Tämä on tosi hyvä tiikerikakkuresepti. Kakkujen leipominen on mukavaa, rentouttavaa, virkistävää ja palkitsevaa. Helppoa kuin heinänteko, mittaa aineet, laittaa ne sekaisin ja uuniin.
Oheinen tiikerikakkuresepti on paras mitä olen tiikerikakkuja koskaan syönyt tai itse leiponut.
Tiikerikakku
150 g margariinia tai voita
2,5 dl sokeria
3 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinrauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
3 valkuaista
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliini- tai vaniljasokerai
Uunin lämpö 175 astetta
Voitele (ja jauhota) noin 2 litran vetoinen rengasvuoka
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuainen kerrallaan ja vatkaa kunnes keltuaiset ovat hyvin sekoittuneet vaahtoon.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne vaahtoon vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Loppuvaiheessa kakkuun lisättävät jauhot vain sekoitetaan, ei koskaan vatkata.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan.
Kaada 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja mausta se kaakaolla ja vaniljasokerilla. Kaada hieman vaaleaa taikinaa vuoan pohjalle. Tee lusikalla vako taikinaan ja pyöritä vuokaa. Kaadat puolet kaakaotaikinasta vuokaan ja tee jälleen vako taikinaan. Kerrosta tällä tavalla vaaleaa ja tummaa taikinaa.
Laita vuoka ritilälle uunin alaosaan ja paista 175 ateessa noin 50 minuuttia.
Kakkuresepti
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt