Vaappumaalien valinta

Alueen säännöt
Kaikkea vaapunrakentelusta veneiden maalailuun.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Uittovideot
Avatar
fonbel
Viestit: 15
Liittynyt: 20:45:43 23.11.2013

Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja fonbel » 12:31:22 20.12.2013

Tervehdys, olen aloitteleva vaappunikkari ja hankkimassa maaleja vaapun ruiskumaalaukseen. En löytänyt sopivaa keskustelua, jossa ois asiaa näistä maaliasioista kootusti niin avasin uuden.

Olen etsinyt tietoa erilaisista vaappumaaleista, mutta en ole vielä päässyt lopulliseen päätökseen. Uskon että moni muu aloitteleva ruiskuttelija pähkäilee samojen asioiden kanssa, joten jääköön tämä topic heillekin avuksi. Maaleihin uppoo heti kättelyssä sen verta oravannahkoja kiinni että ois kiva onnistua ekalla kerralla..

Tarjollahan on ilmeisesti seuraavat vaihtoehdot:
Vaappumaaleista vesiohenteinen vs. liuotinohenteinen, sekä haastajana automaalit.

Omat maalaustilat eivät ole kovin hyvin tuuletut, joten mieli tekisi valita vesiohenteiset maalit, mutta olen kuullut, että liuotin maaleja pidetään helppokäyttöisempinä ja toimivampina. Automaalit ovat ilmeisesti nykyään myös vesiohenteisia, mutta niissä käytetään erillistä kovetinta, mutta ovat ilmeisen laadukkaita.

Tarkotuksena ois maalailla ruiskulla jossa on 0,3mm suutin ja sekä tehdä pohja+pintalakkaus cabin lakkalla. Vaappuja teen omaan käyttöön, arviolta 20-30 vaappua vuodessa (kunnes homma lähtee lapasesta). Otan enemmän harrastuksena kuin omien kalastusvälineiden tekemisenä, joten ois kiva jos maalausjälki miellyttäis silmää

Maaleista olen miettinyt cab, createx tai joku automaali. Tai joku muu, mikä?
Cab ja Createx maalien litrahinnat on aika suolasia, löytyyks mitää halvempia vaihtoehtoja?
Entä saako minkälaista maalia/maalausjälkeä jos sekoittelee itse väripastasta ja lakasta sopivat sävyt?

Miten maalien ominaisuudet eroavat toisistaan?
-yhteensopivuus esim. cab lakan kanssa?
-kuivumisnopeus: a) ennen uutta maalikerrosta b) ennen lakkausta?
-säilyvyys? (Pienet maalaus määrät nii kuivuvatko herkästi purkkeihin)
-työnjälki (valumisherkkyys, roiskeherkkyys)?
-ruiskun putsattavuus ko. maalin jälkeen?
-automaalien kokonaiskustannukset?
-automaalien kovettimen kanssa pelailu, onnistuuko pienten maalimäärien sekoittaminen vai tuleeko paljon hukkaa?

Tiedän, että kokemus ja harjoittelu tekevät mestarin, mutta ois mukava jos välineet ja materiaalit toimisivat niin hyvin, että heikoimmaks lenkiksi jäisi alussa aloittelevan maalarin taidot. :)

Kiitos jo etukäteen asiallisista neuvoista ja keskustelusta.

vetorauta
Uunikauppias
Viestit: 574
Liittynyt: 22:27:07 12.08.2011

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja vetorauta » 12:55:41 20.12.2013

Vesivärien kanssa pääset helpoimmalla ja säästät terveytesi, jos tuuletus kerran ei ole kunnossa. Liuotinpilvessä ei ole kiva olla pitkiä aikoja. Maalipölyn takia joudut kyllä järjestämään jonkinlaisen poistoimurin joka tapauksessa, mutta vesivärihommissa sen voi tehdä vaikka pölynimurilla jos siinä on hepa-suodatus.

Vesivärien maalausjälki on "tarpeeksi" hyvää. Yleensä se ruiskun käyttäjä on heikoin lenkki jo ihan peruskaluston kanssa. Panosta paineilman hyvään laatuun (tasainen paine), sillä sen merkitys on suurempi kuin mitä moni suostuu uskomaan.

Pastoista ja lakasta ei kannata alkaa itse sotkemaan maaleja, kun harjoittelussa tulisi hävikkiä melkoinen määrä. Yleisesti ottaen aloittelijan ei kannata tehdä mitään kovin perushommista poikkeavaa, koska asioista ei ole mitään pohjatietoa, että miten niiden pitäisi toimia.

Vesivärit eivät kuivu purkkeihin juuri lainkaan ja muutenkin kaluston huoltaminen ja puhtaanapito on helppoa. Samaa ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa liuotinmaaleista. 2k-maaleja ei kannata edes haaveilla.

Avatar
Aavikkosammakko
PaMu "the Hand" Henry
Viestit: 3525
Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
Paikkakunta: Mansesteri
Viesti:

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Aavikkosammakko » 13:04:54 20.12.2013

vetorauta kirjoitti:Vesivärien kanssa pääset helpoimmalla ja säästät terveytesi, jos tuuletus kerran ei ole kunnossa. Liuotinpilvessä ei ole kiva olla pitkiä aikoja. Maalipölyn takia joudut kyllä järjestämään jonkinlaisen poistoimurin joka tapauksessa, mutta vesivärihommissa sen voi tehdä vaikka pölynimurilla jos siinä on hepa-suodatus.
Hyvä huomio, muista tärkein, eli terveys! Linkin takana paljon keskustelua hengityssuojaimista yms.

http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... essa-29964
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/

Avatar
Valastaja
Viestit: 287
Liittynyt: 22:21:15 03.09.2006
Paikkakunta: Harjunpää

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Valastaja » 13:11:52 20.12.2013

Maalien hinnasta ei kannata kauheasti ottaa stressiä sillä yhteen vaappuun kuluva maalimäärä on hyvin pieni. Vesiväreistä löytyy oma topikki mistä löytää aika hyviä vinkkejä maalien valintaan. Kuten vetorauta sanoi niin unohda maalaushommissa CABit mikäli ilmanvaihto ei ole kunnossa.

Avatar
Valastaja
Viestit: 287
Liittynyt: 22:21:15 03.09.2006
Paikkakunta: Harjunpää

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Valastaja » 13:11:59 20.12.2013

...

Avatar
fonbel
Viestit: 15
Liittynyt: 20:45:43 23.11.2013

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja fonbel » 14:02:06 20.12.2013

Kiitos kommenteista.
Terveyspointti on hyvä ja enkä ajatellut aivojani pehmentää tai keuhkojani tukkia maaleilla, joten hankin joka tapauksessa riittävän maskin pölyille ja liuottimen käryille. Jos liuotinohenteisiin päädyn, niin silloin pitää järkkäillä jokin vetokaappi tai odotella kevättä ja parempia kelejä.

Maalien kulutus on ilmeisen pientä, mutta ensi hankintana se on kuitenkin kohtuullinen summa jos lähtee koko väriarsenaalia kerralla hankkimaan. Mutta ihan mielenkiinnosta tosta riittoisuudesta, kuinka monen vaapun (esim normikokonen jesse tai pienempänä jokin perus lohivaappu) ylimaalaukseen tollanen standardi 50ml pullo riittää? Siis suuruusluokkaa haen: 10-50-100-200..?

Olen lukenut läpi suurinpiirtein kaikki asiaan liittyvät keskustelut tältä ja naapurifoorumeilta. Mutta edelleen kaipaan vertailua. Eri maalilaatujen eroista muustakin kuin terveysnäkökulmasta.

Vesivärien ongelmista puhutaan paljon (tietty voi olla että yksittäisten maalareiden tai värien ongelmat antavat tarpeettoman huonon kuvan kyseisistä litkuista).. Mutta kyllä ne vähän epävarmoilta ja ongelmallisilta kommenttien perusteella vaikuttavat, etenkin maalattavuuden ja lakkauksen suhteen.

Julli
Viestit: 61
Liittynyt: 19:03:06 20.11.2012
Paikkakunta: Lieksa

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Julli » 15:02:24 20.12.2013

Itsekkin alkuun pähkäilin samoja asioita ja päädyin Cabin maaleihin, kun epäilytti vesarit. Mutta varmasti niilläkin saa hyvää jälkeä kun tietää mitä tekee.

Cabissa minua on miellyttänyt se, että maali kuivaa käytännössä välittömästi maalauksen jälkeen. Riittoisuudesta en osaa sanoa mitään, kun on itselläkin homma vielä alkutekijöissä ja maalattuja vaappuja on takana vasta muutamia kymmeniä. Mutta näin mutuna heittäisin että kyllä sillä 50ml pullolla maalaa jo aika perkeleen monta vaappua :D
Paineet kun on kohdallaan ja välillä suihkii pelkkää liuotinta ruutasta läpi, niin ei tule minkään näköisiä räkimis ongelmia.
Liuotinhatsitkaan ei varmasti ole ongelma jos on maski ja jonkin näköinen vetokaappi. Itse maalannut ihan normi liesituulettimen (ikeasta 39e :D) alla kaverin pajassa eikä huomannut käytännössä mitään hajua tai vastaavaa.

Edit. Lisättäköön tähän vielä yksi miinuspuoli: Jos on pitkään maalaamatta, niin varsinkin metallivärit on melkoista röppöä ja joutuu sekoittelemaan ja liuottelemaan että toimii kunnolla.

vetorauta
Uunikauppias
Viestit: 574
Liittynyt: 22:27:07 12.08.2011

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja vetorauta » 18:01:19 20.12.2013

Maalipölyä tulee yllättävän paljon, joten se pitää oikeasti imeä jonnekin pois jos missään sisätiloissa aikoo maalata. Muuten käy niin, että monen metrin päässäkin maalauspisteestä on kaappien ja roinan päällä ohut kerros maalipölyä, josta tulee varmasti sanomista muilta perheenjäseniltä.

Vesivärien ei tarvi olla sitä createxiä. Vastaavaa akryylimaalia on tiimarit, harraste/pienoismalliputiikit, taideliikkeet ja marketit puolillaan. Kun ostaa jotain purkissa olevaa akryylimaalia, niin voi olla lähes satavarma, että se toimii uistinhommissa. Ainoastaan ohentamisen tarve vaihtelee niiden välillä. Moni ei-createx toimii jopa createxiä paremmin.

Yhteen uistimeen (jokin viisisenttinen perusvaappu) menee ehkä 1-2ml verran maalia. Yleensä valkoista pohjamaalia kuluu eniten, ellei tee valkoista pohjalakkausta. Fluorisoivat värit ovat myös huonosti peittäviä, joten niitä menee... Musta on todella riittoisaa ja sitä ei mene juuri lainkaan, sama juttu muiden tummien sävyjen kanssa. Metallihohtoiset ovat menekiltään jossain siellä välissä.

erkkari
Äid-inkielen-opetja
Viestit: 1899
Liittynyt: 14:32:08 01.03.2011
Paikkakunta: Kotka

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja erkkari » 19:08:20 20.12.2013

Deka toimii ja on halvempaa.
Suht paksuja vaa noi perusvärit ni saa ohentaa suht paljo.
Mul noit tiimarin, lidlin yms värei käytös ja ihan hyvin toimii.
Osa kestää liuotint täysin ja osa levähtää mut ei pahast kuitenkaa.
Mä tosin pensselillä noita toistaseks sutinut kun ruisku jumis eikä o jaksan pistää muhimaan.

Avatar
fonbel
Viestit: 15
Liittynyt: 20:45:43 23.11.2013

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja fonbel » 00:08:44 21.12.2013

Kiitos jälleen neuvoista.
Täytynee varmaan valita noi vesilitkut niin välttää huuvan/vetokaapin rakentelun ja pääsee maalaileen nopeammin. Eikä ne nyt kaikesta päätellen ihan kauheita oo jos vaan malttaa antaa kuivua. Samalla pääsee testaileen maalailuja jo joulun pyhinä.

Osaatteks sanoa, että mistä noita deco maaleja sais hommattua pääkaupunkiseudun suunnilta? Ihan mihinkään lidlin random hommaa en kuitenkaan viitsi lähteä mukaan. Createxiä näyttää saavan ainakin temperasta.

Huomasin, että eräsliike ison meren toisella puolella myy maaleja aika edukkaaseen hintaan, joten laajemmat värivalikoimat pitää tilailla sieltä. (http://www.coastairbrush.com/categories.asp?cat=53)

Aluks aattelin, että kyllähän tässä malttaa hyvin venailla, mut mitä enemmän tätä miettii niin sen kovempi into tulee päästä testaileen :D


..ja ettei tää nyt menis ihan yhden ihmisen neuvomiseks, niin kirjotelkaa kommentteja vielä niihin ekan viestin pointteihin. Itekkin voin tulla myöhemmin kertoilemaan kokemuksia, alottelen vesiväripojan näkökulmasta.

99laksi
Viestit: 44
Liittynyt: 21:48:16 22.01.2010

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja 99laksi » 07:43:52 21.12.2013

Deco maaleja myy helsingissä DECO Väri Aleksis kiven kadulla!
Sekoittavat paikan päällä sulle sopivan värisävyn ja noita saa sekä vesi että liuotinohenteisina.

erkkari
Äid-inkielen-opetja
Viestit: 1899
Liittynyt: 14:32:08 01.03.2011
Paikkakunta: Kotka

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja erkkari » 08:08:10 21.12.2013

http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... a-40-64051

Tol Jaalil iha hyvä paketti myynnis.
Ostaisin ite muttei tarvetta/tilaa noin isolle läjälle.
Noist pienoismallimaaleist en kyl tiiä onko vesi-ohenteisia.

Laitos
Viestit: 151
Liittynyt: 15:06:42 21.08.2011
Paikkakunta: Sauvo

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Laitos » 08:23:42 21.12.2013

Nyt kun Createxejä hehkutetaan, niin itse suosittelisin näiden tilalle saman firman Auto-Air linjaa. Laadukkaammat maalit, jonka huomaa esim. helmiäisvärejä ja metallivärejä vierekkäin vertaillessa (autoaireissa on helmiäistä huomattavasti enemmän ja lopputulos näyttää helvetisti paremmalta).

Itse olen hommannut AutoAirit ja Createxit Stirwelliltä:

http://www.nettimaalikauppa.fi/epages/S ... _varisetit

Ja kun tuota alkuinvestointia mietit, niin kannattaa lukaista alkuun tämä (tai ainakin katsoa kuva) - http://en.wikipedia.org/wiki/CMYK_color_model koska tästä selviää, että musta + keltainen + sininen + punainen ovat maaleissa päävärejä ja näillä neljällä saa sekoitettua kaikki muut värit.

Josta päästäänkin siihen, että pelkästään tällä setillä pääsee hyvin alkuun, kun hommaa vielä parit tyhjät lasipurkit värien sekoittelua varten:

http://www.nettimaalikauppa.fi/epages/S ... cts/114299

Satunnaiskalastaja
Viestit: 488
Liittynyt: 23:24:00 10.12.2009

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Satunnaiskalastaja » 21:02:51 21.12.2013

Laitos kirjoitti:... että musta + keltainen + sininen + punainen ovat maaleissa päävärejä ja näillä neljällä saa sekoitettua kaikki muut värit.
Tää on hiustenhalökomista, mutta tarkkaanottaen musta ei ole pääväri. Noiden kolmen päävärin lisäksi maalauksessa tarvitaan musta ja valkoinen. Noilla viidellä tekee jo paljon, sitten jossain vaiheessa tekee mieli tehdä hile-ja foliovaappuja, jolloin tarvitaan kuultovärejä (läpikuultavia, jottei pohja peity). Näilläkin kolmen päävärin perussetti riittää pitkälle.

Itse käytän Cab-maaleja, ja peittovärien suhteen tuo 1-2 ml maalia n. 6-settisen vaapun maalaamiseen tuntuu todella paljolta. Tosin maalaan valkoiselle pohjalle, jolloin vaaleiden värien kanssa pienempikin määrä riittää. Yläkupilliseen ruiskuun 4..8 tippaa ohennettua maalisekoitusta riittää kerralla selän, kylkien tai vatsan maalaamiseen. Eli yhteensä jotain 15..25 tippaa, joka vastaa kait noin yhtä millilitraa, josta siis lisättyä ohennetta on vähintään puolet. Maalia ei todellakaan kulu paljoa, kun värinvaihdon yhteydessä huuhtelee kupin pohjan ohenteella ja kaataa sen takaisin sekoitepulloon. Tai sitten kaata jämät kolmeen pulloon pääväripareittain, niin jämäpulloista löytyy sitten violetti, oranssi ja vihreä.

Tuommoisissa 10 ml pulloista teen ja säilytän sekoituksia ja laimennettuja.
Kuva

Avatar
fonbel
Viestit: 15
Liittynyt: 20:45:43 23.11.2013

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja fonbel » 20:48:38 25.12.2013

Kiitos vinkeistä.
Hommasin muutaman putelin createxiä ja yritän päästä niillä alkuun. Ensi kokemus on, että hieman jäykkiä ovat ja ohennettuna valuvat herkästi. Mutta toi ruiskuttelu on uus laji, joten varmaan tekijästä enemmän kiinni.

Laitan fiiliksiä tänne, kunhan kokemusta kertyy vähän enemmän, niin voi joku muu alottelija saada apuja alkuun pääsemiseksi.

vetorauta
Uunikauppias
Viestit: 574
Liittynyt: 22:27:07 12.08.2011

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja vetorauta » 21:05:01 25.12.2013

Liian paksuna kerroksena ne createxit valuvat. Valkoinen pohjamaali vaatii yleensä kaksi kerrosta ja niiden välissä lyhyen kuivaamisen. Samoin fluorisoivat värit vaativat usein pari kerrosta (valkoisen pohjan päälle), jotta ei tule valumisia. Muut värit ovat peittävämpiä. Pohjalle tulevia värejä ei yleensä kannata ohentaa jos ei ole aivan pakko, koska sinne ei tarvita niin hienoa sumua.

Avatar
Supilakki
Viestit: 626
Liittynyt: 16:26:51 13.05.2009
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Supilakki » 07:42:49 26.12.2013

Itsellänikin olisi maalien valinta ja osto mielessä, onko kokemuksia tuosta createx wicked colors sarjan maaleista, miten toimii vaappujen maalauksessa ?
”Mikään ei ole mahdotonta ihmiselle jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.”

vetorauta
Uunikauppias
Viestit: 574
Liittynyt: 22:27:07 12.08.2011

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja vetorauta » 11:01:06 26.12.2013

Valmistajan kehujen perusteella tuo Wicked on aika hyvän kuuloista uistinhommiin. Ainoa huono puoli on se liuotinpitoisuus, eli ilmanvaihdon pitää olla todella hyvä niiden kanssa maalatessa.

Avatar
Supilakki
Viestit: 626
Liittynyt: 16:26:51 13.05.2009
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Supilakki » 11:25:01 26.12.2013

Eikös tuo Wicked sarjakin ole vesipohjainen ? . Vai onko silti enemmän liuottimia seassa kuin muissa vesimaaleissa tms ?
”Mikään ei ole mahdotonta ihmiselle jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.”

vetorauta
Uunikauppias
Viestit: 574
Liittynyt: 22:27:07 12.08.2011

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja vetorauta » 11:37:47 26.12.2013

Wicked on vesipohjainen, mutta siinä on jotain liuotinta mukana. Periaatteessa kaikissa vesipohjaisissa maaleissa on liuotintakin, koska akryylipolymeeri liuotetaan aina pieneen määrään jotain hiilivetyliuotinta, josta sitten tehdään emulsio veteen. Tuossa Wickedissä sitä liuotinta vain on reilusti enemmän kuin normaalisti. Tuon takia vesipohjaisilla akryylimaaleilla maalatessa pitää ilmanvaihdon olla kunnossa, koska niistä maaleista haihtuu aika paljon muutakin kuin vettä.

Avatar
kalikka
Viestit: 421
Liittynyt: 14:04:43 18.04.2009

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja kalikka » 18:45:54 26.12.2013

moro pitkästäaikaa.Itse tuossa eilen pääsin kokeilemaan noita vickedin
liruja,eli omakin paja laitettu pikkuhiljaa tulille :oops:
maalikokeiluihin kuului perus sarja fluori värejä ja peittoväreistä musta,
kullankeltainen,valkoinen ja crimsonin punainen.
ohenteina kokeilin akkuvettä,vickedin omaa ja automaalaamon tuotetta.
Akkuvedellä ohennettu ei mielestäni toiminu oikein mitenkään,pisaroitui ja
kökköönty lähes samoin kuin normi createx.
vickedin ja maalaamon ohenteella olikin sit ihan toinen ääni kellossa.maali tuli
ohuena sumuna eteenkin fluorivärit :shock: .jopa peitto musta toimi ihan kohtuullisesti.
Neulan päähän muodostui huomattavasti vähemmän kököjä kaikilla väreillä ja
häivytykset onnistui kohtuu hyvin.Eli parannusta omasta mielestä ihan hyvin
kuhan vielä opin maalailee Touh
fluorien peittokyky ei ole muuttunu mihinkään,vaatii pari suihkuttelu kertaa.

tuo vickedin ohenne on varmaan lähes samaa alkoholipitoista ohennetta
mitä automaalaamoillakin, tosin ei haiskahda ihan yhtävoimakkaasti
alkoholille.

niin lopullinen ohennus suhde mikä omasta mielestä toimi oli 25ml maalia ja
n.4-5ml ohennetta.fluorit toimmii todennäkösesti vähemmälläkin.Aika liruks
tuntu menevän.
sellainen tuntuma kuitenkin jäi,että vastasuudessa ostelen loppuvien värien
tilalle vicked createxin liruja.

Avatar
Supilakki
Viestit: 626
Liittynyt: 16:26:51 13.05.2009
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Supilakki » 19:21:03 26.12.2013

Noita Wicked Colorsseja olen itsekkin aikonut ostaa. Onko kokemusta, onko Wicked sarjan perusvärit vai Detail värit parempia vaapunmaalauksessa ?
”Mikään ei ole mahdotonta ihmiselle jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.”

Juutalainen
Viestit: 1677
Liittynyt: 19:09:16 24.10.2005
Paikkakunta: Tampesteri

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Juutalainen » 19:29:50 26.12.2013

Muutamia wicked värejä olen testaillut viime aikoina. Liuotin pitoisuuksista en tiedä mitään, mutta värit on ollut hyviä. Nätimmin tulee pihalle kuin perus createxit. Kulta oli niin paksua ettei tullut pihalle. Joutunee ekaa kertaa maalausuralla ostamaan vesimaaleihin ohennetta :wink:

pehri
Viestit: 14
Liittynyt: 19:11:44 08.01.2014

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja pehri » 19:13:10 08.01.2014

Osaisko joku heittää vähä apua kun olen maalannut CAB maaleilla niin maali on jostain syytä lohkeillut heti kun on alannut kuivumaan? onko vika maalissa vai maalauspohjassa?

Temppaelmeri
Viestit: 1007
Liittynyt: 09:11:43 18.10.2006
Paikkakunta: Mansesterin rajamailla

Re: Vaappumaalien valinta

Viesti Kirjoittaja Temppaelmeri » 21:01:50 08.01.2014

pehri kirjoitti:Osaisko joku heittää vähä apua kun olen maalannut CAB maaleilla niin maali on jostain syytä lohkeillut heti kun on alannut kuivumaan? onko vika maalissa vai maalauspohjassa?
Todennäköisesti pohjassa. Milläs olet vaaput pohjustanut?
Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen

Vastaa Viestiin