Sitoumus laskea rasvaevälliset takaisin Vuoksen vesistössä

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta säähän, kalastonhoitoon, kalojen suojeluun, kalatalouteen, kalastuslakiin ja kalastusasetuksiin, ympäristöön ja luonnonsuojeluun jne liittyvistä asioista.
Kunnostus-uutiset - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Emppai
Käsijuusto
Viestit: 7221
Liittynyt: 22:20:26 04.01.2006

Sitoumus laskea rasvaevälliset takaisin Vuoksen vesistössä

Viesti Kirjoittaja Emppai » 11:54:03 12.04.2014


Juha Köresaar
Viestit: 2015
Liittynyt: 13:08:33 10.11.2012

Re: Sitoomus laskea rasvaevälliset takaisin Vuoksenvesistöss

Viesti Kirjoittaja Juha Köresaar » 21:00:12 12.04.2014

Nelisen sataa nimeä läjässä. Nättiä..


Juha Köresaar
Viestit: 2015
Liittynyt: 13:08:33 10.11.2012

Re: Sitoomus laskea rasvaevälliset takaisin Vuoksen vesistös

Viesti Kirjoittaja Juha Köresaar » 10:38:42 15.04.2014

Netissä voi sitoutua uhanalaisten lohikalojen vapauttamiseen – mukana jo satoja kalastajia

Useat sadat kalastajat ovat jo sitoutuneet rasvaevällisten järvilohien ja -taimenten vapauttamiseen. Uhanalaisten lohikalojen vapautussitoumuksen voi allekirjoittaa Saimaan lohikalat -hankkeen nettisivuilla. Tavoitteena on elvyttää lohikalakantoja.

Kalastajat ovat innostuneet sitoutumaan uhanalaisten lohikalojen vapauttamiseen. Rasvaevällisten järvilohien ja -taimenten vapautussitoumuksen voi allekirjoittaa Saimaan lohikalat -hankkeen nettisivuilla. Parissa päivässä listaan on tullut viitisen sataa nimeä.

– Kestävä kalastus on päivän sana ja tällaisen sitoumuksen allekirjoittaminen on loistava tapa osoittaa vastuullisuutensa. Kalavesillä tarvitaan sääntöjä, mutta myös omaa harkintakykyä, Saimaan rannalta kotoisin oleva ja edelleen siellä mökkeilevä, näyttelijä Kari Hietalahti toteaa.

Saimaalla ja Pielisellä on viime vuosien aikana siirrytty lohikalojen eväleikkausjärjestelmään. Kalastettavaksi tarkoitetuilta lohikaloilta on leikattu poikasvaiheessa rasvaevä pois kasvatuslaitoksella. Näin kalastaja voi tunnistaa kalastettavaksi tarkoitetun kalan.

Rasvaevälliset järvilohet ja -taimenet puolestaan ovat joko luonnonkaloja tai kannanhoitoa varten istutettuja kaloja. Tällaisten kalojen vapauttamiseen kalastajat ovat nyt vapaaehtoisesti sitoutuneet kalan koosta riippumatta. Evällisten yksilöiden vapauttamisella pyritään elvyttämään lohikalakantoja.

Järvilohi on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi ja järvitaimen erittäin uhanalaiseksi. Saimaan lohikalat -hanke on EU-rahoitteinen tiedotus- ja neuvotteluhanke.

http://yle.fi/uutiset/netissa_voi_sitou ... ia/7191168

Vastaa Viestiin