Hauen kalastus ja tuuli

Alueen säännöt
Täällä keskustellaan kaikesta yleisestä kalastukseen liittyvästä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt - Kalastus-uutisia - Etusivu uusiks!
Eci
Viestit: 10
Liittynyt: 15:42:27 01.05.2018

Hauen kalastus ja tuuli

Viesti Kirjoittaja Eci »

Hauen kalastus ja tuuli. Mitä havaintoja tästä ? Minkälaisella tuulella tulee parhaimmin ? Mitkä paikat tuulen suhteen ? Mitä vaihteluja eri vuodenaikoina ?
Avatar
VKu
Viestit: 17
Liittynyt: 19:53:14 08.04.2013
Viesti:

Re: Hauen kalastus ja tuuli

Viesti Kirjoittaja VKu »

Pikkukala pyrkii uimaan myötäiseen. Jos tuuli syksyllä käy useamman päivän johonkin "hauennäköiseen poikkilahteen", sillä on vaikutusta.

Joskus mahtavin ikkuna aukeaa sitten ensimmäisen tyynen tullessa.

Jos kuukauteen ei tällaiseen kysymykseen saa minkäänlaista vastausta, palsta taitaa olla kuolemassa ellei se sitten ole jo tehnyt sitä.
Eci
Viestit: 10
Liittynyt: 15:42:27 01.05.2018

Re: Hauen kalastus ja tuuli

Viesti Kirjoittaja Eci »

Kiitos vastauksesta. Tästä voitais vaihtaa vähän enemmänkin ajatuksia, jos on asiaa tuntevia paikalla. Eli tarkoitat sitä että täytyis olla useamman pävän tuulla samaan suuntaan, esim tiettyyn lahteen tai rantaan, että se vasta alkais näkymään hauen sijainnissa liikkeenä pikkukalojen perässä ?

Eli tämän perusteella ei kannattaisi esim. 1 päivän tuulen suunnan muutoksen perusteella vielä suunnata veneen keulaa uuden tuulen suuntaan ?

Sellainen kysymys tähän liittyen, että nyt loppusyksystä ja myös sitten alkukeväästä kun hauki on hakeutunu kutupaikkojen läheisyyteen, esim. johonkin matalaan lahteen. No nyt jos se hauki sinne jo on mennyt odottelemaan lisääntymistään, niin ei se varmaan enää vaihda tuulen mukaan paikkaa ? Esim. saman lahden alueella se voi vaihtaa missä rannassa se sijaitsee esim. tuulen perusteella, mutta ei se varmaankaan kovin kauas enää kutualueilta lähde ?
Vastaa Viestiin