitolla on meneillään tänä keväänä aloitettu pallonkutistajat-kampanja, jonka tarkoituksena on edistää pariakin tärkeää asiaa: ensisijainen tavoitteemme on vedota kansainvälisellä ja kansallisella tasolla päättäjiin, jotta meriämme vaivaavalle muovijäteongelmalle voitaisiin löytää ratkaisu kansainvälisen muovijätesopimuksen avulla. Pyrimme lisäämään tietoisuutta tästä hyvin hankalasta ongelmasta, joka konkretisoituu ns. Tyynen meren jätepyörteeseen, jolle etsimme myös haasteluontoisesti suomalaisilta nimiehdotuksia - onhan kyseessä ensimmäinen ihmisten kätösin luoma manner, joten kyllä sillä nimikin pitäisi olla! Samalla keräämme nimiä vetoomukseemme niin vaikuttajilta kuin myös asiasta huolestuneilta kansalaisilta. Tuomalla ihmiset tämän globaalin ongelman äärelle me siis ikään kuin kutistamme palloamme ja toivon mukaan myös sen ongelmia. Vetoomuksen ja lisätietoa kampanjasta löydät sivulta Pallonkutistajat.fi.

Toiseksi, ongelma ei tietenkään rajoitu tähän kaukana valtamerillä lilluvaan jätteeseen vaan muovia löytyy myös aivan suomalaisiltakin rannoilta (Lue lisää esim. MARLIN-projektin löydöksistä) .. ja tästä syystä me halutaan aktivoida ihmisiä jakamaan omat vinkkinsä, joilla omaa arkea voi pienillä teoilla tehdä kestävämmäksi ja vaikuttaa suomalaisten asenteisiin ja omaan lähiympäristöömme rutiineita muokkaamalla, sekä näin myös levittää tätä sanomaa yksinkertaisesti, ja toivon mukaan myös tehokkaasti.

Tässä kohtaa haluaisimmekin kuulla teidän vinkkinne vesillä liikkumisen aktiiviharrastajina ja asiantuntijoina sellaisista pienistä teoista, joiden avulla te olette huomanneet tekevänne jonkin asian ekologisemmin, kestävämmin ja ylipäätään paremmin. Oli kyseessä sitten jätteiden lajitteluun, laitteiston huoltoon tai vaikkapa saadun saaliin paikan päällä valmistamiseen liittyvä niksi, toivoisimme että voisitte jakaa sen pallonkutistajien käyttöön, jotta hekin voisivat ottaa parhaaksi näkemänsä niksit omaan käyttöönsä. Lisää oma vinkkisi listalle tämän linkin kautta ja pistä se vaikka samalla näkyviin Facebookissasi!

Tämän lisäksi keräämme vinkkejä myös kodin askareiden, lasten kanssa elelyn ja ruokatottumusten näkökulmasta, joihin liittyvät hyviksi todetut ekoteot otamme myös mielellämme vastaan. Jos olette myös aktiivisia twitteristejä, voi näitä vinkkejä ja muuta kampanjaamme liittyvää tietoa jakaa ja seurata hashtagin #pallonkutistajat kautta (sama tagi toimii myös FB:ssä). Pyrimme myös keräämään parhaat vinkit eri medioista ja lähteistä tälle sivulle, josta löytyy esimerkiksi nyt pari hyvää veneilyyn liittyvää ympäristöopasta.

Mukavaa kevättä ja pian toivon mukaan alkavaa kesäkautta teille toivottaen,

Tatu Virta
Pallonkutistajat.fi kampanjasihteeri
Suomen YK-liitto
tatu.virta@ykliitto.fi // pallonkutistajat.fi // #pallonkutistajat

Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13111
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Suomen YK-liitto kerää ekovinkkejä vesillä liikkumiseen

Viesti Kirjoittaja vlasek » 14:42:42 23.03.2014

Miksi ihmiset roskaavat vesillä? Keväisin rannat on monin paikoin täynnä erinäistä muovipaskaa. Jos ei muuta, ni tossa pitäs olla ohjenuora numero 1. Jos roskaat, voit vetää imo ittes jojoon. Toi on sama, ku kusis omaan kahvimukiin. Vituttaa roskaajat suunnattomasti. Ihan aidosti. Häpeä on inhottava tila.
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet


Vastaa Viestiin