Pitkäsiiman rakentaminen?

Alueen säännöt
Kaikkea vaapunrakentelusta veneiden maalailuun.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Uittovideot
MikeTonic
Viestit: 707
Liittynyt: 15:40:06 17.06.2006

Viesti Kirjoittaja MikeTonic »

P.J.H kirjoitti:Eipä tuosta hirveästi tekopalkkaa jää kun Kivikangas myy valmiita siimoja 35 - 37 €. Tuossa on myös säilytyslaatikko + kohot + ankkurit mukana. Paikallinen kauppias ontaa vielä 10% alennuksen.
No jäähän siitä tietysti tekemisen ilo.
OK OK myönnetään! Kivikankaan siima on vain 100 m ja siinä 25 koukkua.
Harkitsin kyllä tuota Kivikankaan valmista laatikkoa, mutta se on tosiaan vain 25 koukkuinen. Jos olisi ollut 50-80 koukkuinen, olisin saattanut ostaa pois. Toisekseen valmis vanha matokäyttöön tarkoitettu puinen pitkäsiimalaatikko löytyy vielä jostain päin nurkkia, joten se kelpaa hyvin tälle uudelle siimalle.
MikeTonic
Viestit: 707
Liittynyt: 15:40:06 17.06.2006

Viesti Kirjoittaja MikeTonic »

Nopeasti tuli tällä kertaa Kivikankaan tilaus. Sunnuntaina tilasin ja nyt on jo kotipostista huomenna keskiviikkona noudettavissa.
Avatar
Mr.Cool
My name is Istala, Päivi Istala
Viestit: 732
Liittynyt: 21:58:02 27.02.2006
Paikkakunta: Vichtis och Jkl
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mr.Cool »

koko joululoman olen pähkäillyt ja miettinyt kuinka itse tuon pitkäsiiman tekisin. tuo jäpäkyörän solmu vois olla hyvä, mutta eikö se liu´u tuossa selkäsiimassa.
entä jos tuohon pääsiimaan tekisi jotkut lenkit joihin laittaisi esim lukkoleikarin... mutta miten tuo lenkki olisi järkevin tehdä. toimisko se jos vaan laittais siiman kaksin kerroin ja laittais solmuun :roll:
sitten noiden koukkujen koot. esim. kivikankaan kuvastosta olen kohta tilaamassa, eli siinä kun on noita sinkkuja ja niin olisiko koko 4 hyvä hauelle ja kuhalle, ja koko 10 isolle ahvenelle :roll:
Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Burberry, Calvin Klein, Lacoste, Giorgio Armani, Gucci, Hugo Boss <3
I LOVE U Domenico & Stefano <3 , miksi pojat erositte nyyh http://www.terra.com/addon/img/f51636dolcep.jpg LOVE IS ALL AROUND... pusi pusi kaikille
Avatar
Jäpäkyörä
Vanhempi savolainen hauen pamputtaja
Viestit: 7406
Liittynyt: 16:06:19 22.04.2005
Paikkakunta: Pieksämäki

Viesti Kirjoittaja Jäpäkyörä »

Silloin kun oli puuvillasiimat ym, niin ei liukunut, ja tuskin liukuu nytkään. Elkää olko niin saatanan juntteja. Kokeilkaa. Jos ei toimi, niin siitä on helppo parantaa. ( jos on ) Kun sinne laitetaan kaiken maailman leikareita ym. juttuja, niin se selkäsiima on aina sotkussa. :nuija: :nuija:
On sev verta töitä, että haju housussa pyssyy.
Kielj-kiärylöitä/Unto Eskelinen
Avatar
maalto
Viestit: 72
Liittynyt: 11:22:54 20.09.2006
Paikkakunta: Rauma

Viesti Kirjoittaja maalto »

Peesaan kyllä vahvasti Jäpää; ei järkeä ole siihen selkäsiimaan mitään leikareita tai lenkkejä laitella. Muutenkin menee helposti sekaisin.

Kannattaa kastaa se nykyaikainen selkäsiima puunsuoja-aineeseen (värillä ei ole kovin paljon väliä), jolloin siitä tulee hieman jäykempää ja siten vähemmän altista sotkuille. Vasta kun se on kuivunut, niin sitten tapsit paikoilleen tuolla aiemmin kuvatulla solmulla. Kyllähän ne hieman siinä saattavat liukua pois paikaltaan, mutta ahkera siiman kokija siirtänee ne paikalleen vuosittaisessa tarkastuksessaan. Kun joskus tein satakoukkuisen siiman, merkitsin maalitussilla selkäsiimaan viiden metrin välein merkit, mutta enpä paljoa kuitenkaan ole viitsinyt niitä siirrellä takaisin oikeille paikoilleen. Enpä ole siimaakaan kyllä laskenut varmaan viiteen vuoteen.

Minulla on ollut käytössä muovinen pyöreä pitkäsiimalaatikko. Puutakin harkitsin, mutta kokeilussa tapsit eivät pysyneet urissaan tai sitten laatikon kastuessa pysyivät liiankin tiukassa puun turvotessa.
Olen havainnut, että 100 euron sijoituksella välineisiin kalansaalis paranee ainakin 5%.
Avatar
munapata
Viherpillu
Viestit: 2851
Liittynyt: 14:07:37 16.12.2006
Paikkakunta: Lappenranta

Viesti Kirjoittaja munapata »

röpesin Voi vittu :!: Että leikareita ja lukkoja pitkäsiimaan :roll:
Uskositte tota Jäpäkyörää ja pääsisitte helpoimmalla. Noinhan sen on jo isoisät tehnny ja veikkaan, et toi tapa on niillekkin perimätiatona tullu. Jos ei haluu puulootaa värkätä (joka tiätysti on se ainoo ja oikee) voi olla juppi ja ostaa kannellisen laakeen muaviämpärin ja sahata siihen rautasahalla parin sentin syvysiä tapsinrakoja. Koukut vaan rakosten läpi ämpärin ulkopualelle ja kansi kiinni, nin paketti on valmis. Selkäsiima, tapsi ja koukku saa olla miästen luakkaa vahvuureltaan. Semmosta perkelettä ei suamen sisävesistä tule, jota ei kunnon vetolujuuksilla verä nahkoneen kolkkausetäisyyrelle. Ruuan kanssa ei pirä leikkiä :wink:

-munapata
Parempi tunti kalassa kun viikko kännissä
Jelure
Viestit: 719
Liittynyt: 11:33:39 26.11.2005

Viesti Kirjoittaja Jelure »

Viime kesänä värkättiin hetken mielijohteesta "lyhyt-pitkäsiima". Siihen tuli yhteensä 10 koukkua sopivan pitkillä väleillä, että oli pelivaraa kalojen kanssa. Koukuiksi rasioista etsin alunperin talvella madekoukkuihin hommatut. Siimat oli jotain valkeaa vahvaa punottua lankaa ja tapsit vähän ohuempaa. tapsien väliin laitettiin leikarit, jotka samalla toimi painoina (olivat isoja).

Seuraavana iltana laskettiin mökin lähiluodon viereen.
Aamulla silmät ristissä siima kokemaan. Varmaan kaikissa oli käynyt kopasemassa. Pari puolikasta salakkaa ja osassa tyhjät koukut
Viimesen tapsin jatkona roikku vähän vajaa 60 cm kuha :shock:

Näin alkoi pitkäsiima hommat meillä. Pari kertaa laskettiin siima ja muutama hauki tuli, mutta muita ei tullut. Kuitenkin joka kerta oli täkyjä käyty puremassa.

Mukavan perinteinen pyyntimuoto. Tuo kyseinen siima oli mallia "pari laskua kestää sotkeentumatta" :lol:

Eli nuo leikarit joutaa mäelle.
Kunnon pitkäsiima kerralla. :twisted:
Avatar
sursill
Pirkan pilaaja
Viestit: 1990
Liittynyt: 15:24:19 23.03.2006
Paikkakunta: Loviisa

Viesti Kirjoittaja sursill »

Tuolla on juttua siiman teosta.
http://www.kalamies.com/foorumi/viewtop ... ht=#257055

Kätevä pyydys kalastaa jos jättää pois lenkit, leikarit, lukot, ym. härpäkkeet
jotka aiheuttaa sotkuja.
MikeTonic
Viestit: 707
Liittynyt: 15:40:06 17.06.2006

Viesti Kirjoittaja MikeTonic »

MikeTonic kirjoitti:Nopeasti tuli tällä kertaa Kivikankaan tilaus. Sunnuntaina tilasin ja nyt on jo kotipostista huomenna keskiviikkona noudettavissa.
Raportti tulee hieman väärään paikkaan, mutta paras tapa markkinoida siimaa...

Tuli tehtyä 96 koukkuinen siima, jolla pituutta suunnilleen 380m. Kahden päivän edestä koekalastettu salakoilla ja särkisyöteillä. Ensimmäisen päivän saalis oli noin 250g ahven ja kaksi kuhaa. Toinen kuha oli noin 1,2kg ja toinen 800g (en punninnut). Sen lisäksi 10-15 syöttiä räjähtänyt ja yksi koukku kokonaan kadonnut (tapsisiima katkennut isomman kalan(?) toimesta). Toisena päivänä pidettiin vanhoja syöttejä. Jälleen oli räjähdellyt 10-15 syöttiä, mutta saalista ei tullut.

Pitkäsiima oli laskettuna 2,5m - 5m syvyyteen väliveteen 14 välikohon voimin. Vettä tuolla paikalla 12-18m ja laskettu pakan myötäisesti, jotta vetouistelijat eivät saaneet sydänkohtausta. Pakan päällä vettä noin 3m.

Salakkasyötit toimivat paremmin kuin särkisyötit. Suurin osa räjähtäneistä syöteistä oli salakkaan käyneet ja vain pari särkipurentaa löytyi. Salakoihin oli tarrattu vatsa tai pyrstöpuolelta.

Ensikokemukset täkysiimasta olivat positiiviset, joten kokeilut varmasti saavat jatkoa tulevaisuudessa...
Avatar
JigMaster
Viestit: 162
Liittynyt: 21:02:23 11.06.2007
Paikkakunta: Harjunriver
Viesti:

Re: Pitkäsiiman rakentaminen?

Viesti Kirjoittaja JigMaster »

Mistähän löytyisi tidella luntruja 4/0 koukkuja pitkäänsiimaan? Olis tarkoitus rakennella matikoiden pään menoksi pitkäsiima ja tarvis "heikkoja" kouKkuja. Minkähälaisia nuo kivikankaan koukut on?
Arvokas setti, arvokas setti..
Vastaa Viestiin