Mukava ohje, raparperichutney sopii grillattujen liha- ja kalaruokien seuraksi. Helppo tehdä.
500 g raparperia (voi käyttää karviaisia, en ole niillä kokeillut)
2 punasipulia
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 dl rusinoita
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
4 dl sokeria
Huuhdo ja kuori raparperit, paloittele.
Kuori ja viipaloi sipulit. Kaada etikka, vesi, raparperit, sipuli ja rusinat kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon mausteet ja sokeri. Keitä kunnes seos sakenee, eli noin 30 minuuttia.
Purkita, sulje kannella ja jäähdytä.
Raparperichutney
Alueen säännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Kuinka tehdään maailman paras kalasoppa?.... Mitä tarvitaan savolaiseen kalakukkoon. Kaikki reseptit ja murkinavinkit...
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
Re: Raparperichutney
Unohda rusinat ja lisää chiliä
Re: Raparperichutney
Voisihan sitäkin kokeilla, mutta ei chiliäkään aivan joka ruokaan voi tai kannata laittaa. Sittenhän kaikissa sama maku. Tai jos kirjoitan tänne mansikkahilloresptin niin kehotetaan, että unohda mansikat, lisää chiliä.
Rakentavin terveisin.
Rakentavin terveisin.
Re: Raparperichutney
Unohda rusinat ja chili, lisää tähtianista ja kanelia
- Aavikkosammakko
- PaMu "the Hand" Henry
- Viestit: 3524
- Liittynyt: 18:10:19 13.12.2005
- Paikkakunta: Mansesteri
- Viesti:
Re: Raparperichutney
Isäukko teki syksyllä karviaisista, ja aika metkan makuista ihan ensimaistolla, mutta hyvällä tavalla. Oon sitä sittemmin varsinkin riisi-kanaruokien kanssa syönyt, ja mainiota lisuketta ilman muuta. Pitää sille vielä kehua, jos tekisi ensi syksynäkinOssinmopo kirjoitti:500 g raparperia (voi käyttää karviaisia, en ole niillä kokeillut)
** Näsijärven Lohikalayhdistys **
http://www.nasijarvi.fi/
http://www.nasijarvi.fi/