Kajakkikausi 2014

Papaecho
Viestit: 42
Liittynyt: 19:27:06 27.06.2013
Paikkakunta: Tampere

Re: Kajakkikausi 2014

Viesti Kirjoittaja Papaecho »

Kausi avattu 4.4 Battleyakin kanssa Kulovedellä. Fiilistelyä ja laitteiden testailua pääasiassa. Itsellä MP ja Battleyakilla pieni hauki. Vesi 2-5 Humminbirdiä.
Joutsenet varmaan juuri saapuneet kun elelivät noin 30 yksilön parvessa. Hienoja lintuja.
Ronttimus
Viestit: 7
Liittynyt: 21:55:15 26.09.2013

Re: Kajakkikausi 2014

Viesti Kirjoittaja Ronttimus »

Ruutti kirjoitti:
karvanaama kirjoitti:Missä päin Kouvolaa melan kanssa yleensä viuhdot menemään? Kuuluuko keski-kymi reviiriin? Näillä kulmilla todennäköisyys törmätä vesillä toiseen kajakkikalastajaan ei liene suuri, joten jos samoilla vesillä liikutaan niin eiköhän järkätä treffit..
Jaalan Pyhäjärvellä, Väliväylällä, Kymijoella (Voikkaan tehtaan ylä-&alapuolella tuli viime vuonna pyörittyä. Keski-Kymellä en viime vuonna kerinnyt käymään, mutta tänä vuonna vois kyllä ottaa kohteeksi Keski-Kymenkin muutaman reissun osalta. Ei oo kyllä muita kalastuskajakkeja tullu vielä reissuilla vastaan. Eiköhän sitä saada aikataulut joku päivä sopivasti natsaamaan, käydään vaikka tuolla Keski-Kymellä niin voit näytellä kalapaikkoja :D

Tähän täytyy todeta, jotta meikäläinen käy ihan kohtuu aktiivisesti kalastuskajakilla Keski-Kymellä...
Avatar
jorkkiporkki
Viestit: 379
Liittynyt: 00:34:59 04.10.2012
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kajakkikausi 2014

Viesti Kirjoittaja jorkkiporkki »

Sen verran kylmää ulkona, että aika pistää kajakkikausi 2014 nippuun.
Kausi tosiaan alkoi harvinaisen aikaisin sillä eka reissu oli 2.1. Sitten kyllä olikin taukoa aina toukokuun alkuun.
Kalastus on entistä enemmän keskittynyt vertikaalijigailuun ja kuhat ovat saaneet olla kutuajan rauhassa.
Kulunut kesä olikin sitten niin kuuma, että saivat olla rauhassa pitkään senkin jälkeen. Heinäkuussa tuli tehtyä vaan pari reissua ja elokuussa ei yhtään. Syksyä kohti vauhti sitten kiihtyi vaikka ihan edellisvuoden lukemiin en päässytkään. Syyskuussa tuli käytyä 6 kertaa, lokakuussa 8, marraskuussa 6 ja joulukuussa kerran. Kaikkiaan kertoja tuli 33, kilometrejä n. 280 ja tunteja vesillä n. 163.
Usein oli mukana vaan yksi vapa ja jonkin verran jigejä, ei mitään varustelootia eikä ankkuria. Kerran vaan taisin malttaa jigiä heitellä, ihan hyvällä menestyksellä tosin kun tuli hyvänkokoisia ahvenia pannulle. Uistinta en tällä kaudella vetänyt muistaakseni kertaakaan.
Edelleenkin merialueet tuottavat ongelmia. En vaan ole niitä kalapaikkoja löytänyt paitsi kerran osuin sellaiselle ahvenpaikalle, että olisi saanut vetää ranteet kipeinä. Mulle riitti 10kpl/n. 3 kg. Seuraavalla kerralla sieltä taas ei mitään...kasvattaa luonnetta kivasti. Tutuiksi tulleilta järviltä sen sijaan käytännössä aina ruokakalat sai mukaan. Muutamaa uuttakin järveä kuhia etsiskellen kokeilin, mutta haukia vaan pukkasi niillä kerroilla. Ei edelleenkään kaduta yksikään reissu, vaikka välillä on joka paikka ollut jäässä tai märkänä ja kaloista ei tietoakaan. Hieno tapa nauttia luonnosta.
Nykyiset kajakit: RTM Abaco 4.2 Hi Luxe, RTM Disco+
Vastaa Viestiin