karttaplotterin tilaus ulkomailta

Alueen säännöt
Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt
allu88
Viestit: 1
Liittynyt: 17:10:04 22.08.2017

karttaplotterin tilaus ulkomailta

Viesti Kirjoittaja allu88 »

Moro!
Onko jollakin kokemuksia karttaplotterin tilaamisesta esim. ebayn kautta. Katselin vaan et sais puoleen hintaan tilattua verrattuna motonetin hintoihin. Mietiskelin vaan että miten mahtaa tullin läpi kulkeutua?
Avatar
pike
J. Edgar Hoover
Viestit: 5110
Liittynyt: 18:58:45 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: karttaplotterin tilaus ulkomailta

Viesti Kirjoittaja pike »

Aikanaan puhuttiin, että kertomalla hinnan postikuluineen 1,3:lla, ollaan siinä summassa mitä laite tulee maksamaan tulleineen ja alveineen, kun saat sen Suomeen. Lisäksi takuu täytyy hoitaa suoraan valmistajan kanssa, kun ei ole välikäsiä Suomessa minne viedä laitetta mahdollisissa takuuasioissa.

Ei siis taida olla kovinkaan kannatavaa puuhaa. Nämä tiedot muutaman vuoden takaa, joten saapi korjata jos puhun aivan puuta heinää.
bengtsod
Viestit: 369
Liittynyt: 10:14:50 11.05.2006
Paikkakunta: Inkoo

Re: karttaplotterin tilaus ulkomailta

Viesti Kirjoittaja bengtsod »

Tullaus ei ole suurikaan ongelma, sen voi hoitaa netissä. Kannattaa vaan varmistaa että laite toimii Suomessa, esim Lowrance harrastaa Geofencingiä jolloin kieltä/mittayksiköitä ei saa vaihdettua ja näytössä näkyy herja että laite on väärällä alueella. Perusteluna se että jenkkimarkkinoille tarkoitetut laitteet eivät ole CE-hyväksyttyjä ja niiden maahantuonti EU-alueelle on laitonta. Periaatteessa tällaista laitetta ei saisi myöskään EU-alueella huoltaa/päivittää
NykanVe
Viestit: 44
Liittynyt: 10:16:43 09.09.2015
Paikkakunta: Ryttylä

Re: karttaplotterin tilaus ulkomailta

Viesti Kirjoittaja NykanVe »

Itse tilasin Lowrance HDS9 Gen3:n italiasta Napolissa olevasta myMarineWeb liikkeestä 2 vuotta sitten. Hinta oli kohtuullinen ja toimitus oli vain noin 30€ ja koska sama euroopppa malli kuin suomessa myytävät niin ei ongelmia laitteen kanssa. Tulleja ja alveja ei tarvinnut maksaa ainakaan silloin. Amerikan malleissa ei muistaakseni Suomen kieli toimi tällä puolen maapalloa. Myös takuu toimi myyjämaan kautta kun Suomen maahantuoja ei tuontilaiteisiin koske, laitteessa oli ikäänkuin ilmakupla näytössä ja Navico Italia toimitti uuden laitteen. Itselläni ei siis ainakaan ollut ongelmia hankinnassa eikä laitteen käytössä.
Asiasta juttua tällä palstalla http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... 5#p1179348
Avatar
drwho
Viestit: 684
Liittynyt: 15:11:48 16.12.2010
Paikkakunta: Helsinki

Re: karttaplotterin tilaus ulkomailta

Viesti Kirjoittaja drwho »

EU alueella ei tarvitse maksa tulleja tai alveja. Jenkeistä tilatut vehkeet on geofencattuja ja karttaominaisuudet ei toimi EU alueella ainakaan Lowrancessa ja Huminassa.

Takuun *pitäisi* olla sama koko EU:n alueella mutta joudut luultavasti tappelemaan asiasta maahantuojan kanssa.

Puolet halvempi kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Henkilökohtaisesti en tilaisi plotteria ulkomailta.
Avatar
pike
J. Edgar Hoover
Viestit: 5110
Liittynyt: 18:58:45 21.04.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: karttaplotterin tilaus ulkomailta

Viesti Kirjoittaja pike »

Totta tosiaan. Euroopasta tilaamalla säästyy tulleilta ja alv:lta. Yhdistin mielessäni tilaamisen suoraan amerikan puolelle.
drwho kirjoitti:Takuun *pitäisi* olla sama koko EU:n alueella mutta joudut luultavasti tappelemaan asiasta maahantuojan kanssa.
Takuu on varmasti sama, mutta jos laite ei ole maahantuojan kautta tullut maahan, ei maahantuojalla ole myöskään mitään velvollisuutta hoitaa laitteen takuu-asioita. Tällöin joudut asioimaan sen liikkeen kautta mistä olet laitteen tilannut tai sitten suoraan valmistajan. Toki maahantuoja voi ottaa laitteen huollettavaksi hyvää hyvyyttään.
Vastaa Viestiin