Hatunnosto vapautuksista! Kyllä saaristomerellä tosiaan voi vielä evällisen mittakalan ottaa pannulle. Leikkaamaton on mielestäni edelleen harvinaisempi saaliina.sakkeus kirjoitti:Kyllä tuolta saaristomereltä voi ruokakalan ottaa ihan hyvällä omallatunnolla, koska käsittääkseni siellä ei vielä ole kaikkia istukkaita eväleikattu. Noita istuttavia kalstuskuntia ja velvoiitteitansa hoitavia on alueella monia ja väkisinkin istukkaat sekoittuu saariston alueella. Eväleikattuja kyllä alueella on jo olemassa. Toki takaisin lakeminen on hieno ja hatunnoston arvoinen asia!japo19 kirjoitti:Todellakin onnittelut mertsareista! Oltiin meidän kalaporukan kanssa vuotuisella Kustavin taimen reissulla juuri viikonloppuna ja saatiin myös vihdoin se legendaarinen merten mercedes ylös. 3kpl niitä yhteensä tuli 37cm, 57cm, 62cm ja kaikki oli rasva evällisiä niin saivat jatkaa sukuaan. Itse sain tuon 57cm ja meinasin näyttää pappia sille koska oli elämäni ensimmäinen mutta täytyy sanoa että olen tyytyväinen että päästin luonnonkalan takaisin ja toivoni mukaan edesautoin meritaimen kantaa.
Toki joku joka tietää voi valaista noista istukkaista onko vielä eväleikkaamattomia paljonkin laitettu?
Me saatiin 6 vuoden heittohistorian ekat eväleikatut vasta tällä kaudella. Molemmat karvan alle 50cm. Sain viime reissulla yhden n.30cm jolla rasvaevä oli. Luonnonkala tai istari, mene ja tiedä.
Jotenkin mulla on fiilis, että vielä menisi leikkaamattomiakin veteen.