Sivu 1/1

Retkiriippumatot

Lähetetty: 19:15:48 01.10.2015
Kirjoittaja jänis
Onkos jollain tai edes kokemuksia? Veljen kans joskus tuli puheeks ja jäi vaivamaan, että mimmosta olis semmoses kotelos yöpyä mettän siimeksissä.

Re: Retkiriippumatot

Lähetetty: 20:48:59 01.10.2015
Kirjoittaja joonaspee
Pari kesäyötä oon pihassa viettäny semmosessa. Hyvinhän siinä nukkui, semmonen ticket to moon-merkkinen, ötökkäverkon kera. Siihen ötökkäverkon ripustimiinhan voi sitte kötöstellä sadesuojanki, jos on vaarana kastua. Ei yhtään hullumpi idea mehtäyöpymiseen: edullinen telttaan nähden, ei paina mitään eikä vie repusta tilaa, yöpaikka kasaan minuutissa. Kaksi toisistaan sopivalla etäisyydellä olevaa puuta on varmasti helpompi löytää kuin sopivan tasainen paikka teltalle.

Re: Retkiriippumatot

Lähetetty: 20:15:16 06.10.2015
Kirjoittaja Aavikkosammakko
joonaspee kirjoitti:edullinen telttaan nähden, ei paina mitään eikä vie repusta tilaa, yöpaikka kasaan minuutissa.
No ei kait tuokaan mikään oikotie onneen ole. Kuitenkin tarpin kera paino nousee helposti puolentoista kilon korville, ja kyllä siinä tarpin ja maton kanssa hieman saa säätää, että on unipaikka kunnossa. Vaan eipä silti, kyllä tuolla riippumatto-tarppi-combolla varmasti halvemmalla kevyempään kanniskeluun pääsee kuin telttojen kanssa, alkaa kilon sooloteltat olemaan hinnoissaan. Kesäaikaan voi vielä repusta jättää sen makuualustan pois. Ja jos olosuhteet sallii, niin tarpinkin voi jättää pois lyhyillä reissuilla jos usko riittää sääennusteisiin.

Itse ostin juuri DD:n Superlight-tarpin, joka ei tietty ollut halvin vaihtoehto, mutta pelkkä tarppi on alle puolen kilon, kiilat ja narut sitten päälle. Riippumatoista ei kokemusta ole mutta tuokin pitänee vielä joskus testata. Teltta on kuitenkin parempi suoja kokonaisuudessaan, ja hankala on riippumattoa lähteä virittämään vaikkapa puuttomaan tunturiin :) Mutta oma paikkansa ja puolensa on tietty molemmissa.

Kyllä ajatus riippumattoon nukahtamisessa kirkkaan tähtitaivaan alla itikattomassa yössä houkuttelee kovastikin!

Re: Retkiriippumatot

Lähetetty: 19:26:25 20.06.2019
Kirjoittaja hopeatukka
Näihin riippumattoihin sotkeuduin itekin kevään aikana. Ensimmäisen ostin tietysti kiinasta, joku naturehike-matto. Ihan laadukas kampe, mutta lyhyt ja kapea miun kokoselle.

Piti seuraavaksi ostaa Ticket To The Moon Double. Sen kanssa olen pari yötä kairassa yöpynyt ja ei voi moittia majoitusmuotoa. Kiinasta ostin sen underguiltin ja itikkaverkko on sitten TTTM taas.

Tuossa tuplassa kun ei ole itikkaverkkoa integroituna, kuten siinä Kiinan versiossa on. Tarppi myös Kiinasta, mutta voi pahkeinen sentäs kun Kiinan poikiilla oli tullut pieni mittavirhe sen kanssa. Tilasin 3x3 metrisen, sain 2.8x2,8 metrisen. Oli ne hirviän hämmästyneitä, kun palautteen laitoin...

Naah. Tarppi toimii hyvin, ei siinä mitään. Kiinan 4mm paracord ei ole sitä mitä ne lupaa. Whoopie slingit tein siitä ja tietysti katkes lanka ja mie kopsahin kenttään. Kevyitä sitomisliinoja käytän nyt, niin ei tuu mustelmia hirviänä. Kokonaisuutena hemmetin hieno tapa pistää leiri minne ite haluaa.

Tästä hommasta tulee, tai on jo tullut, aika hemmetin kova buumi. Suosittelen.

Re: Retkiriippumatot

Lähetetty: 09:54:08 25.06.2019
Kirjoittaja lore
Riippumatot ovat mielenkiintoisia majoitteita ja jossain vaiheessa pitää laittaa tilaukseen.