Ruunaa

Alueen säännöt
Kalapaikkoja, reissuraportteja ja kuvia kalareissuilta ympäri maailmaa. Kalastusmuoto vapaa...
Lasten pönöt - Lasten kanssa kalaan! - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Niinhän nuo ovat hinnat karseesti yläkantissa mutta kausi lupa pitänee ostaa tällekkin vuotta ja sitäkin nostivat tässä muutava vuosi sitte 150€ > 170€ jos ei muisti pahasti heitä. Kausi tekis mieli jo hiljalleen alotella mutta saa nähä millon joutaa mökki töiltään ja näyttää tuota jäätäkin vielä vähän liikaa olemaan jotta kattotaan parin viikon päästä uudestaan. Tämäkin kesä varmaan menee pitkälti rengasliikkeellä töissä että kalastus painottuu pitkälti iltapistoihin/viikonlopuille.
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Tästä ei mahdoton aika ole, kun kausikortti oli sen 150€, tuli silloin kaverille moinen ostettua. Nythän Metsähallitus nosti kaikkien kohteiden lupahintoja tämän vuoden alusta, ja siinä se sai Ruunaakin noston osakseen. Lähinnä harmittaa tuo vuorokausi/viikko lupa, kummassakin se 50% nousu kuitenkin jo ihan kohtuullinen. Ennen oli se viikkolupa erittäin järkevä ostos jos teki ns. pidennetyn viikonlopun, mutta eipä tuo oikein enää palvele tarkoitustaan sillä 75€ hinnalla. Kausikorttia mietin paljon itekin, tekisi mieli ostaa, mutta kun kaksi parasta kesäkuukautta menee taas E-Suomessa töissä, niin reissut jäävät ihan alkukauteen ja varmaan elokuun loppuun. Ja kuten naapurisaitilla sanoinkin, niin jos joki olisi oikeasti kunnossa, maksaisin mielellään vaikka 30€/vrk. Sellainen homma myös mitä ruunaalle ihan tosissaan kaipaisin, niin CR lupa. Se olisi hienoa se.
- Ranger Smith -
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Ja vähän reissurapsaa:

Reissusta kotiuduttu, munat pataan mutta tyylillä, taistelutta ei antauduttu ja uusi reissu on jo suunnittelilla. Starttasin hyvissä ajoin keskiviikkoa liikenteeseen, Siikakosken parkissa olin päiväsaikaan. Ei muuta kun tilannekatsausta tekemään, kaikki vaikutti edelleen olevan kyydissä ja eikun suksia jalkaan. Hiihtimet kun olivat alla, niin sitten ei tarvinnutkaan kuin punnertaa rinkka selkään. Vastoin pelkojani rinkka ei painanutkaan kahta tonnia, vaan paino jäi yhteen tonniin. Onneksi autossa takajouset kestivät ja niin rinkka saatiin selkään + mies mäkeen.

Kuva

Hiihtää hutkautin kauniissa kelissä kohti Horkan laavua, ja siinä mennessäni nappasin sillalta muutamia kuvia. Ylävirtaan katsellessa tilanne vaikutti kohtuullisen lupaavalta, joskin selvät haasteiden paikat olivat nähtävissä. Ohutta riitejäätä oli rannoista aika pitkälti joten vesirajaan ei ole asiaa ja muutamat jääpankot olivat aika pirun paksuja, ts. perhon heittäminen tultaisiin tekemään n. metri vedenpinnan yläpuolelta. Muutamat jäälipat olivat todella pitkällä joen päällä, joten arvaamattomalle tuo tänhetkinen jäätilanne tarjoaa ihan takuuvarman uimareissun. Tuo vesirajaan pääsy oli sikäli problemaattinen, että esim. kahvivesi piti käydä hakemassa länsirannan puolelta, suksisauvaan kahvipannu irtohihnalla kiinni ja sitten onkimaan pannua vesineen ylös.

Kuva

Ensimmäinen päivä meni lähinnä tulia pitäessä ja leiriä sulatellessa. Keli oli aika näyttävä, joskin alavirrasta puhaltava tuuli muistutti siitä, miksi tämä paikka lienee saanut nimekseen Horkka. Nukkumaan mentäessä taivas oli pilvetön ja kirkas kuutamo valaisi männikön, kivaa oli istuskella ja miettiä tulevia koetuksia.

Kuva

Torstaina aamu valkeni polttavan kirkkaana, aurinko nousi jyristen taivaalle ja linnut karjuivat oksilla. Kivaa oli. Siinä tein tulet ja nautin aamiaisen pitkän kaavan mukaan, ja aloin kasailla onkia kuntoon. Kaikki tarvittavat perhotkin olivat mukana, joten nou pänic, kyllä tämä tästä. Kävin aamulenkillä autolla ja muutenkin siinä tuli kuljeskeltua pitkin jokivartta, ennen kuin keli oli riittävän lämmin kalastukseen. Rupesin pommittamaan eri sivuputamia supertinseli + sumarinymfi -litkalla ja kevyemmässä vavassa oli pinturisetti paikallaan. Perhot saivat uida rauhassa, mutta pääsipähän heittämään. Käväisin vapojen kanssa Siikakosken niskalla asti, mutta vähän ylemmäs mennessä heittopaikat kävivät vähiin ja lopulta jäärajakin tuli vastaan.

Kuva

Palasin siinä sitten leiriin tulia tekemään ja päivällistä laittamaan, ja siinä äheltäessä huomasin taivaan menneen pilveen. Ei aikaakaan kun lunta rupesi satamaan aika kovasti, keli muuttui vajaassa tunnissa suorastaan talviseksi. Kuten rakas pääministerimme sanoo, vaikeina aikoina on tehtävä kipeältä tuntuvia ratkaisuja, joten eikun lisää pölliä palamaan ja kuksallinen, kenties kaksi, olikohan jopa kolmaskin, vahvaa viintä koneeseen. Menihän se siinäkin.

Kuva

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös sade. Keli kirkastui samaa tahtia kuin mieskin, joten ei muuta kuin hiihtimet jalkaan, jakkara selkään ja vapa kouraan, suunnaksi ylävirta. Hiihtelin suht suoraa hotua aina Murroon yläniskalle saakka, matkalla ei tullut kalastettua sen koommin. Jäärajan eteläpää meni Siikakosken niskalla/kallioleirin tasalla, ja seuraavan kerran sulaa näkikin Murroon laavun tasalla, eli aika pitkästi siinä on vielä joki ummessa. Murroolla vesi virtasi vuolaana, mutta suuri ongelma oli jään kanssa - miehelle liian ohutta jäätä oli aika pirusti rannoilla.

Kuva

Loppupäivän vietinkin ottamassa aurinkoa yläniskalla, missä meinasi tulla miehelle uimareissu. Lähdin kelkkauralta kohti rantaa, ilman suksia tietenkin, ja olin vielä ns. paksun rantajään päällä, kun yritin potkia itselle hankeen heittopaikkaa auki. Siinä lunta kolatessani rupesi jalkojen alta kuulumaan narinaa, ja siitä sitten ihan vierestä putosi melkoinen jäälohkare jokeen. Tuli siis seisottua aika hyvin tyhjän päällä, vaikka tilanne ihan muulta vaikuttikin. Onneksi tuo tilanne meni vierestä ohi ja mies säilyi kuivana. Kertoo vaan siitä, että ehkä turvallisinta olisi odottaa vaikka kaksi viikkoa ennen seuraavaa reissua, johon mennessä voisi olettaa noiden kaikkein huterimpien reunajäiden pudonneen jo jokeen. Paljon siinä meni Horkalla jäätä ohi, isoja jäälippoja putoili virtaan päivittäin.

Kuva

Murroolta kun selvisin takaisin leiriin niin alkoi ihan samanlainen lumisade kuin aiemmin päivällä. Vaikeat ajat, kovat päätökset, isot tulet ja mukava ruoka. Hyvä juoma, parempi mieli. Siinä meni sitten ilta istuskellessa, ei muuta kun kohti kylmää yötä ja kirkasta aamua. Perjantaina ei sitten sattunut sen suurempaa missään vaiheessa. Keli oli aurinkoinen, mutta kylmä tuuli puhalsi koko ajan alavirrasta päin, eikä lämpötila tuntunut nousevan plussalle missään vaiheessa. Siinä kuitenkin yritin parhaani mukaan kalastella niitä paikkoja, mitkä kalastettavissa olivat. Lauantai oli itselle sellainen optiopäivä, että jos kelit ovat todella hyvät ja tapahtumia on, niin senkin voisin vielä joella oleskella, mutta koska lämpötila tuntui edelleen aika alhaiselta ja jäätilanne oli hieman haastava, päätin pakata leirin kasaan perjantaina myöhään iltapäivästä.

Mitä reissusta jäi käteen, niin pirun hyvät fiilikset ja intoa seuraavaan reissuun. Vaikka kalatta jäätiin niin se tuntui aika sivuseikalta, pääasia oli, että reissuun pääsi ja ehjänä selvittiin loppuun asti. Muutamia sumareitakin näin, loppuun niistä vielä todiste. Hauska huomio oli siinä, että sumareita näkyi vain Siikakosken seudulla. Torstaina kun lämpimässä kelissä hiihtelin itärantaa Murroolle, niin vaikka miten katselin, en ainuttakaan korentoa nähnyt. Sen sijaan kun palasin leiriin, niin Siikakoskella niitä jo muutamia oli. Tällaista tämä, perhokalastajan elämä.

Kuva

Seuraavaa reissua odotellessa.
- Ranger Smith -
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Tältä näytti Neitikoskella tänään.
Liitteet
Neitikoski.jpg
Neitikoski.jpg (93.13 KiB) Katsottu 19507 kertaa
Liekkö salakalastajia?
Liekkö salakalastajia?
Neitikoski2.jpg (79.99 KiB) Katsottu 19507 kertaa
Neitikoski3.jpg
Neitikoski3.jpg (81.91 KiB) Katsottu 19507 kertaa
Neitikoski4.jpg
Neitikoski4.jpg (84.17 KiB) Katsottu 19507 kertaa
Neitikoski5.jpg
Neitikoski5.jpg (85.98 KiB) Katsottu 19507 kertaa
Neitikoski6.jpg
Neitikoski6.jpg (71.74 KiB) Katsottu 19507 kertaa
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Kausi avattu ja eka taimen saatu c&r tietysti.
Liitteet
04052013 taimen.jpg
04052013 taimen.jpg (89.52 KiB) Katsottu 19345 kertaa
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Vajaa 24h avajaisiin! Onko ketään menossa huomenna? Itsellä vielä alotus paikka epävarma.
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

MP avajaisreissu 3masvuosi peräkkäin! Paskimmat avajaiset 10 vuoteen kalan saannin kannalta mutta keli oli kuin morsian! Joku onnellinen jos sattui kalan saamaan niin oli reippaasti alamitta taimen tai hädintuskin 40cm kirjo! Piti jo vittuilla hallituksen tarkastajalle että kyllä lupien hintoja nostellaan vain ei sitten kaloja istuteta tai ainakaan Neitikoskella kummasia saaliit olleet. Joku venekunta oli kuulma onnistunut hukkaamaan yhden vavan jontkaan jossa kirjo iloisesti kiinni (osan ottoni)... Palaneitten käsivarsien lisäksi itselle käteen jäi kivenkolosta löytämä nilsun speari. Nyt unta kupoliin ja aamulla aikanaan jatkamaan harjoituksia siikakoskelle.
Hensu
Viestit: 115
Liittynyt: 21:28:52 26.05.2013

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Hensu »

Oliko minkä verran porukkaa heti paukusta Neitikoskella/sunnuntaina Siikakoskella? Vesitilanne taitaa olla siedettävä mikäli noista virtauksista jotain osaa tulkita vai kuinka?

Reissu tuonne olisi kovasti mielessä kunhan aikataulun/ajankohdan saisi rukattua kuntoon.
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Ei meitä neitikoskella ollu ku jotain 15 henkee rannalta ja kirpussa oli ollu parhaillaan kymmenkunta venettä. Suurin osa tais olla 3h luvan lunastaneita ku iltapäivällä jo alko porukka kasailee kamppeitaan pois päin tai kömpiä takasin mökkeihin. Väki vähenee vuosivuodelta ainakin Neitikoskella kun ei oo ollu ryysistä moneen vuoteen. Sunnuntaina uupumus vei voiton miehestä ja ei tullut lähettyä mikä nyt jälkeenpäin harmittaa. Vesitilanne on siedettävä viimevuotiseen tulvaan nähden mutta omasta mielestä saisi olla vähän ylempänä... Tänään mökkitöiltään kun luistamaan kerkee niin tarkotus oli iltapistolle lennähtää jos ilta ei ole hyvin kuuma niin saattaa venyä reissu seuraavaan aamuun...
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Ei ole tullut noissa avajaisissa ikinä tietoisesti käytyä. Yhen kerran erehdyin tuonne Neitikoskelle, ihmettelin et mikä helvetin ihmisten paljous täällä on. Ei siellä mahtunut kunnolla heittämään missään ja muutenkin meno oli kuin jossain markkinoilla. Erityisen hyvin mieleen jäi kun sinne oli tullut bussilastillinen perhokalastajia naisineen jostain etelästä, siinä sitten joku raavaista uroista riiputti käsissään jotain ihan onnetonta +30cm taimenenpenikkaa vaimolleen näytille. Mua ahdisti, raivostutti ja ihan suorastaan vitutti se kaikki näkemäni ja kuulemani sen verran paljon, että tuon jälkeen en ole enää Neitikoskella käynyt. Jälkeenpäin kun asiaa kyselin, niin sain kuulla et olin sattunut sinne näiden avajaisten aikaan. Vuosiahan tästä on varmasti vähän vajaa kymmenkunta.
- Ranger Smith -
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Päivät kuorsattu ja illat/yöt kalasteltu. Murroo/siikakoski akselilta vain haukia, ahventa ja kaverin saama ylläri kuha kivipadolta pienellä vaapulla. Harjuksen pennut kiusasi omia perhoja. Airovirrallakin pistäydytty viime la-su ilta/yö aikana mutta oman seurueen reissu jäi lyhkäiseksi siellä kun venettä alkoi lipua paikalle ruuhkaksi asti. Neitikoskella paljon koviakin tärppejä, noussut ja karkaillut hyvän kokoista taimenta joista isoin toissa yön 48cm ylös asti. Se armoton pienen taimenen papitus/karmee teurastus eikun jatkuu edelleen turisteilla että ei ole ajat muuttuneet. Ei taida olla alamitat oikein selvillä tai jos on niin vika lienee korvien välissä! Alkaa olla hermot tiukassa ja huumori lopussa!
Prka
Viestit: 105
Liittynyt: 16:59:19 31.10.2008
Paikkakunta: Joensuu

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Prka »

Tuli käytyä kokeilemassa viime vuoden uusintoa tuolla Murroolla. No ihan uusinto tuo la-su ei kuitenkaan ollut lupahintojenkaan puolesta. Meitä oli kolmen remmi yks perholla, kaksi allekirjoittanut mukaan lukien veneestä uistinta vetäen. Vettä huomattavasti vähemmän kuin viimeksi tähän aikaan vuodesta joten meni paikat ja pasmat sekasin mutta yritettiin, yritettiin ja yritettiin. Aluksi vedettiin noin 22-2:00 johon sisältyi joku affena ja yks mahdollinen taimen rimpuili hetken vaapussa. Jonka jälkeen suunnitelmia punomaan nuotiopaikalle. Tästä sitten käytiin niskan kautta Kattilakosken alusille josta ehkä 15cm kuha ja joku affena saatto olla. No sitten unta palloon 05:00-11:00 josta aamupalat lärviin ja sitten taas yrittämään. Perhot piti vapoihin laittaa ennenkun ensimmäinen kala hairahti ottamaan. Tästä ehkä 5 min myöhemmin mukava kirjo (1.64kg) tahi työvoitto lepäsi veneen pohjalla. Tästä kala kylmälaukkuun leiriin ja vielä yrittämään pariksi tunniksi ilman tulosta. Kala paisteltiin ja lyötiin hanskat tiskiin ja koti konnuille. Ei todellakaan ole tuo kalan saanti itsestään selvyys kun taas viime vuonna samaan aikaan käytettiin alkuillasta 7 taimenta ja kilonen kuha veneessä. Noh pitänee ehkä jos ei tänä vuonna niin ensi vuonna taas siimoja oikomaan Ruunaalle.

Kireitä!
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Joka vuotinen reissu poppoo väheni tänä vuonna 7:stä -> 2 henkeen kun stanan neidit alko vuoronperään reissua perua iltaa ennen lähtöä! :mailahteri: Horkkaan suunnisteltiin sitten kaverin kera kahteen pekkaan. Lauantai iltapäivänä leiri pystyyn ja suoraan tarjoomaan kaikenlaista houkutinta kalalle itse perholla ja kaveri kone-ongella. Vesi tilanne näytti suorastaan huolestuttavalta mutta Siika-Murroo väliä ruettiin kalastaan molemmin puolin ylös-alas ilman mitään tapahtumia kunnes vasta yön hämärtyessä Murroon niskalla eka tärppi perhoon ja sellaiseksi se myös jäi. Armottoman epätoivon saattelema piti lähteä syömään, juomaan muutamat kaljat ja ottamaan unta kuuppaan. Sunnuntaina aamuna mieli virkeänä ennen aamupalasta ja kahviveden kiehumista piti sillan alunen vielä kopasta pikaseen mutta mitään ei kuulunut ja hommaa piti jatkaa palastelun jälkeen mutta hiljaista oli kalan saanti edelleen. Illan/yön aikana mitä muittenkin kalamieten kanssa tuli juttua vaihdettua ei kellään muullakaan ollut oikein tapahtumia ja oli joillekkin kantautunut jo aikaa sitten huhu korviin miten rurkeaa syönti on ollut jo pitemmän aikaa mutta silti oli pitänyt lähteä koittamaan :) Sunnuntai iltapäivä sitten meni kivipatoa kolistellessa josta kaveri otti lipalla 2 velttokullin kokoista ahventa, itse oliivilla pupalla korpiaisen ja vihreällä liitsillä kalan joka suorastaan yllätti jonka kaveri tunnisti mahd. säyneeksi (kuva tulossa). Armoton vitutus sai vielä jatkoa kun tavaroita purkaessa huomasin vapani murtuneen kelankiinnikkeen juuresta jotta toivotaan takuun kattavan tilalle uuden... Miguelille kiitos mahtavasta seurasta ensi vuonna toivotaan kireimpiä siimoja muille perujille HAISTAKAA VITTU JA VELTTOJA SIIMOJA LOPPU VUODELLE!!!
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Asennetta. Uittelitko mitään ihan justiinsa pintakalvon alla (buzzer) / täysin pohjia naaraten, esim. simpulla?
- Ranger Smith -
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Kuulapää kirjoitti:Asennetta. Uittelitko mitään ihan justiinsa pintakalvon alla (buzzer) / täysin pohjia naaraten, esim. simpulla?
Messinki kuulalla oli liitsit varustettu mitä uitin ja annoin vajota rauhassa. Tummaa ja vaaleeta Puhia sekä isoa Muddleria pintureista kun alkaa pinturi asti olla niin raiskattu että ainakaan Klinkit ei kellu mielestäni oikein hyvin enää vai liekkö kätössä ollu liian paksu peruke eikö kuggaan osaa Klassikko streamerit sai eniten peli aikaa taimenen toivossa mutmut pitänee varmaan sulle tuikata pinturi tilausta jahka saan ensin vavan takuun painittua selväksi.
Hensu
Viestit: 115
Liittynyt: 21:28:52 26.05.2013

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Hensu »

Taitaa vissiin Vaskiviikot tuoda ihmisiä Ruunaalle asti kun kuulemma kaikki majapaikat on viikonloppuna täynnä. Meinasin avata Ruunaa-kauden kuitenkin la-ke mittaisella reissulla. Sunnuntaista etiäpäin on vasta aitta varattuna, jos sitä ekan yön nakkelisi uistinta Siika-Murroolla.

Muita menossa ko. ajankohtana? Meikän tunnistaa varmaan parhaiten hienpolttamasta vihreästä lippiksestä ja Savagearin viehelaukusta ja hapuilevasta otteesta. :)
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Huomenna tai sunnuntain puolella oli tarkotus iltapistolla poiketa jos ei ryyppy hirtä kiinni ja saan auton läjättyy.
Hensu
Viestit: 115
Liittynyt: 21:28:52 26.05.2013

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Hensu »

Meni kyllä niin munilleen tuo minun suunnittelema reissu jotta...

Elikkäs, tarkoitus oli tehdä useamman päivän reissu mutta jalka ei antanut myöden kuin yhden yön pistolle. Viikko sitten la iltana ajalsin Siikakosken alaparkkiin ja lähdin nousemaan ylöspäin. Loppuliu'usta melko nopeasti tuli muutama ahven lipoilla ja pikkuvaapulla, mutta kohdekaloista ei vilaustakaan. Vettähän tuolla on nyt varsin vähän ja etenkin viime vuoteen verrattuna todella vähän. Mutta oli kuitenkin varsin hyvin kalastettavissa ainakin siis Siika-Murroo. Noh, iltamassa nousin aina Uittopadon alapuoliseen mutkaan asti, jossa sitten reissun ainoa uistinmenetys kun kuidun ja monotapsin liitossolmu meni poikki kiskoessa maapallotärppiä. Opetuksena että huonolta näyttävä solmu yleensä taitaa myös olla huono solmu.

Siitä sitten lähdin valumaan alaspäin miettimään omaa syöntiä ja muita kuvioita kun pimeyttä alkoi pukkaamaan. Lopulta päädyin vielä kokeilemaan alaosaa ilman tulosta. Sitten ajattelin vähän lepäillä autossa kun laavut olivat miehitettynä. Lopulta viideltä ylös ja aamupalaksi makkaranpaistoon ja sen jälkeen taas jatkamaan alhaalta ylös. Ei niin vilaustakaan, kunnes sillan alla tuli selkeä kohdekalatärppi mutta siihenpä se jäikin. Antoi toki uskoa että jotain löytyy. Siitä sitten ylöspäin aina saareen asti jossa lepuutin jo vähän ärtynyttä jalkaani. Siinä istuskellessa sitten näin kun alhaalta käpsyttelee mies kirjon kanssa ylöspäin. Myöhemmin tapasinkin miehen Murroolla ja kuulemma sillan alta oli tärpännyt. Vähän kokeilin matkalla Murroolle kalastella mutta eipä mitään ohjelmaa. Muita kalastajiakin oli aika vähän, mutta Murroolla olikin sitten vähän enemmän kansaa molemmin puolin jokea. Vastarannalla nosti joku perhomies tanen ja näytti mittausten jälkeen olevan papitettavaa mallia kun näytti astalolla kumauttavan. Itse lopulta löysin paikkani niskalta, jossa pystyikin ihan hyvin kalastelemaan. Paremmin ainakin kuin viime vuonna kun virtaus oli tuolloin paljon kovempi. Siinä uittelin lippoja ja pieniä helmi-Räsäsiä ilman tulosta. Sitten ajattelin viimeisenä kokeilla vielä kirkasta mustapilkkuista Meppsiä ja taisi olla toinen heitto kun varsin läheltä kiven sivusta tärppäsi. Kala otti pari varsin kipakkaa syöksyä ja ajattelinkin että taitaa taimen olla, mutta kun ensimmäistä kertaa haavietäisyydelle ja kunnon näköhavainnon sain niin kirjoksi paljastui. Meinasin vielä munata koko homman kun eka haavaus meni munilleen kun kala lipesi haavin toiselle puolen. Toisella kertaa homma sitten sujuikin paremmin ja kala nousi kyytiin. Vonkaleella oli mittaa 43 cm ja painoa reipas kilo eli varmaan melko tuore tapaus oli. Joskin tuo yllättävän reipas vastaanlaitto oli mukava yllätys.

Siitä sitten kohti autoa ja kylmälaukkua, kalan toki matkalla puhdistin. Matkalla sitten koipi tuntuikin jo erikoiselta ja autolla sitten alkoi valkenemaan että muutaman yön aittavaraus olikin sitten syytä peruuttaa ja reissu olisikin taputeltu. Ja näin kävikin, jäipähän sentään jotain käteenkin ja toisaalta reilusti nälkää vielä tuleville reissuille.

Kalamiesten kanssa ei hirveästi tullut jutuille päästyä kun reissu oli niin tynkä eli tuskinpa kukaan tunnistaakaan törmänneensä. Mutta tosiaan varmasti tulen vielä syksymmällä hivuttautumaan Ruunaalle ja jospa sitten saisi retkelle vähän enemmän pituutta.
Tirehtööri
Viestit: 1
Liittynyt: 16:35:52 07.08.2013

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Tirehtööri »

Itsekkin olin ruunaalla 3 päivää eikä kalan kalaa.. kyllä söi miestä :D
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Pientä on kirre, taimenista ei mitään havaintoa ja kalamiestä/naista on liikkeellä oikein urakalla! Viime To-Pe tuli höylättyä Siika-Murroota ja tankkiauto oli käynyt nakkaamassa lastin ainakin sille välille mutta kala oli niin nirsolla otilla että ei pysy haaviin asti koukussa (itsellä ainakaan) :cry: . Lauantaina välipäivä ja eilen käyty Airovirralla. Kalaa pinto aika mukavasti päivän/illan aikana mutta nirsoa oli syönti sielläkin! Pienikin n.700-800g kike puree 7cm vaappuunkin kun kohalle sattuu :)
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Eilen iltapäivällä kaverille napsahti n.700g kike lippaan Neitikoskelta ja oli varmaan kosken ainut kala! Ilta meniki sitte Murroolla josta turistit nosti kalaa niin perkeleesti! Muuan humu sanoi saaneensa hatunpuoli rannalta aamusella 59cm taimenen... Ei sitten tullu älyttyä kysästä oliko rasvaevällinen ja vapauttiko mutta luulen soppakalaksi menneen.
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Veet vielä auki ja kalaa koskissa on! Onkos porukka käynyt oikomassa siimoja?
Viime lauantain ison kiken karkuutus jalkojen välistä potutti vielä takaraivossa niin että tänään piti käydä reissu vielä heittää! Ois oma ennätys kilolla mennyt rikki :voeprkl: Kalaa koko poppoon voimin saatiin 6kpl Kirjolohta ja 1kpl rasvaevätön 56cm Taimen (c&r)!
Liitteet
Päivän oma Trio! Isoin (keskellä) 1kg545g ja pienemmät n.1kg
Päivän oma Trio! Isoin (keskellä) 1kg545g ja pienemmät n.1kg
11.11.13.jpg (84.04 KiB) Katsottu 14429 kertaa
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Aika hyvin on ollut kala purullaan. Siikakoskeltako tulivat? Itellä edellinen pisto Ruunaalle on elokuun loppupuolelta, silloin tuli kalaa ihan hyvin. Tuli käytyä tauon jälkeen alaosilla kalalla, sieltä muutama hyvän killen karkuutus pintureista + pino hyviä harreja ja yksi ~50cm taimen pupalla, c&r. Kiva olisi kyllä vielä syksyreissu heittää, mut ei tahdo enää aikaa löytyä ollenkaan.
- Ranger Smith -
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Juu sieltähän sitä! Kivipadon yläsuvannolta siikakosken sillan alle asti olleet tämän syksyn parhaat tapahtumat.
Ainiin ja tulihan se Lauantaina puhelu kaverilta Neitikoskelta että tänne jos meinasit niin enää ei sekaan sovi ku ukkoa pilvin pimein.
Mikä lie ryysiksen syynä vai tankkiautoko lienee...
Hallitus on kuulma luvannut jatkaa istutuksia niin pitkään kun kävijöitä vain riittää ja veet on auki.
Julli
Viestit: 61
Liittynyt: 19:03:06 20.11.2012
Paikkakunta: Lieksa

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Julli »

Muutama reissu on tullut syksyn aikana tehtyä murroon niskalle soutaen ja siellä on kyllä ollut hyvin tapahtumia. (hurjia huhujakin kuulunut että jotkut on vetäny 20 kalaa reissulla). Tosin viimeisimmästä reissusta alkaa olla jo kuukausi.
Vieläköhän tuonne ens viikolla jonkun reissun tekis.
Vastaa Viestiin