Kaikuluotain ja pilkintä

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
Riksa
Viestit: 109
Liittynyt: 17:52:45 04.02.2013
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Riksa »

Kuinka kauan teillä ottaa tuo elite 4x hdi käynnistyäkseen? Mulla latailee melkein minuutin varmaan, että lähtee käyntiin.
Arska_1
Viestit: 32
Liittynyt: 15:22:56 23.12.2012
Paikkakunta: tre

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Arska_1 »

Riksa kirjoitti:Kuinka kauan teillä ottaa tuo elite 4x hdi käynnistyäkseen? Mulla latailee melkein minuutin varmaan, että lähtee käyntiin.
Ei oo tullu aikaa otettua, mutta melko samoja aikoja taitas mennä. Reikää vaihtaes kannattaa sitä valmiustilaa hyödyntää, mistä tässä topicissa joku aiemmin taisi mainitakin. Eli kerran sammutusnappia ja sitten enteriä.
Tegel
Viestit: 58
Liittynyt: 17:11:32 24.04.2006
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Tegel »

Kysymys 83/200 anturin ominaisuuksista ja käytöstä. Kumpaa taajuutta porukka käyttää yleensä? Mitä olen itse huomannut, niin tuo (x-3 elite) taajuudenvaihtonappi ei anna liiemmin käyttömukavuutta. Jos 200kHz taajuuden vaihtaa lennosta 83:een, herkkyyttä täytyy lisätä roimasti, että ruudulle tulee mitään elämää. Muutenkin tuo 83kHz näkymä ei pääse informatiivisuudellaan yllättämään edes ~5m vesissä. Oikeastaan kaikissa syvyyksissä tuo isompi keila antaa todella suttuisen näkymän tapahtumista verrattuna kapeampaan. Onko se vika vai ominaisuus?
vonKALETON
Viestit: 286
Liittynyt: 08:37:49 14.10.2011

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja vonKALETON »

Mä käytän 3x:ssä 10m asti 200kHz ja sit olosuhteiden pakosta pitää vaihtaa kanavaa. 200 tausta vaihtuu 14m alueella mustaks. Tai se on lähinnä sellanen tähtitaivas se näky. Yleensä kun häiriöt sellasia pieniä mustia pisteitä, niin siin kuhtaa toi näyttö vaihtuu niinku negaks. Pilkki näkyy edelleen keltasena ja possutkin, mut muut värit vaikee erottaa. En tiedä onko muilla samanmoista vikaa tos ko. luotaimes. Tai jos joku vaik tietää miten asia korjaantuu. Lowrancelta en kysele enää mitään, kun ei ne siel tunnu tietävän mitään oikeen mistään. Mut siihen 10m asti ei mitään ongelmia. Ei oikeestaan mitään suttujakaan tuu, vaik yleensä mul herkkyys täysillä. Ei sitä jaksa vaihdella. Alle 5m en juuri käytäkkään, kun sintitkin näyttää possuilta, vaik vähentäiskin herkkyyttä. Mä lähinnä vertaan aina pilkin viivaan muutenkin. Kun aina anturi ei ihan suorassa, niin pilkin viiva joskus aika ohutkin. Mut kun kalan viiva rupee oleen pilkin vastaavan paksunen tai paksumpi, niin sillon vähän syytä lujentaa otetta ja pidättää hengitystä :)
Sasseli_
Viestit: 101
Liittynyt: 13:35:55 18.04.2010

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Sasseli_ »

Tegel kirjoitti:Kysymys 83/200 anturin ominaisuuksista ja käytöstä. Kumpaa taajuutta porukka käyttää yleensä? Mitä olen itse huomannut, niin tuo (x-3 elite) taajuudenvaihtonappi ei anna liiemmin käyttömukavuutta. Jos 200kHz taajuuden vaihtaa lennosta 83:een, herkkyyttä täytyy lisätä roimasti, että ruudulle tulee mitään elämää. Muutenkin tuo 83kHz näkymä ei pääse informatiivisuudellaan yllättämään edes ~5m vesissä. Oikeastaan kaikissa syvyyksissä tuo isompi keila antaa todella suttuisen näkymän tapahtumista verrattuna kapeampaan. Onko se vika vai ominaisuus?
Ainakin Elite 4X:n 83-keila toimii ihan hyvin normitasureilla tuonne 15 metriin saakka, mitä on tullut ongittua. 200kHz:n keila sitten tarvittaessa kertoo, milloin kala on enemmän "kohdallaa" keilan ollessa kapeampi. Ennen tuli käytettyä tuplakeilaa, nykyään käytännössä vain tuota 83-keilaa.
esanssi
Viestit: 22
Liittynyt: 13:35:39 15.02.2014
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja esanssi »

Noita viivan paksuuksia ei liikaa kannata tuijottaa. Isompi ahven kun nousee reippaasti pilkille, viiva näyttää suunnilleen samalta, kun nostat pilkin nopeasti ylös. Eli lähes pystysuora ohut tai katkonainen viiva. Viiva näyttää paksulta vasta silloin, kun kala on hylännyt tarjouksen ja kääntänyt kylkensä tai selkänsä anturia kohti ja liikkuu hitaammin.
Itse käytän yleensä tuplakeilaa, kun luulen saavani siitä enemmän infoa. Lisäksi jos onkisyvyydet vaihtelevat, voi toisen "tarkentaa" eri syvyyteen. Nyppii se jatkuva säätäminen.
Avatar
silli
Multimediatäkyonkija
Viestit: 2711
Liittynyt: 21:17:10 21.04.2005
Paikkakunta: Tikkala, Jyväskylä
Viesti:

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja silli »

Tänään venemessuilla tapahtui herääminen ja samalla siirtyminen takaisin Lowranceen. Elite 4 chirp pilkkipakettina pitäisi kotiutua ensi viikolla. Lowrance on kyllä kaapannut täysin nuo pilkkikäyttöön soveltuvien luotainten markkinat ja täysin oikeutetusti. Onhan tuo pilkkihommaan panostus maailman mittakaavassa tietysti nappikauppaa, mutta hienoa että siihen joku lähti. Uusien mallien gps ja kartanteko ominaisuudestakaan ei ainakaan haittaa ole. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa avovesikautta kun pääsee tekemään karttoja pienemmistä vesistä joista karttoja ei vielä ole ja sitten seuraavaa talvea kun omia luotaustuloksia pääsee hyödyntämään pilkkipaikkojen etsinnässä.

Pitää kevään pohjoisen reissuilla saada jotain hyviä tasurille nousuja saada kuvailtua kamerallekin. Toisilla järvillä pääsee usein katsomaan hienoja yksittäisten kalojen rajuja nousuja tasuriin yli 10m syvyisestä vedestä melkein jään alle asti. Jos luotainta ei olisi niin varmasti kuvittelisi kalojen uivan siinä heti kannen alla, mutta totuus onkin kuviteltua tylsempää. Yleensähän ahvenet ovat aina talvella pohjan lähistöllä lämpimimmässä vedessä, elleivät ole oikein aktiivisella päällä nousseet ylemmäs väliveteen pikkukalaparven perässä.
Ne on ilosia ne alle kiloset.
MolokFishing
Viestit: 63
Liittynyt: 20:26:24 26.12.2013
Paikkakunta: Tampere

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja MolokFishing »

Kysymys Sillille tai muille tietäjille: tarjoaako tuo uusi Crirppi Elite siis tallentavaa tietoa tehdyistä luotauksista ja päättelee siitä pohjan muotoja suhteessa tehtyihin luotauksiin ja sijainteihin?

Ollaan porukalla tutkittu muutamaa syvempää metsäjärveä joissa syvyyttä riittää, ja täytyy kyllä sanoa että vaikka kairaa satoja reikiä talven/talvien aikana, on erittäin vaikeaa muodostaa pohjasta 3Deetä omassa tajunnassa. Tälläiselle ominaisuudelle muuttumattomalla muistilla voisi todella olla tarvetta.

Vasta pari talvea luotaimen (elite 4x) kanssa pilkkineenä voi sanoa että todellakin on ehdotonta isomman kalan hakemiseen käyttää luotainta. Samalla huomannut että silppua voi onkia lähes mistä vaan, mutta isommat kalat saa ottamaan juuri sillä että antaa pyynnin maata pari - kolme metriä tai enemmän pohjalla makaavien kalojen yläpuolella. Tarjoamalla tasuria passivisille kaloille jotka ei nouse tasuria katsomaan tai suoraan otille vain pilaa mahdolliset nousut ja mahdollisuudet hyviin kaloihin, silloinkin kun potentiaalisia saaliskaloja näkyy pohjalla. Ei siis pidä ronkkia pohjaa vaikka siellä näkyisi tavaraa, vaan koittaa saada kohdekalat irtoamaan "massasta"

Tällaista havainnut, ei välttämättä pidä paikkaansa toisaalla, mutta tuntuu toimivan tänä talvena kun tuntuu että oppii uutta lajia... Korjatkaa jos olette täysin eri mieltä?
Avatar
silli
Multimediatäkyonkija
Viestit: 2711
Liittynyt: 21:17:10 21.04.2005
Paikkakunta: Tikkala, Jyväskylä
Viesti:

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja silli »

No näin ymmärsin että sillä pystyy tallentamaan materiaalia Genesis karttoja varten. Pilkkihommissahan tuota tallennusta ei kuulemma oikein pysty tekemään kun jäljeksi ei jää muistiin kuin pieni täplä. Vaan kesällä kun veneellä ajelee kartat muistiin niin talvelle on kalojen piilopaikat selvillä. :)

Sama ajatus täälläkin on luotaimen käytöstä kuin Molokilla, eli ainakin niillä vesillä joissa itse käyn riittää yleensä että tasurin pudottaa väliveteen ja odottaa että kala hakee sen. Jos kala ei nouse ylös tasuria katsomaan, ei se usein ota pohjaan pudottamisen jälkeenkään. Tosin esimerkiksi yksi edellisen reissun megaahventärppi oli muutaman muun ohella poikkeus. Yleensä en saa kaloja ottamaan jos tasuri pitää pudottaa ihan pohjaan suoraan kalan kuonon eteen, mutta nyt kalat lähtivätkin pohjan läheltä seuraamaan väristäen tehtyä nostoa ja metrin korkeudella tuli tärppi. Mahdollinen ennätysahvenhan siitä sitten putosi hetkeä myöhemmin..

Se apu luotaimesta on että, sen avulla voi päivän meiningin päätellä aika aikaisin aamusta. Ottaako taktiikaksi kovan karaamisen ja mahdollisen ison parven etsimisen vai yrittääkö onkia tarkkaan kaikki mahdolliset isot yksittäiset kalat jotka tasuria tulevat katsomaan.
Viimeksi muokannut silli, 23:43:06 13.02.2015. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ne on ilosia ne alle kiloset.
mylläri
Viestit: 707
Liittynyt: 11:41:18 19.04.2006

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja mylläri »

silli kirjoitti:Toisilla järvillä pääsee usein katsomaan hienoja yksittäisten kalojen rajuja nousuja tasuriin yli 10m syvyisestä vedestä melkein jään alle asti. Jos luotainta ei olisi niin varmasti kuvittelisi kalojen uivan siinä heti kannen alla, mutta totuus onkin kuviteltua tylsempää. Yleensähän ahvenet ovat aina talvella pohjan lähistöllä lämpimimmässä vedessä, elleivät ole oikein aktiivisella päällä nousseet ylemmäs väliveteen pikkukalaparven perässä.
Jotain mystiikkaa pilkkimisestä on hävinnyt luotainten myötä. Välillä joutuu vaan nyökkäilemään ymmärtäväisesti vanhojen pilkkijermujen jorinoille, kun kuvaukset jäänalaisista tapahtumista ovat välillä hyvin kaukana kaiun välittämästä todellisuudesta.
Lajin helppous viehättää.
Avatar
silli
Multimediatäkyonkija
Viestit: 2711
Liittynyt: 21:17:10 21.04.2005
Paikkakunta: Tikkala, Jyväskylä
Viesti:

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja silli »

Totta. On tullut itsekin oltua tilanteessa jossa luotaimeton kaveri hehkutti että oli hyviä tärppejä, tässä on varmaan paljon kaloja alla kun vain alkavat syömään. Kysyin voinko katsoa luotaimella minkälainen parvi siellä alla on? Kaverin annettua luvan totesin luotaimen näytöltä että eipä näy alla muuta kuin yksinäinen tasapainopilkki heilumassa ja lähdin sivummalle. Puolen tunnin päästä kaverikin luovutti sen reiän ja lähti kairaamalla kaloja etsimään. :lol:

Mutta on tuo luotaimen käyttö muuttunut hieman vuosien saatossa. Mulla oli ensimmäinen pilkkiluotainviritys n. 20 vuotta sitten pulkkaan uretaanilevyyn upotettu Eagle, mutta eihän sitä osannut käyttää hyödyksi. En jaksanut pulkkaa vetää aina edes joka reiälle vaan jätin sen jollekin reiälle päivystämään kalahälytys päällä. Kun alkoi kuulua piipitystä, menin reiälle onkimaan. Pikku ahvenentirppojahan siitä tuli. Kyllähän noissa ajoahvenhommissa kiinnostaisi nykyään kokeilla samaa vähän isommassa mittakaavassa. Esim. 4 luotainta harvaan neliömuodostelmaan kalahälytykset päälle ja lähistölle vaikka tulille odottelemaan että kalaa on paikalla. szeko Onkii sitten kalat pois, kerää kamppeet ja lähtee kotiin. Ei pitäisi olla liian stressaavaa kalastusta, hä? :D
Ne on ilosia ne alle kiloset.
MiniMii
Viestit: 124
Liittynyt: 15:52:16 20.12.2011

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja MiniMii »

silli kirjoitti: Esim. 4 luotainta harvaan neliömuodostelmaan kalahälytykset päälle ja lähistölle vaikka tulille odottelemaan että kalaa on paikalla. szeko Onkii sitten kalat pois, kerää kamppeet ja lähtee kotiin. Ei pitäisi olla liian stressaavaa kalastusta, hä? :D
Itsekkin mietin tuota samaa kun kaijuista saa kuvan kännykkään niin istuisi tosiaan makkaratulilla ja muutama luotain olisi pelipaikoilla ja seuraisi vain kännykästä että milloin rupeaa viivoja ilmestymään johonkin kaikuun :D

Sellaistakin mietin että keväällä matalammassa vedessä jos olisi veden alaisia liiketunnistimia :mulko: ja sit vaan jään päällä hälytin mikä ilmoittaisi milloin on liikettä jään alla szeko
Avatar
Säärä
Viestit: 441
Liittynyt: 13:52:44 09.11.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Säärä »

Hyvää puntarointia ja havaintoja täällä edellisillä kirjoittajilla. Voin itsekin allekirjoittaa samat päätelmät ja havainnot.

Tuosta Lowrance Elite-4X CHIRP-versiosta jäi muutamien päivän testistä itselle oikein positiivinen maku. Kartta jne. ominaisuuksiin en onkinan tuoksinassa ehtinyt tutustua sen syvemmin mutta tuntuivat toimivan. Muistikortin puute hieman rajoitti testailua. Tuo CHIRP-taajuuspyyhkäisytekniikka kyllä vakuutti selkeydellään ja tarkkuudellaan. Myös korkeussuunnassa kasvanut näyttö oli oikein miellyttävä pilkkikäytön ja miksei vertikaalinkin kannalta. Oikein pätevä paketti, saattaa mennä hankintaan vaikka tarvetta ei juuri nyt olisi päivittää kalustoa. :D Jospa alkaisi laajentaa kalustoa vaikka tuo Sillin luotainverkko mielessä.... :lol:
Päivää ei voi vaihtaa. Tasuria voi.
Avatar
MrQuis
Viestit: 690
Liittynyt: 07:03:48 30.04.2005
Paikkakunta: Toiseksi suurin kaupunki

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja MrQuis »

Ittellä Elite-4 CHIRP (ei siis 4X) eli toi yhdistelmämalli ja juu, sillä voi tallentaa luotaustietoja ja rakentaa niistä sitten Genesiksen kautta syvyyskarttoja.
Wiion laki:
§ 2: Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.
§ 3: On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.
Avatar
Suurkalastaja
Viestit: 1198
Liittynyt: 01:43:06 21.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Suurkalastaja »

Laitetaas pari kuvaa omastakin kaikuvirityksestä vaikka ei tässä mitään näkemisen arvoista olekaan. :D Eli kaikuna tällä hetkellä ihan peruskaiku, Humminbird Piranhamax 150. Hyvin olen tällä pärjännyt kun olen oppinut lukemaan kaikua oikein.
Viime talvena kaiku kulki vielä pilkkirepussa, mutta nykyään alkaa romua kulkemaan sen verran mukana että ostin tälle talvelle ahkion ja päätin virittää kaiun erilliseen boksiin. Vanhasta pilkkipöntöstä säveltämällä sain sopivan boksin aikaiseksi. Kaiun näyttö on kannessa kiinni kauniisti ruuvien ja jesarin avulla. Akulle tein styroksin palasista kehikon että pysyy paikallaan kovassakin kyydissä. :D
Anturi on painotettu ison pultin ja nippusiteiden avulla oikeaan asentoon ja vedetty reilusti erkkaa päälle. Ruma kuin perkele mutta toimii, sen kun vain tiputtaa reikään. Ongin ainakin toistaiseksi kuuden tuuman reiästä ja olen pitänyt anturia samassa reiässä mistä pilkin eikä ainakaan vielä ole ongelmia ollut. Ja jos sattuu esim. isompi hauki iskemään, anturi on helppo nyppäistä kokonaan pois.
Kotoa sattui löytymään sopivan kokoinen kassi johon kaikuboksi juuri mahtuu. Plussakeleillä kaiku saa olla koko ajan ahkiossa ja vedän ahkion reiän viereen, mutta pakkaskeleillä kun sohjo jäätyy ahkion pohjaan kiinni, nostan mieluummin kaiun pois ahkiosta. Tuon kassin ansiosta se käy näppärästi.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Appura9
Viestit: 16
Liittynyt: 20:07:45 12.02.2012

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Appura9 »

http://kalastus.hongkong.fi/fi/veneily/ ... p/1505031/

Onko millaisia kokemuksia tuosta 3x:stä?
Tarkoitus pilkillä katsella lähinnä ahventa ja kuhaa, kesälläkin kulkisi mukana.
Myös tarkempaa Lowrance Elite-4X CHIRP oon katellut mutta kannattaako siihen panostaa?

Muitakin hyviä vaihtoehtoja saa ehdottaa!
Avatar
pike
J. Edgar Hoover
Viestit: 5110
Liittynyt: 18:58:45 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja pike »

Olettehan huomanneet, että lowrance x-4:sen saa tällä hetkellä 99eurolla.

http://kalastus.hongkong.fi/fi/veneily/ ... p/1755619/
silver
Viestit: 172
Liittynyt: 22:14:23 14.11.2008
Paikkakunta: Teisko

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja silver »

Itellä tuo all season ja tykännyt olen.
Tuo pilkkianturihan on aina oikeassa asennossa,kun tiputtaa avantoon,ei tarvi mitään keppi tms.virityksiä,muutenkin kompakti paketti akkuineen,latureineen päivineen.

http://kalastus.hongkong.fi/fi/veneily/ ... p/1505031/
Avatar
MrQuis
Viestit: 690
Liittynyt: 07:03:48 30.04.2005
Paikkakunta: Toiseksi suurin kaupunki

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja MrQuis »

Appura9 kirjoitti: Myös tarkempaa Lowrance Elite-4X CHIRP oon katellut mutta kannattaako siihen panostaa?
Jos haet pelkkää pilkkikaikua niin ei koska CHIRPiä tukevaa pilkkianturia ei ole saatavilla. Jos taas haluat käyttää CHIRPiä tukevaa anturia niin se on sitten todella kookas ja mielestäni epäkäytännöllinen pilkkihommaan.
Wiion laki:
§ 2: Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.
§ 3: On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.
Avatar
Säärä
Viestit: 441
Liittynyt: 13:52:44 09.11.2006
Paikkakunta: Tampere

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja Säärä »

CHIRPiä voi hyödyntää Lowrancen tavallisillakin yhteensopivilla antureilla (mukaan lukien siis pilkkianturit):
Kuva
Päivää ei voi vaihtaa. Tasuria voi.
Avatar
MrQuis
Viestit: 690
Liittynyt: 07:03:48 30.04.2005
Paikkakunta: Toiseksi suurin kaupunki

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja MrQuis »

Jälleen onnistuin ilmeisesti ilmaisemaan itseäni epäselvästi. Toki tuota chirp mallia voi toki käyttää pilkkianturin (PTI-WBL.200kHZ) kansssa mutta chirp ominaisuudesta ei pelkän 200kHz anturin kanssa ole iloa vaan sitä "joutuu" käyttään 200kHz tilassa eikä noissa chirp tiloissa. Eli toi chirp ominaisuus vaatii anturilta vähintään kahta taajuutta jota tuossa pilkkianturissa ei ole.

Lainaus Honkkarin 4x ICE mallista

"HUOM! DownScan (DSI) ja CHIRP kaikutaajuuksien käyttö edellyttää lisävarusteena hankittavan Lowrance HST-HDI peräpeilianturin käyttöä."

Vai saitko Säärä testissäsi taajuusmodulaation toimiin yksitaajuusanturilla?
Wiion laki:
§ 2: Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.
§ 3: On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.
rasami
Viestit: 63
Liittynyt: 18:46:33 21.03.2014

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja rasami »

Mun mielestä viime viikolla honkkarin sivuilla mainittiin molempien antureiden tulevan mukaan.Nyt vain yhden.Kannattaa olla tarkkana että saa mitä on tilannut.
Avatar
TurboSärki
Viestit: 56
Liittynyt: 17:27:50 17.01.2013
Paikkakunta: PORI

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja TurboSärki »

rasami kirjoitti:Mun mielestä viime viikolla honkkarin sivuilla mainittiin molempien antureiden tulevan mukaan.Nyt vain yhden.Kannattaa olla tarkkana että saa mitä on tilannut.
Niin mäkin muistelisin.. Kyl sais hinta pudota roimasti että itse kyseisen paketin ostaisin normi-anturin puuttuessa..

Mikseiköhä lowrancelta ole semmosta adapteria että sais mustapäisen anturin (wsu) liitettyä näytön siniseen liittimeen :mitaviddua:
-Se o hianoo ku o hianoo-
-sakkeus-
Viestit: 51
Liittynyt: 17:23:20 01.01.2015

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja -sakkeus- »

TurboSärki kirjoitti:
Mikseiköhä lowrancelta ole semmosta adapteria että sais mustapäisen anturin (wsu) liitettyä näytön siniseen liittimeen :mitaviddua:
http://www.kalakaapu.fi/kauppa/product_ ... 2438&c=212

Onkos tämä semmonen?
Avatar
TurboSärki
Viestit: 56
Liittynyt: 17:27:50 17.01.2013
Paikkakunta: PORI

Re: Kaikuluotain ja pilkintä

Viesti Kirjoittaja TurboSärki »

No perskule! näyttäs oleva :) Googlesta kuvahaulla en löytäny..
Tattista :hattu:
-Se o hianoo ku o hianoo-
Vastaa Viestiin