Bassihyrrät

Alueen säännöt
Palsta heittokalastuksesta. Keskustelun aiheina heittokalastukseen soveltuvat kalapaikat, välineet, vieheet, kalastustavat jne.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 18:00:49 15.08.2018

Noniin, saapuihan se kela. Käytetty kela kun on, niin pitihän kelaan heti tutustua. On kyllä kaikki osat hirmuisen kevyitä; puolakin onneksi, Pesolan lukutarkkuuden rajoissa ehkä 9.15 g laakerin kanssa. Ja siimanohjanläppätsydeemi on iskemättömän näköinen; hyvä niin. Kaikenlaista ohjetta tuli mukana, mutta eihän noista (Japania) oikeen mitään ymmärrä. Onneksi kuvia on paljon ja tärkeinhän on tuo purkukuva. Sen verran hienomekaaninen laite tällainen, että hienomeisseli ja lukulasit tuli tarpeeseen kasatessa kelaa. Vaan mitähän on nuo mysteerikomponentit? Ne tuli pussissa, jossa lukee ’Fuji rod components’ ja pussin sisältö oli 2 O-rengasta ja musta pieni muovi, jossa on pyörivät rissat, joiden uriin O-rengas näyttää sopivan ja sitten joku ihmeen keltainen muovi, missä on rautalankahässäkkä. Kuka tietää, mitä mysteeriosat mahtaa olla?

Vaan semmoinen takapakki tässä nyt tuli, että yksi kolmesta koneistopäädyn ruuveista oli sitä avatessani hyvin tiukassa. Ruuvia takaisin laittaessani huomasin, ettei ruuvi pidä yhtään. Johtopäätös: Ruuvi on korkannut aiemmin ja se on fiksattu joko ruuvilukitteella tai epoksilla. No, tungin rei’n täyteen kumia ja sain ’proppaamalla’ ruuvin pitämään sen verran kuin kevytkelassa tarpeen on, ja lisäksi paikassa on tilaa laittaa ylikoon ruuvi siinä nyt olevan 1.9 mm ruuvin tilalle ja pystyy siihen jonkin hyvin pienen läpiruuvinkin laittamaan. Mutta joka tapauksessa nyt on niin, että palautetta on lähetettävä myyjälle. Kelan kun kunnostahan oli sanottu, että <Near Mint>, mikä ei kyllä pitänyt paikkaansa, kun kela oli kasattu liimaamalla avauskelvottomaksi. Myyjä sanoi, että hänelle ei saa lähettää negatiivista palautetta, mikäli sellaista on, ennen kuin olen neuvotellut hänen kanssaan. Muutenhan kelan on täysin Mint kyllä, mutta tuo yksi ruuvi oli aika epämukava yllätys. Ohjeita, miten avaan palautteeni? ’Täysiä pisteitä’ en ole halukas antamaan ilman hyvää selitystä ja mielellään jotain kompensaatiota siitä, että suostun elämään vajaakuntoisen kelan kanssa. Kelan takaisin lähettämistä en oikein pidä optiona, koska siitä tulee kalliit postimaksut minun maksettaviksi ja kalliin tullimaksun takaisin saanti on vaivalloista.

EDIT: Palautetta lähetetty myyjälle, että kela ei ollut ehjänä avattavissa eikä huollettavissa, eikä siten kuvauksen mukainen (Near mint). Näkee sitten miten reagoi, eli sanooko että itse olen rikkonut kelan (ei sitä kuulunut avata) vai tarjoaako jotain kompensaatiota. Paljon se ilmeisesti myy Ebayssa kun nytkin oli reilu 70 artikkelia myynnissä ja 100% positiivinen feedback.

EDIT2, 31.08.2018 Tämä Ebay Japanista tilaaminen on aikalailla käsitelty. Olihan tapaus ja olihan vaiva. Mutta se on sanottava, ettei jäänyt hampaan koloon myyjää vastaan. Hän myy paljon ja sanoi, ettei ollut tutustunut kelaan (eli aukaissut sitä). Hänelle oli vain vakuutettu, että kela on Near Mint, ja siltähän se vaikutti ensialkuun. Kelaan tutustuminen osoitti yhden venäläisen pystykierteen. Mutta kommunikaatio myyjän kanssa pelasi hyvin, ja kelan palautuskin sujui hyvin. Suomen posti oli kallis, yli tuplat mitä posti Japanista Suomeen. Vaikka Ebayn sääntöjen mukaan tuotteen palauttaessa myyjän kuuluu palauttaa myös paluupostin hinta, niin säälin vähän myyjää ja pyysin palauttamaan vain sen osuuden palautuspostin hinnasta, mitä posti Japanista Suomeen maksoi. No, Posti Suomesta Japaniin oli siis kallis, mutta oli se nopeakin. Maanantai iltapäivän postillä lähti ja äsken meni tuote perille ja tuli rahat takaisin. Voin kyllä suositella myyjää, koska hoiti asian hyvin ja uskon, ettei hä todella ollut avannut kelaa, vaan oli sen tiedon varassa mitä hänelle oli annettu. Nyt pitää sitten vielä tulliilta koittaa saada perityt tullit ja ALVit takaisin.
Liitteet
Specs.JPG
Toimitussisältö.JPG
Kela2.JPG
Kela2.JPG (42.05 KiB) Katsottu 2729 kertaa
Kela3.JPG
Kela3.JPG (69.15 KiB) Katsottu 2729 kertaa
Koneisto1.JPG
Puola3.JPG
Puola3.JPG (41.66 KiB) Katsottu 2729 kertaa
Tykötarpeet kasaukseen.JPG
Mysteerikomponentit.JPG
Viimeksi muokannut jvelth74, 11:19:49 31.08.2018. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
- Jukka

Avatar
Fuso
Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
Viestit: 4148
Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
Paikkakunta: Sammatti,Paikkarin torppa

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja Fuso » 18:33:01 15.08.2018

Jotain uutta siimasopan selvittämiseen.


https://www.fiskejournalen.se/anti-skatbo-tricket/


Tuli sitten mieleen vielä tälläinen juttu, johon täältä varmasti löytyy vastaus.

Kun painat peukalolla hyrräkelan puolaa, niin että se ei pääse pyörimään, ja pyörität kampea, niin suurimmassa osassa bassihyrristä siimanjakaja liikkuu.
Poikkeuksena Daiwan Alphas kelat, joissa siimanjakaja pysyy samassa tilanteessa paikallaan. Minulla on vanha iso Alphas 150 H joka toimii näin, ja tässä nyt Suomessa myynnissä olevassa pikku Alphas kelassa on sama ominaisuus. Mikä tässä on ideana?
Kysyin tätä Daiwan edustaja Jussi Hutriltakin keväällä Ruodon tapahtumassa, hänellekin tämä oli uusi juttu.
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 21:52:25 15.08.2018

^ Siimanjakajahomma. Ei siinä varmaan mitään (muuta) ideaa ole kuin että kevytkelassa (Alphas) siimanjakaja on toteutettu jotenkin muuten (kevyemmin?) kuin isommissa keloissa. Ei tossa kai mitään muuta ajatusta ole.

Kävinpä koeheittämässä tota T3 Airia. Kyllähän sillä heittää kevyitä hyvin, mikä toki oli oletuksenakin. Heitin kolmella eri vavalla, parilla niistä lensi 5 g aivan hyvin, ja sen kevyempiä ei ollut mukana. 10 G tuntui olevan kelalle ns. ominta aluetta. 15 G lensi jo niin pitkälle kuin ilta kahdeksalta näki, joskin noin saman verran kuin SV Zillionilla, joskin niin se pitikin. Mutta noissa alle 10 g alkoi eroa olla T3:n hyväksi.

Öljysin T3:n puolan laakerit Abun Rocket Oililla samalla kun avasin kelan. Hieman yllätäen herkkyys vähän kärsi. Päättelin, ettei tällä ole mitään käytännön merkitystä kuitenkaan.

Kela vavassa käpöstellen havaitsin, että T3 on korkeampiprofiilinen (puolan yläosa korkeammalla) kuin SV Zillion. Yllätävää sikäli, että Zillionissa pitäis olla vähän isompi puola (en viitsi nyt vertailla). Mutta T3:ssa on selkeästi puola korkeammalla vavasta kuin SV Zillionissa. Lähelle ettei mitään merkitystä, mutta havaittavaa silti.

3D Magforce on kyllä sinänsä vänkä. Vähän aikaa mulla oli ajatus miten se vaikuttaa, mutta sitten kun säätelin sitä edestakaisin, niin sitten se ajatus katosi :-) Kuitenkin useimmilla mun vavoilla ja mun heittotyylillä paras 3D:n asento tuntui olevan se 'All round'. Nimittäin kummallakin, 'Max brakella' ja 'Air modella' sain siimasotkut. No, fyyisesti se 3D vaikuttaa niin, että se liikuttaa koko magneettipakkaa lähemmäs puolaa, kun taas se normaali Magforcen säätö kiertää niitä magneettikiekkoja, joka taas vaikuttaa magneettikentän voimakkuuteen. Ja kun induktor ring taas on tässä Magforcessa liikkuvamallinen (jousikuormitteinen), joka liikkuu magneettikehiä kohden silloin jos puolalla tapahtuu kiihtyvyyksiä, niin tolla 3D osalla pystytään vaikuttamaan magneettijarrun profiiliin. Miten, tästä mulla oli hetken aikaa ajatus, mutta se ajatus katosi :-)

0.06 mm punainen SpiderWire Stealth Smooth osoittautui ohuudestaan huolimatta hyvin käyttömukavaksi siimaksi, ja moiseen kevytkelaan varmaankin hyvin päteväksi, kun ei kestä heittojumissa liikaa (niin ei mene puola solmuun). Kovin kalliita vieheitä ei kyllä kannata heittää, mutta en mä tolla kelalla kyllä kevyitä ahvenjigejä kummempaa aikonut heittääkään.

Patriot Jig-Itillä koitin heitellä yhdellä kädellä, kun se maalta käsin on vähän vakaampaa kuin isohkossa aallokossa kumikatamaraanilla. Sehän heitti itse asiassa hemmetin pitkällä, joskin kun en ole tottunut heittämään yhdellä kädellä, niin alituinen pelko oli, että tulee heitettyä vieheen sijasta koko virveliä. En taida viitsiä alkaa totutella heittään yhdellä kädellä, vaan ennemmin muokkaan vapaa tai olen käyttämättä sitä.

Ja se viallinen kierre on kuvassa oikealla oleva. Epoksillahan (ja vahatulla ruuvilla) sinne voi yrittää loihtia uuden kierteen. Niin ehkä oli tehtykin, mutta ruuvi oli jämähtänyt epoksiin ja epoksi tuli ulos ruuvia avatessa.
Liitteet
Kela4.JPG
- Jukka

Avatar
Braven
Viestit: 815
Liittynyt: 06:37:28 30.03.2009
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja Braven » 06:34:36 16.08.2018

"Patriot Jig-Itillä koitin heitellä yhdellä kädellä, kun se maalta käsin on vähän vakaampaa kuin isohkossa aallokossa kumikatamaraanilla. Sehän heitti itse asiassa hemmetin pitkällä, joskin kun en ole tottunut heittämään yhdellä kädellä, niin alituinen pelko oli, että tulee heitettyä vieheen sijasta koko virveliä. En taida viitsiä alkaa totutella heittään yhdellä kädellä, vaan ennemmin muokkaan vapaa tai olen käyttämättä sitä."

Kyl mä heitän aika paljonki yhdellä kädellä. Varsinkin , jos ei tarte kauas heittää.

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 14:32:17 16.08.2018

Braven kirjoitti:Kyl mä heitän aika paljonki yhdellä kädellä. Varsinkin , jos ei tarte kauas heittää.
Mä en ole yhdellä kädellä heittoon oikeen tottunut koskaan. Liekö alkujaan siitä, kun ukin Abumatic setit oli niin painavia, ettei pikkupoika jaksanut niitä heiluttaa yhdellä kädellä (niin piti yhden käden vavassa vasurilla tukea etukahvasta heiton ajan :D ) UL setilläkin (Shimano Aero Magnumlite) tulee yleensä otettua kahdella kädellä kiinni, vaikkei siinä 'takakahvaa' edes riitä kuin noin kahdelle sormelle vasurista :D Mutta kai se olisi tottumiskysymys...

Jaahah, vastasi japanin myyjä, että hälle ei ole muuta mahdollisuutta kuin pyytää palauttamaan kela. Ja että hänelle oli sanottu, että kela on erinomainen vailla murheita (eli ei ollut itse tutustunut siihen). Kai se on alettava selvittämään miten tullit saa takaisin virheellisen tuotteen palautuksessa. Postithan tosta joka tapauksessa jää mun maksettaviksi, eli näkee sitten mitä postit Suomesta Japaniin maksaa.
Liitteet
Aero Magnumlite kahva.JPG
Aero Magnumlite kahva.JPG (24.43 KiB) Katsottu 2635 kertaa
- Jukka

lore
Viestit: 708
Liittynyt: 20:19:28 15.05.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja lore » 16:13:47 16.08.2018

Tuli sitten tilattua Antares 101HG, ^myöskin pitkähkön odottelun jälkeen paketista paljastui Anteras 100HG joka on oikuri ja tällä hetkellä halvempi. Pikkuisen ottaa pattiin. autsz

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 20:22:24 16.08.2018

Jotain 45 € on postit Japaniin, seurantakoodilla, kun kävin kysymässä. Tänne päin taisi olla jotain 25 €. Että noin 70 € tappio tuli tästä sikäli mikäli tullit ja alvit saa takasin ja myyjä tilittää myyntihinnan takaisin. Mutta seikkailumielellähän sitä on oltava liikkeellä kun käytettyjä ostaa Japanista asti...Eli ei passaa antaa lannistaa.
- Jukka

lore
Viestit: 708
Liittynyt: 20:19:28 15.05.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja lore » 21:19:42 16.08.2018

^ Olipa harmittava juttu tuokin. Minäkin laitoin juuri postia Ruotsiin ja tiedustelin kelan vaihdosta vasuriin.

lis. Mysteeripussi löytyi täältäkin.
Kuva
Jarrupalat on tuttuja.

Antareksen siimanjakaja
Kuva

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 21:56:49 16.08.2018

^ Mikä lie (sytytys)tulppa-avain :-D (Vai sopisko se kammen mutteriin?) Lienee eripainoisia noi punaiset ja valkoiset palat? Onks siinä jakajassa kulumaa vai näänkö väärin?

------------------------------------------------------------------------------------

No joo, ei se jättekiva ollut, Mutta seikkailumielellä olin ja periaatteessa valmiina häviämään ja nyt vissiin tuli hävittyä ton verran. On sitä joskus tullut pelattua Eurolottoakin 50 €:lla enkä silloinkaan voittanut, että miten se nyt meni, elämä on laiffii vai oliks se sixty - fifty vai miten se meni :-) Onhan toi käytetyn ostaminen Japanista nyt joka tapauksessa eräänlaista lottoa ja se on mun mielestä osa jännitystä. Jos ostaa HongKongista (siis Suomesta), niin siinä ei ole muuta jännitystä meneekö pulju konkkaan sillä välin :-D Ja jos ostaa Wobblerista, niin ei ole sitäkään jännistystä ja saa sitä paitsi sopivammat vehkeet kun oli menossa ostamaankaan :-D Ps. Taidan laittaa jonkun kelan Japanista tilaukseen tähän harmitukseen ja sitten unohtaa harmituksen.

:bigboss:

Sitä paitsi paljon kalliimmaksi tuli pitää kalareissulla rapsakkaa reissunopeutta moottoritiellä V6:lla. Mutta elämä on valintoja. Hyviä ja välillä ei yhtä hyviä.

---------------------------------------------------------------------------------

Braven: Toiselta palstalta: Onks noissa Pixyissä 'mitään' eroja minkä ostaa kuin ehkä väri? Daiwa Pixy orange amber.
- Jukka

lore
Viestit: 708
Liittynyt: 20:19:28 15.05.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja lore » 22:09:33 16.08.2018

Ei ole siimanjakajassa kulumaa, täysin uusi kela kun on tarratkin paikallaan.
Punaiset ja valkoiset ovat jarrupaloja, mutta tuo tulppa-avain on kyllä arvoitus.

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 22:10:49 16.08.2018

^ Ok, kuvasta on vähän paha sanoa. Mutta jännä jakaja kyllä.
- Jukka

lore
Viestit: 708
Liittynyt: 20:19:28 15.05.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja lore » 22:14:34 16.08.2018

Joo on. Toi on vielä aika kaukana puolasta siksi kelallakin on hieman kokoa.

vs. Chonarch
Kuva

Avatar
Braven
Viestit: 815
Liittynyt: 06:37:28 30.03.2009
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja Braven » 06:27:56 17.08.2018

Antareksen kampi on semmoinen, ettei normaali hylsy tai kiintoavain sovi sinne reikään. Siksi oma hylsy mukana.

Pixyistä sen verran, että niisä on eroja! 8-)

Eikö pysty opettelee veivaamaan toiselta puolelta? päivän-kaks ottaa aikaa opettelu. Ite piiskaan molemmilla käsillä just samalla tavalla. Opettelin vasurin ku sain Steezin niin halvalla, että en voinu olla ostamatta ja se oli vasuri.

lore
Viestit: 708
Liittynyt: 20:19:28 15.05.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja lore » 07:49:09 17.08.2018

^ Ok, tuota työkalua ei parane hukata.

Kelauksen kannalta mulle on sama kummalla puolella kampi on, nykyään olen vain tottunut että vapa on koko ajan oikeassa kädessä. Vasuri on myös 60 euroa kalliimpi. Hyvityskin käy jos vasuria ei enää löydy, sitten taas vaihdellaan perinteiseen tapaan vapakättä.

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 12:53:53 17.08.2018

Varmaan pystyy opetteleen kelaan vaseemmalta. On mulla ehkä joku 7 vuotta ollut yksi toi Quantum, joka tuli ostettua vasurina. Aina ajoittain se on käytössäkin, mutta aina yhtä oudolta tuntuu hyrrällä kelatessa pitää vapaa oikeassa (=mulla paremmassa) kädessä ja kelata huonommalla (=mulla vasempi) kädellä. Eli kyllähän sitä pystyy, mutta ei tunnu hyvältä eikä oikealta. Mä kun uitan hyrrällä oikeastaan pelkästään kelauskädellä. Oikeastaan jos haluis käsien vaihtelusta eroon, niin ennemmin totuttelisin heittään vasemmalla kuin totuttelisin kelaamaan vasemmalla :D

Tosta käsien vaihtamisesta (vapa oikealta vasempaan tai toisinpäin), niin valtaosa bassihyrrällä kalastavista kai ei heitä palming otteella, mutta valtaosa kai kelaa ainakin pienillä bassihyrrillä palming otteella? Eli taas vaihdellaan otetta, heitti kummalla kädellä vaan ja kelas kummalla kädellä vaan.
- Jukka

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 16:26:06 17.08.2018

Näyttäs siltä, että tuolta Ebaysta tulee takaisin kelan + postin hinta, eli palauttajan maksettavaksi jää vaan takaisinpostitus. Ei paha, jos tästä vaan 45 € hinnalla selviää.
- Jukka

lore
Viestit: 708
Liittynyt: 20:19:28 15.05.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja lore » 16:43:44 17.08.2018

45 euroa maksoi kelan lähetys Ruotsiinkin kun piti laittaa DHL:än kyytiin. Postin lupasivat maksaa takaisin. Uusi kela on rekisteröity lähteväksi mutta luultavasti lähtee vasta maanantaina kun ovat saaneet ja tarkastaneet palautetun.

Avatar
Fuso
Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
Viestit: 4148
Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
Paikkakunta: Sammatti,Paikkarin torppa

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja Fuso » 19:17:29 17.08.2018

jvelth74:lle ja lorelle :juu:

Mielenkiintoista juttua bassihyrristä odotamme jatkossakin. :D
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 19:58:22 17.08.2018

Joo, aika säätämistä kyllä :D Ei tän nyt ihan aina ihan näin pitäis mennä. Mutta miten milloinkin :D
- Jukka

KaitsuH
Viestit: 136
Liittynyt: 08:32:06 25.07.2011

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja KaitsuH » 17:26:39 19.08.2018

Moi!
En jaksa kahlata koko ketjua läpi. Voisko joku suositella kohtuuhintaista vasurina saatavaa hyrrää, joka heittää hyvin vielä jopa 5-grammaisia vieheitä, toimii mitenkään laakereita virittelemättä ja jota on saatavissa vaikka ihan näistä motokongeista. Voisin koittaa ahvenen ja kuhan pyynnissä, nyt omistan vain haukikoon hyrriä.

Toinen jigihaspeli alkaa olla ihan lopussa, pitää kuitenkin nyt yksi pikkukela lisää ostaa, ja voisi olla hyrräkin.

P.S. En oo mikään välinehifistelijä.

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 20:37:53 19.08.2018

Sopiva ja toimiva vapa on sitten ihan yhtä tärkeä kuin kela. Vapoja voi kyllä saada halvallakin, ei toi Jig-It mikä mulla on, niin hirveen montaa kymppiä maksanut, olisko 60 €. Mutta en kehu sitä kun sillä pitäis tyytyä totuttelemaan heittään yhdellä kädellä. Mutta pointti on siis että vapa on ihan yhtä tärkeä.

Motonetissa näkyi olevan huonosti kevyttä heittäviä. Daiwasta silmään lähinnä osui DAIWA TATULA CT TYPE R 100H, mikä sekään ei ole tarkoitettu keveille, 10 g kyllä heittää jo hienosti, 7g:ssa eroa alkaa näkyä jo selvästi niin keveisiin tarkoitettuihin. Lisäks Motonetissa oli ABU REVO MGXTREME 2, joka sitä käyttävien mukaan toimii keveilläkin. Shimanoista en tiedä.

HongKongissa valikoimaa löytyy enemmän: Daiwoista SV puolaiset Zillion SV TWS & Steez SV & Alphas SV 105, jotka on tarkoitettu keveille. (Paitsi että HongKong on näköjään alessaan myynyt melkein kaikki kelat loppuun.)

Eli Suomesta löytyy tällä hetkellä huonosti, kun tarjonta on jo valmiiksi kehnohkoa ja ne mitkä on olleet, niin on viimeistään alennusmyynneissä myyty.

Wobblerissa varmaan löytyis jotain. Ehkä myös Ruodossa. Tai Sissoksesta. Tai Rialinnasta. Tai mitä näitä on.

Ebaysta sitten löytää halvemmalla käytettyjä, eikä joka kerta käy niinkuin mulla viimeks, että joutuu lähettään takaisin.
- Jukka

KaitsuH
Viestit: 136
Liittynyt: 08:32:06 25.07.2011

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja KaitsuH » 06:26:39 20.08.2018

jvelth74 kirjoitti:Sopiva ja toimiva vapa on sitten ihan yhtä tärkeä kuin kela. Vapoja voi kyllä saada halvallakin, ei toi Jig-It mikä mulla on, niin hirveen montaa kymppiä maksanut, olisko 60 €. Mutta en kehu sitä kun sillä pitäis tyytyä totuttelemaan heittään yhdellä kädellä. Mutta pointti on siis että vapa on ihan yhtä tärkeä.

Motonetissa näkyi olevan huonosti kevyttä heittäviä. Daiwasta silmään lähinnä osui DAIWA TATULA CT TYPE R 100H, mikä sekään ei ole tarkoitettu keveille, 10 g kyllä heittää jo hienosti, 7g:ssa eroa alkaa näkyä jo selvästi niin keveisiin tarkoitettuihin. Lisäks Motonetissa oli ABU REVO MGXTREME 2, joka sitä käyttävien mukaan toimii keveilläkin. Shimanoista en tiedä.

HongKongissa valikoimaa löytyy enemmän: Daiwoista SV puolaiset Zillion SV TWS & Steez SV & Alphas SV 105, jotka on tarkoitettu keveille. (Paitsi että HongKong on näköjään alessaan myynyt melkein kaikki kelat loppuun.)

Eli Suomesta löytyy tällä hetkellä huonosti, kun tarjonta on jo valmiiksi kehnohkoa ja ne mitkä on olleet, niin on viimeistään alennusmyynneissä myyty.

Wobblerissa varmaan löytyis jotain. Ehkä myös Ruodossa. Tai Sissoksesta. Tai Rialinnasta. Tai mitä näitä on.

Ebaysta sitten löytää halvemmalla käytettyjä, eikä joka kerta käy niinkuin mulla viimeks, että joutuu lähettään takaisin.
Kiitokset vinkeistä! Oli avartava vastaus: Hinnat sitä luokkaa, että pysyn haspeleissa. Ilmeisesti kevyitä vieheitä heittävä hyrrä on niin monimutkainen peli, ettei niitä saada järkihintaan tehtyä, kun hyviä haukihyrriä ja pikkuhaspeleita saa jo alle satkulla.

Avatar
Braven
Viestit: 815
Liittynyt: 06:37:28 30.03.2009
Paikkakunta: Kokkola
Viesti:

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja Braven » 06:33:46 20.08.2018

KaitsuH kirjoitti:
jvelth74 kirjoitti:Sopiva ja toimiva vapa on sitten ihan yhtä tärkeä kuin kela. Vapoja voi kyllä saada halvallakin, ei toi Jig-It mikä mulla on, niin hirveen montaa kymppiä maksanut, olisko 60 €. Mutta en kehu sitä kun sillä pitäis tyytyä totuttelemaan heittään yhdellä kädellä. Mutta pointti on siis että vapa on ihan yhtä tärkeä.

Motonetissa näkyi olevan huonosti kevyttä heittäviä. Daiwasta silmään lähinnä osui DAIWA TATULA CT TYPE R 100H, mikä sekään ei ole tarkoitettu keveille, 10 g kyllä heittää jo hienosti, 7g:ssa eroa alkaa näkyä jo selvästi niin keveisiin tarkoitettuihin. Lisäks Motonetissa oli ABU REVO MGXTREME 2, joka sitä käyttävien mukaan toimii keveilläkin. Shimanoista en tiedä.

HongKongissa valikoimaa löytyy enemmän: Daiwoista SV puolaiset Zillion SV TWS & Steez SV & Alphas SV 105, jotka on tarkoitettu keveille. (Paitsi että HongKong on näköjään alessaan myynyt melkein kaikki kelat loppuun.)

Eli Suomesta löytyy tällä hetkellä huonosti, kun tarjonta on jo valmiiksi kehnohkoa ja ne mitkä on olleet, niin on viimeistään alennusmyynneissä myyty.

Wobblerissa varmaan löytyis jotain. Ehkä myös Ruodossa. Tai Sissoksesta. Tai Rialinnasta. Tai mitä näitä on.

Ebaysta sitten löytää halvemmalla käytettyjä, eikä joka kerta käy niinkuin mulla viimeks, että joutuu lähettään takaisin.
Kiitokset vinkeistä! Oli avartava vastaus: Hinnat sitä luokkaa, että pysyn haspeleissa. Ilmeisesti kevyitä vieheitä heittävä hyrrä on niin monimutkainen peli, ettei niitä saada järkihintaan tehtyä, kun hyviä haukihyrriä ja pikkuhaspeleita saa jo alle satkulla.
Joo. Aalle kahdensadan ei sdaa hääviä, jos et Ebaystä löydä käytettynä jotain helmiä. Suomen hinnoilla turha yrittää kotomaasta.

Hyrrässä on muut jutut, joiden takia sitä on mukavampi käyttää. Se on myös tapa.

jvelth74
Viestit: 971
Liittynyt: 19:42:30 05.06.2014

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja jvelth74 » 17:20:52 20.08.2018

KaitsuH kirjoitti:Ilmeisesti kevyitä vieheitä heittävä hyrrä on niin monimutkainen peli, ettei niitä saada järkihintaan tehtyä, kun hyviä haukihyrriä ja pikkuhaspeleita saa jo alle satkulla.
Monimutkaisempi se ei useinkaan ole se kevyitä heittävä, mutta niissä keveitä heittävissä on pyritty paino minimoimaan, että kevythyrrä olisi kivan kevyen tuntuinen käyttää, ja rakenteiden keventäminen maksaa. Esim. magnesiumin kyttö. Lisäksi kevythyrrät ja etenkin finesse hyrrät ovat aina marginaalissa, jopa Japanissa, ja marginaalituotteilla on special price. 'Hyvän' haukihyrrän pystyy tekemään aika bulk tyylillä kunhan lainailee hyväksi todettuja rakenneratkaisuja kalliimmista vehkeistä tai sitten kopioi vaan tylysty jonkun ja laittaa valmistuslinjan laulamaan Kiinassa. Kun ei se ole niin justiinsa.

Ja on niitä halpoja ja keveitä heittäviäkin, esim. Shakespeare Agility, en ole montaa kymppiä maksanut omistani. Joskin vaatii magneettijarrun virityksen ja käyttöönottohuollon (eli rasvojen putsauksen), mitä kysyjä ei ollut valmiina tekemään. Sekä tietysti etsimään missä joku möis uusia parilla kympillä. Heitto-ominaisuuksissa ei käytännössä ole isoakaan eroa kymmen kertaa kalliimpiin hyrriin. Kelaus on kyllä melkoista rouskutusta ja kolkotusta ja jarru on suht perseestä,eikä fiilis sitä myötä ole 'oikea' ja sehän on paha juttu. Eiku, heh, tosta Torista 'herkku' Agility 15 € NIB, eli collector item!!! :bigboss: https://www.tori.fi/uusimaa/Hyrrakela_S ... 593727.htm Ostaiskohan itse ja kehystäs seinälle paketeineen? :)
- Jukka

KaitsuH
Viestit: 136
Liittynyt: 08:32:06 25.07.2011

Re: Bassihyrrät

Viesti Kirjoittaja KaitsuH » 19:29:17 20.08.2018

jvelth74 kirjoitti:
KaitsuH kirjoitti:Ilmeisesti kevyitä vieheitä heittävä hyrrä on niin monimutkainen peli, ettei niitä saada järkihintaan tehtyä, kun hyviä haukihyrriä ja pikkuhaspeleita saa jo alle satkulla.
Monimutkaisempi se ei useinkaan ole se kevyitä heittävä, mutta niissä keveitä heittävissä on pyritty paino minimoimaan, että kevythyrrä olisi kivan kevyen tuntuinen käyttää, ja rakenteiden keventäminen maksaa. Esim. magnesiumin kyttö. Lisäksi kevythyrrät ja etenkin finesse hyrrät ovat aina marginaalissa, jopa Japanissa, ja marginaalituotteilla on special price. 'Hyvän' haukihyrrän pystyy tekemään aika bulk tyylillä kunhan lainailee hyväksi todettuja rakenneratkaisuja kalliimmista vehkeistä tai sitten kopioi vaan tylysty jonkun ja laittaa valmistuslinjan laulamaan Kiinassa. Kun ei se ole niin justiinsa.

Ja on niitä halpoja ja keveitä heittäviäkin, esim. Shakespeare Agility, en ole montaa kymppiä maksanut omistani. Joskin vaatii magneettijarrun virityksen ja käyttöönottohuollon (eli rasvojen putsauksen), mitä kysyjä ei ollut valmiina tekemään. Sekä tietysti etsimään missä joku möis uusia parilla kympillä. Heitto-ominaisuuksissa ei käytännössä ole isoakaan eroa kymmen kertaa kalliimpiin hyrriin. Kelaus on kyllä melkoista rouskutusta ja kolkotusta ja jarru on suht perseestä,eikä fiilis sitä myötä ole 'oikea' ja sehän on paha juttu. Eiku, heh, tosta Torista 'herkku' Agility 15 € NIB, eli collector item!!! :bigboss: https://www.tori.fi/uusimaa/Hyrrakela_S ... 593727.htm Ostaiskohan itse ja kehystäs seinälle paketeineen? :)
Shakespearen Agilityllä olen viimeisen viiden vuoden aikana useimmat hauet pyytänyt. Nyt aina välillä heittäessä rääkäisee (?), mutta ei haittaa. Koskaan en ole mitään huoltoja tehnyt, ja heittää pitemmälle kuin 5000 dööri (varmaan pitäis dööriä jotenkin virittää tai säätää).

Taidan kuitenkin hakea kerralla pari noita tarjouksessa olevia pikkuhaspeleita, näkyy olevan tonniluokan keloja parikymppiä tsibale. Laittaa toiseen vaikka 0,10 siimat ja toiseen 0,14, ni voi vähän pulatakin, eikä tule pankrottia.

P.S. Lisäys: just tästä syystä kyselin hyviä (kelvollisia) ja halpoja pikkuhyrriä. Ainakin heittämäni uudet haukikoon halpishyrrät, Shakespearet, Daiwat ja Okumat, ovat olleet aivan erinomaisia ja helppoheittoisia kalastusvälineitä, niin aattelin, että alle satkulla saisi yhtä toimivia pikkuhyrriäkin.

Vastaa Viestiin