Ruunaa

Alueen säännöt
Kalapaikkoja, reissuraportteja ja kuvia kalareissuilta ympäri maailmaa. Kalastusmuoto vapaa...
Lasten pönöt - Lasten kanssa kalaan! - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Murroon yläniskalla on kyllä komeita pintakäyntejä näkynyt. Harmittaa kun ovat vaan yleensä olleet oman heittomatkan ulottumattomissa. Todella komeita head&taileja oli elokuun reissulla siellä, toisaalta kyllä kelitkin sillon suosivat. Lämmin ilta ja vesiperhosta kuoriutui todella hyvin, siitä ne kalatkin tykkäsi. Meidän porukalla on aika paljon käynyt kalaa käsissä /reissu, mutta sekä harrit että taimenet on laskettu kaikki takaisin, kirreistä vaan ruokakalat. Muistelen joltain aiemmalta vuodelta kuulleeni hyvinkin sitkeää juttua Siikakoskella soutaneesta kaverista, kellä oli iso styroxlaatikko veneessä 'eväitä' varten, kalojen verotus on ko. kaverilla ollut aivan tolkutonta.

Mutta ei sen puoleen, vene- tai rantamies, perho- tai virppakaveri, jos ei yläpää toimi ja kohtuutta ei ymmärrä niin rumaahan se jälki on. Meillä oli nyt elokuun reissulla Siikakosken niskalla pari kaveria mato-onkien kanssa liikenteessä. Heput jättivät onget veteen pyytämään ja samalla heittivät virpalla ympäri niskaa, itärannalla kun olivat. Ylhäältä kun tuli koskenlaskuvenettä niin silloin alkoi vauhti ja kiire et saadaan onget vedestä, ja kun vene oli mennyt niin taas onget likoon. Ja ihan suomalaisia olivat. Siinä ne pientä hopeista kalaa saivat ja niitä sitten tyrkkivät takaisin jokeen, minkä suoraan ja minkä rantakallioita pitkin. Olipas "kiva" nähdä moista puuhaa siellä.

Tuossa vielä se 'pintakäyntikeli' ja yksi Murroon kaloista.

Kuva
Kuva
- Ranger Smith -
Julli
Viestit: 61
Liittynyt: 19:03:06 20.11.2012
Paikkakunta: Lieksa

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Julli »

Joo olen itsekkin kuullut tästä kaverista huhuja. Kuullema myös istutusauton lähdettyä haavilla pyydystänyt rannasta kaloja. :mulko:

Perhana palo pekkaset ens viikolta, taitaa olla Ruunaan osalta kalastelut ohi tältä kaudelta...
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Kalastusaika: 1.1.-18.5. ja 24.5. klo 12 – 31.12.
Paasikoski - Haapavitjan alueella on voimassa lohen ja taimenen kuturauhoitus ajalla 11.9 - 15.11..
Rasvaevällinen luonnontaimen on kokonaan rauhoitettu vuodesta 2014 alkaen.
Harjus 35 cm
Kuha 45 cm
Rasvaeväleikattu (=istutettu) järvitaimen 40 cm
Kirjolohella ja siialla ei ole alamittaa.
Näillä mennään ainakin se pari vuotta taimenen osalta.
Hakivat alueelle poikkeus luvan että saa pyytää tuota istutettua 40cm pulikkaa toistaiseksi...
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Sinne kun saisivat laitettua sorikot kuntoon ja taimenen kalastukseen järkevät rajoitteet, niin olisipa potentiaalia vallan upeaan taimenjokeen. Ei tartteisi Kuusamoon ajella meidän tasalta jos mielisi ison taimenen perään lähteä. C&R lupaa kaipailen ite ainakin tuonne, voisi ihan hyvin ostaa sen ns. tappoluvan sitten erikseen, jos alaosille kehtaa milloin lähteä. Nykyisen 15€/vrk tietysti nyt maksaa vielä, mutta kuitenkin. Aika tasan 2kk ja sitten pääsee kauden aloittamaan.
- Ranger Smith -
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Tuollainen hanke on käynnissä mutta tietoa ei ole tekevätkö Ruunaan osalta sitten minkäänlaisia muutoksia?

http://www.rktl.fi/kala/rakennetut_joet ... olohi.html

Puhuttu on että metsähallitus olisi tutkinut jotta istutettu taimen olisi oppinut kutemaan mutta en jaksa uskoa ennenkuin siitä mustaa valkealla lukee...

Kutupaikkoja tuskin hirveästi on ja minkälainen vedenlaatu kudun onnistumiseen nähden lienee???

Taimenen osalta parannuksia odotetaan kovasti ja ollaan jopa valmiita talkoo töihin auttamaa!

Kuusamon mestat on itsellä vielä kokematta mutta Kuhmossakin on paremmat puitteet isoa taimenta saada kuin Ruunaalla.

n.2-3kk itselläkin kauden alkuun! :wink:
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja vlasek »

"Sinne kun saisivat laitettua sorikot kuntoon ja taimenen kalastukseen järkevät rajoitteet, niin olisipa potentiaalia vallan upeaan taimenjokeen. Ei tartteisi Kuusamoon ajella meidän tasalta jos mielisi ison taimenen perään lähteä."


Ohan tuo ruunaa kieltämättä persoonallista ja nättiä seutua. Mahollisuus hyvään ja autenttiseen luontokokemaan. Karhun paskaankin voi törmätä jne.

Typerältähän se tuntuu tommosessa paikassa onkia evälötikkää. Ja miksei tuossa vois olla Inari, paana/pääjärvipotentiaa, jos hommat vaan tehtäis fixusti kalastuksen sääntelyä ja tietenkin kunnostuksia myöden. Paljonhan tuo lie vaatis, että ison nousukalan pyynti ois mielekästä. Löytyykö hissan tietoa siitä, että onko lohi noussu tuonne asti? Kuvia jne. Joet ennen koskikohteiden Kekkoistamista kiinnostaa. Vanhat kuvat jne. Junnuna tuolla tullu pörräiltyä. Kirjo vaan tökkii itelle sen verran pahasti, että menee maisemat pilalle. Tieto sen olemassaolosta. heh.

Oishan se, jo näiden olemassaolevienkin suurtaimen kohteiden etu, että kalastuspaine leviäis laajemmalle. Eikä se kyä väärin ois, jos noi Itärajan kohteet alkais kukoistamaan muutenkin. Potentia silmitön, oli kyse nousukkaista, tai paikkakalan pyynnistä, mutta tilanne ei sinnepäinkään. Hiitola, Pisto ja lukuisat muut... Jos vain.

Positiivisia suunnitelmia ja visioita näkyy silti olevan ilmoilla, notta en näkis mahottomana, että tulevilla sukupolvilla ois mahollisuus kalastaa Suomessa kohteita, joiden kalasto on päin aikaa ennen ww2:sta ja tehomaataloutta. Kunhan muutamat kaikenpilaavat hankkeet vaan jää pois ohjelmistosta.

Harrin alamitta, ku nousis radikaalisti, ni se vois tarjota aika kivoja elämyksiä muuallakin, ku käsivarressa. Se kyä kasvaa, jos sen vaan antaa kasvaa. Melko monet tutkielmat viittais siihen suuntaan, että kirjo saattas tehä aika pahaa jälkeä harrikannalle. Tokkopa se taimenellekkaan, tai lohelle on hyväksi.

Noi on nuita valintoja ja suuntia...
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Avatar
vlasek
Provoileva muskelipökiö
Viestit: 13103
Liittynyt: 00:09:58 02.09.2007
Paikkakunta: Träshscandal

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja vlasek »

Mut se ensimmäinen askel ois varmaan se, että kalastusmatkailu tunnustettas, tai visioitais kansantaloudellisesti merkittävänä tekijänä. Työllisyys ja rahavipu, kun tuppaa olemaan tässä meirän käyttiksessä se liikekannalle paneva voima. Oli se kuinka valitettavaa ja vastoin metsäkansan perinteistä ajatusmalli tahansa.

Esim. kuusingin tuottamattoman padon poisto ois viisas investointi valtiolta. Enemmän taimenta, enemmän matkailutuloja.(kansainvälinen kiinnostus) Molempi tuottaa työtä ihan siinä, missä talvivaaran ympäristönraiskuu. Jälki tosin nätimpää ja tuotto niin ikuinen, ku luonnonkierto vaan funkkaa. Ei ehkä laakista niin suuri. Tosin eipä se tappiokaan ole ihan samaa luokkaa.

Ruunaa nykyisellään on imo malliesimerkki siitä, miten asioiden ei pitäis olla. Pitkä, nätti, monipuolinen korpikohde, jossa kalastuskulttuuri ja kalasto on hieman vinksallaan. Kulttuurilla viittaan noihin edellämainittuihin väärinkäytöksiin. En ite maksais siitä, että näen jonkun kauhovan korvessa haavilla kirjoa, tai onkivan sääntöjen vastaisesti. Tai vetävän lihalaatikkotolkulla kalaa styroksiseen lootaan...
"Jävla skogsfinnar, flytta tillbaka till mongoliet
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Ruunaalla on tehty paljon hyvää ja paljon oikein, ja tehdään edelleen, joskin kaikki ei sielläkään ole kunnossa. Lohihan on noihin vesiin aikanaan noussut, ja siellä on potentiaalista kutualuetta niin taimenelle, harjukselle kuin lohellekin vaikka mitenkä paljon. Sitä ei äkkinäinen uskokaan, että montako kilometriä tuolla Lieksanjoella on sellaisia paikkoja, minne kala voisi kutea, mikäli asiat olisivat vähän paremmin. Joki on valjastettu uittokäyttöön jo 1860-luvulla, kun rajauittoja tehtiin itänaapurin puolelta. Tuolloin jokea on alettu perkaamaan ja sen vaikutukset sitten tiedetään aika hyvin. Uittojen voi sanoa olleen pääpiirteissään ohi siinä 1950-l seutuja, ja sitten tilalle tulikin vesivoimarakentaminen. Siellähän on nytten Lieksanjoen alaosilla voimalaitosta tukkona, mutta jossain määrin saadaan olla tyytyväisiä et se on siellä, eikä suunnitellusti mm. Siikakosken kohdalla.

Jokikiista Ruunaalla oli todella kova 1950- ja 60-l alkaen, koska silloin vaakalaudalla oli luontomatkailu, vesivoima ja metsäteollisuus. Noista otettiin kaikki mukaan, joskin keskenään eriävillä voimasuhteilla. Suurimmat tappiot otti niskaansa vesivoima ja metsäteollisuus, joskin molempia alueella harrastetaan edelleen. Vesivoimaa en puolusta yhtään, mutta totean vaan sen, että asiat voisi olla tätä nykyä huomattavan paljon pahemmin, ts. se mitä nykyisin tunnetaan Ruunaan alueena voisi olla periaatteessa pelkkä patoallas.

Tuolla alueella se kansantaloudellinen vaikutus on nimenomaan ymmärretty ihan kohtuullisen hyvin, koska Ruunaa nykymuodossaan työllistää parikymmentä yrittäjää, ja matkailijat jättävät Lieksan alueelle tällä hetkellä noin 2milj. € /vuosi. Se mikä tuosta summasta tekee merkittävän on se, että Metsähallituksen Lieksan markkinointi on Kolivetoinen ja silti Ruunaa pitää pintansa + ehdottomasti se, että tuo summa jakaantuu isolle alueelle Lieksassa. Nyt siitä summasta saa osansa niin yrittäjät, heidän palkolliset kuin kaupungin grillimyyjät ja Lieksa itsekin verojen muodossa. Tätä summaa pitäisi ehdottomasti kasvattaa, ja potentiaalia siihen on. Hyvä on kuitenkin huomata se, että tuo ei ole enää ihan mitään nappikauppaa, joten jo ihan tuon varjolla aluetta voisi yrittää kunnostaa.

Mitä siellä sitten pitäisi korjata ja muuttaa omasta mielestäni.

-Kutusorikot pitää saada kuntoon, noiden kunnostamiselle ei ole mitään järjellisiä esteitä. Alueen ykkösjuttu, koskenlasku, on vähentynyt paljon ja muuttunut myös, eli siihenkään hommaan ei tarvita enää syviä rännejä joen halki. Vanhoja kutualueita on pirusti ja osan lähelle tulee ihan metsäautotiet, joten esim. kaluston ja soran kuljettaminen ei olisi mikään mahdoton savotta. Sorikoiden ollessa kunnossa voitaisiin ruveta puuhaamaan myös kalaportaita, mutta ensin pitää olla kutualueiden kunnossa

-Alamitat ja kalastusrajoitukset kuntoon. Harjuksen alamitta 35cm on yksinkertaisesti aika vähän, omasta puolesta sille voisi antaa vaikka viiden vuoden täysrauhoituksen koko kohteen alueella. Potentiaalia niillä olisi kasvaa siellä, ihan kuten taimenella myös. Jos kirjoa halutaan välttämättä pumpata alueelle niin laitettakoon jatkossakin sitä alaosilla, esim. Kattilasta alavirtaan. Se on tiedossa et niitä leviää pitkin jokea sen mitä on levitäkseen, ja yläosilla olisi jatkossakin rauhallista kaloille. Tähän syssyyn toivon edelleen halvempaa CR lupaa nykyisen 15€ /vrk / 3 lohikalaa -luvan tilalle.

-Valvonta kuntoon. En ole kiertänyt alueella vasta kun +10v, enkä ole ikinä nähnyt valvojaa, enkä tavannut ketään joka olisi valvojan alueella nähnyt. Kalastusluvat ostetaan tätä nykyä ihan pelkän kannatuksen vuoksi, ei sanktioiden pelossa. Tämä näkyy ja tuntuu IMHO kalastuskulttuurissa siellä, joskin yleisesti meno on siistiä

-Yksinkertaisesti parempaa infoa ja opastusta ihmisille. Olen siitä sanonut useita kertoja alueella, että sinne tarvittaisiin kyltit mm. kahluukielloista, potentiaalisista kutualueista ja nimenomaan siitä, ettei niitä mentäisi tallomaan. Ei tekisi myöskään pahaa joku hyvä informatiivinen kestävän kalastuksen infotaulu sinne ja toinen tänne, missä se sunnuntaikalastaja voisi mahdollisesti saada vähän viitteitä siitä, et miten alueella kannattaisi toimia

Siinä mietteitä aiheesta noin äkkiseltään.
- Ranger Smith -
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Mikäpä on tilanne Ruunaalla lunta ja jäätä ajatellen? Tässä kun näitä leutoja on pitänyt niin voisi käydä oikomassa siimoja vähäsen. Kaikenlaiset kuulumiset, raportit, kuvat ja kommentit kelpaa. Pk.nettikin niin pirun hiljainen ettei sieltä ole mitään riemua asiaan luvassa.
- Ranger Smith -
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Neitikoskella tuli viikko vai pari sitten käytyä ja ainut paikka siellä on kirppuvirta missä vähän pystyy lirkkimään. Vesi on laskemaan päin siitä mihin se syksyllä jäi. Haapavitjalle asti en tiedä pääseekö autolla kun oli koiravaljakko kisat. Reitti kulki viitoista päätellen siinä tiellä ja oli sinnepäin moottorikelkoillakin ajeltu. Säät jos sallii niin käyn tässä viikonlopun aikaan käppäilemässä, kuvaamassa ja makkaranpaistossa. Kuume alkas olla kova kautta avata! :D
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Okei, itse sitä mietin et joku Murroon seutu voisi olla mahdollisesti suht kalastettavissa, mene tiedä. Vähän samat ajatukset tässä itelläkin.
- Ranger Smith -
Turisti_Kalastaja
Viestit: 4
Liittynyt: 20:06:41 21.04.2014

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Turisti_Kalastaja »

Miten on Ruunaalla vedenkorkeus näin keväisin? Viime syksynä tuli ensimmäistä kertaa koskilla käytyä ja oli sopivasti vesi alhaalla, että pääsi rantakivikoilta heittelemään. Onko vesi viime syksyä korkammalla vai matalemmalla tällä hetkellä?
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Tänä talvena lunta ei juuri satanut niin kevät tulvaa ei ole odotettavissa. Vesitilanne on kuulma laskemaan päin ja luulen olevan matalammalla mitä syksyllä :( Ennen avajaisia on käytävä paikan päällä ihmettelemässä niin tietää alotukseen pelipaikan. Pahasti vain pelkään että vesi laskee entisestään ja jää omalta osalta tältä vuodelta avajaiset väliin. Kuulumisia saa heittää jos joku on kerennyt käymään jokivarressa...
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Pääsiäisenä tuli oltua keskiviikosta lauantaihin alaosilla, suht kova työn takana oli kalat. Streameria eri muodoissaan ja paljon lyijyä, ja pirun rauhallista ruopimista. Kaiman kanssa saatiin kuitenkin taimen, pari isoa harjusta, yhden hyvän kirjon ja ison taimenen karkuutukset sekä iteltä joku tuntematon menijä karkuun, vauras kala kuitenkin oli. Vettä ei tosiaan ihmeesti ole vuodenaikaan nähden, jännä nähdä et millanen loppukevät tulee tuolla menolla.
- Ranger Smith -
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Sehä on reissu menny aikasta nappiin sitte! Tänään ite aamusta eka Neitikoskelle jossa luultavasti pieni taimen tavotteli Dark Puhia ja 6 koukkuun sitomalla Prince nymphillä sain 20cm harjuksen. Iltäpäivän puolella Murroolle ja tietysti tuuli yltyi jotta haittasi harjoituksia! Kylmä tuli ja oli lähdettävä kesken päivän pois... Vesi on kylmää kuten vuoden aikaan nähden voi olettaa ja ei niin alhaalla mitä osasin pelätä. Saisi olla ainakin metrin korkeammalla omasta mielestä jotta oisi pelipaikkoja ennemmälti. Muitakin kalamiehiä oli liikenteessä virpalla ja perholla. Kalaakin olivat saaneet Neitillä kun perkeitä lojui rantavedessä sekä muutamia öttösiä näkyi räpiköivän veden pinnalla.
Avatar
Kuulapää
Melkein sai naista...
Viestit: 1773
Liittynyt: 21:05:08 27.10.2007
Paikkakunta: Susirajan Paasikoski

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Kuulapää »

Hyvä reissu oli kyllä, mutta on se vaan aika synkeää käännellä isoja tinseleitä ja muita häröjä kun on tuplamustikat siimassa tai joku ekstra fast uppotippi tms. Kova tuuli haittasi kyllä tosiaan pääsiäisenäkin paljon, ei kovin paljoa päässyt varsinaisesti heittämisestä nauttimaan, oli enemmän suorittamista vaan. Onpahan löysät otettu pois, seuraavaa reissua odotellessa.
- Ranger Smith -
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Huomenna ois taas se aika vuodesta Klo:12 päivällä ku kausi pitäis virallisesti korkata! Hellettä luvassa ja varmaan MP reissu vakiosti... Neitikoskelle pitää aamusta suunnata vakiopaikalle, jos on nihkeää niin suunnata murroolle illaksi... Onko ketään palstalta menossa ja minne koskelle?
Mynttinen
Georgen kaksoisveli
Viestit: 3027
Liittynyt: 12:10:09 21.12.2005

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Mynttinen »

en ole menossa,mutta aikasemmin tähän aikaan niin vaappu oli parempi.kuin muut.Johtu vedenkorjeudesta.

Jos ei muihin ota,niin koita vaappua
Vuosivaappuja vielä muutama jäljellä http://www.tami-vaappu.com
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Vaaput on pelannu korkeella veellä kyllä aika hyvin. Nyt vesi ei kuitenkaa tulvahuippuja hivo niin pohjaan jäämisen prosentti aika korkea! On ollut sinunkin tuotanto kovassa käytössä ja isojakin kirjoja jallitettu/karkuutettu mutta 3kg rajapyykki o vielä ylittämättä :( Lähellä on kuitenkin käyty kun seitalan kojamoon parivuotta takaperin tulvan aikaan napsu samalla reissulla 2,580kg ja 2,720kg kiket!
Hensu
Viestit: 115
Liittynyt: 21:28:52 26.05.2013

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja Hensu »

Minkälainen avaus Ruunaalla oli? Millainen vesitilanne, väen paljous jne. Kelit oli ilmeisen kuumat. Ite tulossa parin viikon päästä kaverin kanssa, tarkoituksena kevyt yleiskuva Ruunaasta antaa.
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Neitikoskella tuli oltua päivä ja vettä riittää. Laskin päivän aikaan n.20 henkee oma seurue mukaan lukien oli kalattajia. Kirppuvirrassa en tiedä miten o veneitä ollu... Kuumaa tosiaan oli ja tuuli haittasi perhon heittoa mutta en muistakkaan milloin ois näin hyvin kala purru avajaisena. Omalla poppoolla 3 kirjoa sekä 1 taimen (arviolta 40cm karkuun). Ylös asti saatuja 800g kirjo, 3 taimenta (suurin 46cm evällinen C&R). klo:18 jälkeen sai rauhassa kalastella kun väki katosi ilmeisesti jännittämään Suomen peliä. Pikku Räsäset tummissa väreissä kelpas, perhona parhaiten toimi hiukan painotettu oliivi/kellertävä spuddler karvasiivellä nro.6 koukkuun sidottuna.
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Taimenta on nyt hyvin liikkeellä pitkiin aikoihin! :kelaa: Evätöntä sekä evällistä, isoa ja pientä mutta loppukesä kuulma mennään kirjo istutuksin... Asiat jotka vituttaa joille ei mitään mahda on: Osalla porukasta ei ole mitään hajua ALAMITOISTA saati sitten KIINTIÖISTÄ! :evil: Yksi turisti oli lohkaissut tänään jotta onko täällä joku kiintiökin??? LUE PERK#¤% OPASTETAULUSTA PARKKIPAIKALTA VAI ONKO SE SUOMENKIELI NIIN VAIKEAA YMMÄRTÄÄ!!! Muuan seurue kyttää tankkiautoa muuten ei heitä jokivarressa näy! Kaikki papitetaan ja työnnetään kylmälaukkuun veriä ei etes viitsitä laskea! Näihinkin asioihin mahdettaisiin puutua jos valvontaan käytettäviä määrärahoja lisättäisiin... Tänä kesänä ei lupatarkastajia ole oikein näkynyt. Jatkossa minut saattaa jokivarresta tunnistaa selässä haavin vieressä riippuvasta vähän kookkaammasta papista jolla taotaan sitten tähän apinamaiseen paskasakkiin vähän järkeä!
Avatar
DIGGOOO
Viestit: 33
Liittynyt: 17:22:03 18.12.2013
Paikkakunta: Lieksa
Viesti:

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja DIGGOOO »

Hiljaista täällä,itsekin olen pikkuhiljaa siirtynyt PK.nettiin.Viikonloppuna kävin Neitikoskella ja karkuutin kaksi paremman kokoista...Yhden harrin sain ylös asti :)
Avatar
VHH
Viestit: 727
Liittynyt: 15:46:49 25.05.2010

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja VHH »

Helteet ja työ haitannut harrastusta! MP reissuja ollut paljon tälle kesää... Viime viikon perjantaina Murroolta kaksi taimenta eväleikattuja 43cm ja 35cm laihoja molemmat. Lauantaina Airolla vaappuja soutamassa kaverin kanssa ja kirjot mieheen 1,3kg ja 1,6kg ruoka kaloiksi. Perhosta samanmoisen karkuutus. Ukko oli eilen perholla Murroolta saanut 2kpl 45cm eväleikattuja laihoja taimenia.
Avatar
DIGGOOO
Viestit: 33
Liittynyt: 17:22:03 18.12.2013
Paikkakunta: Lieksa
Viesti:

Re: Ruunaa

Viesti Kirjoittaja DIGGOOO »

Mä sain eilen vajaa 2kg kirren Neitikoskelta.
Vastaa Viestiin