Haukea uistimella 2007

Alueen säännöt
Kalapaikkoja, reissuraportteja ja kuvia kalareissuilta ympäri maailmaa. Kalastusmuoto vapaa...
Lasten pönöt - Lasten kanssa kalaan! - Kalamies.com foorumin yleissäännöt
kalamies92
Lähtenyt lataamoon
Viestit: 827
Liittynyt: 19:26:41 15.12.2005
Paikkakunta: Ukkola

Viesti Kirjoittaja kalamies92 »

Pakko kirjottaa jonkinlaista rapsaa, meni eilinen kalareissu sen verran putkeen että.
Iltapäivällä 13 aikaan kaverin kanssa tutuille vesille heittelemään.
Heti pelipaikoille saavuttua muutaman minuutin päristelyn jälkeen huomattiin että vettä alkaa tihkuttamaan.
No mitäs tuo, yleensä vain parempi kalansyönti silloin.
Jerkkiä siimanpäähän ja viritys seläntaakse. Oikein kova riuhtaisu että lentää todella kauas.
Jerkin koukut jäivätkin nätisti kiinni uistinpakin kahvaan, ja NAM, kaikki uistimet levällään veneen pohjalla ja haavissa.
Eikun raivaamaan samalla kun kaveri heittelee.

Hetken kuluttua sain raivattua ja rupesin jälleen heittämään.
Se heitto onnistui niin hyvin, että tuli semmoinen siimasotku jota en saanut 20 minuuttiin selvitettyä. Päätinkin jättää jerkkauksen sikseen ja kokeilla selvittää sitten kotona.

Onneksi oli mukana haspeli, johon voisi tarvittaessa turvautua.
Räsäistä siimanpäähän.
Kaverilla tässä vaiheessa pari haukea (tosin pientä) veneessä jo.
Toisella heitolla kuului vavasta epämiellyttävä ääni. Vapa keskeltä katki, vaikka ei edes osunut mihinkään. Sinne se lenti siiman varressa järveen heti uistimen perässä.
Onnistui silloin kelatessa vielä uistin jäädä johonkin vedenalaiseen tukkiin/risuun niin hyvin kiinni, että siimasta sai tovin kiskoa ennen kuin sain irti.

Alkoi jo suu olla vähän :? , että mitä tässä nyt tekee kun ei ole millä heitellä.
Kaveri ehdotteli, että mentäisiin vähän syvemmälle ja kokeilisin hänen pilkillä ja tasapainolla.

No ei siinä muukaan auttanut. Tovin päästä tasapaino lilluukin jo nätisti veneen vierellä. Kaverilla taas jedda kiinni, tälläkertaa hieman isompi.
Noin kolmen kilon luokkaa tuntui olevan, mutta ei saanut ylös asti vaan karkasi veneen vierellä.
Sade oli jo kastellut mukavasti, ja olo ei ollut mitenkään taivaallinen.
Laskin tasapainon jälleen ja aloin heilutella pilkkiä.
Sitten tarrasi.
Kerkesin vain huutaa että "hauki!", kun oli jo siima poikki.
Että silleen. Ihan mallikkaasti mennyt reissu. Aloin olla jo Aku Ankalle kateellinen, menee sillä vielä kuitenkin paremmin kuin mulla.

Eikun kotiin vain ja lämpimään suihkuun. Aaaah. :)
Kahta en vaihda...
sukkia ja alushousuja
Avatar
Supermario
Viestit: 183
Liittynyt: 09:49:32 18.11.2006
Paikkakunta: Helsinki

Kalassa HK;n kanssa

Viesti Kirjoittaja Supermario »

Nyt palattu sivistykseen. Haukikoiran asiokkaaseen raporttiin eipä muuta lisättävää kun kuvat.. Hyvä reissu ja vaikka jättihauki ei noussut veneeseen, niin merellä on aina kivaa ja varsinkin kun keli oli sopiva ja ilma lämmin.
Tässä kaksi ekaa kuvaa reissun isommasta, joka tosiaan hyppyytettiin irti.
Liitteet
Hyppyhauki.jpg
Hyppyhauki.jpg (57.18 KiB) Katsottu 3691 kertaa
Hyppyhauki2.jpg
Hyppyhauki2.jpg (47.91 KiB) Katsottu 3692 kertaa
Avatar
Supermario
Viestit: 183
Liittynyt: 09:49:32 18.11.2006
Paikkakunta: Helsinki

Tilannekuvat

Viesti Kirjoittaja Supermario »

Upeaa maisemaa ja tilannetta..
Liitteet
Tilanne2.jpg
Tilanne2.jpg (51.9 KiB) Katsottu 3688 kertaa
Tilanne1.jpg
Tilanne1.jpg (50.69 KiB) Katsottu 3686 kertaa
Avatar
Supermario
Viestit: 183
Liittynyt: 09:49:32 18.11.2006
Paikkakunta: Helsinki

Aurinko

Viesti Kirjoittaja Supermario »

Auringonlasku piti vielä laittaa
Liitteet
Auringonlasku.jpg
Auringonlasku.jpg (52.39 KiB) Katsottu 3683 kertaa
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deep »

kandee tosiaan pitää toi leukanostiminen lenkki ranteessa.. se on sitä varten. Ettei tulevaisuudessa pääse sattumaan (mahdollista) vahinkoa.. :)
Avatar
Supermario
Viestit: 183
Liittynyt: 09:49:32 18.11.2006
Paikkakunta: Helsinki

Vahinko jo sattunut

Viesti Kirjoittaja Supermario »

DEEP: Hyvä pointti.. Vahinko jo sattunut noilla samoilla, mut onneks roikku vedenallakin hauen leuoissa.. Vieläkin sitä ajattelee, et ei noin pienien haukien kanssa satu vahinkoa .. hehee
Avatar
Haukikoira
Lohikissa
Viestit: 1477
Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Haukikoira »

Takoititko Deeppi sitä et bogat jää leukoihin ja jedda ottaa hatkat? Noi ron tompssonit ym vastaavat eivät omaa "leikaria" kahvassa, joten kiertoliike saattaa katkaista leuat, siks mä pidän ilman lenkkiä ja annan kahvan pyöriä kädessä jos kala alkaa kiertämään. Pidempi lenkki tietysti olis paikallaan. Ja mahtuu tuohonkin lenkkiin kymmenkunta jengaa. Honkkarin euron himmeleissäkin on kierron salliva kahva, erikoista et noissa ei???
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deep »

"Takoititko Deeppi sitä et bogat jää leukoihin ja jedda ottaa hatkat?"

sitä tai että menee muuten mereen.. toi sun taktiikka kuulostaa hiukka vaaralliselta.. mä taas "irroitan" otteen kahvasta (ei tosin totaallisesti) ja annan narun mennä jengalle.. tosin riittävästi väsytetty kala on noiden kanssa "se" helpottava tekijä. Ehdottomasti noiden paskin ominaisuus on, että leuat/ kahvat ei kaikissa pyöri. Päätin lopettaa kikkailun ja nyt kesän aikana kolahtaa boga amerikoista.
Avatar
catch_a_fish
Väärin kalastaja
Viestit: 1947
Liittynyt: 06:55:35 22.04.2005
Paikkakunta: Aura

Viesti Kirjoittaja catch_a_fish »

Pilvinen sunnuntai-iltapäivä soveltuu erittäin hyvin hyrräkelan käyttökoulutukseen. Törno seiskajalkaiseen vapaan istutettuna on ihan hyvä setti aloittaa.

Jo roudatessani kamoja veneeseen käyn välillä irroittelemassa vaikeammin tarttuneen ahvenen vihreästä Krokodiilistä ja laskemalla sen takaisin järveen kasvamaan. Ihan kivan kokoinen järviahven. Noita kun saisi 10 kappaletta niin kelpaisi vaikka savustaa.

No, lopulta sain sitten varusteet veneeseen ja päästiin matkaan. Taivas oli synkkenemässä ja tuuli puuskissa yltymässä, joten päätin mennä vaan "peruslenkin". Puolen tunnin reitin varrella jokunen potentiaalinen ottipaikka, sitten olisikin hyvä mennä väsäämään ruokaa. Itse uittelin veneen perässä jotain neitsytuintinsa tehnyttä Rapalaa, hyrräkelakouluun päässyt tyttöystävä sai siiman päähän 8 senttisen merivärisen Spearheadin. Koukkuvaihdoin ja tongein sitä olen vähän modaillut. Eiköhän tuohon mukava ahven saada tarttumaan, mikä ettei parikiloinen haukikin, tuumin.

Jokunen sata metri päästiin rannasta kun kelasin salaattipöytäaineksia. Tyttöystävä taas kelailee hauentumpin veneen viereen ja pienen hammaslääkärioperaation jälkeen lasken sen takaisin kasvamaan. Vaihdan itse viisisenttiseen Countdowniin, pakko niiden ahvenien on täällä jossain olla. Tuuli yltyy edelleen.

Pari potentiaalista paikkaa soudellaan yli ilman nykyäkään. Onpahan aikaa kertailla mitä mikäkin säätöpyörä kelan kyljessä tekee ja mihin vaikuttaa. Kääntyillään takaisin ja lähdetään vastarantaa seuraillen kotiin päin. Tuulee aika pirusti. Eteenpäin kuitenkin mennään ja ohjaillaan venettä mun "varmojen" pelipaikkojen yli. Voidaan vieläpä leikata tavallista enemmän rannan puolelta koska vedossa on melko pientä ja pintakulkuista tavaraa. Siinä vaiheessa tyttöystävä ilmoittaa että "mulla on varmaan kala".

No, annetaan siinä veneen ajelehtia, kelaan oman ahvenpyydykseni ylös ja annan fiksun oloisia lisäohjeita. Notkeaksi tietämäni vapa näyttää pysyvän ihan hyvin tyttöystävän käsissä ja taipuu aika kevyen oloisesti. Parikiloinen, tuumin. Korjaan arviota kyllä vain pari sekuntia tämän jälkeen, kun OIKEASTI iso hauki tekee komean loikan viidentoista metrin päässä. Veneeseen tulee kummasti vipinää tässä vaiheessa. Otan valmiiksi sekä koukun että leukapihdit esille, annan entistä fiksumpia lisäohjeita ja koitan omalta osaltani estää hauen pääsyn veneen alle. Voitte muuten uskoa, että 7-jalkaisella Conolon Prolla ei ole ihan helppoa käskyttää isoa kalaa. Varsinkaan ensikertalaiselle, joka on aiemmat virvelikalansa vaan kelaillut sisään. Törnossa on kuitenkin kokoisekseen kelaksi törkeän hyvä jarru, se helpottaa touhua kummasti. Hauki käy kääntymässä veneen alla ja tekee taas kivan loikan veneen vieressä. Onneksi jarrua ehdittiin juuri ennen hyppyä sopivasti löysäämään.

Loppuratkaisu häämöttää. Kala tulee leukapihtien ulottuville, mutta kevyellä kopauksella totean kaverin olevan vielä turhan innokas nostettavaksi. Reipas potku veneen vierellä heittää veneeseen ämpärillisen vettä. Kohta hauki kuitenkin taas veneen vierellä, mutta nyt on suu sen verran tiukasti suljettu, että laitan pihdit sivuun, asettelen koukun nätisti ja nostan leuan alta veneeseen. Upea kala on veneessä.

Alan askarrella saadakseni Spearheadin talteen, on muuten törkeän hyvin kiinni syvällä kidassa. Onnistuuhan tuo lopulta, ja on päätöksen aika. Veteen vai kuivalle maalle? Lyhyt pohdinta ja keskustelu johtaa jälkimmäiseen ratkaisuun. Punnitusoperaatio ja kuvaus jätetään odottamaan rantaan pääsyä. Siellä selviävät komeat lukemat: 100 senttiä ja 7,04 kiloa. Upea kala ja unohtumaton reissu sekä pyytäjälle että mulle. Enköhän saanut tyttöystävän houkuteltua aika hyvin lajin pariin, parempaa starttia ei juuri voi saada.
Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää!
JoronenT
Viestit: 13
Liittynyt: 17:01:18 11.05.2007
Paikkakunta: Nummela

Viesti Kirjoittaja JoronenT »

Walto, Kerro nyt ihmeessä mikä väri siellä toimi?

Itse olin tammisaaressa kalassa viikonlopun.. haukia tuli todella heikosti ja suurin taisi jäädä 1,2kg ja pienin taisi olla 300g.

ihmetyttää.. normaalisti sieltä on tuloksen aivan eriluokkaa.
Avatar
Walto
X - filée
Viestit: 810
Liittynyt: 14:25:47 30.12.2005
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Walto »

JoronenT kirjoitti:Walto, Kerro nyt ihmeessä mikä väri siellä toimi?

Itse olin tammisaaressa kalassa viikonlopun.. haukia tuli todella heikosti ja suurin taisi jäädä 1,2kg ja pienin taisi olla 300g.

ihmetyttää.. normaalisti sieltä on tuloksen aivan eriluokkaa.
Jahas, väri siis...tossahan toi ja katsoppa mamman silmän värejä ja vertaa jerkkiin! :wink:...Sehän näkyy silmistä mitä ne haluu! :lol:

Tammisaaresta taas täytyy todeta, että toinen väri on taasen pelittänyt siellä minulla paremmin 8) ...no se on taas tossa toisessa fotossa!

Ei vaan, kyllä se veden väri ja valoisuus mm. määrää tuota päivän/hetken väriä!...mutta täytyy toki myöntää ainakin omalta kohdalta, että jossain on vaan sitä jotain! :wink:...mut mut, tää on aihe josta vois tietty turista vaikka kuinka...oleellisinta on kumminkin mielestäni löytää kalastettavalta alueelta ensin mesta jossa on ylipäätään haukia, edes seurioita! Sitten sen jälkeen voi vasta ruveta arpomaan sitä sinä päivänä haukia kiinnostavinta väriä!...tässäkin muuttujia, pitääkö ylipäätään olla jerkki?...no pitäydytään jerkeissä pureutumatta niidenkin malleihin, uintisyvyyksiin etc.!...sit tietty yhdessä kohdassa hyvä väri antaa kalan, pari tai enemmänkin ja sitten kohta?(vai väri?)... hiipuu!...Toisinaan samassa paikassa jos on vielä jaksanut, aloittaa taas värirumban ja taas saa tai sitten ei...mutta näitäkin on ollut ja ihan selkeitä!

Muuttujia niin kuin kaikki aina kirjoittaa, on paljon...mielestäni pitää paikkaansa, ainakin omiinkin kokemuksiin pohjaten!

Helpottiko tai auttoiko?...no ei varmasti!...tässähän tää kalastuksen haasteellisuus ja palkitsevuus just piileekin!...Joku joskus aina muistaa kirjoittaa, että haukea saa millä vaan, kuka vaan jne. ..Mut pitää vaan muistaa se yks juttu....ne pitää ensin löytää!
Liitteet
Ottiväri_todistajan_läsnäollessa.JPG
Ottiväri_todistajan_läsnäollessa.JPG (44.08 KiB) Katsottu 3333 kertaa
Tsaaren_ottiväri_todistajan_läsnäollessa.JPG
Tsaaren_ottiväri_todistajan_läsnäollessa.JPG (43.33 KiB) Katsottu 3336 kertaa
Ilman lihaskramppeja en saisi yhtään liikuntaa!
Avatar
Åbo_
Vantaan soppamies
Viestit: 2012
Liittynyt: 13:32:22 14.06.2005
Paikkakunta: Vanda

Viesti Kirjoittaja Åbo_ »

Joo komeat oli ainakin tänään maisemat,muutama varoooovainen tärppi ja yksi n.7 kalan seurailu,pelkkää jerkkiä vedessä,pian uudestaan :wink:

-Åbo-
Avatar
Supermario
Viestit: 183
Liittynyt: 09:49:32 18.11.2006
Paikkakunta: Helsinki

Iltapisto merelle

Viesti Kirjoittaja Supermario »

Eilen parin tunnin heittoreissu Läntisellä merialueella ja keulassa Sepalus.
Reissu alkoi lupaavasti kun Sepalus heitti heti rannasta omatekoisella ja vain valkoiseksi pohjamaalatulla jerkintekeleleellä puikkarihauen..

Päästiin merelle ja ekassa paikassa, tuulisella kivikkorannalla Sepaluksella kunnon tärppi omatekoiseen oranssi/mustaan jerkkiin. Mulle Busalla yks puikkari.. Sitten ei mitään.. kierrettiin kaikki suojaiset ja tuuliset ottipaikat, mutta ei mitään. Jouduttiin lähtemään rantaan jo klo 21, joten iltasyönti jäi testaamatta... Voi olla että viikonloppuna uudestaan, jos kunto kestää.
Avatar
Toku
Kauneussalongin yksisilmäinen kummitus
Viestit: 2566
Liittynyt: 13:31:48 26.04.2005
Paikkakunta: Riisimäki

Viesti Kirjoittaja Toku »

Eilenhän olikin näemmä ruuhkaa vesillä :shock:
Nähtiinhän myö HK:n kanssa 1 vene ulkoluodoilla koluamassa.
Heillä tosin killui lusikat siimojen päässä , yrittivätköhän roskakalaa :?
No myö heitettiin haukea ja melkein pääasiassa jerkeillä.
Vesille päästiin pauttiarallaa viiden hujakoilla.
Suunnattiin suoraan ulos , matkalla heitellen pari tyhjää mestaa.
Eka niinsanottu "hotspot" antoi avauskalan pikkupaskikseen ekalla heitolla :D
Hiljasta muuten ja matka edelleen ulommas.
Luotojen kupeet antoivat sieltä täältä kontakteja kaloihin.
Tärppikoneeksi leimautui omatekele "kivinilkka".
Tulikohan tuohon 5-6 tärppiä ja seurimoa tunnin sisään.
Tais sillä joku kala tulla ylöskin.
Yhden todella hyvän tällin sain viimesiltä kivikoilta ennen avomerta,
muttei vaan osunut koukkuihin.
Siirtymä seuraavaan mestaan ja kivikon kupeesta jotain ylös..
Selkeesti huomasi , että mitä ulommas mentiin , sen enempi tuli tapahtumia.
HK: n peli aukesi viimein loppumetreillä mantalla.
Lyhyeen aikaan pari kalaa ylös ja silmäpuntarissa 4-5kg
hauen tukistus veneen vierellä.
Kaikkiaan siis haukia kipparille 6 ja HK:lle 2.
Vedenlämmöt ulkona 15-16 asteista.

Hna reissuun Itä-Suomeen ja luonnollisesti jerkkisetti matkaan :wink:
Yksi iso pelastaa päivän!
Avatar
Maknum
Viestit: 431
Liittynyt: 10:15:28 14.01.2006
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Maknum »

Eilen oltiin uistelemassa saaliina kolmella vavalla 15 haggia ja suurin 3,5kg... 11cm Jesse oli kova sana... Pistetään yks taistelukuvakin...
Liitteet
n. 1,5 kg hauki...
n. 1,5 kg hauki...
kk 028dfd.jpg (59.01 KiB) Katsottu 4726 kertaa
Avatar
sakkeus
Yrjö Kakka
Viestit: 5745
Liittynyt: 19:21:31 21.04.2005
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Viesti Kirjoittaja sakkeus »

UGH!























Noniin...käytiin tänään haukikalassa! :oops:








Kuva

Eli tänään kävimme avaamassa kaverin uuden veneen kausi ja samalla teimme n. neljän tunnin pika testin Jakki-Jerkeillä.

Kuva

Vesille lähdimme puoli yhdentoista aikaan ja aloittelimme kalastuksen miltei heti lähtörannan liepeiltä Paraisilla. Ensimmäisessä paikassa taisimme heitellä heiman toista minuutia, kun jerkkiä vietiin ensimmäisen kerran. Kala ei ollut suuren suuri ja kaiken lisäksi se karkasi. Pää saatiin kuitenkin kalakontaktilla auki ja Jerkki näytti heti toimivuutensa.

Kuva

Muutamaa tyhjää kaislikon pätkää heitettyämme päädyimme erään saaren reunaan josta heti pamautti hauki joka ei sekän tarttunut kunnolla. Muutamaa heittoa myöhemmin taas kala joka sekin irtosi heti. Noh tapahtumia ainakin jos ei kalaa.... Seuraavan saaren reunasta taas tapahtuma joka sitten hinattiin veneeseen väkisin ja se sai olla uuden veneen avaus kala!

Kuva

Saman saaren toiselta puolelta paukahti taas hauki, mutta se oli jo niin pieni ettei sellaista voinut edes kuvitellakkaan jerkkiin iskeväksi. Koukun irroitus ja kasvamaan. Saaren reunasta vielä yhden pienen hauen seurimo aivan veneen vierelle.

Tässä välissä alkoi jo vatsa kurnimaan, joten suuntasimme erääseen hiekkarantaan jossa paistoimme ne Makkaroiden Ferrarit eli ryynikset. Olut kyytipojaksi ja taas jaksoi kellua Saaristomeren aalloilla.

Kuva

Makkaratauon jälkeen heittelimme erään kivikon, josta heti muutama tappahtuma ja yksi kala veneeseen. Näin rattoisasti meni päivä ja taas sai nauttia kauniista Suomen suvesta. Hauen kalastus alkoi taas maittamaan ja sitä ilmeisemmin tullan nyt olosuhteiden pakosta jatkamaan syksyllä vielä enemmän. Tänään siis vain muutama hauki ylös ja tapahtumia n. 8 kappaletta. Hauki ei ollut siis mitenkään kauhean kiihkeällä syönnillä ja sen kyllä näki kalan hentoisina tärppeinä ja kopautuksina.Kalat jotka kiinni jäi olivat aivan yhden koukun varassa hieman suunpielessä kiinni. Kaikki kalat tulivat 13 senttisillä Jakilla. Toimivia värejä oli Holo/sininen, kirkas vihreä FT, Keltaselkäinen Vaaleakylkinen ja Sini makrilli.

Epäilijöille tiedoksi: Jakki-Jerkki ui vapauitolla erinomaisesti ja suhteellisen syvällä. Pintakalvossa uittaminen onnistuu kelauitolla joten suhteellisen matalassakin voi tuota kapistusta uittaa. Jos ei halua hifistellä voi kapulaa kelata ihan suorallakin kelauksella jolloin se ui mallikkaasti laajaa keinuntaa puolelta toiselle. Isommassa versiossa luonnollisesti rauhallisempi uinti.

Kuva

P.S Mikey! Milloinkas mennään haukikalaan? Mikeylle on myös muutama Jerkki testiin........
Same
kylä lähtee...
Viestit: 67
Liittynyt: 18:25:10 15.04.2007
Paikkakunta: Jns ;p

Viesti Kirjoittaja Same »

Olin Valtimolla 3 päivää ja joka iltana Haapajärvelle eksyttiin.
Meitä oli siis neljä.
Ekana iltana kaikille 1 hauki ja joku ahven.
Tokana päivänä 15 haukea 2 kuhaa 1 ahven
Vikana iltana vain 1 hauki.

Rapala ruohikko uistimilla hauet saatiin.

Oli noissa 15 hauessa kyl syömistä, kissa auttoi ; D
Melkein kaikki hauet alle 1kg.

Semmosta...
Avatar
Wanhushauki
Viestit: 245
Liittynyt: 14:20:22 03.08.2005
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Wanhushauki »

Pitkästä aikaa tuli oltua pari päivää Henkan kanssa Tammisaaressa.. Tiistaina illalla mökki ja vene kuntoon, ja pariksi tunniksi kalaan, muutamat pikkupuikkarit ylös asti. Keskiviikkona päivä kalassa, saldona about 15 haggea suurimman jäädessä pariin kiloon, illalla kun piti mennä parhaille mestoille niin mitä vit*** , moottori sammu kesken matkan ja kaasarista valu bensaa vähän jokapuolelle, siitä sit soutaen mökille (vastatuulessa tietty) , ja moottorin korjailua illan verran. Kymmenen aikoihin saatiin toimimaan jonka jälkeen vesille, pari pikkuhaggea saldona. Torstaina herätys viideltä ja takaisin nukkumaan, yhdeksän maissa vesillä :D , saldona muutama ahvena ja puikkari, sekä Henkalle 6.33 kilonen hagge ul-kamoilla.

Vertauskuvana 14 senttinen Zaltti sekä itse ottipeli :) (vitutti kun ei ollut vapautusalustaa :evil: )

Kuva
Even bytes feel lonely a little bit.
Avatar
Eetupa
Norman Bates
Viestit: 274
Liittynyt: 21:50:33 16.09.2005
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Eetupa »

Eilen kuhanuistelun yhteydessä yksi kala hieman pelästytti. 18cm Originaaliin kauhea tälli, vapa niiaa kovasti, muttei potki. Pohjassa?

Eipä ollut pohjassa, ei. Jokin sieltä oli tulossa pohjia pitkin, eikä potkinut ollenkaan, mutta massaa tuntui olevan reilusti.
Kerettiin siinä jo miettiä, että voisiko tää olla nyt se kuha, mitä ollaan haettu.

Veneen vierellä, kun kala saatiin näkyviin, oli pettymys pienoinen. Tosin hieno kala tämäkin oli.

Kuvanoton jälkeen peto lähti jatkamaan kuhanpoikien troolausta.



Kuva

Saatiin tämän lisaksi sitten onneksi muutama kuha ja toistakymmentä haukea. Kaikenkaikkiaan mukava ja hieno päivä.
Viimeksi muokannut Eetupa, 19:22:25 31.03.2008. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Haukikoira
Lohikissa
Viestit: 1477
Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Haukikoira »

Terkut keskisuomesta, viikoksi kotohelsinkiin käymään. Neljä rääpäle haukea kävi veneessä, mut kovin juttu oli paikallisessa lehdessä oikein kuvan kera, kun jokkii Ukko oli suanunna verkolla lammesta 13.750 painavan hauen!! Ja sitten vielä kun ilmoitettiin että pituus oli huikeat 110cm :) Kuvassa normi kesähauki roikkui vatsa lommollaan. Tuli mieleen et millaisilla puntareilla tai vaa'oilla jengi noita mittailee, saattoihan se ollakin sen verran, mutta jotenkin ei numerot ja koettu kohdanneet?
Avatar
bunkkah
Viestit: 249
Liittynyt: 22:41:42 14.01.2006

Viesti Kirjoittaja bunkkah »

Perjantaina lähdilmme Juhannuksenviettoon Hirsalaan Jambon ja Ygän kanssa.. Reissulta oli kovat odotukset. Viime reissu antoi kuhan joten nyt kuhankiilto silmissä kirkkonummen vesille. Kotona väsättiin uljaaseen sotaratsuumme vapateline joka oli enää viimesitelyä vailla kun saavuimme mestoille. Jos muutama kuha saataisiin savustuspönttöä varten niin reissu olisi onnistunut. Reissu alkoi lupaavasti. Vain nelisen tuntia ja ensimmäinen kuha oli veneessä:D!
Soutaminen alkoi jo väsyttää jokaisen selkää joten lähdimme leiripaikalle rillailemaan.. Kun maggarat olivat haihtuneet tuulensuojaan oli veneen nokka jo työnnetty kohti oletettuja kuha-apajia. Illan saapuessa lahdenpoukama tyynyi täysin ja kaloja alkoi pärskähtelemään pinnalla. Jokohan kohta alkaisi se kuhan syönti.. Viisituntia jälleen soutelemista takana ja kalat kadoksissa muutamia ahvenkohtakteja lukuunottamatta. Hämärä alkoi laskea ja saatiin toinen mitallinen kuha vihdoin veneeseen. heh johan siihen 11 tuntia uistelua vaadittiin että savukuhat oli kasassa. Yhdenaikaan yöllä alkoi nälkä jo riepoitella jokaisen itseluottamusta, joten juhannuskokkojen loisteessa lähdimme soutamaan kohti kotirantaa. N. 200 metriä ennen satamapaikkaamme päätimme vielä kiertää karikon joka oli täysin rakkolevä ympäröimänä. Eipä mennyt kauaakaan kun veneestä oli kuulunut "Ei tästä nyt enää mitään tule, vedetään siimat ylös ja lähdetään syömään." kun vasemmanpuoleiseen laitaan tärähti. Kala sukelsi pohjia pitkin rapalan syvännemallinen muikkuhuskyjerk suussaan. Todellinen jättikuha kävi jo mielessä kunnes kala näyttäytyi ensimmäisen kerran. HAUKI.. Eikä peruketta ollenkaan. Ensimmäisenä kävi mielessä jospa nyt menisi meidänkin venekunnalla se kymppi vihdoin rikki. Kookas kala veteli vimmatusti puolelta toiselle ja otti todella mukavia spurtteja. Nostokoukku löytyi veneestä, mutta koska kyseessä oli ensimmäinen ilta ei käynyt mielessäkään jostaa kalaa nostokoukulla vaan menimme jambon kanssa roikkumaan veneen laidalle. Muutaman epäonnistuneen käsilänosto yrityksen jälkeen painimme yhteistuumin haukea vastaan jambon kanssa. Ensimittaus näytti hieman yli 110 cm. Nyt se taitaa olla enää ihan tuurista kiinni meneekö kymppi tuumimme soudellessa rantaa kohti. Kaikki välineet olivat sikinsokin samassa mytyssä kun uistin vielä pääsi tarttumaan pieneen haaviin veneenpohjalla. Oli todella hämärää. Ei oikeen nähnyt mitään suomen yöttömässä yössä. Kalan punnitus oli pieni pettymys kun vaaka pysähtyi 8.48 kg. Mittaa hauella oli tarkastuksessa 110 cm tasan. Laitoimme hauen varovasti sumppuun, odottamaan valoisampaa aamua jotta saisimme ygän ennätyskalasta kuvat. Ennätys parani kutakuinkin 6,5 kiloa! Hauki vaan tahtoi näyttää väsyneen merkkejä sumpussa joten päätimme kuvat kalan siinä, vaikka valoolosuhteet eivät sitä kunnolla sallineet. Kuvauksen jälkeen kala sujautettiin takaisin meren syvyyksiin. Vaikka kuva onkin huonolaatuinen jäi tästä hauesta todennäköisesti ikimuistoinen kuva jokaisen viherlaivueeseen kuuluneen mieleen:D
Avatar
bunkkah
Viestit: 249
Liittynyt: 22:41:42 14.01.2006

Viesti Kirjoittaja bunkkah »

:lol: Kuva vielä :roll:
Liitteet
110cm 8.5 kg
110cm 8.5 kg
Ygän 110cm 8.48 kg.jpg (12.16 KiB) Katsottu 3906 kertaa
ara_1
Viestit: 45
Liittynyt: 19:11:21 29.04.2007
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja ara_1 »

perus kesäinen "Hardcore-hauki",jolla painoa 5,100kg.Pisti hyvin vastaan ja puri westins jätte katkovaappuun.Vedenlämpö oli siinä 16 C paikkeilla ja sää oli aurinkoinen ja tuulinen.Hauki sai kuvauksen jälkeen vapauden.
Kuva
Shot with DMC-FX7 at 2007-06-26
Viimeksi muokannut ara_1, 19:43:09 26.06.2007. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Haukikoira
Lohikissa
Viestit: 1477
Liittynyt: 17:12:39 04.05.2006
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Haukikoira »

Kuhan kalastuksen oheistuotteena tullut aikas komeita jeddoja, joten tulee mieleen kysymys, jos kerran matojigillä saa tollaisia kaloja ni mihin jerkkejä tai vaappuja tarvitaan, toisaalta, jos vaikka jerkin saisi maleksimaan sinne alas ja odottelemaan että hauki sen bongaa, niin millaisia tuloksia voisi odottaa??? Hyvin teitte bunkkah ja ygä kun ette koittaneet kestääkö sumpussa aamuun vain kuvien vuoksi. Hyvillä teoilla on tapana tulla "palkituiksi"
Deep
kirjuri
Viestit: 3313
Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Deep »

Ei muuta kuin koira syksyllä kaislan reunaan 4 tuuman jigit ja stormin kuhavaaput ojossa.. palkitsee..? heh

jeddaahan on nyt siellä kuhan seassa penkoilla syömässä ja tähän aikaan vuodesta on uisteita eniten vedessä.
Vastaa Viestiin