Sivu 1/1

Perception Triumph 13

Lähetetty: 16:49:18 12.12.2015
Kirjoittaja Somnium
Laitellaanpa tänne hieman kokemuksia kyseisestä kajakista, josta tovin olin luopumassa. Onneksi tulin järkiini ja kajakillekkin löytyi tarpeensa vaikka venekannan päivityksen myötä tuntui tovin tarpeettomalta.
Kajakin speksit:
Pituus: 409 cm
Leveys: 75 cm
Paino: 26 kg
Kantavuus: 160 kg

Kajakki tuli heinäkuussa hankittua aikaisemman pätkäkajakin tilalle. Aikaisempi Wildfish ei oikein soveltunut omaan käyttöön. Pahaa sanottavaa ei tuostakaan sinällään ollut, mutta kyllä ero on kuin yöllä ja päivällä. Ensimmäinen reissu menikin maisemia katellessa kun oli sen verran mukavampi laite meloa. Tekniikka ei itsellä ole mitenkään hallinnassa, mutta tuntui silti todella vaivattomalta meloa. Ainoastaan isoa selkää ylittäessä joutui aikapaljon korjaamaan, mutta peräsin ratkaissee tuon.

Tilojen puolesta tuo on vähintään riittävä. Keulaluukku on tarpeeksi iso, että tarvittaessa teltta ja makuupussi mahtuu kyytiin. Melojan jalkojen väliin pieni säilytysluukku, mahtuu esim. puhelin ja muu pikkutavara. Melojan selän takana on vielä kohta mihin saisi yhden luukun viriteltyä. Angler mallissa tuokin on valmiina. Angler oli muistaakseni 150-200e kalliimpi, joten oma tuli perusversiona. Sen verran päivitin, että 2 kpl upotettavia vapatelineitä laitoin.

Vakaudesta on osaa tällä kajakkitaustalla sanoa muuta, kuin että vakaa on. Pahassakaan kelissä ei ole pelottanut ja nurin tuota ei vahingossa saa jos järjen pitää matkassa. Netistä luetun perusteella tuossa pitäisi pystyä kaiketi seisomaan, mutta tällä tasapainolla olen suosiolla jättänyt kokeilematta.

Kaikin puolin tuntuu pätevältä laitteelta kalastukseen ja kevyeen retkeilyyn. Sen verran mitä gps:llä nopeuksia taannoin katsoin, niin suht kevyellä melonnalla ja huonolla tekniikalla näytti 8km/h.

Mikkelin alueella tätä ihmettä pääsee tarvittaessa koe melomaan sovittaessa.

Re: Perception Triumph 13

Lähetetty: 18:32:59 12.12.2015
Kirjoittaja JarnoLaitinen
Kuulostaa aika uskomattomalta, että huonolla tekniikalla ja kevyellä melonnalla kulkisi 8km/h ;-), joka on ihan hemmetinmoinen vauhti 13-jalkaiselle avokajakille.

Re: Perception Triumph 13

Lähetetty: 19:38:52 12.12.2015
Kirjoittaja Somnium
No kevyt melonta ei tarkoita mitään läpsyttelyä, vaan että mennään eteenpäin ilman ihmettelyjä. Mutta joka tapauksessa tuossa voi gepsi heittää, en sitä kiistä. Itsellä tasan kahdesta melootista kokemusta joten en epäile lainkaan kokeneempien sanomisia.

Re: Perception Triumph 13

Lähetetty: 20:51:24 12.12.2015
Kirjoittaja jorkkiporkki
Kiitos raportista!

Hyvä, että tulit järkiisi. Ihmettelinkin jo tovin kun näin myynti-ilmoituksesi, että oletko törmännyt kajakissa johonkin ylipääsetmättömään ongelmaan, vai miksi meinaat niin nopeasti luopua.
Ulkomaisilta palstoilta lukemani perusteella Triumphin tosiaan pitäisi olla oikein kiva melottava eikä mikään proomu.

Kajakin nopeushan riippuu kovin monesta tekijästä. Kelistä, matkasta, melojasta jne. Itse olen huonokuntoinen ukko joka hengästyy jo kävellessä, mutta melonta sujuu aika leppoisasti kun ei ala repimään. Mielestäni se on silloin kävelyä kevyempää. Omalla Discollani pystyn pdempiä matkoja melomaan sellaista 6 km/h keskivauhtia juomataukoineen. Kerran kokeilin tyynellä kelillä 1,5 km matkan mennä marssivauhtia. GPS näytti 7-9 km/h lukemia ja kotona lokista katsoen keskinopeudeksi tuli 8 km/h, mutta ei toi tällä kunnolla missää nimessä ole vauhti jota jaksaisi koko päivän posotella. Abacon kanssa noista vauhdeista varmaan saa kilometrin ottaa pois. Ei sekään ollenkaan huono melottava ole, mutta selkeä ero vaivattomuudessa noilla on. Pohjaprofiileita kun kattelee, niin Triumphissa on sileämmän oloinen pohja kuin Abacossa joten voisi olettaa, että Triumphin vedenvastus saattaa olla pikkasen pienempi. Kokeilematta paha sanoa.

Laita ihmeessä varustelukuvia aluksestasi. Erilaisia ratkaisuja on aina kiva ihmetellä.

Re: Perception Triumph 13

Lähetetty: 21:48:17 12.12.2015
Kirjoittaja Somnium
Sen verran mitä itsekkin ulkomaisia arvosteluja lukenut niin Triumphin pohja on apinoitu Perceptionin touring malleista. Ei tuossa tosiaan mitään vikaa tms ole tullut vastaan. Tuli vain monen vuoden pohtimisen jälkeen ht-vene taloon ja jäi toviksi vaille käyttöä ja mielenkiintoa kajakki. Nyt alkuinnostuksen jälkeen rupesi kalastelu tuntumaan kajakista jopa mukavammalta taas. Molemmille vehkeille on omat paikkansa ja kumpikaan ei toista korvaa niin saa kajakki pysyä talossa. Se on ainakin helppo muljata vesille aina kelien salliessa.

Varusteluja ei vielä sen ihmeemmin ole tullut tehtyä, paitsi nuo upotettavat vapatelineet. Talven mittaan luultavasti laittelen peräsimen ja tuonne kuskin taakse yhden tavaraluukun vielä. Vapoja yleensä kulkee vain yksi mukana niin ei useammalle ole käyttöä, toiseen telineeseen saa vielä näppärästi teleskooppi haavin sojottamaan. Päivitellään tänne aina kun uutta saa aikaan.