Tasuriahvenia

Alueen säännöt
Kaikki onginnasta sekä talvi- ja kesäpilkinnästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Pilkkivaatteet, pilkkikengät
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Räiskäleellä komeasti ongittu kala. Onnittelut kilopossusta! Pirkanmaa on isojen possujen järvi perskules! :wink:
Maja
Viestit: 26
Liittynyt: 13:03:58 09.02.2010

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Maja »

Moron,

Eipä paljoa ole taaskan kerennyt käydä kylläkään jäillä. Miten se on sillai että kun ikää tulee niin aikaa jää aina vähemmän harrastuksille? Kaikenmaailman vaikeitakin asioita saa pähkäillä ja hoitaa asia toisensa jälkeen. Mutta asiaan...
Vuosi lähti nihkeesti käyntiin, joku paistikas sieltä ja toinen täältä. Vähänkin paremmat loisti poissaolollaan monessa paikassa, ei edes kaiussa näkynyt mitään erityistä. Vanhan mv-Lowrangen kanssa sentään huomasin että zoomaus toimiikin hyvin vain jalka-näytöllä....no oppihan tuonkin 8 vuoden omistuksen jälkeen :-) .

Viikonlopun ympärillä vähän sentään ylimääräisiä lomapäiviä ja pari reissua tuli käytyä kirkkailla selillä. Syksystä oli (pää-)koordinaatit pariinkin kohtaan ja hetken pyörittyäni junttasin reiän joka osuikin heti oikeeseen kohtaan ja siitä kalatkin sitten tuli. Eipä mitään isoja 200-350 g hyviä ruokakaloja kymmenkunta. Kiloinen hauki aiheutti pienen sykähdyksen kun junnas kuin iso ahven reiälle asti. Kuore-7.
Toisena päivänä kerkesin oleen koko päivän ja aamuhämärissä samaan kohtaan-turhaan sillä ensimmäinen aapo tuli vasta kymmeneltä. Paikalla oli selvästi isompaa kalaa mutta närpimisiksi jäi. Puolenpäivän aikaan suunnistin toiselle paikalle ja sielläkin osuin heti oikeaan kohtaan, puolenkymmentä 300:sta tuli siitä hetimiten. Pulssia nostatti erittäin paksun viivan nousu pilkille. Kala lähti erittäin jyrkässä kulmassa koneelle ja varustauduin jo tukevaan tärppiin, mutta kala kääntyikin viime tipassa ja häipyi...tuo jos oli aapo niiin....
Kuore-7 tänääkin ja kalat syvässä 15-17 m.

Menkäähän pilkille, olin suurilla selillä ja pilkkijöitä oli itseni lisäksi toisena päivänä 0 ja toisena 1.
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Majallakin hienoa ongintaa ja normaalin kokosia kalojakin. Kiva että tulee rapsaa välillä muistakin kun enkkakaloista.

Joo toi 0-1 muiden pilkkimiesten näkyminen isoillakin selillä on aikas normaalia. Onhan se nyt perskules, että maassa on triljoona järveä ja niistä ehkä muutamaa pidetään jotenkin ylivetona. :wink: Tasuripilkintä on kyllä kasvattanut suosiotaan ainakin facebookin perusteella, tämän foorumin perusteella pilkillä ei käy enää juuri kukaan. :wink: Myönnän ettei ole enää itekkään jaksanut rapsata jos ei tuu yli kuussatasia. Pitäis kyllä petrata, sillä kiva on kyllä lukea kaikenlaisia rapsoja lajiin liittyen, huonoista, normaaleista, hyvistä ja niistä mahtipäivistäkin.
welmu
Viestit: 17
Liittynyt: 00:47:05 16.02.2008

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja welmu »

Parina reissulla sain jokusen pannukalan vanhoilla Ässillä.
Siitä sitten innostuneena menin tilaamaan uusia Ässiä.
Ei ole uudet samanlaisia kuin vanhat,vaikka niin mainostavatkin.
Uudet Ässän2 mallit ovat n.0,5g kevyempiä ja melkein millin kapeampia.
Ei ole uinnitkaan niin hyvät kuin vanhoissa malleissa. :(
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Vuoden vaihteen tienoilla tuli niitä puolen kilon ylityksiä melkeinpä joka reissu ja sitten jokunen vähän karkeempi sekaan. Viime aikoina on kyllä kalaa löytynyt mutta suurimmat ahvenet ollu aina semmosia 400-490g. Isoa tietysti yritetään mutta en vielä oo muuttanu pilkkitaktiikkaa ihan pelkän yhden kilokalan kyttäämiseksi enkä vaihda reikää jos alle sattuu tulemaan perus ruokakokoista kalaa, on se ahvenkeitto vaan niin hyvää :)

Kohdejärvenä ollut enimmäkseen Heposelkä, muutama muu reissu on suuntautunut Orivedelle ja muille lähistön suurille selille. Viikonloppuna olis taas tarkoitus käydä korkkaamassa parit selkäpakat jos jaksaa kävellä, autolla ei yksin uskalla ajaa vaikka kyllä siellä kaikki muut huristelee menemään.

Tänä talvena on päässyt jäälle vaatimattomat 23 kertaa. Kyllähän sitä jos ei olis noita töitä rasitteena tekis vaikka tuplasti enemmän reissuja, ehkä se isokin alkas löytymään, mutta on tää parempi talvi ollu kun vertaa vuoden takaiseen. Joko sitä oppii koko ajan uutta tästä hienosta lajista tai sit kala vaan syö paremmin, mutta yhtään MP:tä ei oo tullu vaikka niitä tuli viime talvena jotain 5-6kpl ihan putkeen.

Viitisen kiloa hyvää ruokakalaa, pelkästään pikkutasurit pelas tuona päivänä.
Kuva

Oma vaatimaton pilkkihaukienkka parani toista kiloa kun ahvenparvesta tarttui tuommonen 3,2kg luupää.
Kuva
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Jaahas täälähän on hiljasta. Pilkillä on tullut käytyä ihan ahkerastikkin, teemana on ollut nihkeitä reissuja, pääasiassa ykköskaloja. (En tarkoita ykkösellä alkavia) :lol: . Eli yksittäisiä puolen kilon kaloja on tullut eri seliltä ja järviltä sieltä sun täältä. Edellinen reissu oli pienemmälle "wanna be" isolle järvelle. Se on ollut ns. oma projekti josta se possukala olisi haaveissa. "wannna be" siksi että oikeasti järvi on pieni, mutta löytyy silti ison järven tavoin muikku ja kuore. Kalastuspaine kyseisellä järvellä n. 10 reissun päätelmänä on aika olematon. Vielä se ei ole kuitenkaan auttanut, mitään possukokoa ei ole vielä löytynyt, mutta mukavaa onkiahventa kuitenkin, ja välillä ottavat tasuriin ihan kunnollakin, ja aika usein miehekkäästi kuoretta sylkevät. On siellä silti aina sellanen tunne, että joskus voisi kolahtaa rotevammin. Edellisellä reissulla löytyi syvästä ahvenparvi, jotka olivat selvästi ajaneet kuoretta päivä pari sitten. Vieläkin ottivat ihan hyvin vähän aikaa, mutta kovin into oli jo selvästi laantunut. Kalat eivät juuri jaksaneet pohjasta nousta tasurin perään ylemmäs. Isoimmat jäivät 400g tuntumaan. Kiva käydä tuollaisillakin vesillä näiden isojen selkien lisäksi, tiedä ikinä mitä ne kätkee sisälleen. :wink:

Ison selän puolonen

Kuva

Toisen selän puolonen

Kuva

"Pikkuisojärven" tummanhiveitä onkikaloja.

Kuva

Kuva
Avatar
Sami552
Viestit: 269
Liittynyt: 19:32:30 16.02.2008
Paikkakunta: Tampere, Hallila

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sami552 »

Mielestäni jo se jokin tunne, että täältä voi saada ison kalan on jo paljon. Itellä ainakin niitä muutamia parempia ahvenia mitä olen saanut, niin on edeltänyt fiilis että kohta mosahtaa jotain. Jo vähän ennen kuin esimerkiksi kaiussa näkyy mitään. Kuudes aistiko? Tulee vaan liian harvoin heh. :lol:
Avatar
Suurkalastaja
Viestit: 1198
Liittynyt: 01:43:06 21.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Suurkalastaja »

Sami552 kirjoitti:Mielestäni jo se jokin tunne, että täältä voi saada ison kalan on jo paljon. Itellä ainakin niitä muutamia parempia ahvenia mitä olen saanut, niin on edeltänyt fiilis että kohta mosahtaa jotain. Jo vähän ennen kuin esimerkiksi kaiussa näkyy mitään. Kuudes aistiko? Tulee vaan liian harvoin heh. :lol:
Itse voin allekirjoittaa myös tämän! Itselläkin on kaikkein parhaimpina pilkkipäivinä ollut välillä jo edellisillasta asti vahva "etiäinen", tunne että jotain tapahtuu. Jännä tunne mutta tulee liian harvoin! :D

Aika hiljaiseksi on tämä maailman paras ketju mennyt ja omakin kirjoittelu painottuu nykyään tuonne blogin puolelle mutta pistetään nyt tähänkin pientä tarinaa kuvien muodossa vaikka tämä talvi ei olekaan mitään mullistavaa tarjoillutkaan. :) Ja varoitus, joku kuvissa näkyvä kala on ehkä purrut tasurin sijasta pientä jigiä mutta tasurilla ne on aina reiän alle houkuteltu joten sallitaanko pieni lipsuminen? :lol:

08.11.2016 talven ensimmäinen reissu, kolmas reikä ja 695 g ahven uudelta pikkujärveltä. Yhtä hienosti ei ole pilkkikausi auennut koskaan!

Kuva

Pikkujärven perusfilekalaa marraskuun alkupuolelta, suurimmat reiluja nelisatasia.

Kuva

Hauet kiusasivat alkuvuoden reissuilla isommille järville ja osui se karkeampikin pilkkihauki kohdalle mitä on jo hetken aikaa pienoisesti odotellutkin. Rapeasta kelistä johtuen mitat ja selfiet jäi nyt ottamatta ja oli tyytyminen yhteen väsytyksen aikana napattuun kuvaan. Nopea irroitus avannossa ja arviolta 8-9 kg kala takaisin muikkuja jahtaamaan. Hieno kokemus!

Kuva

Uuden selän minipossu 605 g tammikuun loppupuolelta, kovan etsimisen ja kairaamisen takana oli tämäkin, taisipa olla melkein päivän ainoa kalakin.

Kuva

Onnistuneen tynkäpäivän satoa lähijärvelle, kahteen mieheen hyvä setti filekaloja, suurimpana 510 g.

Kuva

Kuva

Kuva

Talven toistaiseksi paras reissu osui isolle selälle helmikuun alkuun, filekalaa tuli paremmin kuin koko viime talvena yhteensä ja iltapäivällä viimeisellä reiällä osui vielä mukava kolmen kalan putki josta jäälle 540 g sisarukset sekä talven toistaiseksi paras ahven, 850 g /40 cm. Tämä kolmikko sai jatkaa matkaansa, fileoitavaa oli pussissa jo ihan riittämiin.

Kuva

Kuva

Viimeisimmän pilkkipäivän saalis fileiksi jalostettuna. Nämä olivat 210 km autoilun, 10 km kävelyn, n. 50 reiän ja 8 tunnin pilkinnän takana. Maistui kyllä hyvältä! :D

Kuva
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Hienoa Suurkalastaja. Homma sen kun kehittyy ja taidot karttuu. :)
-ahven on paras kala-

[email protected]
Avatar
jallu44
Viestit: 113
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 »

Ihan hyvin on purrut täällä puruvedellä ja jopa nolla reissut on pääsyt välttämään kun on käynyt harvakseltaan. Viikko sitten kolmen pekkaan pannukarkeita 12 kg ja viime lauantaina ensimmäinen kilon ylitys tälle kaudelle.

Tänään neljä kiloo, isoimmat puolosia. Hummon puolelta tulia pari kiloa, pajulle päin tullessa törmäsin varkauden mieheen jolla havaintoja hyvällä peruspaikalla mutta aika hiljaista muuten. Siirros uuteen paikkaan pajulle jossa eka reiällä heti alko kovasyönti. Enemänkin tästä olisi tullut mut joutu lähtemään kotio, olihan tuota siivottavaakin jo mukavasti.

Outoja syöntejä. Esim. kaverit vetää vieressä morilla kalaa ja itellä ei ota moriin ollenkaan mut kun välivedessä seisottaa ja uitaa kiivaasti vaihtaen erilaista isoa tasuria niin ihan hyvin nousee ja puree isommat.
Avatar
Sostakovits da Silva
Ilmo Tampio Lounasheimo
Viestit: 8464
Liittynyt: 13:21:01 27.04.2005
Paikkakunta: Urpoland-Penninpyörittäjien kylä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sostakovits da Silva »

Sunnuntaina tasurointia 3 tuntia lähivesillä. Huonosti nukutun yön jälkeen lähteminen jäi klo 11, parkkipaikalla tappelin vajaan tunnin ahkiovirityksen kanssa, hiki tuli puuhastelusta, tetsarin valjaiden purkamisesta ja kasaamisesta, alumiiniputkien irroittelusta ja kiristelystä. Vaatii vielä tuotekehittelyä.
4 ahventa, joista 2 kpl oli nelisatasia. Hieno päivä oli muuten.
Wanderlei César Da Silva. Raha ei tee onnelliseksi, mutta se rauhoittaa hermoja.
Avatar
rambo3
Viestit: 223
Liittynyt: 18:53:03 18.03.2013
Paikkakunta: Joen suu

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja rambo3 »

Heposelän vesistöä on enimmäkseen tullut kalastettua ja isoja etsittyä. Kilon kalaa ei tänä talvena ole vielä tullut, mutta olen taas muutamia ihan ok kaloja onnistunut löytämään kun aina uusia paikkoja tutkii ja jaksaa vaan uskoa että kyllä ne siellä jossain on. Toisaalta pienemmän ruokakalan määrä on vähän päässyt romahtamaan...

Malliksi pari ahventa.

625g
Kuva

ja 695g
Kuva

Jäätä ja lunta on sen verran että ainakin reilun kuukauden vielä pystyy käymään joten jatketaan harjoituksia.
Avatar
Sostakovits da Silva
Ilmo Tampio Lounasheimo
Viestit: 8464
Liittynyt: 13:21:01 27.04.2005
Paikkakunta: Urpoland-Penninpyörittäjien kylä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sostakovits da Silva »

Vanajalla sunnuntaina klo 10-14. Toinen reissu vanajalle jäillä jäillä.
45 ahventa lähti mukaan ja noin 3 kg. Suurimmat pysähtyi 250-300 g.. Muuten aika pullukkaa ahventa oli. Jäätä 45 cm, eli, mora expertin kierteen verran.
Wanderlei César Da Silva. Raha ei tee onnelliseksi, mutta se rauhoittaa hermoja.
olde
Viestit: 76
Liittynyt: 13:34:20 16.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja olde »

Myöhästynyttä rapsaa kun ei o kerennyt heti kirjoittelemaan.
4.-5.3.2017 tuli oltua mökkeilemässä "koti vesillä" selkämerellä ja siinä samalla perinteisesti tasurointia.
Lauantaina kiertelin tuttuja paikkoja joista sain välillä muutaman otettavan kalan per reikä. Ahven oli huonolla syönnillä ja kaloja sai houkutella ottamaan tasariin. Lauantain isoin oli 380g.
Sunnuntaina kiersin eilen poratut reijät ja niistä tuli muutamia kaloja. Tein erään kivikon kupeeseen parit reijät josta sain viimevuonna hyvät kalat. Nytkin kaiku näytti että kalaa on.
Tasuri veteen ja hetken päästä jäällä pomppi 250-400g ahvenia. Sitten tärähti ja siiman päässä jumputti mahti ahven joka irtosi reijän alla. Hetken päästä jälleen isomus oli kiinni joka pääsi jälleen avannon alla irti. Ei kun uudestaan tasuri reikään ja kaiussa näytti edelleen hyvän kokoista viivaa. Hetken päästä jälleen oli painoa siiman päässä ja nyt hetken uitettuani sain ahvenen jään päälle.
Katselin ahventa ja tuumasin et tais tasurienkka mennä uusiksi :bigboss: . Ahven sai komeat mitat 780g 40cm. Tulihan siitä enkka.
Jatkoin tasurointia ja sain muutaman puolikiloisen kun sitten siimaa vietiin. aikani taisteltua jäällä oli 2.8kg 80cm hauki.
Sain vielä muutamia 300g ahvenia. Syönti oli kumminkin huonoa vaikka sain tuollaiset kalat. Kaloja joutui härnäämällä houkuttelemaan ottaan.
Viikonlopun yhteis saalis oli 35 otettavaa ahventa 150-780g.
Liitteet
20170304_155804.jpg
20170304_155804.jpg (51.27 KiB) Katsottu 17856 kertaa
20170305_142629.jpg
20170305_142629.jpg (55.51 KiB) Katsottu 17856 kertaa
20170306_195014.jpg
20170306_195014.jpg (41.35 KiB) Katsottu 17856 kertaa
olde
Viestit: 76
Liittynyt: 13:34:20 16.02.2009
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja olde »

Sunnuntaina 12.3.2017 päätin lähteä pilkille jonnekin lähivesille ja hain tyttären pojan mukaani.
Menimme mahnalanselälle ja tulihan siellä kierreltyä matalat ja syvätkin paikat. Kaiussa ei näkynyt oikeestaan mitään elämää. Muitakin kalastajia oli ja näyttivät kiertelevän myös.
Päivän saaliina oli yksi ahven. Gepsi näytti päivän päätteeksi 6.3km kävelyn.
Ainakin saaressa saatiin kunnon makkaran paistot ja poika oli tyytyväinen kalapäivästä vaikka saalista ei tullut.
Mutta joskus vielä.......
Avatar
Sostakovits da Silva
Ilmo Tampio Lounasheimo
Viestit: 8464
Liittynyt: 13:21:01 27.04.2005
Paikkakunta: Urpoland-Penninpyörittäjien kylä

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Sostakovits da Silva »

Pyörähdin vanajalla noin 3,5 tuntia, 80-90 ahventa, suurimmat 200-350 g välille 7 kpl, 100-170g tuli 15 kpl, 30-100 g loput, tämä silmämääräisesti arvioituna koko potti 6-7 kg väliin.
Jaoin setistä naapureille ja nylin about 40 ahventa itselle paistettavaksi.
Ensi viikonloppu tulee olemaan viimeinen pilkkiviikonloppu, alkaa kelit lämmetä liikaa ja luvassa vesisateita, joten jäät lähtee äkkiä täällä päin.
Wanderlei César Da Silva. Raha ei tee onnelliseksi, mutta se rauhoittaa hermoja.
Morri90
Viestit: 125
Liittynyt: 13:38:13 06.01.2017

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Morri90 »

Pilkkikelit alkaa olla parhaimmillaan mutta kala ei oo ollu otillaan.Monella reissulla joutunu turvautumaan tapsipilkkiin että kalaa on saanu.Toivottavasti syönti alkais parantua.
Avatar
jallu44
Viestit: 113
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 »

Puruvedellä 58 cm jäätä ja 5cm lunta. taitaapäästä piikille vielä toukokuussa. Itsellä silleen tälleen tullut pannukarkeita. Kaverit saanu paremminkin, Välilä yli kilosiakin.
vonKALETON
Viestit: 286
Liittynyt: 08:37:49 14.10.2011

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja vonKALETON »

Kiitos Jallu tiedosta ..tana :) Tääl ku meinaan just kausi lyödään pakettiin. Johan täs on kohta 5kk saanu vetää munapataa. (v.. järvee en vaihda). No tänään si löyty lupaava kalapaikka, mut ei sinne tietty uskalla mennä enää kun huomenna. Ois saanu seki jäädä löytymättä. Näin vaan yhen pilkkimiehen siel. Kuulemma koko talvi tullu kalaa siitä.
Avatar
jallu44
Viestit: 113
Liittynyt: 23:34:43 22.01.2011
Paikkakunta: kerimäki

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja jallu44 »

Pilkkikausi sen kun jatkuu ja jäätäkin vielä yli puolimetriä. Pikaisella ltasyönnillä kävin ja mukavasti nousi ahvenet tasuriin. Isoin 600 g ja yhteensä pari kiloa. Ois voinu tulla enemmänkin mut piti kiirehtiä sählyvuorolle.
Liitteet
KALA.PNG
KALA.PNG (98.7 KiB) Katsottu 14770 kertaa
Morri90
Viestit: 125
Liittynyt: 13:38:13 06.01.2017

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Morri90 »

Minkä paksuista monoa käytätte kun pilkitään siellä +-10m.Yleensä tulee tasuria uitettua alle 5m vedessä.
Avatar
Fuso
Neljänneks paras tietosuojavaltuutettu
Viestit: 4439
Liittynyt: 09:19:43 16.11.2005
Paikkakunta: Sammatti, Lammin talo

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Fuso »

Konkareiden olen antanut itselleni kertoa, että Trabuccon Tournament Touch siima 0,40-0,45 paksuuksissa toimii noissa syvyyksissä. Jonkun muistan kehuneen myös saman valmistajan Super Hardia?
"Sentti nenässä, tuuma mulkussa ja jalka vavassa näkyy ja tuntuu".
Veikko Heiskasen lempilauseesta Arvi Mustosen vääntämä tunnuslause Neidenin siltamontulta.
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Peesaan Fusoa. Olen käyttänyt viimetalvesta tuota Trabuccon Superhardia tasuriongiissa ja hvin on pelannut. On jotenkin sellainen napakka ryhdikäs siima. Syvemmälle laitan fireline dyneema kuitua 0.20mm ja siihen monofiili tapsin.

Sellaistakin olen miettinyt, että pitäisikö ne yli 5m siimat jättää käyttämättä. Kyllä se ahven nousee väliveteen ja hakee sieltä tasurin.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Morri90
Viestit: 125
Liittynyt: 13:38:13 06.01.2017

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja Morri90 »

Ei ole tullu kuitua pilkissä kokeiltua niin mites siima toimii pakkasilla.Minkäs paksunen kuitu olis tasuri hommiin passeli.
Avatar
kirppu
Viestit: 3056
Liittynyt: 09:01:56 14.10.2006
Paikkakunta: Pielavesi
Viesti:

Re: Tasuriahvenia

Viesti Kirjoittaja kirppu »

Kyllä fireline Dyneema kuitu toimii pakkasilla. 0.20mm on oma paksuus kehivavassa, joskus tietysti voi huurteen pyyhkäistä pois. Ei ole ollut koskaan ongelma.
-ahven on paras kala-

[email protected]
Vastaa Viestiin