Tee ite makkaras!
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Re: Tee ite makkaras!
Makkaran tekoa tuli testattua. 3 erilaista makkaraa: Yrtti Braatwursti, Chorizo ja Perunamakkara. Nitriittisuolalla suolasin, hiukan fosfaattia sekaan. Eipä nuo makkarat muutenkaan liian terveellisiä ole.
Huomasin, että aikaa tähän touhuun menee. Lihan jauhaminen, massan valmistus, massa suoleen, keitto. Keitin 80 asteessa 40min. Koepala kannattaa paistaa pannulla ennen kuin tyrkkää satsin suoleen. Maku ei myöskään ole ihan täysin sama pannulla paistaessa ja keiton jälkeen makkarassa. Ensimmäiseen satsiin pistelin nuppineulalla muutamia reikiä, tuloksena noin 10 makkaraa halkesi keiton aikana. Seuraaviin satseihin en pistellyt reikiä, yhtään makkaraa ei haljennut.
Seuraavaksi kehittelemään riistamakkara reseptiä (poro tai hirvi)
Lopputuloksena voi todeta, että maku oli työhän nähden todella maukas kaikissa satseissa.
Huomasin, että aikaa tähän touhuun menee. Lihan jauhaminen, massan valmistus, massa suoleen, keitto. Keitin 80 asteessa 40min. Koepala kannattaa paistaa pannulla ennen kuin tyrkkää satsin suoleen. Maku ei myöskään ole ihan täysin sama pannulla paistaessa ja keiton jälkeen makkarassa. Ensimmäiseen satsiin pistelin nuppineulalla muutamia reikiä, tuloksena noin 10 makkaraa halkesi keiton aikana. Seuraaviin satseihin en pistellyt reikiä, yhtään makkaraa ei haljennut.
Seuraavaksi kehittelemään riistamakkara reseptiä (poro tai hirvi)
Lopputuloksena voi todeta, että maku oli työhän nähden todella maukas kaikissa satseissa.
- Liitteet
-
- WP_000182.jpg (80.42 KiB) Katsottu 11035 kertaa
-
- WP_000187.jpg (49.22 KiB) Katsottu 11035 kertaa
Re: Tee ite makkaras!
Noni, makkara it is. Eli aloitan homman.
Mutta ensiksi pitää saada työkalu, ja koska mä ite mää on mun juttu tarttis lihamyllyn. Mutta millaisen?
Tekeekö tällaisella mitään? Yleiskoneisiin on noita myllyosia muttamutta, mä en koe haluavani taas yleiskonetta. Ja ne on isoja säilyttää - tuossa houkuttelisi sekin.
Tällainen olisi kaveriksi varmaan tulossa jollain aikataululla.
Mutta ensiksi pitää saada työkalu, ja koska mä ite mää on mun juttu tarttis lihamyllyn. Mutta millaisen?
Tekeekö tällaisella mitään? Yleiskoneisiin on noita myllyosia muttamutta, mä en koe haluavani taas yleiskonetta. Ja ne on isoja säilyttää - tuossa houkuttelisi sekin.
Tällainen olisi kaveriksi varmaan tulossa jollain aikataululla.
Re: Tee ite makkaras!
Paras makkarapursotin mitä olen käyttänyt näkyy topicin ekalla sivulla olevassa kuvassa. Mulla on vastaava yleismasiina kuin tossa sun ekassa linkissä ja turhan helposti menee tukkoon. Jatkossa pyydän aina jauhatuksen valmiiksi lihatiskillä ja kaksi kertaa myllystä läpi, sit se on hyvä. Pitääkin taas itse väsätä kyrsää lähiaikoina..
Re: Tee ite makkaras!
Lähinnä tuo lihamylly mulla olisi sen takia että saisi itse jauhettua lihaa (noh, miksipä muutenkaan).
Ja pursottimeksi kyllä tahdon tuolaisen oikean, makkarapursottimen jota saa veivata kuin posetiivari konsanaan.
Tietty vois hankkia perinteisen (veivattavan) lihamyllyn ja pursottimen - manuaalisessa valuraudassa on vaan tiettyä seksikkyyttä, kiva käyttää työkaluja jotka painaa...
Emppain sinänsä hyvä mielipide rekisteröity, joskin omalla kohdalla poikkeaa intresseistä sen verran merkittävästi että mielipide on todettu auttamatta vääräksi.
Ja pursottimeksi kyllä tahdon tuolaisen oikean, makkarapursottimen jota saa veivata kuin posetiivari konsanaan.
Tietty vois hankkia perinteisen (veivattavan) lihamyllyn ja pursottimen - manuaalisessa valuraudassa on vaan tiettyä seksikkyyttä, kiva käyttää työkaluja jotka painaa...
Emppain sinänsä hyvä mielipide rekisteröity, joskin omalla kohdalla poikkeaa intresseistä sen verran merkittävästi että mielipide on todettu auttamatta vääräksi.
Re: Tee ite makkaras!
Tuolla Seleniuksen linkin kenwoodilla mie olen jauhanut ja suoleen puskenut massaa. Viimeksi tein sen verran ison satsin, että liian pieneksi tuo kone alkoi käymään. Tukkoon välillä meinaapi mennä. Muuten OK mylly. Mukana tulee 2 erikokoista makkara suutinta. Keskikoon jauhatus reikälevy perhana menny hukkaan
Re: Tee ite makkaras!
Hetkinen, puheet takaisin, mulla sellainen valurautainen myös ja se on hyvä peli. Siis pursotin. Tule Larry joskus tänne niin tehdään kyrsää?
Re: Tee ite makkaras!
Itellä kans Kenwoodin mylly (en muista onks just toi) ja ihan hyvänä laitteena oon pitäny. Tosin punasta lihaa en oo ihan kauheita määriä sillä kerralla myllänny, kalaa senkin edestä. Joten tosta tukkeentumisesta ei itellä ole ainakaan omakohtaista kokemusta. Kalamassat syntyy oikein näppärästi, samoin makkarat syntyy ihan kivasti, kunhan vaan on toinen käsipari painelemassa massaa koneeseen sopivalla tahdilla samalla kun ite säätelee suolen täyttymistä ja kyrsän käyryyttä ( )
Re: Tee ite makkaras!
No eihän tuo huono idea ole.Emppai kirjoitti:Hetkinen, puheet takaisin, mulla sellainen valurautainen myös ja se on hyvä peli. Siis pursotin. Tule Larry joskus tänne niin tehdään kyrsää?
YleX aamussa oli tänään makkara-aamushow (loistavaa radioviihdettä, bytheway) ja kun taas jäin puudelin kanssa kotio kaksistaan niin tuli mieleen että tossahan mulle näppärä tapa ruokkia itteäni pitkin talvea. Makkara.
Hallista hakee pläskejä ja eikun makkaroiksi... Osan voi pakastella jne.
Re: Tee ite makkaras!
Nyt kun on tehnyt itse muutaman satsin, niin ainakin itse suosittelen, että lihan suoleen laittamisen jälkeen paistaa kyrsät pienellä lämmöllä paistinpannulla, niin saa parhaan tuloksen. Keittäminen kannattaa unohtaa, koska maku kärsii tavalla tai toisella.
Myös pakastaminen onnistuu tuoremakkaroille (siis ilman keittämistä) ja maku pysyy keitettyä parempana.
Ensikertalaisille suosittelen, että läskiä pitää laittaa riittävästi makkaramassaan mukaan, niin hyvä tulee. Läskiä pitää olla 20-30% kokonaismassasta.
Myös pakastaminen onnistuu tuoremakkaroille (siis ilman keittämistä) ja maku pysyy keitettyä parempana.
Ensikertalaisille suosittelen, että läskiä pitää laittaa riittävästi makkaramassaan mukaan, niin hyvä tulee. Läskiä pitää olla 20-30% kokonaismassasta.
- Haukkivesku
- Viikonloppusavolainen
- Viestit: 4968
- Liittynyt: 17:10:08 26.04.2005
- Paikkakunta: hellsinki
- Viesti:
Re: Tee ite makkaras!
Myö tehtiin mökillä männäviikonloppuna
kylmäsavu makkaraa...hyvää oli.
Syyslomalla poikien kanssa olis listalla, choricco, thai
sekä hauki/lohi kylmäsavumakkarat...
kylmäsavu makkaraa...hyvää oli.
Syyslomalla poikien kanssa olis listalla, choricco, thai
sekä hauki/lohi kylmäsavumakkarat...
"En minäkään ole aina oikeassa, mutta silloinkin muut ovat enemmän väärässä."
Re: Tee ite makkaras!
Taas tuli tehtyä 5m makkaraa.
Nyt tällä kertaa kaslerista, johon tuoreyrttejä, sulatejuustoa ja tomaattipyrettä sekä luonnollisesti mausteita (erityisesti korianteria ja suolaa).
Nyt tällä kertaa kaslerista, johon tuoreyrttejä, sulatejuustoa ja tomaattipyrettä sekä luonnollisesti mausteita (erityisesti korianteria ja suolaa).